windows 98 uppgradera

Windows Millennium Edition är ett grafiskt operativsystem släpptes i september 2000 av Microsoft. Windows ME var riktad till hemanvändare, precis som tidigare Windows 98. Installationen av Windows ME uppgraderingen är mycket lik den i Windows 98. Om du inte har en Windows 98 CD, kan du fortfarande installera Windows ME med hjälp av sin egen CD.

Instruktioner

1 Sätt Windows ME start-cd i datorns skivenhet det.

2 Starta om datorn. När systemet startar, kommer det att visa dig en meny med möjlighet att starta med eller utan CD.

3 Välj alternativet "Boot med CD-ROM-stöd." Om du väljer det här alternativet kommer att skapa en RAM-enhet och ladda en drivrutin för att stödja din CD-ROM. Datorn tilldelar D-enheten till RAM-enheten och tilldela E-enheten till CD-skivan.

4 Skriv "E" (utan citattecken) i kommandotolken som visas på skärmen.

5 Skriv "Setup" (utan citattecken). Nu din dator kommer att lansera installationsguiden för Windows ME.

6 Godkänner licensavtalet för Windows och ange produktnyckeln som visas på Windows ME CD-omslag.

7 Välj installationsalternativ från Typiskt, bärbar, kompakt eller Anpassad. Om du väljer Typical, kommer datorn att installera de vanligaste Windows-komponenter som krävs av de flesta användare. Om du vill ange vilka komponenter som ska installeras väljer du Anpassad installation.

8 Ange ytterligare information, inklusive ditt namn, företagsnamn och så vidare. Datorn kommer att börja kopiera filer. När den är klar att kopiera filer, Windows startas och starta från hårddisken. Vid denna punkt, kommer det att visa dig några instruktioner i dialogrutor, som du måste läsa för att slutföra den sista fasen av Windows ME uppgradera installationen. När du har läst dialogrutor, kommer datorn startas igen, varefter Windows ME kommer att vara klar för användning.

Microsoft Office innehåller en ordbehandlare, kalkylprogram, presentationsprogram och en databasapplikation som används för varje affärsprocess. Du kan installera om programmet efter uppgradering din Windows-programvara för att du har alla tillgängliga alternativ för programvara som är kompatibel med ditt operativsystem. Du använder "Change" i Kontrollpanelen för att installera om programmet.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen i Windows och välj "Kontrollpanelen" från alternativen. Klicka på "Avinstallera ett program" för att visa en lista över program som är installerade på datorn. Klicka på "Microsoft Office" program i listan.

2 Klicka på "Ändra" knappen. Detta öppnar ett fönster som är specifik för din Microsoft Office-installation. Klicka på "Nästa" knappen i första Välkommen fönstret.

3 Välj "Reparera" i listan med alternativ och klicka på "Nästa". Microsoft Office-program körs kontroller programfilerna för att säkerställa att de är tillgängliga. Om några filer inte är tillgängliga, programvaran installerar dem på datorn.

4 Klicka på "Avsluta" efter installationen är klar. Starta om datorn efter förändringen är klar.

Hur man installerar en Windows XP uppgradering utan en tidigare version av Windows


Microsoft släpper uppgraderingar för operativsystemet Windows XP på en veckobasis via "Windows Update" tjänst. Uppgraderingar installerade Windows Update måste installeras i den ordning de släpptes för att fungera korrekt. Om du inte har varit att hålla din kopia av Windows XP uppdaterade och inte har de senaste uppgraderingarna, kommer det att vara svårt att behålla systemet med den här metoden. Lösningen på detta problem ligger i Windows XP: s "Service Pack", som är betydande uppgraderingar till operativsystemet. Dessa Service Pack kan laddas ner manuellt och har alla de tidigare utgivna uppgraderingar till Windows XP i ett paket. Du kan manuellt uppgradera Windows XP med hjälp av en Service Pack, även om du inte har en tidigare version av Windows XP.

Instruktioner

1 Öppna webbläsaren. Om du inte har ladda ner och installerat nya webbläsare på din dator sedan äga Windows XP, kommer din standardwebbläsare vara Internet Explorer.

2 Gå till Microsoft Download Center webbplats för Windows XP Service Pack 3. Service Pack 3 är den senaste och sista uppgradering för Windows XP, som i maj 2010. Den innehåller alla de tidigare uppgraderingar för operativsystemet som någonsin har släppts i en paket (inklusive service Pack 1 och 2), så även om du har en gammal version av Windows XP kan du fortfarande omedelbart få datorn igång med service Pack 3.

