Hur man överklocka programvara för HP

July 21

Hur man överklocka programvara för HP


Överklockning är ett förfarande som gör det möjligt att utnyttja den maximala kapaciteten på datorns centralenhet. Det driver prestanda till gränsen, så att du kan få ut det mesta av din HP-dator. Men det är inte för alla. Det gör din fan kör ganska högt, upphäver datorn garanti, och kan skada din dator om det används för mer än en dag eller två. Men flera applikationer avlägsna en del av risken för felanvändning genom att automatisera processen.

Instruktioner

1 Klocka HP med nTune. Detta gratis verktyg upptäcker automatiskt dina systemspecifikationer, så att du kan justera överklockning att passa. Med reglagen kan du justera systemet busshastigheter (minne och PCE) och GPU byst hastigheter. Du kan även välja vilken specifik del av ditt system att överklocka via knapparna längst ner.

2 Klocka HP med ClockGen. Detta fria verktyget erbjuder mindre anpassning som nTune, men ger dig grunderna i ett lättbegripliga. Dials kan du kontrollera hastigheter olika delar av datorn, såsom CPU eller RAM. En "Reset" -knappen kan du snabbt återställa allt till fabriksinställningarna, vilket minimerar skadorna av ett misstag.

3 Klocka HP med CPUFSB. Detta verktyg kostar $ 17,95 (i januari 2011), men presenterar en enkel-fönster gränssnitt som möjliggör för alla överklocknings grunderna. Det finns förinställningar för olika moderkortstillverkare, så att du kan prova programmets rekommendationer innan du ändrar dem för att passa dina behov.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com