webbläsare 2000

Så här uppgraderar en webbläsare i Windows 2000


Genom att hålla webbläsaren på din Windows 2000-dator uppdaterad, du se till att webbläsaren är upp till nivå med alla de senaste uppgraderingar. Dessa uppgraderingar inte bara förbättra funktionaliteten i webbläsaren, men också förbättrar säkerheten för det. Internet Explorer är standardwebbläsare som kom med Windows 2000-system. Men du kan också önska att uppgradera en tredje part webbläsare, såsom Mozilla Firefox.

Instruktioner

Internet Explorer

1 Se till att du har minst 32 MB på din dator. För att kontrollera din RAM i Windows 2000, utföra en "högerklicka" på datorns "Aktivitetsfältet." Välj "Aktivitetshanteraren." Klicka på "Performance" -fliken för att se "fysiskt minne."

2 Besök Microsoft Download Center. En länk till nedladdningscenter ligger i avsnittet "Referenser" i denna artikel.

3 Klicka på knappen Hämta för "Internet Explorer 6 Service Pack 1."

4 Klicka på "Kör" för att starta nedladdningen och installationen. Internet Explorer 6 Service Pack 1 programvara automatiskt hämta och installera på din dator.

5 Starta om datorn för att slutföra installationen.

FireFox

6 Besök Mozilla Firefox webbplats.

7 Klicka på "Download Now" knappen.

8 Klicka på "Kör" för att hämta den uppdaterade Firefox webbläsare.

9 Klicka på "Kör" igen när nedladdningen är klar. Detta kommer att lansera "Setup Wizard." Det Följ installationsguiden för att slutföra installationen.

10 Starta om datorn.

Internet Explorer 5 var standardwebbläsare för Microsoft Windows 2000. Det gav flera nya funktioner, som ny sökning och sortera alternativen i Sök och historia bar, en automatisk komplett funktion, reparera verktyg och mycket mer. Men jämfört med de senaste versionerna, var det inte snabbt. Lyckligtvis kan användare uppgradera webbläsaren Internet Explorer i Windows 2000, för att göra det snabbare.

Instruktioner

Internet Explorer-användare

1 Besök Microsoft Download Center (se referenser) med standard IE5 webbläsare.

2 Leta reda på "Download" knappen under rubriken "Internet Explorer 6 Service Pack 1."

3 Hit "Run" för att starta installationen. Vänta några minuter som Windows 2000 avslutar uppgradera din IE5 webbläsare för att IE6.

4 Starta om datorn.

Mozilla Firefox-användare

5 Besök Mozilla Firefox webbplats (se Referenser) om du föredrar Mozilla över Internet Explorer.

6 Klicka på "Download Now" och välj "Kör".

7 Hit "Kör" när Windows 2000 avslutar nedladdningen. Detta kommer att öppna installationsguiden för Firefox. Hit "Next" och följ på skärmen guidade anvisningarna för att slutföra installationen.

8 Starta om datorn.

Best webbläsare för Windows 98


De flesta av dagens utsläpp av webbläsare, såsom Internet Explorer (IE), Firefox och Chrome, stöder inte Windows 98 (Chrome aldrig gjorde). Om du inte är nöjd med de äldre webbläsarversioner, det finns alternativa webbläsare är avsedda att användas på en mängd olika plattformar, inklusive Windows 98.

ace Explorer

Ace Explorer är en liten (det tar upp väldigt lite hårddiskutrymme) webbläsare utformad för att ge funktionalitet som liknar den andra, större webbläsare. Webbläsaren ger en popup-blockerare, en snabb sökfunktion liknande den som erbjuds av IE och Firefox och en inbyggd funktion för att automatiskt översätta sidor på främmande språk. Webbläsaren erbjuds gratis, men donationer är välkomna. De versioner av Windows denna webbläsare stöder är Windows 98, 2000, ME och XP.

TheWorld Browser

En liten alternativ till större webbläsare (som Ace tar det upp jämförelsevis litet diskutrymme), TheWorld Browser stödjer alla versioner av Windows från Windows 98 till Windows Vista. För att säkerställa kompatibilitet, gör webbläsaren användning av IE motorn, genom att använda den i bakgrunden. Dock är bildupplevelse sker genom TheWorld Browser och erbjuder några funktioner som inte kan hittas i IE. Till exempel erbjuder webbläsaren en "multi-trådad" funktion som kör olika webbsidor separat så att om en sida blir inte svarar, bör webbläsaren fortsätta att arbeta.