3 Klicka på "Download". Detta kommer att ladda ner Windows XP Service Pack 3 MSI (Microsoft Installer) installationsfilen till datorn.

4 Dubbelklicka på Microsoft Installer-filen du just hämtat.

5 Klicka på "Nästa" för att starta installationsprocessen för Service Pack 3. Klicka på "Jag accepterar" för att gå med på att Service Pack 3 TOS (användarvillkor), och klicka sedan på "Nästa" för att omedelbart uppgradera din kopia av Windows XP till den senaste möjlig version oavsett om du hade en tidigare version installerad på din dator.

Tips

  • Microsoft kommer att sluta stödja datorer som kör Windows XP Service Pack 3 operativsystem i april 2014. Inga ytterligare uppgraderingar kommer att släppas efter denna tid.

Hur man installerar Windows 95 uppgradering som en ren installation


Windows 95 var Microsofts utbrytning operativsystem och var den första i sitt moderna stil plattformar, rör sig bort från Windows 3 stil som var mer lik Mac OS på den tiden. Windows 95 är nu ganska gammal, men du kan nog hitta en gammal Windows 95 skiva på eBay billigt eller kanske till och med på hyllan. Windows 95 kan vara gammal, men du kan hitta massor av grundläggande användningsområden för det för ett mycket lågt pris, som att använda den bygga din egen brandvägg eller ens en lagringsserver.

Instruktioner

1 Formatera datorn med hjälp av antingen en startdiskett eller Partition Manager. Du kan även använda en Windows XP-CD. Starta om datorn med skivan i enheten. Hit lämplig för att gå in i BIOS. I alternativen i menyerna finns alternativet boot och ställa in den för att få CD första eller diskett först om du använder en diskett startdiskett. Omstart och starta från skivan. Windows XP låter dig formatera enheten och sedan avsluta utan att installera XP. Om du använder en startdiskett när du kommer till kommandotolken typ "format c:" och tryck retur.

2 Starta om datorn med Windows 95 disk i enheten. Klicka på "acceptera" att gå med på licens och väljer att installera Windows 95 på enhet C.

3 Rikta Windows till den äldre versionen av Windows när bad om det under uppgraderingsprocessen. Som en uppgradering krävs att du har en äldre version av Windows. När vi frågade där den äldre versionen av Windows är sätter den äldre versionen i diskettenheten eller CD-enhet och peka Windows till disken. Om du upplever problem, kan du behöva kopiera filerna från den äldre versionen av Windows till hårddisken eller installera den äldre versionen först.

Windows 2000 är en ganska gamla operativsystem som har förbättrats avsevärt över tiden genom fria uppgraderingar från Microsoft. Erhålla fria uppgraderingar för Windows 2000-system gör det möjligt att hålla dig uppdaterad, hålla ditt operativsystem och andra filer på din dator skyddad mot Internethot samtidigt systemet så stabil som möjligt genom att reparera fel som hittats i den ursprungliga versionen av den OS. Åstadkomma detta genom att ladda ner produktuppdateringar tillgängliga direkt från Microsoft genom deras Windows 2000 uppdateringstjänst.

Instruktioner

1 Öppna menyn "Start" sitter på undersidan till vänster på datorns skrivbord.

2 Välj "Windows Update" alternativet.

3 Klicka på uppdateringar och / eller uppgraderingar som du vill ladda ner till din Windows 2000 operativsystem och andra installerade Microsoft-program från fönstret som visas efter att ha klickat "Windows Update", tryck sedan på "Download". Installationstiden varierar beroende på hur många uppgraderingar du installerar, men det tar normalt mindre än 10 minuter.

4 Starta om datorn när installationen är klar.

Så här uppdaterar ATI grafikdrivrutin Efter en Windows 7 uppgradering


Om du bara har uppgraderat datorn till Windows 7, kan du få ett felmeddelande om ATI grafikdrivrutinen. Du kan dock lösa problemet i några få steg.

Instruktioner

1 Navigera till AMD webbplats (ati.amd.com/products/catalystcontrolcenter/index.html).

2 Klicka på menyn "Support och drivrutiner". AMD Support och drivrutiner visas.

3 Enligt supportartiklar avsnittet Top AMD, klicka på länken "Catalyst APG Hot fix". AMD Catalyst Hotfix sida visas.

4 Klicka på ditt operativsystem typ. Se till att du väljer rätt version av Windows-program, 32-bitars eller 64-bitars. Om du inte vet vilken version av Windows är installerat i datorn, gå till "Start", högerklicka på "Dator" och klicka på "Egenskaper". Under System, kommer din version av Windows visas.

5 Spara installationsprogrammet till en lätt att komma ihåg platsen. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att installera drivrutinen fix.

