Hur man installerar drivrutiner i Windows XP Home

September 16

Hur man installerar drivrutiner i Windows XP Home


Utan drivrutiner skulle skrivaren inte skriva ut och ditt ljudkort inte skulle spela. Drivrutin programmerare är okända hjältar mjukvaruutveckling världen. Deras kod gör det möjligt för XP Home och andra versioner av Windows för att kommunicera med maskinvaran. En perifer ofta kommer med en CD som innehåller programvara skriven av drivrutinsutvecklare. Med tiden drivrutinerna bli inaktuell när tillverkarna släpper nyare versioner. Microsoft rekommenderar att hålla Windows XP Home uppdaterad med de senaste drivrutinerna.

Instruktioner

1 Gå till menyn "Start" och klicka sedan på "Kör".

2 Skriv "devmgmt.msc" (utan citattecken) och klicka på "OK". Enhetshanteraren visas. Hitta ett träd av hårdvara kategorier i "Device Manager" fönstret. Dessa kategorier inkluderar "Bildskärmskort" och "bildskärmar."

3 Klicka på "plustecknet" bredvid kategorin vars drivrutin du vill installera eller uppdatera. Till exempel, om du vill installera ett tangentbord drivrutin, klicka på "plustecknet" bredvid "Tangentbord" för att utöka trädet och visa en lista över tangentbord.

4 Högerklicka på den enhet som du vill uppdatera och välj "Uppdatera drivrutin" för att öppna "Uppdatera drivrutin" fönstret.

5 Klicka på "Sök på min dator efter drivrutiner" om du har en CD med drivrutiner eller vet var drivrutinen. En guide hjälper dig genom installationsprocessen. Om du inte känner till förarens plats, klicka på "Sök automatiskt efter uppdaterade drivrutiner." Windows kommer att söka efter en kompatibel drivrutin och guida dig genom installationsprocessen.

Tips

  • När du upplever oförklarliga hårdvaruproblem, kontrollera att drivrutinerna fungerar korrekt (se Resurser).

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com