Hur man förstora eller förminska teckenstorleken i webbadressområdet

November 3

Om du hittar texten i Internet Explorer eller Firefox adressfältet svårt att läsa på grund av bildskärmens hög upplösning, kan du sänka upplösningen för att lösa problemet. Men det minskar också den tillgängliga område på skärmen för andra objekt som grafik och filmer. Istället justera datorns bildskärmsinställningar för att ändra textstorleken. När du öka teckenstorleken i webbläsarens adressfält, blir texten mer lättläst.

Instruktioner

Internet Explorer

1 Högerklicka på ett öppet område på skrivbordet och välj "Anpassa" på snabbmenyn. Klicka på "Fönsterfärg" längst ner i fönstret.

2 Klicka på länken "Avancerade Inställningar för utseende". Ett nytt fönster med titeln "Fönsterfärg och utseende" öppnas.

3 Klicka på rullgardinsmenyn under "Punkt" och välj "Icon". Klicka på rullgardinsmenyn under "Size" och öka standardtextstorleken till ett värde större än "9"

4 Klicka på "OK" och sedan på "Spara ändringar".

firefox

5 Öppna Start-menyn och klicka på "datorn". Navigera till "C:" hårddisk. Öppna mappen "Användare", och sedan öppna mappen med ditt Windows användarnamn.

6 Klicka på "Ordna" knappen längst upp i fönstret och klicka sedan på "Mapp och Sökalternativ." Klicka på fliken "Visa" i det nya fönstret, välj "Visa dolda filer, mappar och enheter" knappen och klicka sedan på "OK".

7 Öppna "AppData", "Roaming", "Mozilla", "Firefox", "Profiler", "[alfanumerisk sträng] .DEFAULT" och "Chrome" mappar.

8 Högerklicka på "userChrome-example.css" filen och välj "Kopiera".

9 Högerklicka på ett öppet område i fönstret och välj "Klistra in". En ny fil som heter "userChrome-exempel - Copy.css" visas.

10 Högerklicka på "userChrome-exempel - Copy.css" och välj "Byt namn." Byt namn på filen till "userChrome.css" och tryck på "Enter".

11 Högerklicka på "userChrome.css" och välj sedan "Öppna med" och "Anteckningar".

12 Klicka för att placera markören på en tom rad i filen, och skriver följande kod:

urlbar {font-size: 12pt viktigt!}

Ersätta ett annat nummer för "12" för att använda en annan teckenstorlek.

13 Spara och stäng "userChrome.css."

Tips

  • Ändra adressfältet textstorleken i Internet Explorer också ändrar storleken på ikonetiketter på skrivbordet. Om du inte kan läsa den fullständiga texten ikoner efter att ändringen återgå till Fönsterfärg och utseende skärmen och välj "Ikonmellanrum (horisontell)" och "Ikonmellanrum (Vertical)" från "Punkt" i rullgardinsmenyn . Öka antalet i "Size" fält för både horisontell och vertikal ikon avstånd, och klicka sedan på "OK".

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com