Vad är skillnaden mellan RAM och minne Bärbara datorer?

April 28

Datorn använder många olika typer av minne att fungera. Detta inkluderar videominne, hårddisk minne och RAM-minne. Det finns en skillnad mellan RAM och det andra minnet som datorn använder.

RAM-minne

Vad är skillnaden mellan RAM och minne Bärbara datorer?


Datorn använder RAM-minne som momentan lagring. Till exempel, om du öppnar ett program, som arbetet med att öppna programmet omedelbart lagras i datorns RAM-minne. Om du tillbringar en timme att skriva en rapport eller artikel, är informationen omedelbart lagras i RAM-minnet.

RAM-minne som är viktigast för att köra olika program på en gång. Datorn behöver lite minne bara för att driva och funktion, som är RAM. Om du någonsin har märkt att datorn kör många processer och program i bakgrunden (som alltid kör), dessa program behöver RAM-minne. Således är RAM-minne alltid är i bruk.

RAM-minnen storlek varierar ofta från 1 GB upp till 4 GB, vilket inte är en hel del utrymme. Detta beror på att de faktiska program och filer inte lagras på RAM. RAM-minne är en liten bit av minne som används för exakt vad det är namn dragit slutsatsen, att komma ihåg saker. RAM står för Random Access Memory. Den lagrar de senaste åtgärderna på datorn och minns dem.

En enkel demonstration av RAM: Stäng av datorn, sedan starta den igen. Därefter öppnar varje tillämpning av något anständigt storlek, såsom iTunes. Du kommer att märka att iTunes öppnas ganska långsamt första gången du öppnar den; sedan ditt senaste dator boot.

Nu, nära och avsluta hela vägen ut ur iTunes. Vänta en minut och öppna iTunes. Du kommer att märka att det startar omedelbart med mycket liten laddningstid. Detta beror på att informationen om du använder iTunes är på RAM-minne. RAM har ihåg att du startade iTunes nyligen och hjälper det att prestera bättre.

Hur mycket RAM-minnet kan minnas beror på dess storlek. Till exempel, om du har 1 GB RAM, kommer datorn ihåg den sista 1 GB vad du gjorde. Men en del av det 1GB redan används bara för att köra operativsystemet; så minne för användarprogram som iTunes kommer att vara något mindre än 1 GB.

Om du väljer att uppgradera RAM-minnet, kommer du att få många fördelar. Du kommer att få mer RAM-minne; vilket gör det möjligt för datorn att komma ihåg mycket mer. Dessutom har en mycket RAM är en stor fördel för att köra flera applikationer samtidigt. Mer RAM har förmågan att lagra aktuell information från många program samtidigt.

RAM Vs. Hårddisk Minne

Vad är skillnaden mellan RAM och minne Bärbara datorer?


RAM-minnet är ofta förväxlas med hårddisk minne. Troligtvis beror detta på att de båda mäts i gigabyte. Hårddiskutrymme har ingenting att göra med RAM-minne.

Datorns hårddisk kommer att ha många fler gigabyte än datorns RAM-minne. Detta beror på att hårddisken används för att lagra allt. Alla filer du sparar på datorn, någon låt du rippa, och varje bild du hämtar sparas på hårddisken. Hårddisken används för långtidsförvaring vs RAM som används för att köra program och bakgrundsprocesser.

RAM Vs. video-RAM

Vad är skillnaden mellan RAM och minne Bärbara datorer?


Datorns grafikkort använder vad som kallas video-RAM. Detta är en annan typ av minne som ofta förväxlas med RAM-minne. Video-RAM används enbart för att hjälpa din dator kan köras video och grafik. Det kräver lite minne för grafikkort att fungera. Om du någonsin har köpt ett nytt grafikkort, kanske du har märkt på specs något liknande: 2GB integrerad V-RAM. behövs denna RAM för att köra grafik på alla datorer. Du kommer att märka att high-end gaming grafikkort har mycket mer V-RAM. Detta beror på att när du spelar spel, har grafikkortet för att köra många fler processer.

.

.

.

.

.

.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com