GIMP Tutorial på animerade markörer

August 2

GIMP Tutorial på animerade markörer


GIMP är ett gratisprogram grafikprogram som många människor väljer över dyra och komplexa kommersiella tillämpningar. GIMP används ofta för att skapa grafik för webbsidor eller retuschera foton. Men GIMP har också förmågan att producera enkla animationer. En sak du kan använda animationer för att skapa din egen animerade markörer för användning i Windows. Processen för att skapa dessa markörer är ganska enkel.

Instruktioner

1 Starta GIMP. Välj "File" i menyn och klicka på "Nytt". I dialogrutan göra bredden och höjden 50 x 50. Klicka pixel "OK."

2 Välj "Blend" verktyg i verktygsfältet och i verktygsalternativ väljer en flerfärgad lutning. Dra gradient från topp till botten på duken. Klicka på "Nytt lager" -knappen i "Lager" panelen och tillämpa en annan lutning. Upprepa detta tre gånger, varje gång som en annan lutning.

3 Välj "File" i menyn och klicka på "Spara som". I dialogrutan som visas väljer du GIF som filtyp. Filnamnet och var du vill spara till, och klicka sedan på "Spara".

4 Välj "Spara som Animation" i nästa dialog och välj "Export". I följande dialog, välj "fördröjningen mellan ramar" och ändra "Frame Avfallshantering" till "Ersätt". I den sista dialogrutan, klicka på "Spara". Gå till filen du sparade och ändra filändelsen från Gif till .cur.

5 Gå till Windows "Markör" mapp på din "C" -enhet. Högerklicka och välj "Ny mapp. Namnge mappen" Mina markörer. "Kopiera och klistra in den animerade GIF du skapade i denna mapp.

6 Gå till "Kontrollpanelen" i menyn "Start" och välj "mus" eller "Musinställningar." I dialogrutan, klicka på "Pekare" fliken. Ändra "Scheme" till "Windows Animerad." Klicka på "Spara som" och namnge den nya ordningen "Mina markörer."

7 Från listan väljer markören som du vill animera, såsom "Selection markören." Klicka på "Bläddra" och öppna .cur fil du skapat. Klicka på "Apply" och markören nu animerad med flödande regnbågens färger.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com