vad kallas en tredimensionell ring

Vad är en Token Ring?


En token ring är ett protokoll lokalt nätverk (LAN). Den befinner sig på datalänksskiktet (DLL) i OSI-modellen. Läs vidare för att ta en närmare titt på vad en token ring nätverk är och hur det faktiskt fungerar.

Betydelse

En token ring förhindrar kollision mellan data när fler än en dator i ett nätverk försöker att skicka meddelanden samtidigt. Det är den näst mest populära typen av lokalt nätverksprotokoll, med Ethernet är den mest populära. Anges som IEEE 802.5 och fullt kompatibel med FDDI, kan en token ring nätverk överföra data med hastigheter på upp till 100 Mbps.
År 2001 var förmågan att leverera data med en hastighet av 1000 Mbps godkända för symboliska ringnät, men inga produkter med möjlighet någonsin släppts. Sedan dess har genomförandet av symboliska ringnät stadigt minskat på grund av populariteten av Ethernet.

Fungera

En token ring nätverk är konfigurerat i ett stjärnformat mönster i vilket en flerstationsaccessenhet (MAU) överbryggar alla datorer i nätverket. På stora nätverk, kommer flera MAU användas med varje enskild MAU att överbryggas till nästa i nätverket tills en slinga skapas. Färdas genom detta loopas nätverk är en tre-byte ram kallas en token. En token består av en start avgränsare, en åtkomstkontroll byte och ett slut avgränsare. Här är hur det fungerar:
Hela nätverket ringen är tomma ramar kontinuerligt cirkulerar. När en dator har ett meddelande eller data som behöver sändas till en annan i nätverket, infogar den en token till en av de tomma ramarna. I bit del av ramen, är data ändras från en 0 till en 1. Ramen nu innehåller de uppgifter och destinationen.
När token gör sin väg genom nätet, skannar varje arbetsstation ramen. Om destinationsinformationen inte stämmer överens med denna station, fortsätter token på väg. När den avsöks av den korrekta arbetsstationen är data laddas upp till arbetsstationen, ändrar token tillbaka till 0 och det re-in i bygeln. När den tomma ramen återgår till avsändaren, identifierar arbetsstation det som tom och erkänner att meddelandet skickades. Den tomma ramen kommer att förbli cirkulerande tills ett annat meddelande som behövs för att sändas.

fördelar

Några av fördelarna med Token Ring-nätverk innefattar följande:

När en station i nätverket har ett problem, är den drabbade stationens port "inslagna" så att den inte stör flödet av nätverks traffic.Operators kan skapa och genomföra prioriterade system.
Några av nackdelarna inkluderar :: Eftersom stationer måste vänta för tokens att anlända, Token Ring-nätverk är inte mycket efficient.There är ingen garanti för tillgängliga bandwidth.Duplicate tokens kan orsaka störningar i flödet av traffic.Expensive underhåll costs.The token ring nätverk måste hanteras av en övervakningsstationen.

överväganden

I en token ring nätverk, det finns en aktiv övervakningsstationen (AM) och alla övriga datorer anses standby monitorstationer (SM). Den aktiva monitorn fungerar som systemets administratör. Arbetet med den aktiva monitorn är att:

Övervaka flödet av traffic.Ensure att endast en token är circulating.Remove några cirkulerande ramar från den ring.Detect eventuella avbrott inom ring.Insert ett 24-bitars fördröjning in i ringen att fungera som en buffert för den token.Act som den huvudur för hela verksamheten.

expert Insight

Token ring nätverksarkitekturen utvecklades av IBM på 1970-talet. Även Ethernet har blivit mer populärt val för nätverkslösningar, Token Ring-nätverk upplever färre datakollisioner. De datahastigheten kan också beräknas på ett token ring nätverk, vilket gör det mer förutsägbart med mer robusta, användarkontrollerade alternativ.

