Mac G3 Felsökning

July 18

Mac G3 Felsökning


G3 var Apples tredje generationens raden av datorer, som framställdes i slutet av 1990. Datorer i G3 lineup ingår iMac G3, Power Mac G3 och PowerBook G3. G3-datorer som fortfarande används i dag kan uppleva vissa problem från tid till annan, med tanke på att de är mer än tio år gamla. Felsökning Apples G3-datorer skiljer sig åt beroende på vilken modell av G3 du har. Men det finns vissa gemensamma grundläggande förfaranden som kan hjälpa till att felsöka alla äldre Mac-datorer.

långsam prestanda

Uppgradera G3 version av OS X. Med dagens mått, de ursprungliga OS X-versioner är långt föråldrade. Även G3-datorer inte kan köra nyare versioner av OS X, såsom Leopard eller Snow Leopard kan de köra OS X Panther och eventuellt även Tiger, beroende på systemets specifikationer. Apple inte officiellt sälja Panther eller Tiger längre. Däremot kan du hitta en begagnad skiva på eBay.

Nätadapter Problem

Se till att du använder en bra utlopp. Prova G3 dator på flera butiker om det inte får ström. Se till att du använder rätt nätadapter. Apple har en lista med rätt nätadaptrar som bör användas med G3-datorer.

Om felsökning en PowerBook G3, försök att stänga av datorn, kopplar bort nätadaptern och tar bort batteriet. Håll ned strömknappen i ca 5 sekunder för att dränera eventuellt överskott kraft ur den bärbara datorn. Sätt tillbaka batteriet och nätadaptern och slå på datorn igen.

Blinkande frågetecken vid start upp datorn

Ett blinkande frågetecken anger din G3 datorn inte laddar OS X booter korrekt, som startar och laddar operativsystemet. Koppla bort musen och tangentbordet från datorn. Håll ned strömbrytaren för att manuellt stänga av datorn. Anslut musen och tangentbordet igen och försök starta datorn. Om datorn startar upp men det tar lång tid, försöka välja huvudstartskivan i kontrollpanelen.

CD eller DVD Stuck In Computer

Om en CD eller DVD har fastnat i datorn och varken trycka på eject-knappen på enheten eller mata ut skivan från skrivbordet arbete, kan du göra en kraft eject. Använda ett utvikt gem, tryck kraft utmatningsknappen ligger nära CD- eller DVD-ROM-enhet. G3 Datorn måste vara påslagen för att det ska fungera.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com