Hur fungerar Voice Over IP Arbete?

June 14

Hur fungerar Voice Over IP Arbete?

Ansluta till en tjänst

I början av Voice over IP (VoIP) process innebär att ansluta till en VoIP-tjänst. Eftersom VoIP innebär ett komplext nätverk av många användare och informationspaket (innehållande röst och ljuddata), måste du först ansluta till en VoIP-leverantör för att dessa datapaket för att göra sin väg till dig. När den är ansluten till din egen tjänst, kommer du att vara redo att ansluta till dem på samma tjänst eller använda en annan tjänst för att utbyta information.

Ljud spelas in

När du har upprättat en anslutning med någon, kommer du att börja prata. Tjänsten kommer att spela dina läten och förvandla dem till datapaket som kan korsa olika nätverk för att nå öronen på den andra parten. Obs: Om användarna använder två olika nätverk, kan de uppleva en lätt till måttlig fördröjning som paketen måste resa ut ur sitt nätverk för att nå sin destination.

Paketen Switched

När ljudet har spelats in, är det paket som skapades av läten skickas över nätverk och byts ut mot paket som innehåller den andra partens ljudpaket. På detta sätt är data som delas i ett symmetriskt sätt, vilket gör det möjligt för parter att tala och lyssna på samma gång.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com