zip-diskett överföra

Fördelarna med en Zip disk


Zip disk (också kallad en Zip-enhet eller massdisklagring) infördes på 1990-talet av Iomega Corporation som en dator fil lagringsmedium. Tidiga modeller fanns tillgängliga i olika kapaciteter data, inklusive 100 MB och 250 MB. En 750MB version blev tillgänglig 2002, med hjälp av FireWire och USB-gränssnitt. Zip-diskar läses av Zip-enheter, som finns i ett stort antal gränssnitt, inklusive USB 1.1 (kan läsa 100MB och 250MB zip diskar anslutna via en USB-port på en dator), USB 2.0 (kan läsa 750MB zip diskar anslutna via USB port) och IEEE 1284 (kan läsa 100MB och 250MB diskar som är anslutna via parallellporten på datorn).

Lätt att ändra

Zip-disketter är magnetiska lagringsenheter. Lagrade data kan enkelt ändras och uppdateras, till skillnad från den som finns i cd-skivor (inspelningsbara cd-skivor) och CD-RW-skivor (läs / skriv cd-skivor). Magnetiska lagringsenheter är de som tar upp data på en magnetiserad medium. Data som lagras på en magnetisk anordning kan nås antingen sekventiellt (en i taget) eller slumpmässigt. Zip-disketter är återanvändbara media, vilket innebär lagrade bits och bytes kan raderas och anordningen kan återanvändas - ett kostnadseffektivt alternativ till permanenta disketter.

Lagringskapacitet

Tidigare dominerande disketter ersattes av Zip-skivor under 1990-talet på grund av sin större lagringskapacitet. Disketter kan lagra bara 1,44 MB data medan Zip-diskar kan lagra minst 100 MB data. Detta är en enorm fördel för mjukvaruutvecklare och nätverksansvariga. En enda Zip-skiva ger lagringskapacitet motsvarande tiotals disketter. Av denna anledning är Zip-skivor används i första hand för att säkerhetskopiera data, arkivera e-post, spara stora grafiska bilder och göra kopior av vital digital information.

Bärbar, mångsidig och snabb

Zip-disketter är flyttbara och bärbara lagringsenheter. Programvara och filer från en dator (eller fysisk plats) kan lätt överföras till en annan via en zip-skiva. Datorer läsa data snabbare från Zip-enheter (2,4MB / sek) än de gör från disketter (0.06MB / sec). Eftersom en Zip är ett flyttbart medium, kan data som lagrats på det tas och nås på andra platser. Zip-diskar är kapabla formateras på både Macintosh och persondatorer. De är kostnadseffektiva och kan lagra en mängd olika filformat, inklusive dokument, MP3-filer, grafik, digitala filer och små videoklipp. Zip-enheter erbjuder större motstånd mot magnetisk skador på grund av dess tjockare magnetiskt, repfri beläggning. De är mindre känsliga för skador från repor, damm och andra fysiska skador.

Zip-disketter är hög kapacitet fysiska diskar som används för att lagra och säkerhetskopiera data. Zip diskar läses via en Zip-enhet ansluten till datorn. Säkerhetskopiera dina data på diskarna är mycket enkel. Till skillnad från att skapa en CD, inte uppgifterna behöver inte brännas till skivan utan kan kopieras till hårddisken precis som med alla andra mapp på hårddisken. Säkerhetskopiera dina data till en Zip-skiva bara kräver att du överföra data till den.

Instruktioner

1 Sätt Zip Disk i Zip-enhet.

2 Dubbelklicka på "Dator" på skrivbordet.

3 Välj "flyttbara lagringsmedia" och välj din Zip Disk.

4 Öppna mappen som innehåller de objekt som du vill säkerhetskopiera.

5 Dra filer och släppa dem i Zip Disk inom "Dator" mappen. Windows kommer att kopiera filerna till Zip Disk.

6 Upprepa för ytterligare filer och mappar.

Zip Disk Information


Zip-disketter är en typ av lagringsmedium utformad för att fungera i en liten, bärbar enhet som kallas en Zip-enhet. Syftet bakom dessa diskar och enheter var att göra Säkerhetskopiera datafiler för personligt arkiv lättare. Zip-diskar har funnits sedan 1995, och när de släpptes, var de mest effektiva typen av portabel lagring, eftersom en 100-megabyte Zip-disk kan hålla data motsvarande 70 disketter.

