Vad är din POP3-server?

August 11

Vad är din POP3-server?


POP3 står för Post Office Protocol Version 3. POP-servrar fungerar som postkontor lådor i att de håller din e-post, eller e-post, tills du är redo att hämta det och läsa det. I jargong av de officiella standarder, den dator du sitter vid och som du får din e-post kallas "klient värd." Datorn som lagrar e-postmeddelandet tills du ber om det med POP tjänsten är "server värd."

Hur det fungerar

De handlingar skicka och ta emot e-post är två helt olika processer som använder helt olika servrar. Skicka e-post, du laddar upp ditt budskap till en SMTP-server. Som står för Simple Mail Transfer Protocol.

SMTP-servern samlar ditt meddelande och skickar det till Internet och till sin destination. Vid ankomsten till destinationen, är budskapet samlas in och innehas av en POP-server (eller en IMAP-server, men mer om det senare).

När du kontrollerar din e-post på en POP-server, frågar datorn servern för att hämta alla meddelanden som är adresserade till dig. Du får din e-post i ditt e-postprogram och POP-servern raderar dessa meddelanden från sig själv.

Med POP-servrar styr du din e-post lokalt med den dator du använder.

Identifiering

Varje tjänsteleverantören fungerar vanligtvis sina egna e-postservrar. Vissa leverantörer får inte behålla POP3-servrar alls.

Bland dem som inte gör:

Yahoos är pop.mail.yahoo.com.

Hotmails är pop3.live.com.

MSN är pop3.email.msn.com.

Se ett mönster? Om du är osäker, be din e-postleverantör teknisk support.

RFC1939

RFC1939 är det officiella dokument som beskriver POP3. Den beskriver i teknisk detalj hur en POP3-server måste fungera. Det avslutades i maj 1996.

föregångare

Det originaldokument som standardiserad POP, RFC918, skriven av JK Reynolds i oktober 1984.

POP3 byggd på Reynolds arbete. Marshall Rose tog de första stegen, men han delar kredit för POP3 standard med John Myers i RFC1939.

IMAP

IMAP eller Internet Message Access Protocol, är ett annat sätt för en server för att lagra din e-post förrän du be att få se det.

Det är modernare, flexiblare och mer komplicerat än POP förfarande. Du får din e-post från en IMAP-server precis som du gör från en POP-server, men IMAP-servern fortsätter att spara en kopia. Fördelen med detta är att du kan komma åt din e-post från var som helst, med något, och du kommer alltid att se samma meddelanden. Med POP, när du hämtar din e-post på en dator, det kan inte längre läsas någon annanstans.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com