Ljudkort Fakta

August 27

Varje modern dator har ett ljudkort eller annan enhet som gör att du kan höra ljud på datorn. Men ljudkort var inte alltid överallt. I slutet av 1980-talet, ett ljudkort var en valfri add-on som du tillbaka hundratals dollar. Lägre priser och stöd från spelföretag hjälpte till att göra ljudkort de väsentliga komponenterna som de är i dag.

musik synthesizer

Många av de tidigaste dator ljudenheter, såsom AdLib, Creative Game Blaster och Roland MT-32, kunde inte spela digitala ljudexempel eftersom de inte har marker för att producera syntetiserade ljud. De utökade ljudkapacitet av IBM PC, som på den tiden bara kunde producera enkla pip. De flesta moderna datorprogram som producerar ljud kräver ett ljudkort med möjlighet att spela digitala sampel. Dagens datorer skulle vara helt tyst när du spelar musik eller videofiler med en av dessa tidiga ljudkort installerat.

Game Company Support

I slutet av 1980-talet, gjorde MP3-musik format som inte existerar och cd-rom hade ännu inte fört digital video till massorna. Om du komponerat musik, det fanns ingen anledning att investera de pengar som behövs för att köpa ett ljudkort. Detta började förändras med lanseringen av datorspelet "King Quest IV: Farorna med Rosella" 1988. Spelets utgivare, Sierra On-Line, anlitade kompositör William Goldstein att skriva en musik poäng för spelet som stödde AdLib och Roland MT-32 ljudenheter. Sierra främjat enheter genom att sända ljudkassetter till kunder som innehåller inspelningar som tas från "Kings Quest IV" och andra kommande spel. Sierra inflytande som en av de mest populära spelutvecklare hjälpte ge ljudkort fotfäste i branschen, och andra spelutvecklare började lägga ljudkort stöd till sina spel.

Sound Blaster

Creative släppte ett ljudkort 1988 kallas Game Blaster att konkurrera med den populära AdLib ljudkortet. The Game Blaster misslyckades; det kan bara producera en typ av musik ton - en fyrkantvåg - medan AdLib använde en musik synthesizer chip designad av Yamaha kallas OPL2. Eftersom OPL2 var inte AdLib egenutvecklade konstruktion, det fanns ingenting för att stoppa andra tillverkare ljudkort från att använda samma chip. Creative nästa kort var Sound Blaster - det ingår samma OPL2 synthesizer och lagt till möjligheten att spela in och spela upp digitala ljudprov. Sound Blaster gick på att bli standard för datorljud de facto. Från och med 2011, kan du ändå köpa ljudenheter som bär Sound Blaster namn.

integrerat Sound

Datorns moderkort med ljudchip började dyka upp i slutet av 1990. Denna teknik, som kallas integrerat ljud, möjlig ett moderkort för att producera ljud med hjälp av datorns Central Processing Unit för att utföra beräkningar som normalt skulle kräva en add-on kort. Integrerade ljud sänker kostnaden för en dator genom att eliminera behovet av en dedikerad ljudkort. Att konkurrera på det här området, har ljudkort tillverkare lagt avancerade funktioner i sina produkter, bland annat högre ljudkvalitet och miljöeffekter för spel.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com