Vad är Två faktors autentisering?

July 15

Vad är Två faktors autentisering?


Starka lösenord som används för att vara den gyllene standarden för att skydda dina konton och information på nätet, men som datorer blir mer kraftfull även de bästa lösenorden blir utsatta för sprickbildning. Det är därför många institutioner flyttar till tvåfaktorsautentisering för känsliga och värdefulla konton.

Två-faktors autentisering

Tvåfaktorsautentisering baser säkerhet inte bara kring något du vet, såsom lösenord, men också innehåller något du har, som en fysisk token, eller dina biometriska data.

token Authentication

En gemensam andra faktorn är användning av en token, ofta en fysisk enhet som genererar en kod baserad på en unik algoritm. När du vill få tillgång till ett konto, skapa en kod, och systemet verifierar det att ge dig tillgång.

biometrisk information

En andra faktor kan också vara något som ditt fingeravtryck eller en retinal scan, som i allmänhet inte kan kopieras.

fördelar

Självklart, även om någon kan lära ditt lösenord, de kan inte få tillgång till ett konto utan andra faktorn i verifieringsprocessen.

nackdelar

När det gäller token autentisering, kan enheterna vara förlorad eller fel. Biometriska skannrar, å andra sidan, kan vara dyra och kräver expertis för att installera och konfigurera.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com