Shock Wave Definition

May 13

Chockvågor orsakas av en mängd olika objekt som rör sig snabbare än ljudets hastighet, enligt fysik Animation webbplats. Orsaker till chockvågor inkluderar explosioner, ljuds förflyttning av organ och kraftfulla elektriska urladdningar.

Fart

Enligt fysik Animation webbplats ett objekt måste gå snabbare än ljudets hastighet (ljuds) för att skapa en chockvåg. Objekt som rör sig på mindre än ljudets hastighet inte skapa tillräckligt med störningar av tryck för att skapa en chockvåg.

Tryck

Smithsonian Institution säger objekt som rör sig genom luften orsakar en störning i vågor av tryck flyttar ut runt objektet. När ett objekt rör sig snabbare än hastigheten på ljudtryckvågor kan inte flytta ur vägen tillräckligt snabbt och stapla upp orsakar en stor tryck störning som resulterar i en shockwave.

typer

Chockvågor bildar framför flygplan och objekt som rör sig genom luften. Smithsonian Institution rapporterar överljudsflygplan, såsom Concorde och rymdfärjan under återinträdet i jordens atmosfär som orsakar bildandet av chockvågor.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com