Hur dyka upp Aktivitetshanteraren från kommandoraden

May 11

Aktivitetshanteraren är ett system verktyg som ingår i alla versioner av Microsoft Windows och Microsoft Server operativsystem sedan lanseringen av Windows NT 4.0. Applikationen ger användarna information om öppna program som körs processer, processorns prestanda, nätverksaktivitet och mer. Även om verktyget är normalt nås genom att samtidigt trycka på "Ctrl", "Alt" och "Ta bort" nycklar, är det också möjligt att öppna Aktivitetshanteraren från kommandoraden.

Instruktioner

1 Tryck på Windows Start-knappen och välj "Kör" eller "Påbörja sökning" (beroende på vilken version av Windows). Skriv "cmd" i fältet och klicka sedan på "OK". För att öppna verktyget under installationen av Windows när "start" -knappen är inte tillgänglig, samtidigt trycka på "Shift" och "F10" nycklar.

2 Skriv "cd c: \ windows \ system32" i linje med den blinkande markören i kommandoraden verktyget. Tryck på "Enter" för att köra kommandot och ändra kataloger.

3 Skriv "taskmgr" på följande rad i kommandoraden verktyget. Tryck på "Enter" för att köra kommandot. Aktivitetshanteraren visas på skärmen inom några sekunder.

4 Klicka på "X" i det övre högra hörnet av kommandotolken för att stänga den.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com