uppgradera windows98 till ny windows

Windows Media Player 11 är en av de nyare versionerna av detta ljud och videospelare. Nya datorer som körs på Windows operativsystem har oftast den senaste versionen av Windows Media Player installerat på fabriken, men äldre datorer kommer att behöva uppgraderas från tidigare Windows Media Player version. Installera Windows Media Player 11 ger dig alla samma skrivbord spelare fördelar med tillägg av en annan konstruktion och ytterligare fördelar, som mer filändelsen kompatibilitet.

Instruktioner

1 Besök Windows Media Player webbplats (se Resurser).

2 Klicka på "Ladda ner nu". I nedladdnings popup-fönster, klicka på "Spara" eller "Spara fil" och välj en mapp för den nedladdade filen.

3 Öppna mappen där du sparade Windows Media Player 11 nedladdning. Dubbelklicka på den nedladdade filen, som ofta är "wmfdist11.exe" och filen kommer att börja utvinna och installera.

4 Klicka på "Validera" när valideringsrutan Windows öppnas. Detta gör det möjligt för Microsoft att kontrollera din Windows produktnyckel för att se till att det är giltigt. Klicka på "Jag accepterar" i fönstret Term avtalet.

5 Klicka på "Nästa" på den slutliga installationsfönstret för att slutföra installationen. Om du vill köra Windows Media Player 11 omedelbart genom att klicka på rutan för att lägga till en bock bredvid "Kör Windows Media Player 11" och klicka på "OK" eller "Avsluta" från framgång fönstret installera.

Kan jag ansluta min Windows XP Home dator till en Windows Small Business Server?


Microsoft Windows XP Home Edition operativsystem är inte avsedd att användas i företagsmiljöer och kan inte riktigt lagt till ett nätverk Windows Small Business Server (SBS). Även om du kanske kan få tillgång till vissa funktioner i SBS-nätverket kan du inte fullt ut ansluta en XP Home PC med serverns "Lägg Dator" guiden.

Bakgrund

Small Business Server är en integrerad serverlösning för små företag som innehåller Microsoft Windows Server och Exchange teknik. I en SBS miljö, alla kontorsdatorer ansluta till SBS-servern för att dela datafiler, skrivare och ett centraliserat e-postsystem.

Problem

SBS skapar en Windows Server-domän nätverksmiljö. Endast professionella eller affärs utgåvor av Microsofts klientoperativsystem är avsedda att förenas med Windows-domäner. Windows XP Home har inte denna funktion.

Funktioner

Du kan använda vissa funktioner i Small Business Server från Windows XP Home dator. Till exempel kommer du att kunna ansluta till delade mappar om du har ett giltigt användarnamn och lösenord för SBS-domänen, och du kan även konfigurera Microsoft Outlook för att ansluta till en Exchange-konto på servern. Använda SBS på detta sätt, dock inte rekommenderas.

frågor

Att försöka komma runt begränsningarna kan införa säkerhetsproblem till SBS-nätverket som du inte kan använda autentiserings funktionerna i SBS att kontrollera inloggningar till XP hemdatorer. Som försöker använda XP Home med SBS är en konfiguration som inte stöds hittar du också att det är svårt att söka teknisk support.

Rekommendation

Om du vill ansluta till Small Business Server på rätt sätt, bör du uppgradera datorn till Windows XP Professional eller en kompatibel version av en av Microsofts nyare klientoperativsystem. Från och med mars 2011, kompatibla alternativ är Windows Vista Business eller Vista Ultimate och Windows 7 Professional eller Ultimate.

Hur man ansluter en Mac-dator till en Windows-dator


För att ansluta en Mac-dator till en Windows-dator, måste du skapa en liten datornätverk. Några bitar av hårdvara är nödvändigt, men det finns ingen ytterligare programvara behövs. Om du kan uppgradera datorn programvara och använda ett måttband och hammare, kan du fylla i det här projektet.

Instruktioner

1 Hur man ansluter en Mac-dator till en Windows-dator

Användning av för mycket kabel kommer att sakta ner ditt nätverk.