Fungera

Zip disk är en patentskyddad disk typ som bara är kompatibel med zip hårddiskar. Denna teknik kommer från Iomega, men det finns liknande produkter som finns på marknaden från andra tillverkare. Syftet med Zip-skiva är att fungera som en portabel och omskrivningsbar form av media, vilket möjliggör en mycket större lagringskapacitet jämfört med andra tekniker på den tiden. Innan lanseringen av zip disk, den mest portabla form av lagringsmedia var disketten.

Storlek

Den ursprungliga zip-disk fanns i en 100 MB storlek, även om ytterligare lagringskapacitet så småningom infördes, inklusive 250 MB och 750 MB kapacitet. Den ursprungliga 100 MB storlek blev tillgänglig i 1995, den större andra generationens med en diskkapacitet på 250 MB kom ut i december 1998, och 750 MB kapacitet disk kom ut 2002.

Gränssnitt

Zip hårddiskar finns i två olika versioner, en parallell gränssnittsversion och en SCSI, eller Small Computer System Interface. Det parallella gränssnittet versionen gör det möjligt för dig att kedjan en skrivare från Zip-enhet, vilket gör att både samtidigt ansluten till parallellporten på en dator. Tidigare zip-enheter fanns med FireWire och USB-anslutningsgränssnitt samt. Zip hårddisk är en extern enhet snarare än en intern enhet som en CD-ROM eller diskettenhet, vilket innebär att den fungerar datorns utsida.

kompatibilitetsproblem

Eftersom zip-disk är en patentskyddad form av ett lagringsmedia, kan det inte läsas av någon annan disk avläsningsanordning. Detsamma gäller för zip-enheten själv, som kan läsa zip diskar men inga andra typer disk. De nyare externa enheter, 250 och 750, är ​​bakåtkompatibel med äldre typer disk, men zip drivtekniken har inte framåtkompatibilitetsfunktioner. Så medan en 750-enheten kan läsa 100, 250 och 750 diskar, kan en 100-enheten inte läsa 250 eller 750 skivor.

liknande anordningar

Det finns ett antal konkurrerande enheter inom området för flyttbara lagringsenheter. När zip-skivor först tillverkas i 1995, den största rival vid den tiden var Super som erbjöd en större lagringskapacitet, 120 MB i stället för 100 MB. Samtidigt, Iomega, företaget bakom zip-skiva teknik producerade också en enhet som kallas Jaz-enhet, som erbjuds 1 GB och 2 kapaciteten GB lagrings. Det finns många andra konkurrerande enheter med flyttbara lagringsmedia, inklusive USB flash medieenheter och CD-R / RW och DVD-R / RW.

Hur du formaterar Zip-enheter


Zip-disketter är hög kapacitet disketter avsedda att användas med Zip-enheter, en konkurrerande teknik infördes ungefär samtidigt som USB-flashminnet. Om du har en Zip-enhet och använda Zip-skivor för att spara data, kan du formatera hårddisken för att öppna upp utrymme. Observera att formatering någon disk bort alla dokument och filer på lagringsenheten. Formatera en Zip-skiva är identiskt med formatering någon annan ansluten disk eller lagringsenhet på datorn.

Instruktioner

1 Anslut Zip-enheten till datorn med USB-anslutningskabeln, om du har en extern Zip-enhet; annars, hoppa över detta steg.

2 Sätt Zip disk som du vill formatera i Zip-enheten, med etiketten vänd uppåt.

3 Klicka på "Start" och välj "datorn". En lista över alla anslutna hårddiskar och enheter med flyttbara lagringsmedia visas.

4 Högerklicka på ikonen Zip-enhet och välj "Format". Format öppnas.

5 Klicka på "File System" listrutan och välja vilken typ av filsystem du vill tilldela till Zip-skivan. Du kan välja NTFS, FAT eller FAT32. Observera att "fett" är standardfiltypen; om du är osäker vilken filtyp att använda, lämna det som "FAT."

