Hur man enkelt dra på MS Paint

March 2

Hur man enkelt dra på MS Paint


Rita på Microsoft Paint kräver både en stadig hand för att styra musen och kunskap om Paint. Att veta vad alla de olika färg- och ritverktygen gör kommer att göra att arbeta med Microsoft Paint enklare och betydligt roligare. Även nyare versioner av Microsoft Paint har fler alternativ, har grunderna för att använda programmet för att dra inte förändrats nämnvärt. Som med alla konstnärliga strävan, praktik, mer än något annat, kommer att göra det lättare att dra med Microsoft Paint.

Instruktioner

1 Öppna Microsoft Paint. Justera storleken på målningen området med hjälp av de små vita rutor på höger och botten av den vita målning området tills du har tillräckligt med utrymme att arbeta. Det utrymme som behövs beror på vad du vill rita.

2 Hitta och klicka på pennan verktyget från menyn på skärmen. På äldre versioner av färg, är denna meny placerad till vänster på skärmen. På nyare versioner, är den här menyn högst upp på skärmen.

3 Experimentera med att använda pennan för att rita linjer. Klicka och håll nere vänster musknapp medan du flyttar musen för att rita linjer. Pennan producerar mycket tunna linjer, vilket kan vara ganska användbara, men kan vara svåra att använda i början.

4 Klicka på förstoringsglaset om du har problem med att rita med pennverktyget. Genom att klicka på vänster musknapp zoomar in när du klickar på den högra knappen zoomar ut. Klicka på pennverktyget när du har zoomat in på önskad nivå. Använda förstoringsglaset för att rita kommer att göra det lättare att dra på Paint, men det kommer sannolikt att öka den tid det tar att rita något.

5 Hitta och klicka på ikonen pensel. Med pensel verktyget kan du justera tjockleken på linjen du ritar. På nyare versioner av färg, finns flera olika borstar, alla med sina egna specialeffekter. På äldre versioner kan du välja både storleken och formen på borsten, men det finns inga specialeffekter. Linjetjocklek kan justeras i "Line" rutan på nya versioner av färg och i en låda som dyker upp under ritverktygen i äldre versioner.

6 Experimentera med pensel verktyget. Den styrs på samma sätt som den penna. Kombinera linjer dragna med blyertspenna och linjer dragna med penseln kan skapa några mycket intressanta effekter.

7 Experiment med olika färger, former och alternativ. Även om du kan dra nytta av färg bara med hjälp av borstar och penna, andra verktyg och alternativ finns tillgängliga för att göra ritningen processen enklare. Form rutorna i synnerhet kan du skapa enhetliga former gång på gång. Färgen på dina linjer kan ändras genom att klicka på en av färgerna i färg verktygsfältet. Du kan också fylla i ett helt område med färg med hjälp av färgburk verktyget.

Tips

  • Microsoft Paint levereras med ett hjälpprogram som kan hjälpa dig när lära sig att rita. På äldre versioner av programmet, kan hjälpprogrammet nås under Hjälp på huvudmenyn. På nyare versioner, är hjälpprogrammet genom att klicka på den lilla frågetecknet i det övre högra hörnet på skärmen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com