Beräkna kabellängd du behöver genom att mäta avståndet mellan datorer. Inse kabeln kan inte köras i en rak linje. Till exempel, kommer kabeln löper över en dörr behöver en genomsnittlig längd av 16 fot; sju fot kör upp och ner på sidorna av dörrkarmen och två fot över toppen. Figur en genomsnittlig längd på tre fötter för att gå från skrivbordet till golvet om datorn sitter på ett skrivbord.

2 Kontrollera att båda datorerna har ett nätverkskort (NIC) eller Ethernet-kort. De flesta datorer levereras med ett NIC installerat, men nätverkskort kan köpas och läggas till vid behov.

På Mac, välj Apple-menyn, "Om den här datorn", "Mer info" "Network" och "Platser". Om du har "inbyggt Ethernet," du har den nödvändiga hårdvaran.

Från PC Desktop, högerklicka för att öppna menyn "Egenskaper". Välj "Maskinvara", "Enhetshanteraren" och "Nätverkskort" och klicka på den gröna ikonen för att expandera denna sektion. Det kommer att lista alla NIC och modellnummer.

3 Hur man ansluter en Mac-dator till en Windows-dator

Varje maskinvarukomponent delade måste vara ansluten till navet.

Jämför märken och priser för knutpunkter på din lokala stor låda butik. Flera tillverkare har modeller som inkluderar en router, brandvägg, DHCP-server och andra funktioner. Dessa funktioner kommer att göra ansluter din dator enklare och säkrare och kommer att resultera i en mer effektiv Internet-anslutning. Din hubb / switch måste ge en anslutningsport för varje dator, för Internet-anslutningen hårdvara, alla delade skrivare och annan hårdvara datorerna kommer att dela. En fyra-portars hubb är den minsta tillgängliga, och nav fem portar är vanliga.

4 Kör nätverkskablar från varje dator till hubben, säkra kabeln till väggarna, brädorna och andra fysiska strukturer med tråd brads.

5 Anslut kablarna till navet enligt tillverkarens instruktioner. Båda datorerna ska upptäcka nätverkssignalen och konfigurera till nätverket. Du kommer att få en indikation på skärmen som du är ansluten.

6 Leta upp mappen "Delade dokument" på din Windows-dator. Windows-datorer automatiskt sätta den delade mappen dokument på nätet.

7 Leta reda på mappen "Delade dokument" nätverk med din Mac med hjälp av "Go" rullgardinsmenyn och välja "Network" och sedan "Delade dokument." Ange Windows-lösenordet i popup-rutan, och datorerna är anslutna.

Tips

  • När du handlar för ditt nätverk hub / switch, förväntar sig att betala mer för högre hastighet. 10MHz är långsam och billig, medan 100 MHz är tillräckligt för de flesta hemmanätverk. Om du flyttar stora filer, säkerhetskopiera datorer i nätverket eller har andra tunga användningssituationer, kan en 1 GHz hastighet passar dina behov bättre.

Hur konvertera iMovie filer till en Windows Media Player


Windows Media Player använder Windows Media Video (WMV), som inte ingår som en standardmedieformat med Macintosh OS X. För uppspelning av Windows Media-filer, kan du installera en gratis version av Flip4Mac, som lägger till kapacitet för uppspelning av Windows media till QuickTime Player och andra program som använder QuickTime. För Windows Media författande, dock uppgradera QuickTime till QuickTime Pro, och uppgradera Flip4Mac till Flip4Mac Studio; dessa två program i samband gör att du kan konvertera iMovie-filer till Windows Media.

Instruktioner

1 Starta QuickTime Player. Obs: Om du kör Mac OS X 10.6 Snow Leopard, har du två versioner av QuickTime Player installerat. De nyare QuickTime Player X ännu inte har alla de funktioner som ingick i den äldre QuickTime, så för författar ändamål är det bättre att använda QuickTime Player 7-program i / Program / Verktygsprogram.