Dataöverföring är rörelsen av digital information från plats till en annan. Typiska data överförs till och från ett datorsystem. Dataöverföring kan göras med hjälp av Internet samt enheter som kan anslutas till en dator. När en dataöverföring sker, varvid mängden data som skickas och tas emot kallas dataöverföringshastigheten.

internet

När en webbläsare öppnas för att ansluta till Internet, är dataöverföringen sker. Data från en webbsida skickas och bearbetas av webbläsare för att visa varje webbsida. Skicka information på nätet, antingen via ett webbformulär eller en överföring, är ett annat sätt att överföra data. Ett annat exempel på dataöverföring via Internet är Voice over Internet Protocol (VoIP), såsom tjänster som Vonage.

nedladdning

När en fil laddas ned på Internet, är data som överförs i paket som skickas elektroniskt och mottagits av kabel- eller DSL-modem. Paketen är av data sparas på datorn tills hela filen tas emot. Ibland finns det nedgångar och frånkopplingar som kan orsaka problem med dataöverföringen.

kameror

Data såsom bilder som finns lagrade i en kamera kan engagera sig i dataöverförings när enheten är ansluten till en dator. Dataöverföring sker när data kopieras från kameran till datorn och när data eller bilder visas på datorskärmen eller displayen.

USB-minne

Data som överförs från en enhet, till exempel en flash-enhet till en dator är ett annat exempel på dataöverföring. Data kan hämtas från samt skickas till en flash-enhet. När en fil sparas på flashminnet, är datorn sänder elektroniska data till minnet på enheten. Data som kan överföras till en flash-enhet inkluderar olika typer av filer, inklusive musik, bilder och dokument.

hårdvaruenheter

Hårdvaruenheter som ansluts till en dator utför även dataöverföring. En dator kan ha ett internt ljudkort, grafikkort eller ett TV-kort installerat. Var och en av dessa enheter kan antingen ta emot en insignal från en källa eller skicka en utsignal till en enhet. Var och en av dessa ingångar och utgångar är engagerande i dataöverföring för en ljud- eller videosignal.

De flesta av Tumblr är sekventiellt i en omvänd kronologisk ordning: en enda ström av innehåll, med det nyaste innehållet på toppen och den äldsta innehåll på botten. Detta gäller på instrumentbrädan, på tumblelog på varje tag sida och på nästan varje Tumblr tema - med undantag för arkiv. Klustrade tjänster är standarden för Tumblr arkiv.

Tumblr Arkiv

Arkivet gränssnittet gör det enkelt för användare att titta på innehållet och göra en snabb bedömning av den typ av tjänster du delar. Oavsett vad temat du använder för Tumblr sida, är arkivet alltid densamma: en grå rubrik med namnet på din blogg och en grundläggande navigering gränssnitt, med alla dina inlägg klustrade och som för att fylla större delen av skärmen. Liksom instrumentpanelen, använder arkivet ändlösa rullning genom att ladda fler inlägg när du når längst ned på sidan.

Arkiv Prov

Arkivet visar inlägg i omvänd kronologisk ordning, precis som resten av Tumblr. Om du för muspekaren över ett inlägg, kommer den att visa när det ades och hur många noter det har. Bilder skalas ned till miniatyrer, medan text inlägg visas i en fyrkant ca 120 pixlar runt. Photo visar endast den första bilden i uppsättningen. Ljud- och video inlägg betecknas med en pjäs ikon, men kan inte spelas från arkivet.

Navigera arkivet

Varje månad i arkivet noteras av en rubrik. För bloggare som uppdaterar sällan, är detta mer märkbar än arkiv användare som postar ofta. Du kan hoppa till en månad i arkivet genom att välja den från rullgardinsmenyn i det övre högra hörnet på skärmen, eller lägga webbadressen med år och månad, såsom username.tumblr.com/archive/2011/10 . Du kan söka tjänster med hjälp av "sök" -funktion, men resultaten öppnas i Tumblr användarens ordinarie layout, inte arkivet layout.

kluster~~POS=TRUNC teman

Vissa Tumblr teman är utformade för att skapa en FÖRLÄNA eller kluster av tjänster, snarare än standard två-kolonn ström layout. Dessa teman är tillgängliga från anpassning sida (Tumblr.com/customize) och är bättre lämpade för bildbaserade bloggar. Liksom arkivet, hjälper det att göra en snabb första intryck på besökare. Exempel på kluster tillgängliga teman från Tema gränssnitt på anpassning sidan inkluderar Astronaut, Foto Stack, kavalkad, Chunky och Cargo.

Hur man designar en 3D ring


Ett sätt att utforma en tredimensionell ring är att använda 3D-design mjukvara, som har speciella verktyg för svarvning 2D mönster i tre dimensioner. Ett av dessa verktyg kallas en svarv modifierings, vilket gör i huvudsak vad en verklighetstrogen svarv gör: Det snurrar ett tvärsnitt kring en axel för att skapa en 3D-form. Att göra en ring med svarvstål innebär att rita konturerna av detta tvärsnitt och sedan ringa upp din design programmets svarv verktyg för att snurra kontur.