Av av One

Av med One stöder Windows så långt tillbaka som Windows 95. Med stöd för alla efterföljande versioner av Windows genom XP, Off med en webbläsare tar upp endast 1,2 MB RAM och det ger flikar, såsom ofta återfinns i andra, bättre -known webbläsare. Av av One erbjuds kostnadsfritt för alla som bryr sig om att använda den.

Webbläsare som arbetar med Juno Turbo


Webbläsare visa webbsidor på datorer med Microsoft-baserade operativsystem och Apple Mac-baserade operativsystem. Medan Microsoft och Mac båda inkluderar inhemska webbläsarna Internet Explorer och ICAB, många Internetleverantörer, inklusive Juno, är också fullt kompatibla med många webbläsare tredjepartsprogram.

Internet Explorer

Internet Explorer är Microsofts infödda surfning programvara. Internet Explorer är hemma i versioner av Microsoft Windows som sträcker sig från Windows 3.1 till Windows 7. Juno kräver minst 64 MB RAM, 90 MHz processor och 20 MB ledigt diskutrymme på datorer med Microsoft Windows 98, Windows ME, Windows 2000 och Windows XP. Juno kräver 800 MHz eller snabbare processor, 512 MB RAM och 20 MB ledigt diskutrymme för datorer med Windows Vista och Windows 7. Juno kräver minst processorhastighet på 333 MHz, 128 MB RAM och 20 MB hårddiskutrymme när du använder programvaran på MAC med en Mac-kompatibel webbläsare.

iCAB 4,7

ICAB är en webbläsare som stöds av Mac. Webbläsare fungerar på samma sätt på Mac och PC. Skillnaden är i operativsystemet strukturen mellan Windows och Mac. Webbläsare utformade för Mac fungerar inte på Microsoft Windows-datorer och vice versa.

Netscape Navigator

Netscape Navigator är en tredje part webbläsare som kan användas på datorer med både Mac operativsystem och Windows operativsystem. Juno stödjer versioner av Netscape Navigator från version 3 genom version 4 så länge systemkraven för minne, processor, diskutrymme och operativsystemet är uppfyllda.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox är en stabil webbläsare alternativ till Microsoft Windows och Netscape Navigator. Juno stödjer alla versioner av Mozilla Firefox på både Mac och Windows-baserade datorer. Juno kräver endast minimi operativsystemet, processor och diskutrymmeskraven vid val av vilken webbläsare du använder.

Best Free webbläsare Nedladdningar


Microsofts Internet Explorer webbläsare är förinstallerat på Windows-datorer och surfplattor. Den nuvarande versionen, Internet Explorer 11, är en solid produkt som har förbättrats avsevärt på sina äldre versioner. Men det är fortfarande en bra idé att ha mer än en webbläsare installerad på din dator, och det finns många andra bra webbläsare där ute att välja mellan - varav de flesta är helt gratis.

Krom

Google Chrome är världens mest populära webbläsare i särklass, och i 2013 supplanted även Internet Explorer på hemmaplan som den mest populära webbläsaren i USA. Chrome har en elegant, minimalistisk design som maximerar tillgängliga skärmutrymme för att visa webbsidor själva, snarare än webbläsarens gränssnitt. Andra webbläsare har sedan imiterade denna stil, men Chrome fortfarande gör ett bra jobb av det som någon av sina större konkurrenter. Dess största fördel kan dock vara dess utmärkta antagandet av nya webbtekniker och standarder, såsom nya HTML 5 specifikationer. Chrome också nytta av dess integration med andra produkter från Google, som Gmail och YouTube; PC Magazine konstaterar att Chrome är också utmärkt på röstigenkänning och sökresultat snabb laddning.

firefox

Beroende på hur statistiken tänkte, är Mozillas Firefox antingen andra eller tredje mest populära webbläsare, och tillsammans med Internet Explorer och Chrome står för den stora majoriteten av webbläsaren marknaden. Firefox har en utmärkt meritlista; för år under 2000-talet var det enda stora konkurrenten till Internet Explorer, och under den tiden Mozilla uppfann många av de funktioner som sedan har blivit standard på webbläsare. Firefox största fördelen 2014 är dess status som webbläsaren i valet för tredjepartstillägg som kan öka en webbläsarens funktionalitet. Det har också blivit en av de mest effektiva webbläsarna för systemminnesanvändning, och erbjuder fasta hastighet och stabilitet. Firefox har en annan fördel i form av fliken hantering: när du har många flikar öppna, gör de inte krympa till glömska i flikfältet som Chromes flikar göra. Istället bläddrar du åt vänster och höger för att se alla dina flikar.

