Vad gör PCIe Slot färger betyder?

April 23

Vad gör PCIe Slot färger betyder?


Peripheral Component Interconnect slot färger är mestadels estetisk; färgerna bara betyda något på avancerade kort som använder flera platser för singulära funktioner. Peripheral Component Interconnect Special Interest Group, eller PCI-SIG, rekommenderar att alla PCI Express-kortplatser bör vara svart, men inte kräva en särskild färgsättning. Många hårdvarutillverkare har tagit upp anpassade PCI Express färgsystem för att passa deras moderkort eftersom det inte finns någon slot färg krav.

Svart

Medan den officiella PCI Express-kortplats färg är svart, tillverkare använder ofta andra färger som blått, gult, grönt och vitt. Enligt PCI-SIG, gjorde den ursprungliga PCI Express standarder inte ange att moderkortet slots måste vara en viss färg. Rekommenderar dock PCI-SIG använder svartfärgade slitsar för att undvika sammanblandning med de vita färgade PCI-platser och brunfärgade AGP slots. PCI-SIG föreslog svart eftersom det inte var i bruk för alla nuvarande perifer korttyp platsen när PCI Express först kom ut på marknaden, och den svarta färgen var senast användes för länge pensionerad ISA perifera korttyp. Tillverkarna får använda en annan färgkodningsschema för att passa deras produktbehov.

Berätta efter storlek

De fyra olika PCI Express-kortplats typer kan särskiljas genom sin fysiska storlek. PCI Express-kort använder x1, x4, x8 och x16 storlekar som speglar hur många enskilda datakontakt körfält kortstöden. Numret efter "x" i namnet är matematiskt relevant för storleken av kortkontakten. Till exempel: en x8 slot är dubbelt så stor som en x4 slot, och en x16 slot är fyra gånger så stor som en x4 slot.

Slot Kompatibilitet

PCI Express-kort kan passa in och arbeta med en kortplats som har lika många eller fler uppgifter kontakt körfält. Till exempel kan en x8-kort passar i en x16 slot, men en x16-kort kan inte passa in en x4 slot. Om kortet passar i spåret, det fungerar i facket så länge som det är en PCI Express-kortplats - med hjälp av ett PCI Express-kort i en PCI eller AGP-kortplats kan skada hårdvaran. Enligt PC World, är PCI Express avsedd att ersätta PCI och AGP slots. Men moderkort fortfarande bär PCI-platser för äldre enhet stöd.

Färger för Crossfire och SLI

Crossfire och SLI flera grafikkort inställningar är den viktigaste exempel på varför tillverkaren kan välja att använda en anpassad färgschema. Crossfire och SLI konfigurationer ansluta två grafikkort till en dator och använda båda korten som en kraftfullare kort. Multi-kort inställningar använder två eller flera x16 PCI Express-kortplatser. Till exempel kan en två-slot inställnings behöva differentiera en som en primär slits och ett som en andra i händelse av att den sekundära slitsen löper långsammare än den primära slitsen. På så sätt, om endast ett kort installerat, det kan placeras i snabbare platsen. Moderkortet handbok kommer att innehålla information om vad varje anpassad PCI Express-kortplats färgmedel.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com