Hur man rättar till C-enheten på en XP-dator

March 25

Windows XP bygger på en massa filer för framgångsrik verksamhet, så när även en av dessa filer blir skadad på något sätt, slutar operativsystemet fungerar helt och hållet. Om du har nyligen lagt märke till att datorn inte kommer att starta upp till XP, troligen enhet C, speciellt startsektorn är skadad. Både C-enheten och boot sektorn kan fastställas med hjälp av Windows XP startdiskett och Återställningskonsolen.

Instruktioner

1 Sätt in Windows XP startdiskett i datorns CD-ROM-enhet.

2 Starta om datorn genom att välja "Stäng" i menyn "Start" och sedan välja "Starta om." Tryck på valfri tangent på tangentbordet när du uppmanas av startdisketten när du startar datorn. En blå skärm visas då.

3 Tryck på "R" -tangenten och sedan "Enter" för att öppna Återställningskonsolen i startdiskett. Tryck på "1" och sedan "Enter" för att välja installation av XP som du vill ändra.

4 Ange ditt lösenord för datorn. Om du inte har ett lösenord, bara trycka på "Enter".

5 Skriv "FIXBOOT" minus citat. Tryck sedan på "Y" för att skapa den nya startsektorn.

6 Skriv "exit" minus citat att starta om datorn när startsektorn har reparerats.

Tips

  • Bli av temporära filer för att öka systemets prestanda efter fastställande av startsektorn. Att göra det är lika enkelt som att välja "Kör" från "Start" -menyn och skriva "cleanmgr" minus citat. Klicka på "OK", och alla onödiga temporära filer kommer att raderas.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com