2 Klicka på Arkiv-menyn; om poster i denna meny är nedtonade med ordet "Pro" före dem, uppgradera till QuickTime Pro. Klicka på "QuickTime Player 7"> "Registrering" och klicka på knappen "Köp"; du kommer att promenerade genom de åtgärder som krävs för att uppgradera programvaran. Avsluta QuickTime Player när du är klar.

3 Du måste också Flip4Mac Studio Edition. Ladda ner denna programvara från Telestream webbplats, som kommer att komma som en .dmg skivavbild. Installera denna programvara från .dmg skivavbilden. Programvaran du behöver är en QuickTime-komponent, så att du inte kommer att lansera en Telestream ansökan, I stället kommer det att lägga till funktioner till QuickTime Player.

4 Du kommer nu att kunna konvertera iMovie-filer till Windows Media video direkt i QuickTime Player. Öppna MOV-filen du skrivit med iMovie i QuickTime Player. Välj "Arkiv"> "Export" och välj "Film till Windows Media" i "Export" inställningar. Om du önskar, klicka på "Alternativ" för att ändra de inställningar som används för omvandlingen. Klicka på "Spara" -knappen; en förloppsindikator visas som visar dig utvecklingen av konvertera filen till Windows Media. När förloppsindikatorn försvinner, är den exporterade filen klar för användning.

Om du köper musik eller dela gratis musik med andra, kan du använda din webbläsare för att hämta musik från en webbplats till din hårddisk. Låtarna som lagras på hårddisken kan läggas till i Windows Media Player-spellista. De låtar du hämtar måste köpas eller distribueras gratis av låtar "ägare.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" i Windows. Klicka på "Alla program" och sedan klicka på genvägen till webbläsaren. Efter webbläsaren öppnas, skriver den plats där låtarna är värd i adresstextrutan.

2 Klicka på låtar som du vill hämta och välj en plats på din hårddisk för att spara låten. Till exempel, spara låten i "C: \ mp3" på hårddisken. Detta skapar en katalog för alla de låtar som du vill spela på Media Player.

3 Klicka på "Start" -knappen i Windows och välj "Alla program." Klicka på "Media Player" för att öppna programmet. Klicka på "Library" fliken för att visa för närvarande lagt till musik.

4 Klicka på "Lägg till i biblioteket" -knappen. I listan med alternativ, klicka på "Bläddra". Dubbelklicka på katalogen som innehåller din nedladdade musik. Till exempel, om du lagra musik i "C: \ mp3," dubbelklicka på den här katalogen för att lägga alla dina nedladdade musik på en gång.

5 Dubbelklicka på låten i spellistan. Låten spelas så att du kan testa dess kvalitet.

Hur Network en Windows XP-dator till en Windows 7-nätverk


Om du har mer än en dator i hemmet, nätverk datorerna tillåter båda enheterna att dela samma skrivare och videor, bilder och dokument. Nätverk datorer med olika versioner av Windows operativsystem kan verka skrämmande, men processen är enkel. Innan du lägger till en Windows XP-dator till en Windows 7 hemnätverk, se till att datorn kör Windows 7 är påslagen och ansluten till Internet.

Instruktioner

trådlösa nätverk

1 Starta Windows XP-dator.

2 Gå till menyn "Start". Högerklicka på "Den här datorn" och välj "Egenskaper". Dialogrutan Systemegenskaper visas.

3 Välj "Computer Name" -fliken och klicka på knappen "Ändra".

4 Ändra namnet till "ARBETSGRUPP" (utan citattecken) och klicka på "OK".

5 Starta om datorn om det behövs.

6 Gå till menyn "Start", välj "Kontrollpanelen" och sedan "Nätverk och Internetanslutningar."

7 Klicka på "Nätverksanslutningar". Klicka på ikonen för trådlöst nätverk. Under "Nätverksaktiviteter" klicka på "Visa tillgängliga trådlösa nätverk."

