Kan någon använda trådlöst Internet?

June 14

Kan någon använda trådlöst Internet?


Installera en trådlös router i ditt hus kan spara dig timmar av kablar huvudvärk. Trådlöst internet, som namnet antyder, kan vem som helst med en trådlös enhet nära nog för att ta emot sändningssignalen för att ansluta till routern och surfa på webben. Detta kan inte alltid vara en bra idé.

Räckvidd

Billig trådlösa routrar hävdar inomhus sändning räckvidd på upp till 100 meter och en räckvidd utomhus på 300 meter. Själva, funktionella omfånget i varje enskild router kommer att variera med omgivningen. Lysrör, stora mängder av elektromagnetiska störningar eller metallkonstruktioner kommer att påverka det användbara området av den trådlösa signalen. Om din närmaste granne bor mer än tre fotbollsplaner ifrån dig, kan det vara onödigt att säkra trådlösa anslutningen. Lägenhetsinnehavare kanske vill säkra sin förbindelse så snart routern har installerats.

Kapacitet

Antalet samtidiga trådlösa anslutningar routern kan beror på märke och modell av routern. Kommersiella trådlösa routrar kan stödja mer än 48.000 anslutningar. Billig routrar byggda för hemmabruk kan stödja så få som två anslutningar. Även med routrar stöder tusentals anslutningar, kommer det att finnas en nackdel att dela anslutningen. Den utsändande begränsande faktorn för en Internet-anslutning är den tillgängliga bandbredden från Internetleverantören. Flera användare surfa på Internet samtidigt kommer att ha en märkbar effekt på de flesta DSL-anslutningar. Tre eller fyra användare laddar ner stora filer eller spela online-spel kommer att generera tillräckligt med trafik för att allvarligt hindra hastigheten även en T1-anslutning.

begränsa tillgången

Trådlöst Internet routrar har flera metoder för att begränsa tillgången till behöriga användare. Wired Equivalent Privacy är en krypteringsmetod som vanligen används för att begränsa tillgången till en trådlös router. Denna metod kräver att användarna ange en säkerhetsnyckel för att upprätta trådlös kommunikation. Andra säkerhetsprotokoll finns på de flesta routrar. För en hemmiljö kan maskin adresskod adressfiltrering vara den minst påträngande och mest effektiva sättet att begränsa åtkomst till routern. Tillverkaren tilldelar en unik MAC varje trådlös enhet. När MAC-adressfiltrering aktiveras endast enheter med specifikt aktiverat identifiera adress får tillgång till routern.

Förlänga Tillgång

I situationer där du vill ge tillgång till trådlöst Internet över en stor uteplats, öka storleken på antennen kan öka signalstyrkan. Sträcker täckning inomhus trådlösa kräver vanligtvis installation av trådlösa åtkomstpunkter i områden med svag signal. WAPs är fysiskt ansluten till routern med vanlig nätverkskabel och fungerar som porttillägg trådlösa från routern. Dessa används ofta för att ge allmänheten tillgång på hotell, kaféer och kaféer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com