Comcast hög hastighet installationsproblem

June 2

Comcast hög hastighet installationsproblem


När du registrerar dig för Comcasts höghastighetskabel Internet kan du få på Internet snabbare genom att välja att ställa upp saker själv snarare än att vänta på en tekniker att komma till ditt hus. Men måste du lösa eventuella problem själv. Vissa installationsproblem du kan diagnostisera och lösa själv, men andra problem kan endast lösas genom en Comcast tekniker betalar du ett besök.

Kabel Internet Funktion

Comcast använder samma kabelinfrastruktur som distribuerar TV service till sina abonnenter att ge sitt höghastighetsanslutning till Internet. När du registrerar dig för sin internettjänst, kommer Comcast berätta sitt system för att låta ditt hem nod på sitt kabelnät för att komma åt Internet. Med denna förmåga inkopplad kan du ansluta en kabel Internet modem till en koaxialkabel jack i ditt hem för att upprätta en Internet-anslutning. Kabelmodemet är den enhet som direkt begär och tar emot data via Comcasts kabel Internet-system. Du kan sedan antingen direkt ansluta en enda dator till modemet eller så kan du använda en router för att tillåta flera datorer att använda modemets anslutning till Internet. Om du stöter på ett problem när du ställer in din Comcast höghastighetsanslutning till Internet, kan problemet ligga hos ditt hem anslutning till kabelinfrastruktur eller med fel i hur du ansluten modemet router och dator.

Modem registreringsproblem

Om kabelmodemet inte kan etablera en Internet-anslutning efter att du har registrerat för Internet, bör du först se till att du har registrerat enhetens serienummer. När du hyr en modem från Comcast kommer bolaget registrera enheten med sitt system innan de skickar den till dig. Om du köpt din egen modem, måste du ringa Comcast att registrera enhetens serienummer för ditt konto. Du hittar detta nummer på en etikett på baksidan av enheten.

Live Linje Frågor

Om du har ringt Comcast och bekräftat att modemets serienummer är registrerad hos sin tjänst men modemet ändå inte kan etablera en Internet-anslutning, så problemet kan ligga i ett anslutningsproblem med kabeln ledningar för ditt hem. Kabel jack du ser i ditt hem är bara en linje som ansluter till en komplex serie av sammankopplade nätverk stammar. Om ett visst hus eller lägenhet enhet på Comcast kabelnät inte har använt sin tjänst på ett tag, kommer Comcast ofta koppla husets ledningar från sitt nätverk. För att lösa detta problem, måste du ringa Comcast och schemalägga ett servicebesök för en tekniker att komma ut och se till att ditt hem är ordentligt ansluten till Comcast nätverk.

Problem med datoranslutning

Om modemet visar att den är ansluten till Comcast nätverk men datorerna i nätverket fortfarande inte kan ansluta till Internet, då problemet ligger oftast inte med Comcast men med dig - du kan ha gjort ett vanligt misstag när du konfigurerar modemet och router. Se till att du har anslutit modemet till routern, dina olika datorer till routern och att alla kablar fästs i lämpliga uttag. Om kablarna är intakta, sedan stänga av modem och router. Slå på modemet och vänta i 30 sekunder innan du slår på routern. Du bör alltid göra detta när du startar upp din nätverksutrustning eller power-cykling. Om bristen på anslutning kvarstår, sedan högerklicka på nätverksikonen i Windows systemfältet och välj "Diagnos". Windows kommer att gå igenom stegen för att få en fungerande Internet-anslutning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com