Typer av Computer certifieringar

September 28

Att få en dator certifiering kan betyda skillnaden mellan att vara en grundläggande IT-person, en specialist eller ens gå in i affärer för dig själv. De flesta dator certifieringar gäller de olika datornätverk som företagen bygger sina databaser.

Microsoft

Fyra certifieringar är baserade på Microsofts serverplattform. De två första är inriktad mot Microsoft Windows 2000 Server och Windows Server 2003 och har varit standard prov under en mycket lång tid. Dessa certifieringar är Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) certifiering och Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS) certifiering. MCSE är den mest efterfrågade certifiering i USA.

De senaste två Microsoft-certifieringar är MCITP eller Microsoft Certified IT Professional certifiering och MCTS eller Microsoft Certified Technology Specialist. Båda dessa avser Windows Server 2008.

cisco

Cisco Certified Network Professional (CCNP) certifiering är viktig eftersom den visar kunskaper i att sätta upp medelstora till stora nätverk som inkluderar säkerhet och trådlösa nätverk. Detta inkluderar inte bara upprätthålla nätverk men också att bygga dem. Det är en serie av tre prov som måste föras för att tjäna certifiering. Det är den vanligaste certifiering för IT-proffs att ta sig från Cisco.

Cisco har fyra andra certifieringar, var och en baserad på graden av ackreditering. Två är under CCNP: de två är CCENT (ingångsnivå) och CCNA (associera nivå). Två andra är ovanför CCNP: de två är CCIE (expertnivå) och den högsta, CCA (associate).

Äpple

Apple har flera certifieringar, men bara två stora certifieringar. De är Apple Certified Trainer för IT (ACT) och Apple Certified Macintosh Technician (ACMT). Var och en av dessa går djupare in i Apple-teknik, som går utöver serverteknik i saker som redigering ljud och bilder, katalogtjänster och train-the-trainer program.

Linux

Linux har flera certifieringar för de företag som har beslutat att gå öppen källkod snarare än ta itu med det traditionella operativsystemet teknik. Det finns fyra program som har sina egna certifieringar om Linux-system. Dessa program är Computing Technology Industry Association (CompTIA, Linux Professional Institute (LPI), Novell och Red Hat.

Dessa certifieringar lär också en liberal mängd Microsoft serverteknologi, eftersom öppen källkod och Microsoft är de mest integrerade system i dag. Den mest kända av alla certifieringar är Red Hat Certified Engineer (RHCE), som administreras av Red Hat.

andra certifieringar

Det finns många andra oberoende certifieringar som erbjuder över hela linjen utbildning på de flesta operativsystem som nämns ovan, men inte i så stor detalj för någon av dem. Två av de vanligaste av de oberoende är Certified Information Systems Security Professional (CISSP) och Project Management Professional (PMP) certifieringar.

Det viktigaste för att få en dator certifiering gör att du får det genom ett ackrediterat program.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com