Tips

  • Du behöver minst 140MB ledigt hårddiskutrymme för att installera drivrutinen fix.
  • Om du har några tvivel alls om att installera vissa program, få en professionell, eller någon som är mer erfaren med datorer.

Det är det dags igen - Microsoft har precis släppt en nyare, förbättrad version av Windows (Windows 7) och så länge som du har köpt en Vista utrustad dator mellan 26 juni 2009 och 31 Januari 2010, ladda ner en gratis Windows 7 uppgradering är lika enkelt som ABC. Det är vanligtvis en Upgrade Advisor kan hämtas. Du måste ladda ner installationsprogrammet, kör det och det kommer att bedöma din dator för att se om den uppfyller systemkraven för den uppgraderade Windows-versionen. Om datorn inte gör snittet, berättar Upgrade Advisor du vilken komponent är otillräcklig och varför. Om det händer måste du uppgradera din hårdvara först. Om din hårdvara uppfyller kriterierna, är du redo att uppgradera Windows.

Instruktioner

1 Gå online till Microsoft Download Center (se Resurser). Leta upp textrutan "Top nedladdningar för." Välj lista i rullgardins bredvid den och välj "Systemverktyg". Klicka på "Go" -knappen. Windows 7 Upgrade Advisor kommer att finnas tillgänglig som en av posterna i resultatet.

2 Klicka på länken för Windows 7 Upgrade Advisor. Du får en sida där du kan ladda ner rådgivare. Tryck på "Download" -knappen. Du kommer att uppmanas att spara eller öppna filen. Välj "Spara" och ange en mapp där installations kan placeras. Hämtningen bör inledas.

3 Vänta tills nedladdningen är klar. Öppna en fil webbläsarfönster för att se till att filen är tillgänglig. Nu din rådgivare är redo att installeras.

4 Installera och köra rådgivare genom att dubbelklicka på dess ikon på skrivbordet. Om datorn uppfyller kraven, anvisningarna på skärmen kommer att hänvisa dig om hur du laddar ner det nya operativsystemet gratis (efter 22 Oktober 2009). skicka helt enkelt din begärda informationen och invänta uppgraderingen bekräftelse.

Tips

  • Innan du kör uppgraderingen rådgivare, se till att alla enheter som du normalt ansluter till din dator är på plats och påslagen. Detta kommer att hjälpa installatören exakt bedöma beredskap systemet för uppgraderingen.

Hur migrera från XP till Windows 7 Använda Windows 7 Home uppgradering


Microsoft stöder inte en direkt uppgradering från Windows XP till Windows 7. I stället måste du göra en anpassad installation som raderar data för närvarande är installerade på datorn. Före uppgraderingen, måste du bekräfta att datorn kan köra Windows 7 framgångsrikt eftersom inte all hårdvara är kompatibel. Då måste du överföra dina filer till en extern lagringsenhet, såsom ett flashminne, en extern hårddisk eller DVD. När du har installerat Windows 7, måste du installera om andra program på din dator.

Instruktioner

1 Kontrollera datorns kompatibilitet med Windows 7. Microsoft rekommenderar att du använder Windows 7 Update Advisor verktyget. Detta verktyg skannar hårdvara och installerade program. Ladda ner denna gratis verktyg från Microsofts webbplats och följ installationsanvisningarna. Öppna programmet, klicka på "Ja" för att säkerhetsfrågan, och klicka sedan på "Start Check" för att skanna din dator. Den tid avsökningen tar att slutföra beror på den totala hastigheten av datorn. När genomsökningen är klar, kan du granska rapporten kompatibilitet. Rapporten informerar om eventuella kompatibilitetsproblem och ger rekommendationer om hur man kan lösa problemen. Du kan köra rapporten igen efter att göra några ändringar för att bekräfta emissionsbeslutet.

2 Överför dina filer till en extern lagringsenhet. Microsoft rekommenderar att du använder Windows Filöverföring, en gratis nedladdning finns på Microsofts webbplats. Ladda ner Windows Filöverföring och installera på din dator efter installationsanvisningarna som tillhandahålls av Microsoft. Öppna programmet, klicka på "Nästa" och välj "en extern hårddisk eller USB-minne." Klicka sedan på "Detta är min gamla dator." Programmet skannar din dator. Hur lång tid det tar varierar på antalet filer och den totala hastigheten på datorn. Avmarkera alla användarkonton som du inte vill överföra, och klicka sedan på "Nästa". Ange ett lösenord, om så önskas, och klicka på "Spara". Bläddra till det önskade externa lagringsenhet och klicka på "Spara". Du kan inte använda datorn under filöverföringen. Om du inte vill använda Microsofts gratis verktyg för att överföra filer måste du manuellt kopiera filer till den externa lagringsenheten. Endast filer, inte program, överföring.

