Hur man använder programvara drake röstigenkänning

November 24

Hur man använder draken röstigenkänningsprogram. Röstigenkänningsprogram gör det lättare att göra två saker samtidigt. Det finns många olika program på marknaden, men bland de mest populära är Dragon NaturallySpeaking mjukvara från Nuance programvara. Det låter dig diktera text och styra de flesta funktionerna i operativsystemet och program genom att tala, vilket frigör dig att göra andra projekt samtidigt.

Instruktioner

1 Kontrollera att du har de lägsta systemkraven för att köra draken röstigenkänningsprogram. Om du vill använda Dragon, behöver din dator Windows 2000 eller senare, har minst 1 GB RAM-minne och ett minimum av 650 MB ledigt hårddiskutrymme. Dessutom bör datorn ha en 1 GHz processor eller högre. För optimal användning, det är rekommenderat att datorn har en 2.4GHz processor.

2 Köp röstigenkänningsprogram Dragon NaturallySpeaking. Dragon NaturallySpeaking kan erhållas från de flesta program återförsäljare i olika paket. Dragon NaturallySpeaking Standard Edition rekommenderas för hemmabruk, medan Dragon NaturallySpeaking Preferred version rekommenderas för kontorsbruk (eller hemmet med kontorsprogram som Microsoft Word).

3 Anslut din mikrofon eller headset till ditt ljudkort, USB-port eller line-in-uttaget på datorn. Även ett stort område eller integrerade laptop mikrofon kommer att fungera, är det bättre att använda ett headset eller handhållen mikrofon för att minska bakgrundsljud.

4 Stäng alla öppna program och stänga alla antivirusprogram medan installationsfilen körs som installations program ibland kan utlösa falska virusvarningar.

5 Placera Dragon NaturallySpeaking skivan i CD- eller DVD-enheten och följ anvisningarna på skärmen för att installera programvaran. Om installationsprogrammet inte startar automatiskt, klicka på "Den här datorn", bokstaven för CD- eller DVD-enhet och "setup.exe." När vi frågade, ge serienumret som följde med programmet.

6 Aktivera programvaran innan du använder Dragon NaturallySpeaking. Starta Dragon NaturallySpeaking från startmenyn eller genvägen på skrivbordet och klicka på "Aktivera automatiskt."

7 Skapa en ny användare, som Dragon NaturallySpeaking är starkt beroende av tal profiler. Varje användare av programvaran kommer att tala något annorlunda, så han måste ha sitt eget tal profil.

8 Inrättat mikrofonen. För Dragon NaturallySpeaking för att analysera din röst på ett effektivt sätt, måste mikrofonen vara placerad och korrekt konfigurerad. Följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera specifika mikrofonen.

9 Träna Dragon NaturallySpeaking. Dragon NaturallySpeaking kommer att be dig att säga en sekvens av ord för att få en känsla av dina tal mönster och ljud. Tala normalt i mikrofonen.

10 Styr din text. Dragon NaturallySpeaking fungerar med de flesta applikationer där textinmatning är nödvändigt. Du kan använda den för att skriva e-postmeddelanden, dokument eller delta i chattrum.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com