Min bild saknas Picasa

July 16

Lär dig att återställa digitala bilder till biblioteket i Googles bildredigeringsprogram Picasa, så att du kan använda detta program för att förbättra dina bilder. Observera att Picasa verktyg för att hantera album kan göra det tyckas att vissa bilder saknas. Album är mappar som du skapar i Picasa som inte nödvändigtvis motsvarar mappar på din hårddisk.

borttagna filer

Filer som du har tagit bort permanent visas inte i Picasa. För att avgöra om en fil inte längre finns på din hårddisk, gör följande. Klicka på "Start" i Windows och klicka sedan på "Dator" för att öppna Windows Explorer. Tryck på "F3" för att köra sökfunktionen, sedan skriva in namnet på bildfilen du letar efter. När du trycker på "Enter" Windows Explorer söka igenom datorn efter bilden. Om bilden inte visas i sökresultaten, det tagits bort.

Papperskorgen korgen~~POS=HEADCOMP

Om du har skickat en bild till papperskorgen, kommer Picasa inte att kunna visa det i sin bildbibliotek. För att se om papperskorgen har en av dina bilder genom att klicka på Windows "Start" knappen och klicka sedan på "Documents" för att öppna Windows Explorer. Högerklicka på "papperskorgen" -ikonen i Explorers vänstra rutan, och klicka sedan på "utforska." Om du ser en bild som du vill se i Picasa, högerklicka på filen och klicka på "Återställ". Använd sedan Picasa "Öppna" kommandot under dess "Arkiv" -menyn för att navigera till mappen Windows innehåller din återställd bild.

dolda mappar

Om Picasa inte visar några av dina bilder, är det möjligt att du kan ha gömt en mapp som innehåller dem. För att se en lista med dolda mappar, klicka på menyn "Visa" och klicka sedan på "Folder view" undermeny. Picasa visar en lista över alternativ för visning av mappar på hårddisken som innehåller bilder. Ett av dessa alternativ är "Flat mappvy", som presenterar en lista över alla mappar, inklusive de dolda. De "dolda mappar" rubrik i den vänstra rutan visar en lista över de dolda mappar. För att ta fram en av de mappar under denna rubrik, högerklicka på mappen och klicka på "Ta fram" kommandot. Picasa kommer att ta bort mappens namn från "Hidden" lista. Du kommer nu att kunna se mappen och dess bilder i en vy i menyn "Visa".

Mapphanterare

En bild kan saknas från Picasa om programmets "Folder manager" inte har skannats mapp att importera sina bildfiler. Att berätta Picasa för att skanna en mapp på hårddisken som har bilder som du vill se i Picasa klickar du Picasa-menyn "File", klicka sedan på "Lägg till mapp" kommandot. Programmet kommer att visa en dialogruta för att navigera i mappar på din hårddisk. Använd rutan kontroller för att flytta till mappen vars bilder du vill ladda in Picasa. När du har nått mappen, klicka antingen "Scanna en gång" eller "Scan alltid" alternativknappar på den högra sidan av dialogrutan för att göra Picasa skanna mappen för bilder. När du klickar på "OK", Picasa visar mappen och dess bilder i programmets bildbiblioteket.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com