6 Placera en bock bredvid "Quick Format" om du vill göra en snabbare skivformat. Quick Format fungerar inte om disken är lösenordsskyddad.

7 Ange en etikett i "Volume label" fältet. Volymetiketten identifierar skivan men påverkar inte innehållet på disken. Till exempel kan du namnge skivan "Johns dokument." Detta fält är valfritt; lämna det tomt om du inte vill tilldela en volymetikett på disken.

8 Klicka på "Start" för att formatera hårddisken. Observera att detta kan ta lite tid beroende på storleken på skivan och om du väljer Quick Format.

Hur man öppnar en skadad Zip Disk


Zip-disketter är en flyttbar lagringsenhet som liknar disketter. De har i allmänhet en hög lagringskapacitet på minst 100 MB och upp för 750MB. Med kontinuerlig användning kan de bli oläslig eller skadad. Öppning en oläslig Zip-skiva innebär en process i två delar. Reparera den skadade disken och återställa filerna. När data återvinns, byt Zip för att förhindra ytterligare problem.

Instruktioner

1 Klicka på länken för Bad Copy Pro i avsnittet resurser i den här artikeln, eller hitta en liknande dataräddning webbplats. Följ instruktionerna på skärmen för att hämta och installera program på datorn.

2 Gå till "Start" -menyn och klicka på "datorn". Leta upp enheten som motsvarar din Zip-enheten.

3 Högerklicka på Zip och välj "Format". Klicka på "Start" och vänta medan återställningsprogrammet reparerar Zip. Det kan ta ett par minuter, men det beror på din dator och Internet-anslutning.

4 Öppna återställningsprogrammet. Klicka på länken "minnen och Zip disk" visas i fönstret.

5 Klicka på "enhetsbeteckning" och välja plats för din Zip-enheten från listan. Klicka på "Recovery mode" och välj "rädda skadade filer."

6 Klicka på "Nästa". Rulla ner och hitta alternativ. Välj "Recovery" och välj "Max uppgifter."

7 Sätt en kontroll i rutan bredvid de mappar du vill hämta.

8 Klicka på "Nästa" och välj "Starta återhämtning." Vänta tills programmet för att slutföra processen.

Hur man laddar ner zip-filer till en MP3


Musikälskare lagra sina favoritlåtar på mp3-spelare så att de enkelt kan lyssna på den bort från en dator eller stereo. Två typer av lagrings dominerar MP3-spelare teknik: hårddisk och blixt. Hårddiskutrymme har högre lagringskapacitet, men flash-enheter håller flera album också. Lyssnare finner ofta att de har oanvända lagringsutrymme efter att ha lagt alla sina favoritlåtar. Windows operativsystem ägare kan utnyttja detta utrymme genom att lagra andra filer på MP3-spelare, inklusive zip-filer.

Instruktioner

1 Anslut MP3-spelaren till datorn med den kabel som ingick i förpackningen. Detta är vanligtvis en USB-kabel.

2 Paus medan operativsystemet läses drivrutinen tillåter att datorn känner igen MP3-spelaren maskinvara. Det kommer att finnas visuella och hörbara varningar vid den nedre delen av skärmen som betyder handling äger rum.

3 Klicka på "Dator" eller "Den här datorn" -ikonen på skrivbordet för att öppna ett fönster som listar alla tilldelning av enhetsbeteckningar. Driv bokstaven "C" inrymmer vanligen operativsystemet. Leta efter MP3-spelare också har en enhetsbeteckning uppdrag som följer, till exempel, "D" eller "E" MP3 kommer också att identifieras med namn, såsom varumärket eller ett standardnamn.

4 Dubbelklicka på enhetsbokstaven för MP3-spelaren för att se innehållet i enheten. Lämna det här fönstret öppet.

5 Klicka på "Dator" ikonen igen för att öppna ett andra fönster. Navigera till den plats där zip-fil sparas. Till exempel, om zip-fil sparas på "C" enhet (även kallad en "rotmapp"), klicka på den enheten för att öppna den.

6 Dubbelklicka på zip-fil och håll ner musknappen på det andra klicket.

7 Dra filen över till det första fönstret som visar MP3-spelare, och släpp sedan musknappen i ett tomt utrymme. Detta är känt som "drag-och-släpp" och överför filen från hårddisken till MP3-spelaren.