Instruktioner

1 Öppna en ny scen eller dokument i din 3D-applikation, och navigera till fönstret (även känd som "vyport" i vissa program) märkt "Framsidan". (Den framifrån kan du rita en 2D-form och visa den tydligt utan 3D distorsion.)

2 Välj appen verktyg för att rita linjer, som kan märkas "Splines." Klicka på startpunkten för startlinjen segmentet mot den övre delen av designfönstret.

3 Hur man designar en 3D ring

Ett annat syfte skapas från spinning

Fyll i en cirkel med linjeverktyget. Använd så många poäng och linjesegment som du vill, men se till att göra det sista segmentets slutpunkt når den första segmentets startpunkten. Svara genom att klicka på "OK" om din design app frågar om du vill stänga spline.

4 Ange den punkt som du vill rotera tvärsnittet av ringen runt: leta efter designverktyg i appen relaterade till "pivot" objektets huvudaxel; "Masscentrum"; eller "objekt centrum." Leta upp verktyg som gör det möjligt att flytta pivot till någon annan plats som du väljer.

5 Använd svängrörliga för att placera sväng till vänster om ringen tvärsnitt. (Flytta sväng, eller "rotationsaxel" garanterar att när din design program sveper 2D tvärsnitt runt axeln, kommer ett gap att bildas mellan axeln och tvärsnittet. Detta gör ringens hål. Om du lämna sväng inom tvärsnittet, kommer en solid boll resultera från svepet.)

6 Lokalisera din design appens svarv verktyg, som kan lagras under menyrubriker relaterade till "förändrande" eller "Verktyg" eller annan geometri och formrelaterade funktioner.

7 Välj och kör svarv verktyg, som kommer att snurra ringens tvärsnitt runt sväng du flyttade i steg 5, för att skapa ringen. Lägg märke till den nya ytan som skapats av detta verktyg. Fortsätt med steg 8 om den nya ytan ser ut som en ring; fortsätta med steg 9 om det inte gör det.

8 Producera en färdig ritning av den färdiga ringen genom att aktivera din design appens rendering verktyg. Söka det här verktyget i en meny rubriken "Rendering" eller "Draw". Spara den renderade bilden och utformningsfilen.

9 Leta efter parametrarna relaterade till svarv eller rotationsaxel, om ytan inte ser ut som en ring. Välja de x-, y- eller z-axeln för svarven, skapa en ny yta från varje spinnaxeln tills ringen visas. Rendera ringen med steg 8 när det verkar.

Tips

  • Tvärsnittet av ringen behöver inte vara helt cirkulär, eftersom den svarv åtgärd krets kommer att vara perfekt. Tvärsnittsform bestämmer bara vad du skulle se om du skulle skära en bit från den färdiga ringen.

Linkshare är en affiliate marknadsföring. Det ger verktyg för annonsörer så att företagen kan placera annonser på högkvalitativa webbplatser, och för utgivare så att webbplatsägare kan tjäna pengar på sina webbplatser. Linkshare s Länk Locator direkt verktyg är i första hand för annonsörer. Det förenklar processen att kategorisera annonser till att en webbplats ägare lättare kan hitta de bästa annonserna för hans webbplats.

Affiliate marknadsföring

Webbplatsägare kan tjäna en inkomst från sina platser genom att visa annonser tillsammans med deras webbplatsens innehåll. Reklam företag betala för tjänsten att få sina annonser visas. Betalning som bygger på försäljning eller lead generation kallas affiliate-marknadsföring. Till exempel kan en webbplats tjänar 5 procent av varje försäljning av en produkt när försäljningen kommer från en annons som visas på hemsidan. Affiliate marketing är skild från pay-per-klick reklam, där resultatet är baserade på antalet tittare som klickar på en annons, oavsett om en försäljning genereras.

Linkshare

Linkshare är en av de största affiliate-marknadsföring företag med många välkända kunder, inklusive Barnes and Noble, Macys, promotions och Walmart. Företaget bidrar till att öka försäljning och lead generation (identifiera potentiella kunder) genom att matcha en annonsör med webbplatser som har betydande trafik och tittare som kan tänkas vara intresserade av annonsörens produkter och tjänster. Linkshare är ett dotterbolag till Rakuten, den största shopping webbplats i Japan.

