Hur man använder Craigslist säkert

August 22

Även om det verkar de flesta av Internet världen använder Craigslist, har rapporter om bedrägerier och även några livshotande incidenter vände vissa människor bort från den populära annons webbplats. Ändå kan de flesta problem med Craigslist undvikas genom användning av vissa grundläggande försiktighetsåtgärder samt ytterligare integritetsåtgärder. Läs vidare för tips om hur du använder Craigslist säkert om du säljer ett objekt eller söker jobb.

Instruktioner

1 Skaffa en ny gratis e-postkonto på Google, Yahoo eller din favorit gratis webbmail webbplats som program finns som kan identifiera människor och / eller deras Internetanvändning via en e-postadress. Ett nytt konto kan du bättre använda Craigslist säkert och erbjuda ytterligare sinnesfrid. För enkelhetens skull, vidarebefordra Craigslist meddelanden till en vanlig e-postkonto.

2 Använd Craigslist säkert när vi letar efter ett jobb genom att inte skicka en CV till en okänd källa, eller åtminstone ta bort personlig kontaktinformation. Istället först fråga om ett företag med ett följebrev och be om en webbplats och / eller telefonnummer för att verifiera jobbet. Artigt informera företaget om dina säkerhetsbekymmer om så önskas.

3 Sälj saker på Craigslist mer bekymmersfri genom att inte acceptera personliga checkar. Smidda kontroller och otillräckliga medel köra skenande för mer avancerade inköp i synnerhet. Be i stället för en postanvisning, kontanter eller en bankväxel.

4 Undvika att ge ditt hemtelefonnummer utan allvarligt övervägande, och vara försiktig med att ge ett mobilnummer. Om du planerar att använda Craigslist regelbundet, kan det vara värt att få en gratis eller till låg kostnad VOIP nummer via Skype eller annan tjänst. Snabbmeddelanden är ett annat sätt att kommunicera. Använd ditt eget omdöme när syftet är att använda Craigslist säkert och väga kostnaden för besvär med risk för att exponera din identitet som kan missbrukas.

5 Bypass annonser som låter för bra för att vara sant eller de som verkar dyka upp igen flera gånger. Detta är särskilt viktigt för rumskompis eller hyres annonser. Även om vissa människor inte kommer att ha framgång med sin första annons, söka efter nya kopior av annonsen är klokt. Om du är osäker, fråga om vad det blev av den sista annonsresultatet eller rumskompis, som är tillämpligt, och besluta om informationen låter logiskt.

6 Ta en aktiv strategi med din säkerhet när du ställer in ett möte. Antingen sälja ett objekt på annan plats eller har en vän närvarande. Om du möter någon från Craigslist och har en dålig känsla, är det bättre att ändra dig och vara säkra, även med risk för att låta oartigt. Gör upp en ursäkt eller titta på din mobiltelefon och låta personen vet att du måste ta itu med en nödsituation. Din instinkt är ditt bästa försvar att använda Craigslist säkert, men notera att väl praktiseras nackdelar finns.

Tips

  • Observera att många Craigslist bedrägerier är relativt godartad men kan innebära att ge din information till telemarketing.
  • Ta bort alla annonser som inte längre behövs för att förbättra din säkerhet på Craigslist.
  • Be om hjälp från någon du litar på om du har svårt att bedöma säkerheten hos en Craigslist annons.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com