Opera

Om du ansluter från uppringd eller betalar för bandbredd av megabyte, kan Opera vara webbläsaren för dig. En av Operas mest utmärkande dragen är att den låter dig ladda populära webbplatser snabbare genom att gå cachad, komprimerade versioner av dem genom Operas servrar. Opera erbjuder också utmärkta användarstöd för när du har frågor eller problem. Eftersom det är en nisch webbläsare, men det kommer med en nackdel: inte alla webbplatser gör kompatibilitetstester för Opera, vilket innebär att ibland hittar du en webbplats som Opera inte göra mycket väl.

Comodo Dragon and IceDragon

Webb bevakningsföretag Comodo erbjuder två egna webbläsare, drake och IceDragon. Drake bygger på Krom, ett open-source biprodukt av Chrome, medan IceDragon är ett open-source biprodukt av Firefox. Om du gillar Chrome eller Firefox, men vill ha en säkerhetsfokuserad alternativ kan då antingen av Comodos webbläsare vara det rätta valet för dig. Drake erbjuder bra sekretess, stannar cookies och förhindrar hämtningsspårning. IceDragon går ännu längre. Det kan du skanna en webbplats för skadligt innehåll innan du besöker den, och erbjuder Comodo säkra DNS-tjänsten gratis.

Vilka webbläsare fungerar Silverlight Support?


Silverlight är ett verktyg som skapats av Microsoft för att leverera multimedie erfarenheter på Internet. Den nuvarande versionen av Silverlight är version 4, kallad Silverlight 4, vid tidpunkten för publiceringen. Silverlight 4 stöder många av de stora moderna webbläsare. Men det inte stöd för alla operativsystem.

Internet Explorer 8 & Chrome 4

Microsoft Silverlight stöder Internet Explorer 8 och Chrome 4 på fem olika operativsystem. Vid tidpunkten för offentliggörandet, Microsoft stöder Silverlight i Windows Vista, Windows 7, Windows XP SP2, Windows XP SP3, Windows Server 2003, Windows Server 2008 och Windows Server 2008 R2.

Internet Explorer 7

Silverlight fungerar med Internet Explorer 7 på endast tre olika operativsystem. Microsoft stöder Silverlight i Windows Vista, Windows XP SP2, Windows XP SP3 och Windows Server 2008.

Internet Explorer 6

Microsoft stöder Internet Explorer 6 körs Silverlight på tre olika operativsystem: Windows XP SP2, Windows XP SP3, Windows 2000 SP4 och Windows Server 2003.

Firefox 3

Firefox 3 är den webbläsare som stöds av Microsoft Silverlight på de flesta operativsystem. Firefox 3 och Silverlight fungerar på både PC och Macintosh-datorer. Firefox 3 med Silverlight fungerar på sex operativsystem: Windows Vista, Windows 7, Windows XP SP2, Windows XP SP3, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2 och Intel-baserade Mac OS 10.4.11.

Safari 3

Microsoft Silverlight stödjer också Safari 3 körs på Macintosh-datorer. Den enda operativsystem som är kompatibelt med Safari 3 med Silverlight är Intel-baserade Mac OS 10.4.11.

Kraven för att installera en webbläsare skiljer sig beroende på vilken typ av webbläsare du väljer att installera på din dator. Att veta systemkraven för en specifik webbläsare är viktigt, eftersom vissa webbläsare är gjorda speciellt för och fungerar bara på vissa operativsystem.

Internet Explorer 9

Från och med 2010, är ​​Internet Explorer 9 den senaste versionen av Microsofts Internet Explorer webbläsare. Systemkrav ange att datorn måste köra antingen Windows Vista (x86 och x64) med Service Pack 2 (SP 2) eller senare versioner, Windows 7 (x86 och x64) eller senare versioner, Windows Server 2008 (x86 och x64) med Service Pack 2 (SP 2) eller senare versioner, eller Windows Server 2008 R2 x64 eller senare versioner. Webbläsaren kan inte köras på Windows Vista eller Windows Server 2008 om Service Pack 2 eller något annat senare Service Pack inte är installerat.

Mozilla Firefox 3.6

Mozilla Firefox 3.6 är kompatibel med vissa versioner av Windows, vissa versioner av Mac och vissa versioner av Linux-operativsystem. För Windows, måste datorn köra antingen Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista eller Windows 7. Dessutom bör det finnas minst 52 MB ledigt hårddiskutrymme, Pentium 233 MHz och 64 MB RAM. För en Mac, måste datorn vara Mac OS X 10.4 eller senare, har 200 MB ledigt hårddiskutrymme, köras på Intel x86, PowerPC G3, G4 eller G5-processor och har 128 MB RAM.