Tips

  • Använd "Kopiera" i stället för att dra-och-släpp om du vill ha en kopia av zip-fil att stanna kvar på hårddisken efter att sätta den på MP3-spelaren. Högerklicka på zip-filen för att öppna en popup-meny. Välj "Kopiera" från menyn. Flytta markören över till mappen MP3-spelare, och sedan högerklicka på ett tomt utrymme för att visa pop-up-menyn. Välj "Klistra in" för att överföra filen till MP3-spelaren.
  • Dra inte ur MP3-spelaren innan zip-fil överföringen är klar. Använd "Säker borttagning av maskinvara" ikonen i aktivitetsfältet som systemklockan för att se till att fel inte uppstår när urkoppling av operativsystemet.

Hur du formaterar en USB Floppy i Linux


Du kan ibland behöva överföra filer mellan datorer med en USB-diskettenhet. Dessa anordningar är också kallad zip-enheter. Zip-enheter ger ett alternativt och snabbt sätt att överföra filer från en dator till en annan eller som en enkel metod för säkerhetskopiering. Zip diskett kan formateras att radera data, eller i vissa fall för att förbereda disketten för användning. Zip diskett kan också användas för att starta datorer, allt beror på den initiala formateringen av Zip diskett. USB-diskettenheten måste erkännas av din Linux-system och formateras innan det kan användas för något ändamål. I Linux, innebär denna process några enkla kommandon på kommandoraden.

Instruktioner

1 Öppna programmet Terminal.

2 Skriv "fdisk -l" på kommandoraden för att bestämma namnet på din USB-diskett.

3 Skriv "mkfs.ext / dev / sda" på kommandoraden för att formatera USB-diskettenhet.

Tips

  • Logga in som root-användare.
  • USB-diskett behandlas som en SCSI-enhet. Din första USB-diskett är normalt / dev / sda.
  • Du måste ha en diskett i din USB-diskettenhet för att göra detta.

PhpBB är en fri, öppen källkod platt forum anslagstavla du kan installera på din webbserver för att ge besökarna en plats att diskutera plats ämnen. PhpBB är kompatibel med flera SQL-databaser, så att du kan använda föredra databas eller din databas som webbhotell erbjuder. Forumet är inställd som en serie frågor och svar. Användarna kan prenumerera på ett forum ämne i ett RSS-flöde. De kan också bokmärke och sortera inlägg i enlighet med deras önskemål.

Instruktioner

Ladda ner och extrahera filerna

1 Logga in på webbservern med en SSH-session.

2 Skriv kommandot "wget ​​Zip" rel = "nofollow" target = "_blank"> http://www.phpbb.com/files/release/phpBB-&lt;version> .zip "att överföra zip-filen från phpBB hemsida www.phpbb.com till webbservern. Ersätt "<version>" med den senaste stabila versionen av phpBB mjukvaran.

3 Skriv in kommandot "packa phpBB- <version> .zip" för att extrahera filerna från arkivet.

Installera programvaran

4 Öppna en webbläsare.

5 Skriv in adressen till din webbplats, följt av "/ phpbb" (dvs "http://www.your_site.com/phpbb") för att navigera till phpBB webbsidan. Programvaran kommer automatiskt att inse att det inte har installerats och omdirigera dig till installationsskärmen.

6 Klicka på "INSTALLERA" -fliken längst upp på installationsskärmen.

7 Klicka på din databas typ från rullgardinsmenyn och skriv in databasvärdnamn, namn, användarnamn och lösenord i lämpliga textrutor. Klicka på "Fortsätt till nästa steg" -knappen.

8 Skriv administratörens e-postadress, användarnamn och lösenord i lämpliga textrutor. Klicka på "Fortsätt till nästa steg" -knappen.

9 Klicka på "Finish Installation" för att skriva konfigurationsfilen.

10 Radera phpBB "install /" och "contrib /" kataloger från webbservern.

Tips

  • Om du inte har skal tillgång på webbservern, måste du ladda ner zip-filen till en lokal dator, packa upp arkivet på den lokala datorn och ladda upp alla filer till servern via FTP.