3 Sätt in Windows 7 installationsskivan i datorns CD-ROM-enhet. Om installationsprogrammet inte startar automatiskt, klicka på "Start" och "Den här datorn" och sedan klicka på ikonen som representerar cd-enheten. Leta upp och dubbelklicka på installations eller EXE-fil. Klicka på "Installera nu."

4 Läs licensavtalet och klicka för att acceptera "Jag accepterar Licensvillkoren." Klicka på "Nästa".

5 Klicka på "Custom" när det efterfrågas för en typ av installation.

6 Välj Windows XP-partitionen och klicka på "Nästa". Denna partition är ofta datorns C: köra. Klicka på "OK." Följ anvisningarna på skärmen om din Windows 7 konfiguration för att slutföra installationen. Den tid installationen tar beror på hur snabb din dator.

7 Kopiera filer från den externa lagringsenheten till datorn. Om du har använt Windows Filöverföring för att kopiera filerna ursprungligen använda programmet för att överföra filer till din dator. Annars måste du manuellt kopiera filerna.

8 Installera de program du vill använda på din Windows 7-dator, till exempel Microsoft Office eller skanning applikationer. Följ tillverkarens instruktioner för installation.

Tips

  • Du kommer att förlora alla data som inte kopieras till den externa lagringsenheten. Bekräfta lyckad filöverföring innan du kör Windows 7 uppgradering.
  • Filer och inställningar guiden Överför Windows XP är inte kompatibel med Windows 7.

Under normala omständigheter, att uppgradera till Windows 7 är en problemfri upplevelse. Eftersom vissa installerade program kan störa uppgraderingsprocessen kör Windows 7 installations en kompatibilitetskontroll på din nuvarande operativsystemet innan det faktiskt börjar uppgradera. Om ett program som Shockwave Player 10 ger en potentiell konflikt måste avinstalleras innan du kan fortsätta med din Windows 7 uppgradering. När uppgraderingen är klar kan du installera om programmet.

Instruktioner

1 Starta Windows Explorer genom att klicka på "Explorer" ikonen i aktivitetsfältet eller genom att välja "Dator" i menyn "Start". Klicka på ikonen för din enhet C: i mappträdet på vänster sida i fönstret Explorer för att komma åt driv innehåll.

2 Dubbelklicka på mappen Windows i mapplistan-och-fil till höger i fönstret Utforskaren. Inne i mappen lokalisera och dubbelklicka på mappen System32. Bläddra igenom innehållet och hitta den mapp Macromed. Dubbelklicka på den för att öppna den och dubbelklicka på Shockwave mappen för att komma åt innehållet.

3 Leta reda på filen UNWISE.exe i Shockwave mappen. Dubbelklicka på den för att starta Shockwave avinstallationsprogrammet. Bekräfta att du vill avinstallera och sedan vänta medan Shockwave Player 10 tas bort från systemet.

4 Starta om datorn. Placera Windows 7 uppgradering DVD i datorns DVD-enhet om det inte redan finns i enheten och starta uppgraderingsprocessen igen. När installationsprogrammet har en systemkontroll för potentiella konflikter bör det inte upptäcka Shockwave Player 10.

Tips

  • Shockwave avinstallations kan också väljas från "avinstallera program" listan i kontrollpanelen. Välja Shockwave Player 10 och klicka på "Avinstallera" -knappen kommer att lansera avinstallationsprogrammet.

Hur att kontrollera om en dator kan uppgradera till Windows 7


Som av mars 2011, är Windows 7 den senaste versionen av Microsofts operativsystem, och det har många fördelar jämfört med tidigare versioner av Windows. Om du har Windows Vista eller ens XP på datorn och du vill se om du kan uppgradera till Windows 7, finns det två sätt du kan kontrollera. Det bästa sättet är att ladda ner "Windows 7 Upgrade Advisor", som kontrollerar över systemet för att se om den är kompatibel. Det andra sättet är att manuellt kontrollera datorns kapacitet, men endast avancerade användare bör ta detta synsätt, och manuellt kontrollera innebär att du förmodligen förbise vissa programvara kompatibilitetsproblem.

Instruktioner

Windows 7 Upgrade Advisor

1 Anslut eventuella tillbehör, som skrivare och skannrar, till datorn. På så sätt när Windows 7 Upgrade Advisor kontrollerar datorn, det kan leta efter information om kompatibilitet för dessa enheter.