Länk Locator Direkt

Linkshare ger en mängd verktyg för annonsörer och webbplatsägare att maximera synligheten och inkomstpotential av annonser. Länk Locator Direct är ett sådant verktyg som föreskrivs för annonsörer och för att förenkla distributionen av annonser till lämpliga webbplatser. Länk Locator direkt tillåter annonsörer att placera annonser i kategorier så att webbplatsägare snabbt kan hitta annonser för tema. Till exempel, en kategori för "fri frakt" skulle omfatta alla annonser som erbjuder fri frakt. En webbplats ägare är intresserade av att lyfta fram den här funktionen kan då snabbt hitta relevanta annonser för sin webbplats.

andra verktyg

Linkshare erbjuder många andra verktyg för annonsörer och webbplatsägare. Spårnings verktyg ger detaljerad information om hur enskilda annonser presterar, vilket gör både annonsörer och webbplatsägare att fokusera på de mest framgångsrika annonser. Tillväxtmedieverktyg hjälpa företag att maximera annonser för ny teknik såsom mobiltelefoner och datorer tablett. Länk Locator Direct är ett av flera verktyg som hjälper företag i distributionsledet för att matcha annonser till de mest lämpliga ställen.

Franchise-företag är ett idealiskt val för människor som är relativt nya affärer och marknadsföring - dessa företag stöds av ett moderbolag som har sannolikt redan inrättat en marknadsplan. Också, franchiseföretag tenderar att vara mer kända genom den allmänna samfundet, såsom är fallet med populära snabbmatsrestauranger, så det är inte så svårt att göra reklam för dessa företag i jämförelse med vanliga små företag.

Direct Mail

Vissa franchise använder direktreklam för att rikta det lokala samhället som en marknadsföringsteknik. Denna metod används oftast när det finns ett specialerbjudande som görs specifikt av franchiseföretag beläget i ett område. För att göra direktreklam effektivt, är en specifik målgrupp beslutat om (som bara kunde vara varje hushåll av en viss stad), ett attraktivt pris erbjuds (vanligtvis en kupong) och meddelandet innehåller tydlig information om fördelarna (t.ex. utsökt komfort mat för en kedja restaurang eller vänliga, tillförlitlig städpersonalen för en matta städfirma). Lokala direktreklam kampanjer är en viktig del av vad som kallas "grannskap" marknadsföring.

online-Tekniker

Vissa franchise-företag väljer att marknadsföra sina tjänster på nätet med hjälp av lokala söktjänster, såsom de som erbjuds av Yahoo! (local.yahoo.com) och AOL (localsearch.aol.com). Koncessionen skulle normalt vara införd som standard efter att få en linje med telefonbolaget, men de har också möjlighet att betala för skisserat listor. Med utvalda listor är seriens företag listade på toppen av de lokala resultat för sökmotorn.

Utöver grundläggande information nummerupplysningen, kan franchise-företag också visa en beskrivning av tjänster eller produkter, priser som erbjuds, betalningsformer som accepteras och webbplatsen. Detta är en idealisk lösning eftersom franchise är ansluten direkt med en kund i nöd.

Moderbolaget Marketing

En fördel med att öppna en franchise är att du kan lita på moderbolaget för marknadsföring. Franchisegivaren har troligen redan gjort en omfattande analys av målgruppen, fördelarna med den produkt som tilltalar mest för konsument- och priserbjudanden som kommer att locka försäljning. Franchisegivare har också etablerat sätt att mäta resultaten av enskilda kampanjer, till exempel genom att spåra försäljningen av annonserade objekt genom centraliserade datorsystem.

Så många franchisegivare helt enkelt utforma marknadsplaner och lämna in nationella eller regionala annonser för att få uttrycka sig om erbjudanden på uppdrag av alla företagets butikskedjor. En del av koncessionsavgift betalas av franchisetagare går mot reklam utgifter för företaget som helhet.

Hur får man fler tittare på din webbplats


När odla en online-närvaro, är det helt avgörande att få din webbplats framför människors ögon. Men med miljontals webbplatser där ute, riktade insatser och smart användning av sociala nätverk och ord densitet kan generera vyer från människor som vill se vad du har att erbjuda.

