Hur man översätter text till tal

June 22

Hur man översätter text till tal


En text-till-tal program är ett program som omvandlar eller översätter text till tal. Detta är användbart när du vill höra hur vissa ord låter i en verklig röst. Det finns många program som tillåter dig att konvertera text till tal. Emellertid kommer Windows med egen text-till-tal-program. Du kan använda Hjälpmedelscenter att lokalisera Windows text till tal verktyg.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen eller Windows klot och klicka på "Kontrollpanelen". Klicka på "Hjälpmedels" och klicka sedan på "Hjälpmedelscenter." Du kan även få tillgång till Hjälpmedelscenter genom att hålla "Windows" tangenten och trycker på "U." Hjälpmedelscenter innehåller verktyg som hjälper använda datorn med mer bekvämlighet.

2 Klicka på "Använd datorn utan Display" under "Explore inställningar."

3 Klicka på "Set Up Talsyntes" länken under "Hör text högt." Detta kommer att öppna "Speech Properties" dialogrutan.

4 Klicka på "Text to Speech" -fliken från toppen av fönstret. Under "Voice Selection" på den typ av ljud du vill höra tala texten du skriver.

5 Skriv in den text du vill höra under "Använd följande text för att förhandsgranska ljudet." Klicka på "Förhands Voice" för att höra texten högt.

6 Flytta skjutreglaget under "Voice Speed" till vänster minska rösthastigheten och till höger för att öka den.

Tips

  • Du kan också öppna "Speech Egenskaper" i dialogrutan i menyn "Start". För att göra detta, klicka på "Start", typ "Talsyntes" i sökrutan och klicka på "Ändra Talsyntes inställningar."

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com