Hur gör jag Antal Punkterna i ett Word-dokument?

February 5

Hur gör jag Antal Punkterna i ett Word-dokument?


Numrerade sektioner och stycken kan ibland hjälpa dig att hantera stora Word-dokument på ett effektivt sätt. Till exempel, om du ville andra att granska punkt 27 i ett dokument, kan du helt enkelt säga "översyn punkt 27" och de kunde rulla rätt till det. Du kan lägga till nummer punkterna snabbt genom att konvertera punkter i en numrerad lista och formatera den för att passa dina behov.

Lägg Numbers till punkterna

Words band har knappar som kan hjälpa dig skapa listor direkt. Klicka på fliken "Hem", markerar de stycken som du vill nummer och klicka på numrerade ikonen för att lägga till ett nummer före varje punkt. De numrerade ikon ser ut som tre rader numrerade från 1 till 3. När du lägger till siffrorna, kan du upptäcka ett litet problem; som standard, försvinner radavståndet mellan styckena. Du måste rätta till detta om du vill att stycken ska se ut som de gjorde innan du omvandlade dem till en numrerad lista.

Återställa Punkt radavstånd

Word ger dig möjlighet att anpassa numrerade listor du skapar. Klicka på "Home" markerar de stycken du omvandlas till en lista och klicka sedan på Punkt dialogrutepilen ligger i bandets avsnittet Stycke. En punkt fönster med justeringsinställningar öppnas. Ta bort bocken från "Do not Lägg Space mellan stycken av samma stil" kryssrutan och klicka på "OK." Ord åter radavståndet mellan styckena.

Justera styckeindrag

Vid denna punkt, ser du numrerade stycken i hela dokumentet. Du kommer dock också att märka att dina stycken flyttas något åt ​​höger, eftersom de har siffrorna bredvid dem. Om du vill flytta dem till vänster, markera punkterna, klicka på "Visa" och sätta en bock i "Linjal" kryssrutan. Word visar linjalen som hanterar dokumentets marginaler. Den vänstra sidan av linjalen har ett reglage på toppen och ett reglage på undersidan som heter Vänster indrag. Word visar reglaget namn när du håller musen över den. Dra reglaget Vänster indrag till vänster sakta tills punkterna flytta in den position du önskar.

Justera Number Styles

Du kan vara nöjd med numrering stil Word används för att räkna dina stycken. Som standard använder den vanliga siffror såsom 1, 2 och 3. Om du vill välja en alternativ numreringsstil markerar dina stycken, klicka på "Home" och klicka på pilen på numrerings knappen. Word visar en lista över nummer stilar du kan välja. Klicka på en som du vill använda för att tillämpa den på dina stycken. Ett enkelt sätt att ta bort alla siffror är att välja "None" numreringsformat i listan över stilar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com