Typer av Processor Sockets

August 22

Typer av Processor Sockets


CPU-uttag är standard i dagens stationära och bärbara datorer. Tidigare var det vanligare att ha CPU fastlödda på moderkortet, vilket gör utbyten och uppgraderingar omöjligt. Socket mönster förändras över tiden, även om AMD använder samma uttag mycket längre än Intel gör. Detta gör att uppgradera och underhålla en AMD-baserade system mycket billigare i många fall. Däremot använder Intel en ny socket typ med varje ny serie av processorer som inte är bakåtkompatibel. Detta innebär att när du uppgraderar en Intel-baserade stationära, kommer du ofta måste byta moderkort och ibland även minnet.

intel LGA1155

Den LGA1155 sockeln är en ersättning för de äldre LGA1156. Den LGA1155 används för de flesta av Intels Core i3, i5 och i7-processorer samt dess serverprocessorer, Xeon produktlinje. Uttaget är inte bakåtkompatibel med LGA1156, men kylare och fläktar är avsedda för antingen en kommer att vara kompatibel med båda. LGA står för "Land Grid Array."

intel LGA1366

Intel LGA1366 används för högsta end Intel-processorer från Core i7 intervallet. Uttaget ger 1366 stift, därav namnet. Detta uttag är också känd som Socket B. LGA1366 används i vissa serverdatorer med Xeon-processorer.

AMD AM2

AMD sockel AM2 stödjer dual-channel DDR-II-minne och processorer från Athlon och Phenom intervall. Uttaget har varit en av de mest långlivade konstruktioner. Processorer avsedda för sockel AM2 kommer också att arbeta i AM3 eller AM2 + uttag som lyckades den ursprungliga AM2 designen. AM2 uttag har 940 stift.

AMD AM2 +

Även med 940 stift är AM2 + uttag, den omedelbara efterföljaren till AM2 uttag. Detta är en halvvägs migration uttag avsedd för bakåtkompatibilitet. Eftersom både DDR-II och en DDR-III minnesstyrenheter finns, kommer AM2 + socket arbeta med både AM2 och AM3 processorer. En AM2 + processorn kommer dock inte arbeta på en AM3 moderkort eftersom processorn inte har en DDR-III minneskontroller.

AMD AM3

Med 941 stift, är huvud ersättning för AM2 hylsor AM3 uttaget. Det ger en DDRIII minneskontroller för bättre prestanda och kompatibilitet med den senaste och mest kraftfulla quad- och hex-core processorer från Athlon II och Phenom II-processorer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com