Hur konvertera WEP Wireless

July 5

Trådlösa nätverk kvar osäker är sårbara för dataintrång och obehörig användning. Om du har ett säkert trådlöst nätverk, är det med hjälp av en av två säkerhetsmetoder: WPA (Wi-Fi Protected Access) eller WEP (Wired Equivalent Privacy). WPA är säkrare metod. Om nätverket är säkrad med WEP, kan du överväga att konvertera till WPA för bättre säkerhet.

Instruktioner

1 Logga in på nätverksinställningarna genom att öppna webbläsaren, skriva "http://192.168.0.1" eller "http://192.168.1.1" (beroende på operatör) i adressfältet, ange ditt användarnamn administratör namn och lösenord och klicka på "OK".

2 Öppna avsnittet "Wireless Settings" från den vänstra navigeringsrutan och välj en säkerhetsalternativ annat än "WEP". Dina alternativ kommer sannolikt att vara "WPA", "WPA2" eller "WPA + WPA2" listade i ordning efter säkerhet med det sista alternativet är den säkraste.

3 Skriv in önskat trådlöst nätverk lösenord för din valda säkerhetsalternativ och klicka på "Apply" för att spara inställningarna och konvertera dina gamla WEP trådlös säkerhet till nyare WPA trådlös säkerhet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com