2 Navigera till "Microsoft.com/windows/windows-7/get/upgrade-advisor.aspx" i en webbläsare och klicka på knappen "Hämta Windows 7 Upgrade Advisor", som skickar dig till Microsoft Download Center.

3 Klicka på "Download" -knappen för att påbörja nedladdningen.

4 Välj "Jag accepterar licensvillkoren" om du accepterar villkoren i fönstret och sedan klicka på "Install". Installationen kommer att ta en stund.

5 Se till att det finns en bock bredvid alternativet "Starta Windows 7 Upgrade Advisor" efter installationen är klar och klicka sedan på "Close". Rådgivaren kommer att starta på bara ett ögonblick.

6 Klicka på "Start kontrollera" i Advisor fönstret för att börja. Beroende på hastigheten på din dator, kan denna process tar bara några minuter eller längre.

7 Leta efter numret längst upp i fönstret efter kontrollen är klar; detta nummer är bredvid frasen "Number of problem som kan måste ta itu med." Som anger hur många potentiella problem ditt system kan ha med en Windows 7 uppgradering. Om antalet är 0, då systemet bör ha några problem uppgradering.

8 Bläddra igenom Advisor rapport om det finns frågor som finns. Rapporten kommer att ange alla de potentiella problem det hittades. I vissa fall, kan rapporten anger programmet inkompatibilitet, vilket ofta är fixerbar genom att installera en annan version av programmet. Du måste gå igenom varje fråga, som felaktiga drivrutiner, inkompatibla program och otillräckligt hårddiskutrymme, för att se om du kan hitta en lösning på dem. Kontrollera om rekommendationer inom rådgivare för att se vilka möjligheter du har.

instruktionsbok Kontroll

9 Klicka på Start-knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen, högerklicka på "Dator" eller "Den här datorn", beroende på vilket du ser, och klicka sedan på "Egenskaper". Detta öppnar "System" fönstret.

10 Leta efter numret bredvid termen "GHz" (gigahertz) eller "MHz" (megahertz). Denna siffra indikerar hastigheten på din processor. Du behöver åtminstone en gigahertz för att köra Windows 7. Om fönstret visar en hastighet i megahertz, inte datorn inte har en tillräckligt snabb processor för att köra Windows 7 på rätt sätt. Du kan se flera identiska numren om du har en processor med flera kärnor.

11 Titta i fönstret för etiketten "System typ" eller, för Windows XP, den information som anger vilken version av XP, som "Home" eller "Professional". Du måste ta reda på om ditt system är 32-bitars eller 64-bitars. Vista kommer att ange den ena eller andra, och XP kommer antingen att säga "x64" eller kommer att ha någon siffra indikator. Ingen indikator betyder att du har en 32-bitarssystem; "X64" betyder att du har en 64-bitars system.

12 Leta efter uttrycket "Memory" eller "RAM". Du bör se information som anges med GB (gigabyte) MB (megabyte). Om datorn är en 32-bitarssystem, behöver du minst en gigabyte RAM-minne; om det är en 64-bitars system, behöver du minst 2 gigabyte RAM-minne. Du kan stänga "System" fönstret nu.

13 Klicka på Start och välj antingen "Dator" eller "Den här datorn", beroende på vilket du ser. Högerklicka på den enhet du planerar att installera Windows 7 på (förmodligen "C" enhet) och välj "Egenskaper".

14 Se om informationen bredvid etiketten "Free space" är större än 16 gigabyte för en 32-bitarssystem eller 20 gigabyte för en 64-bitars system. Om antalet är mindre än det eller om antalet anges som "megabyte," du inte har tillräckligt med hårddiskutrymme för en Windows 7 uppgradering, och du måste ta bort vissa data eller avinstallera vissa program för att göra tillräckligt med utrymme.

15 Klicka på Start-knappen och skriv "dxdiag" i sökrutan och tryck på "Enter". Om du har Windows XP klickar du på Start-knappen och välj "Kör" skriv "dxdiag" i "Run" och klicka på "OK". Detta öppnar "DirectX Diagnostic Tool" fönstret.

16 Titta på etiketten nära botten som säger "DirectX-version." Om din version av DirectX är under 9, måste du få en nyare version att uppgradera till Windows 7.

Tips

  • Du kan uppdatera DirectX i Vista genom att klicka på Start-knappen och börjar skriva "Windows Update" och välja "Windows Update" nytta när det visar och söka efter uppdateringar. Om du kör XP, gå till update.Microsoft.com, och efter skanning din dator, kommer webbplatsen att lista de programvaruuppdateringar tillgängliga för dig, inklusive DirectX uppdateringar.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com