Tre typer av magnetiska


Magnetisk lagring används ofta för att lagra stora mängder data såsom video, text och bilder. Alla magnetisk lagring fungerar på ett liknande sätt, registrering av uppgifter med hjälp av små magnetiserade punkter. Magnetfält som görs av små elektromagneter används sedan för att skapa, läsa och radera dessa punkter. Tre vanliga typer av magnetisk lagring, även kallad magnetisk minne, är band, skivor och hårddiskar.

band

Tre typer av magnetiska

Kassettband används ofta för att lagra inte bara video, men data och bilder.

Band var en av de första typerna av magnetisk lagring, med användning av ett belagt band lindade runt två hjul. Magnetiserade punkter eller partiklar är anordnade utmed längden av en lång plastremsa som har belagts med ett magnetiserbart skikt, liknande den teknik som används för ljud och videoband.

Av denna typ av magnetiska lagrings finns det två val; rulle-till-rulle eller patron. Patronen har typiskt hundratals fot av magnetband och används vanligen i persondatorer. Rulle-till-rulle-band har flera tusen fot lindade runt spolar. Denna typ av magnetisk lagring kallas en bandstation och används på stordatorer. En bandenhet fungerar som en bandspelare med två huvuden. En huvud läser informationen, andra skriver. När band vindar över huvudet, data antingen skrivas eller läsas. Band är en billig typ av magnetisk lagring men de är långsamma eftersom du måste antingen bakåt eller framåt bandet där de data som behövs startar.

skivor

Tre typer av magnetiska

Disketter är inte ofta används längre har ersatts med cd-skivor för datalagring.

Flyttbara media som disketter överföra små mängder data antingen mellan datorer eller för att säkerhetskopiera diskar. Nästan alla datorer som används för att ha en diskettenhet, men de har sedan dess ersatts för det mesta av CD- och DVD-skivor. I dessa skivor är magnetiserade punkter anordnade i cirklar på ytan av skivan (plast, metall eller glas) som har en magnetiserbar beläggning. En diskettenhet läser och skriver till en liten rund bit av metallbelagd plast mycket som en ljudkassett. Magnetiska skivor är belagda med järnoxid, som är ferromagnetiskt, vilket betyder att det blir permanent magnetiserad om du utsätter det för ett magnetfält.

Hårddiskar

Tre typer av magnetiska

Datorns hårddisk använder magnetiska partiklar för att lagra omedelbart uppsättningar data.

Hårddiskar kan lagra stora mängder data och kallas direktåtkomstanordningar, vilket innebär att du inte behöver söka igenom hårddisken för att hitta data innan du hämtar det. Hårddiskar lagra data på roterande metall eller glas diskar (platters). De flesta datorer har en hårddisk inbyggd. Dessa enheter är den viktigaste lagringsenheten för de flesta datorer, eftersom de ger omedelbar åtkomst till filer vid höga hastigheter. Det finns också bärbara hårddiskar, som är utanför datorn och ansluten med en USB- eller liknande anslutning. Bärbara hårddiskar används vanligtvis för att överföra data mellan datorer.

De flesta moderna datorer inte längre använda disketter som en flyttbar medieformat. Men om du har några uppgifter om en diskett som du vill använda, kan du överföra diskettenheten innehåll till en annan form av flyttbara media, till exempel en Zip-enhet. Du behöver inte vidta några särskilda beredningar när överföra filer från disketten till en zip-skiva, som datorn lätt ska känna igen båda.

Instruktioner

1 Sätt din diskett i diskettenheten. Om datorn inte har en diskettenhet installerad, köpa en extern diskettenhet som använder en USB-gränssnitt; dessa enheter är kompatibla med de flesta system.

2 Sätt zip disk i Zip-enhet.

3 Klicka på "Start" och "datorn".

4 Dubbelklicka på enhetsbokstaven för diskett. Högerklicka på en fil som du vill överföra och välj "Kopiera". Gå tillbaka till fönstret Dator. Dubbelklicka på zip-enheten. Högerklicka på ett tomt utrymme i enheten och välj "Klistra in". Om du vill välja flera objekt för att kopiera och klistra in på en gång genom att hålla ner "Ctrl" när du väljer objekt.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com