8 Välj ditt trådlösa nätverk från listan och klicka på "Anslut".

Wired Networking

9 Starta Windows XP-dator.

10 Anslut den ena änden av Ethernet-kabeln till datorn och den andra änden i routern, navet eller hem Ethernet vägguttag.

11 Gå till menyn "Start". Högerklicka på "Den här datorn" och välj "Egenskaper". Dialogrutan Systemegenskaper visas.

12 Välj "Computer Name" -fliken och klicka på knappen "Ändra".

13 Ändra namnet till "ARBETSGRUPP" och klicka på "OK". Starta om datorn om det behövs.

Tips

  • Om du vill ändra nätverksinställningarna måste du ha administratörsbehörighet. Detta är oftast automatiskt på alla hemdatorer. För kontorsdatorer kan du behöva få administratörsinloggningsuppgifter från din nätverksadministratör.

Lägga till en Macbook till en Windows-domän


Microsoft Active Directory hanterar datorer i en Windows-domän. Maskiner som kör Windows kan enkelt läggas till Active Directory genom enhetshanteraren, så länge personen lägga datorn har administratörsbehörighet. Du kan också lägga till datorer som kör Mac OS till en Windows-domän via Apple OS verktyg meny.

Instruktioner

1 Öppna ett Finder-fönster och välj "Go"> "Verktyg".

2 Dubbelklicka på "Katalogverktyg".

3 Klicka på hänglåset i det nedre vänstra hörnet och logga in som en användare med administratörsbehörighet.

4 Klicka på "Visa avancerade inställningar."

5 Klicka på "Tjänster".

6 Klicka på rutan bredvid "Active Directory".

7 Klicka på "Apply".

8 Klicka på knappen "Katalogservrar".

9 Klicka på ikonen "+".

10 Välj "Active Directory" i "Lägg till katalog av typen" rutan.

11 Ange domänen för att ansluta i "Active Directory Domain" rutan.

12 Ange användarnamn och lösenord med administratörsbehörighet för att lägga till datorn i "AD Domain Användarnamn" och "AD Domän Lösenord" lådor.

13 Logga ut din Mac.

14 Logga in igen och välj "Other" från inloggningsmenyn.

15 Ange dina Active Directory-domän referenser i följande format: dindomän \ användarnamn.

FLV (Flash Video) är ett videoformat med hög kvalitet populärt används på Internet för att strömma video innehåll. Tyvärr har vissa bärbara mediaspelare och mediaprogram inte stöder det, men i stället stödja en Windows Media Player format som WMV (Windows Media Video) eller WMA (Windows Media Audio). Konvertera en FLV videofil till något av dessa format ger dig mer frihet att ladda upp dem till spelare som stöds.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera en video converter program. Dessa program gör att du kan konvertera FLV till andra mediaformat. Välj bland en mängd kostnadsfria Video Converter program som AVC eller Extensoft (se Resurser nedan för länk).

2 Starta programmet du valde att installera och importera FLV-fil genom att klicka på "Lägg till filer" eller "Lägg till video", beroende på vilket program du använder.

3 Förhandsgranska indatafilen genom att klicka på "Play" för att spela den på ditt program bildskärm. När du nöjd med din insats klipp väljer Windows Media output format du vill använda. Välj "WMV (Windows Media Video)" om du vill konvertera FLV-fil till ett videoformat spelas på Windows Media Player. Välj "WMA (Windows Media Audio)" om du vill konvertera FLV video till ett ljudklipp utan det visuella.

4 Välj utskriftskvaliteten inställningar. Välj den upplösning som du vill använda om du konverterar FLV-filen till WMV. Välj från upplösningar såsom 720x480 (standard definition), 320x240 och 1280x720 (high definition). Välj de ljudinställningar du vill använda. Välj en minsta bithastighet på 128 kbps för högre kvalitetsinställningar. Välj "Stereo" för en balanserad vänster och höger utgång.

5 Välj mapp att spara filen i efter konverteringen. Klicka på "Konvertera / Koda" för att konvertera FLV-fil till en Windows Media-fil.