Instruktioner

Använda sociala nätverk

1 Skapa en Twitter och Facebook-konto eftersom det ger dig en chans att dela din webbplats med andra. Det första steget är att skapa ett konto (eller Facebook-sida, till exempel) ägnas specifikt till din webbplats. Detta skapar fler möjligheter för människor att lära sig om det, och ge feedback.

2 Gör anslutningar. Har folk "som" Facebook-sida, följa människor med ditt Twitter-konto och koppla webbplatsens adress på forum relaterade till innehållet på din webbplats. Sprid ordet, och folk kommer att kontrollera det minst en gång - och om de gillar platsen, kommer de tillbaka.

3 Skapa möjligheter för betraktaren interaktion. Människor kommer att dras till din webbplats genom en video eller en kommentar låda som är används av andra. Människor vill interaktion. Post läsarundersökningar, be om deras åsikter med kommentarer, och få dem Tweet och lämna synpunkter på Facebook.

sökmotoroptimering

4 Om du vill att din webbplats för att generera fler träffar, människor måste hitta den när de använder Google, Bing, eller någon annan sökmotor. Det finns några saker du kan göra för att öka din webbplats rankning i varje sökmotor, vilket ökar sannolikheten för att den som besöks. Först länka din webbplats till andra. Ju mer ansluten din webbplats är, desto bättre.

5 Se till att det inte finns några brutna länkar. Du kan använda ett verktyg för att hjälpa till.

6 Använda sökord på ett smart sätt. När en person använder Google för att hitta information, han skriver in söktermer. Google tar sedan upp en lista över webbplatser som innehåller en sökterm. Men vissa termer sökt efter mer än andra, och det är där Google AdWords Tracker kommer in. Använd den för att ta reda på vilka ord är mest sökt, och minst sökt.

7 Fastställa de bästa sökorden för din webbplats. Sedan placera dem på framträdande platser, såsom titlar och första och sista stycket i ett inlägg eller sida. Sikta på tre till sex sökord per varje hundra på sajten - detta kallas sökord densitet.

8 Skicka in din webbplats till sökmotorer. Ett bra ställe att kolla detta är Google, som är den dominerande sökmotorn på marknaden. Besök deras Webmaster sida och gå igenom stegen för att korrekt indexera din webbplats i sin katalog.

betald reklam

9 Varje steg har hittills varit gratis, men det finns sätt att marknadsföra din webbplats om du har kapital, eller är villiga att ta emot annonser på din sida.

10 Titta in Google AdSense. Gratis reklam skadar aldrig, och det ger Google mer incitament att skicka folk på ditt sätt också. Men sometims kan röran din webbplats, och ibland annonserna är inte bra för att hjälpa försäljning (om du säljer något).

11 Överväga ett pressmeddelande. Platser såsom Pr-språng och PR Web fokusera på PR aspekt av marknadsföringen.

Tips

  • Räkna inte med att öka antalet besökare över en natt - ha lite tålamod och sakta börja ansluta din webbplats till andra. Det kan ta några månader för att se några resultat, men att vara flitig och sprida webbadressen till så många ställen som möjligt kommer att öka chanserna för människor som besöker.
  • Var försiktig med e-post från människor som erbjuder att hjälpa marknadsföra din webbplats - det kan vara någon som försöker att lura information ur dig. Ta alltid försiktighetsåtgärder när kontaktats av någon.
  • Använda felaktiga sökord eller icke-strategiska sådana (t.ex. ord som inte är relaterade till vad du är marknadsföring) kommer att göra det svårare att generera träffar.

Att ha en partner sida kan vara ett bra sätt att tjäna pengar. Eftersom du inte behöver hålla lager av en produkt, kan du fokusera dina ansträngningar på att främja din webbplats. Du tjänar pengar varje gång någon gör ett inköp från ett onlineapotek de har klickat på från din sida, så denna typ av webbplats har potential att skapa betydande intäkter. Enligt en 26 februari 2009 artikel i Reuters, stöder president Obamas budget en plan för att göra det möjligt för konsumenterna att köpa billigare läkemedel från utlandet, så denna nisch har en potential för legitim tillväxt. Din största utmaning blir dina konkurrenter, som apotek affiliate webbplatser är mycket vanliga.

Instruktioner

1 Forskning dina sökord. Ta reda på vad söktermer människor söker som inte har alltför mycket konkurrens. Du kan göra detta gratis genom att skriva in dina potentiella sökord i din sökmotor och se hur många webbplatser som använder samma sökord dyker upp i sökresultaten. Du kan också gå till ett av de företag som säljer annonsutrymme på Internet. Dessa företag har ofta sökord verktyg som du kan använda gratis. Se avsnittet resurs för ett exempel.

