Så här uppdaterar BIOS på en Compaq innan du uppgraderar RAM

November 8

Så här uppdaterar BIOS på en Compaq innan du uppgraderar RAM


En datorns BIOS (Basic Input / Output System) är den kod som systemet använder för att testa och köra enheter som ingår i systemet. Det är den första uppsättningen av program en dator körs när du slår på den, och det hjälper till att ställa in allmänna parametrar för datorn innan du startar operativsystemet. BIOS Compaq-datorer ingår inställningar för systemet random access memory (RAM). Dessa inställningar styr hastigheten på RAM och kan begränsa vilken typ av RAM-minne du kan installera. Som snabbare RAM blir tillgängliga, släpper Compaq BIOS-uppdateringar som tillåter en ändring av nuvarande begränsningar. Uppdatera BIOS blir då en nödvändighet innan du kan installera nyare RAM-chips.

Instruktioner

1 Identifiera modell av din Compaq-system genom att kontrollera systemetiketten på baksidan eller undersidan av datorn fallet. Hitta typ av modell genom att titta på produkt notering på etiketten. Anteckna modellnumret för senare användning.

2 Ladda ner den uppdaterade BIOS för din specifika modell av Compaq dator från Hewlett-Packard (HP) Customer Care webbplats (se Resurser). Lokalisera de senaste BIOS för systemet genom att gå till HP drivrutiner och nedladdningar. Ange din dator serie produktnamn, modellnummer och aktuella operativsystemet i sökfunktionen. Hämta BIOS-filen från listan med filer som visas och spara den till en lämplig katalog på din dator.

3 Installera BIOS till datorn genom att köra BIOS-filen som du hämtade. Följ programmets instruktioner exakt blinka de nya BIOS på ditt system.

4 Starta om datorn för att köra den nya BIOS.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com