Safari 5

Den senaste versionen av Apples webbläsare, Safari 5, är kompatibel med Mac Leopard och Snow Leopard operativsystem, liksom vissa versioner av Windows. Kraven är Mac OS X Snow Leopard 10.6.2 eller senare, eller Mac OS X Leopard 10.5.8. Windows-versionen av webbläsaren kräver Windows XP SP2, Windows Vista eller Windows 7 med minst 256 MB RAM och en 500 MHz Pentium-processor.

Windows ME Kompatibla webbläsare


Windows ME var den slutliga versionen av Windows 98 operativsystem som Microsoft släppte innan de kommer ut med Windows XP. På grund av detta faktum, det finns begränsningar som de webbläsare som kommer att fungera bra på denna plattform. De senaste versionerna av Internet Explorer, Firefox och Google Chrome fungerar inte på Windows ME, men äldre versioner av flera webbläsare. De är alla tillgängliga för nedladdning.

Mest populära webbläsare för Windows ME

Windows ME var inte en stor framgång operativsystem och ofta ofördelaktigt jämfört med Windows 98 SE som föregick det. Samtidigt, Microsofts version av Internet Explorer, version 6 speciellt, hade problem med sin egen. Det bästa flitigt webbläsare för Windows ME var Firefox, som sedan kallades Netscape Navigator version 4. Netscape Navigator blev senare Netscape Communicator version 5, då Firefox.

Andra webbläsare

Det finns många webbläsarna på marknaden, och de alla har gått igenom olika revideringar över tiden. Flera kommer prestera bra på Windows ME med även deras senaste versionerna av webbläsaren. Ett bra exempel på detta är Opera, som stödjer alla Windows-system i sin nuvarande versionen. Andra som kan fungera bra för mig inkluderar Apples Safari-webbläsare, Ace Explorer Off by One, TheWorld Browser, Avant Browser, och så vidare.

Webbläsarkrav

Eftersom det finns hundratals olika webbläsare tillgängliga och dussintals olika versioner för varje av de mest populära, är det i allmänhet nödvändigt att installera dem en i taget och prova dem för att se hur väl de fungerar på ett visst system. Nästan alla webbläsare är tillgängliga för gratis nedladdning, och kan enkelt avinstalleras om de presenterar problem.

prestanda~~POS=TRUNC

Efter att ha provat flera webbläsare, om liknande problem uppstår, är det mycket möjligt att de frågor som sett inte är en direkt följd av webbläsaren själv utan anknytning till dagens webbdesign och Internet http standarder. Windows ME släpptes i september 2000, och webbläsare byggdes vid tiden var utformade för att hantera webbstandarder för denna period. Detta är anledningen till nyare webbläsare med ökad funktionalitet, till exempel möjligheten att bearbeta kodning såsom Microsoft Silverlight Rich Internet Application (RIA) kommer inte att fungera bra i Windows ME. Ofta en avskalad, eller grundläggande webbläsare kommer att vara den mest tillförlitliga, såsom TheWorld Browser.

Rekommendationer för att försöka en ny webbläsare

Varje gång ett nytt webbläsar installeras är det möjligt kan det strida mot gällande webbläsare redan på systemet på flera sätt. På grund av detta, är det rekommenderat att du väljer en anpassad installation där sådana finns, och inaktivera alla automatiska funktioner som gör den nya webbläsaren standardwebbläsare för datorn. Undvik att göra filassociationer till webbläsaren och ställa in den som ett program som laddas i menyn startar. Om det ska tas bort snart efter för nedslående resultat, det är lättare att göra detta helt om den inte är inställd som primär webbläsare.

Endast text webbläsare kan lägga till en nivå av enkelhet till dina online-aktiviteter. Medan endast text webbläsare är inte för alla, de är perfekta för Internetanvändare som inte är intresserade av bilder och grafik på Internet idag. Om datorn har en föråldrad video eller grafikkort, med hjälp av en textwebbläsare kan hjälpa din dator fungerar mer effektivt också.

Instruktioner

installera Cygwin

1 Besök Cygwin webbplats (se Resurser nedan).

2 Klicka på "Setup.exe" länken för att hämta installationsfilen.

3 Dubbelklicka på Setup.exe för att köra programmet.

4 Klicka på "Nästa" i fönstret.

5 Fortsätt att klicka på "Nästa" som du vägleds genom installationen. Klicka på "Nästa" för "Välj Hämta källkods, '' Välj Root Installera Directory, '' Välj Lokal paket Directory" och "Välj din Internet-anslutning."