2 Köpa ett domännamn. Använd sökord som du uppskattar kommer att vara bäst att utföra i ditt domännamn. Om domännamnet du vill tas, såsom psychmeds dot com, prova psych-meds dot org, och andra kombinationer tills du hittar en som inte har tagits. Använda sökord på detta sätt för att maximera exponeringen i sökmotorerna. Om människor inte kan hitta din hemsida, kan det liksom inte finns så långt som din plånbok går. Håll dig borta från .info domäner, eftersom de tenderar att inte göra så bra i resultat på sökmotorer.

3 Bygg din webbplats. Du måste ha en webbplats för att få godkänt för de flesta affiliate-program. Du kan köra din webbplats antingen som en statisk webbplats eller en blogg. Om du väljer att använda bloggformat, vara säker på att du äger din egen domän. Använd sökord som du valde att namnge din webbplats, eftersom detta också kommer att bidra till din webbplats som finns i sökmotorerna.

4 Registrera dig med en farmaceutisk affiliate program. Ett exempel kan hittas i avsnittet resurs. Dessa program betalar du en provision varje gång någon gör ett inköp från deras webbplats efter att ha klickat igenom via din partner sida.

5 Använd marknadsföringsmaterial som tillhandahålls av affiliate program för att förbättra din webbplats. Se till att din webbplats har massor av bilder och text. Märk dina foton med de sökord som du väljer, och skriva sökord rika text. Se till att alla länkar som lämnar din webbplats är ditt affiliate-länkar, så att du kommer att få betalt när köpet görs.

6 Driva trafik till din webbplats. Du kan göra detta genom att skriva artiklar om ditt ämne på artikeln webbplatser som har en hög nivå av trafik som låter dig länka tillbaka till din egen webbplats. Detta kallas artikeln marknadsföring. Du kan också få trafik genom att köpa annonser via ett annonsnätverk, som kommer att visa din annons bredvid resultat för sökmotorn. Posta till relevanta forum och använd länken till din webbplats i ditt forum inlägg. För att vara framgångsrik i denna mycket konkurrensutsatt nisch, måste du ägna en hel del tid till befordran.

Tips

  • Gör din forskning innan spendera pengar med ett annonsnätverk för att driva trafik till din webbplats. Detta är ett mycket snabbt sätt att förlora en massa pengar eftersom dessa typer av annonser kan kosta uppemot $ 10 per klick i denna nisch. Se till att dina annonser konverterar till affiliate försäljning med hög hastighet med hjälp av statistik tillgänglig för dig.

Hur man jämföra två olika CPU-processorer


Med så många olika modellnummer, specifikationer och varumärken kan det vara svårt att avgöra vilken processor är bäst för dig. Att veta vad som är viktigt och vad som bara marknadsföring hype kan hjälpa dig att spara pengar och gör att du kan göra det bästa beslutet för dina behov. Lyckligtvis kan några enkla att läsa statistik hjälpa dig att identifiera vad som kommer att ge dig den mest valuta för pengarna.

Instruktioner

1 Skriv ner en sanningsenlig register över de viktigaste användningsområdena för datorn. Om du använder det för CPU-intensiva uppgifter som programmering, datorspel eller grafik redigering, är det viktigt att få den mest kraftfulla CPU möjligt, även om du betalar en liten pristillägg. Å andra sidan, om du inte verkligen använder datorn för mycket längre än att surfa på Internet, kan du hamna utbetala om du köper en högpresterande CPU.

2 Starta kalkylprogrammet och skapa ett nytt kalkylblad som du kommer att använda för att jämföra olika processorer. Lämna första kolumnen tom, så att du kan spela in som statistik du hålla reda på. Lägg till en kolumn för varje CPU du jämför och skriva namnet på processorn i den första raden.

3 Öppna webbläsaren. Intel och AMD, de två stora CPU tillverkare, varje underhålla databaser i deras olika processorer som kan nås på: via ark.intel.com och products.amd.com/en-us/ respektive. I separata flikar webbläsare eller fönster, öppna produktsidan för varje processor som du vill jämföra.

