Jag har problem med att konfigurera D-Link med Comcast

November 14

I vissa fall kan du försöka att konfigurera en D-Link router med Comcast Internet, bara för att finna att routern inte tillåter dig att ansluta till Internet. Du kan åtgärda det här problemet och få åtkomst till Internet genom att justera inställningarna för Internetanslutningen i Windows-gränssnittet Kontrollpanelen.

DHCP

Även om en router, såsom en D-Link router uppfyller kravet hårdvara för att ansluta datorn till Internet trådlöst, det är inte allt som behövs. En dator funktion som kallas Dynamic Host Configuration Protocol gör att datorn automatiskt fylla sig med information om anslutningen som krävs för att få online. Om du inte kan ansluta till Internet med en D-Link router, kommer sannolikt att skylla ett fel med DHCP-inställningarna.

TCP / IP Meny

Du visa och, om nödvändigt, ändra DHCP-inställningarna i TCP / IP-inställningarna i Windows kontrollpanel. För att komma åt den här menyn, välj "Kontrollpanelen" från Windows "Start" -menyn, skriv sedan ordet "adapter" i rutan "Sök". Högerklicka på "D-Link" och välj "Egenskaper" och välj sedan "Advanced Tab" och klicka på knappen "Egenskaper".

IP-adress

Det första alternativet du märker inom TCP / IP-menyn för D-Link-anslutning är alternativet IP-adress. Specifikt har du möjlighet om att slå DHCP på eller av, som avgör om datorn genererar automatiskt en IP-adress för datorn. En IP-adress, som ger information om var du befinner dig och Internetleverantören, krävs för att få tillgång till Internet. Om du inte automatiskt hitta en IP och har inte satt en fungerande en i TCP / IP-menyn, kan du inte ansluta till Internet.

DNS-adress

Ett andra särdrag DHCP kontroller som är nödvändiga för att ansluta till Internet är domännamnsservern. DNS är en gateway som gör att datorn kan associera router eller modem med en IP-adress. Om du inte har en egen föredragna DNS, se till att ställa in datorn så att den automatiskt anta en DNS-gateway. Annars kan det inte få en IP-adress för D-Link router och därmed kan inte ansluta till Internet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com