6 Välj en hämtningsplats i fönstret.

7 Välj paket genom att klicka på "Visa" knappen tills du ser "Full". Lägg paketen genom att klicka på dem.

8 Klicka på "Nästa" för att fortsätta med installationen. Du kommer att ledas genom den automatiska installationsprocessen.

Skapa en ikon på skrivbordet för Cygwin

9 Skapa en ikon för Cygwin att komma åt det lättare. När installationen är klar kommer du att ledas till en "skapa ikoner 'sida.

10 Klicka på "Skapa ikon på skrivbordet."

11 Fortsätt med installationen och klicka på "Nästa" och sedan "Finish."

Tips

  • Text endast webbläsare kan vara komplicerat att använda, och är vanligtvis inte rekommenderas för nybörjare. Baserat på dess användarvänlighet och installation, har den här guiden skrivits för att gå igenom installationen av Cygwin. Du kan också prova Mira eller Lynx, två andra endast text webbläsare (se Resurser).
  • Det kan vara bra att lagra Cygwin s "Set.exe" körbar fil i en separat mapp för enkel organisation.
  • Cygwin fungerar på de flesta moderna versioner av Windows, inklusive Windows 95/98 / ME / NT / 2000 / XP / 2003.
  • För hjälp med att använda Cygwin, ladda ner bruksanvisningen eller besök FAQ sidan (se Resources nedan).
  • Uppdatera din text endast webbläsare när du uppmanas att dra nytta av tillsatta säkerhetsåtgärder. Uppdateringar inkluderar generellt starkare säkerhetsåtgärder, samt ökad funktionalitet.
  • Denna guide skrevs med hjälp av en dator med Windows XP. Om du kör ett annat operativsystem kan vissa steg inte tillämpas.

Hur man håller NetZero från att kapa din webbläsare


Om du märker att din webbläsare har ändrat standard hemsida till NetZero, installerat en NetZero verktygsfält, eller låter NetZero pop-ups avbryta kontinuerligt din sessionen då du är offer för en webbläsare kapning. Detta innebär att ett virus eller annan smygande program har infekterat din webbläsare. Du kanske märker webbläsare omdirigeringar när du försöker söka, spam i din e-post, konstant popup-fönster, och en förändrad hemsida. Håll NetZero från att kapa din webbläsare genom att ta bort alla spår av programmet.

Instruktioner

1 Slå på datorn och logga in som administratör.

2 Stäng webbläsaren och koppla datorn från Internet. Kör ditt anti-virus program för att se om det gör sig av med viruset. Ta bort eller karantän några virus som hittas.

3 Gå till "Start"> "Kör" och skriv "regedit". Hit "Enter" för att få upp registret.

4 Klicka på mappar som finns till vänster i menyn för att hitta "HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Policies \ Microsoft \ Internet Explorer \ Control Panel".

5 Titta igenom listan över filer till höger för något som heter "ResetWebSettings" eller "hemsida". Klicka på dem och ta bort dem om de finns.

6 Klicka på mapparna till vänster för att hitta "HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Internet Explorer \ Main".

7 Titta på de filer som anges till höger för att hitta "Default_Page_URL" och "startsida". Se till att webbadressen matchar din valda startsida och inte netzero.com. Om det står netzero.com, dubbelklicka på filnamnet och redigera webbadressen.

8 Klicka på mappar som finns till vänster i menyn för att hitta "HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Microsoft \ Internet Explorer \ Main".

9 Titta på de filer som anges till höger för att hitta "Default_Page_URL" och "startsida". Se till att webbadressen matchar din valda startsida och inte netzero.com. Om det står netzero.com, dubbelklicka på filnamnet och redigera webbadressen.

10 Klicka på mappar som finns till vänster i menyn för att hitta "HKEY_USERS \ Default \ Software \ Microsoft \ Internet Explorer \ Main".

11 Titta en gång på de filer som anges till höger för att hitta "Default_Page_URL" och "startsida". Se till att webbadressen matchar din valda startsida och inte Netzero.com. Om det står netzero.com, dubbelklicka på filnamnet och redigera webbadressen.

12 Stäng Registereditorn och starta om datorn.

Tips

  • Håll alltid ditt anti-virus program som körs i bakgrunden för att förhindra webbläsare kapar.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com