4 Återgå till kalkylbladet, och lägga till en andra rad; i den första kolumnen, ring raden "gränssnitt". Använd produktsidorna i din webbläsare för att hitta den typ uttag, som "Socket 939" eller "LGA 775." Detta anger hur chipet ansluts fysiskt till moderkortet; i en praktisk mening, olika uttagstyper är inte kompatibla, så om ditt moderkort stödjer endast "LGA 775" chips finns det ingen anledning att ta med LGA 1155 chips i jämförelsen.

5 Lägg till en rad i kalkylbladet, textning det "speed" i den första kolumnen. Skriv ner "klockfrekvens" eller "core hastighet" noterat på produktsidorna i lämpliga kolumner i kalkylbladet. För processorer som annars likvärdiga är en större klockfrekvens alltid att föredra.

6 Skapa en annan rad i kalkylbladet, skriva ner "cache" i den första kolumnen. Använd produktsidorna för att hitta varje chip "cache" storlek. Större mängder av L2 eller L3-cache tillåter processorn att arbeta snabbare genom att ge den höghastighetsminne som inte konkurrerar med RAM-minne, så du bör titta efter så mycket cache som möjligt för en given klockfrekvens och pris.

7 Lägg i en femte rad i kalkylarket, med titeln "TDP." Leta efter en siffra som kallas "wattal" eller "TDP." Denna siffra representerar effektförbrukningen för CPU; för motsvarande kärnhastigheter kommer en CPU med en lägre TDP använda mindre ström, vilket sparar pengar på lång sikt.

8 Skapa en sista kolumnen som jämför de bästa priserna du har möjlighet att hitta för varje CPU. En CPU vars klockfrekvens och mängden cache är något lägre än andra processorer du funderar men vars pris är hälften av konkurrenter i kategorin kan fortfarande vara ett bra köp för dig om du bara använder datorn för Internet och e- post. Se listan över datorn använder för att bedöma vilken CPU köp är den mest effektiva användningen av dina pengar.

Om Dator Skrivare


En skrivare är en enhet som producerar papperskopior av dokument som sparas elektroniskt. Skrivaren skriver dessa dokument med hjälp av film eller papper. Skrivare är oftast knutna till en dator med en USB-kabel. Andra skrivare, såsom skrivare för nätverk, använda trådlösa anslutningar som olika datorer kan ansluta till och skriva ut dokument. Det finns många typer av skrivare.

laserskrivare

Den mest kända typen av skrivare är laserskrivare. Laserskrivare använder laser för att producera toner och kan köpas i färg eller svartvitt sorter. Laserskrivare har ett rykte av att vara dyra att producera högkvalitativa utskrifter och skriva på snabba hastigheter. Även om skrivarna högt prissatta, är kostnaden per kopia billigt.

bläckstråleskrivare

Bläckstråleskrivare används ofta i hem och personliga kontor. Bläckstråleskrivare skriva ut dokument med hjälp av olika storlek droppar av bläck på papper. Den vanlige konsumenten kan uppskatta en bläckstråleskrivare s låg kostnad, bra utskriftskvalitet och användarvänlighet. Bläckstråleskrivare är också i stånd att skriva ut i ljusa livliga färger.

Vaxskrivare

Vaxskrivare kallas ibland fas-förändrings skrivare. Vaxskrivare endast produceras av Xerox. Dessa skrivare använder en process som kallas termisk överföring. Denna process använder fasta pinnar av färg som smälts och matas in i en skrivhuvud. Skrivhuvudet sprutar därefter bläck på en rörlig trumma, som därefter bringas att passera över papper. Vaxskrivare är vanligt förekommande i affärskontor som ska skrivas ut OH.

fotoskrivare

Färgskrivare som producerar bilder med en färgskala och upplösning som är lika med fotografier kallas fotoskrivare. Fotoskrivare kan användas med eller utan en dator genom att skjuta kamerans minneskort i minneskortläsaren. Det finns också en anslutning för en USB-kabel. Fotoskrivare är dyrare än grundläggande färgskrivare, men de producerar mycket bättre fotografiska tryck än någon annan skrivare.

Fart

Skrihastigheter kan mätas med olika metoder. Sidor per minut, eller PPM, är den metod som mest moderna skrivare använder för att spela in en skrivarens hastighet. Hastigheten som skrivare annonsera på grundar sig på en räkning av Office-dokument som produceras. Dessa dokument är mestadels full av text och inte har täta bilder som kräver mer tid att skriva ut. Den typ av papper kan också påverka en skrivares utskriftshastighet.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com