Ett fel uppstod när Reconnecting till Microsoft Windows-nätverk


Någon av flera skäl kan orsaka ett fel när du ansluter till Microsoft Windows-nätverk. Det spelar ingen roll vilken operativsystem från Microsoft du har --- varje är utrustad med diagnosverktyg för att försöka lösa problem.

Funktioner

Microsoft Windows-operativsystem har många nätverk diagnostiska funktioner. Nätverksdiagnostik Verktyget är ett användarvänligt sätt att hitta ett fel som uppstår. Det hjälper dig också att avgöra vad ditt problem är när du ansluter till en Windows-nätverk. Högerklicka på nätverksikonen i aktivitetsfältet (det ser ut som två datorskärmar), välj sedan "diagnostisera och reparera."

Sätt på den"

Återupprätta en anslutning genom att dina nätverksupptäcktsfunktioner. Datorer och angränsande nät kan bli rörigt --- kommunikation mellan dem kan få missriktad, till exempel. Klicka på pilen bredvid "Delning och identifiering" och välj "Turn on Network Discovery." Klicka sedan på "Apply".

Justera / Reboot

Nätverks- och delningscenter, som ligger inne i Kontrollpanelen har ett sätt som du kan manipulera ett Microsoft Windows-nätverk direkt. Använd "Hantera nätverksanslutningar" länken. Högerklicka på nätverksnamnet som ger dig problem när återansluta, och klicka sedan på "Egenskaper". Sätt ett kryss bredvid frasen "Client for Microsoft Windows." Klicka på "OK" och starta om datorn.

Lägga till en Windows XP-maskin till en Windows Vista trådbundet nätverk


Även om trådbundna nät är mindre bekvämt än trådlösa sådana, de är också betydligt säkrare. Om du redan har ett nätverk som upprättats hemma med Windows Vista-datorer, kanske du vill lägga till en annan dator som kör ett annat operativsystem, såsom Windows XP. Ställa in Windows XP-system inte vidta några särskilda förändringar. Du behöver bara ansluta datorn med en vanlig nätverkskabel och möjliggöra nätverket via nätverksmenyn i Windows XP.

Instruktioner

1 Anslut vardera änden av en Ethernet-kabel till Ethernet-port på din Windows XP-dator. Köra den motsatta änden av kabeln till den trådbundna nätverkets router.

2 Anslut Ethernet-kabeln till en ledig numrerad port på den bakre änden av nätverkets router. Gå till din Windows XP-dator och logga in med ett administratörskonto, om du inte redan är inloggad.

3 Ta fram menyn "Start" och högerklicka på "Den här datorn" -knappen. Välj "Egenskaper" och gå till fliken som heter "Computer Name".

4 Välj "Change". Radera allt finns med i "Workgroup" textrutan och ersätta det med ordet "Arbetsgrupp". Klicka på "OK" och starta om operativsystemet Windows XP.

5 Återgå till menyn "Start" och navigera till ikonen "Mina nätverksplatser". Klicka på "Visa nätverksanslutningar." Högerklicka på ikonen "Local Area Network" och välj "Aktivera" för att ansluta till nätverket.

6 Gå tillbaka till "Mina nätverksplatser" fönstret. Välj länken "Visa datorer i arbetsgruppen" längst till vänster i slutet av fönstret för att se en lista över andra tillgängliga datorer som är anslutna till nätverket.

Tips

  • Den "Arbetsgrupp" namn kan redan vara inställd till "Arbetsgrupp". I så fall behöver du bara ansluta Ethernet-kabel för att ansluta din dator med Windows XP till nätverket.
  • Windows Vista-datorn kan dela resurser med Windows XP-dator, till exempel dela en ansluten skrivare. På Windows Vista, navigera till ikonen "Nätverk" i menyn "Start" och klicka på "Nätverks- och delningscenter." Rulla ner till "Delning och Discovery Center" rubrik och välja det alternativ du vill använda, till exempel "skrivardelning På" eller "Fildelning On".

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com