tumblr-bloggar

Med Tumblr kan du skapa flera bloggar med olika ämnen. Om du vill behålla dessa bloggar aktiv, det tar också tid att uppdatera alla. Om du behöver mer tid att fokusera på din primära blogg, Tumblr ger dig möjlighet att ta bort någon av dina ytterligare bloggar genom sin instrumentpanelen. Genom att göra detta, kan du ta bort alla bloggar du inte längre vill uppdatera.

Instruktioner

1 Logga in på ditt Tumblr konto.

2 Klicka på rubriken till din primära blogg på Tumblr instrumentpanelen och klicka på titeln på en eller dina sekundära Tumblr bloggar.

3 Klicka på "Medlemmar" och sedan på "Lämna den här bloggen."

Tumblr är en blogging plattform som gör det möjligt för användare att snabbt skicka länkar, bilder, videor och annat innehåll på webben. Användare kan följa andra Tumblr bloggar (som liknar det sätt som Twitter-användare kan följa en annan) för att se innehållet från dessa bloggar visas i deras Instrumentpanel. Varje Tumblr användare kan skapa flera flera bloggar utöver deras förvalda, som kan göras privat eller offentlig som önskas.

Tumblr Instrumentpanelen

Besök tumblr.com och logga in med en e-postadress och lösenord för att se din Tumblr instrumentpanelen. Detta sammanför senaste inläggen från andra Tumblr bloggar som du följer. Standard blogg kopplad till ditt konto (den som skapats när du gick Tumblr) är noterat till höger på panelen längst upp på skärmen. Klicka på den här länken för att se inlägg från din egen Tumblr blogg tillsammans med artister och reblogs som har givits av resten av Tumblr samhället.

Skapa flera Tumblr Bloggar

En ny blogg kopplad till ditt konto skapas genom att klicka på "Mina bloggar" -ikonen mellan länken till standard blogg och ikonen meddelanden. En rullgardinsfönster visas listar några ytterligare bloggar du redan har skapat. Välj "Skapa en ny blogg" från botten av listan och du kommer att bli ombedd att ange en titel och webbadress för den nya Tumblr blogg. Klicka på "Skapa blogg" för att bekräfta. Den nya Tumblr blogg visas i "Mina bloggar" lista.

Hantera flera Tumblr Bloggar

Alla blogg som du skapar i tillägg till din primära kan göras privat genom att använda lösenordsfunktionen på sidan blogg skapelse. Andra Tumblr användare kan följa ytterligare bloggar som du har skapat, men du kan bara följa upp med din primära blogg (och dess tillhörande avatar och information). Många av Tumblr inställningar - inklusive möjligheten att låta andra användare skicka inlägg och förmågan att lägga upp uppdateringar en Twitter foder - kan ställas in på en blogg-by-blogg basis med hjälp av länken "Inställningar" till höger.

Meddelanden till flera Tumblr Bloggar

När du skapar ett nytt inlägg från instrumentpanelen kan alla bloggar du har skapat hittas i "Post till" rullgardinsmenyn till höger. Använd denna funktion för att välja vilken blogg att uppdatera. Inlägg kan kö för framtida publicering, eller inställd på publicera vid en viss tidpunkt i framtiden. Om en sekundär blogg är lösenordsskyddad, är det lösenord som krävs för att se de tjänster som skickas till denna blogg.

Varje blogg värd på Tumblr har ett arkiv med tidigare inlägg placerade på <Tumblr Webbadress> / arkiv. Tidigare inlägg sorteras i kronologisk ordning och kan sökas igenom eller bläddra genom månad. En länk till arkivet kan läggas ut på framsidan av Tumblr blogg beroende på temat som används och anpassning av layouten. Mer information finns i Tumblr hjälpcenter.

Tumblr Platform

Tumblr är en lätt blogging plattform som specialiserat sig på kortform blogginlägg. Sju kategorier av tjänster är tillgängliga - Text, Foto, Citat, Länk, Chat, ljud och video. Mer avancerade funktioner som stöds av Tumblr inkluderar möjligheten att köa och schemalägga inlägg, efter märkning och Twitter integration. Inbyggda community-funktioner gör det möjligt Tumblr användare att följa andra bloggar som de är intresserade av och få uppdateringar via en central instrumentpanel. Bloggen följande mekanism fungerar på ett liknande sätt på Twitter, med möjlighet att reblog intressant innehåll.

Arkiv Screen

Varje Tumblr blogg har en tillhörande arkiv. De senaste inläggen kan visas genom att klicka på bloggen titeln på instrumentpanel. Äldre inlägg visas på arkivsidan på <Tumblr Webbadress> / arkiv. Inlägg organiseras av månaden och är utformade för att representera de sju olika posttyper - en video post till exempel har en play-knappen som visas över den. Arkivet använder en miniatyr rutnät layout och du kan se den dag då tjänsten genom att hålla muspekaren över den.

Visa och redigera inlägg

Använd sökandet och "Hoppa till månad" alternativ i det övre, högra hörnet av arkivet för att navigera genom inlägg. Genom att klicka på någon post i arkivlänkar till enskilt inlägg sida på Tumblr blogg i fråga. När du visar ett inlägg på din egen Tumblr, redigera och radera alternativ visas i det övre, högra hörnet, förutsatt att du är inloggad på ditt Tumblr konto. När du visar inlägg på andra Tumblr bloggar, alternativ till "kärlek" eller reblog posten visas i det övre, högra hörnet i stället. Redigerade inlägg kvar i arkivet på den dag då de ursprungligen skapades.

Tema och Page Design

Alla Tumblr blogg kan vara tema med hjälp av en layout från tema trädgården på tumblr.com/themes. Huruvida en länk till arkivet visas på framsidan av en Tumblr blogg beror på om den stöds av det tema du valt. Om ett arkiv länk inte automatiskt stöd, kan du skapa den manuellt genom att bygga en länk som pekar mot \ arkivområdet i Tumblr blogg. Om temat stöder sidor, kan du skapa en sida pekar mot arkivet också. Om du vill redigera en Tumblr tema väljer bloggnamnet från toppen av instrumentpanelen och klicka på länken "Anpassa utseende" på höger sida.

Hur får iTunes låtar ska spelas på Tumblr


Tumblr är en mikroblogg webbplats som tillåter användare att skicka bilder, text, länkar, citat, video, chatt och även ljud till sina bloggar. Användare kan också re-post blogginlägg av andra användare genom att klicka på "Reblog" -knappen. Du kan lägga upp musik från iTunes-biblioteket till din Tumblr genom att klicka på "ljud" -knappen. Du får bara en ljud inlägg per dag (utanför reblogging ljud inlägg av andra användare), och formatet måste vara i mp3. Du kan inte ladda ner ljud inlägg från Tumblr bloggar till din dator.

Instruktioner

1 Logga in på ditt Tumblr konto.

2 Klicka på "Audio" längst upp på sidan. Detta kommer att öppna en ny postproduktion för dig.

3 Klicka på "Välj fil" under "Ladda upp". Dubbelklicka på iTunes låten du vill ladda upp till Tumblr och klicka på "Öppna".

4 Skriv en beskrivning av låten eller varför du postar den i "Beskrivning" rutan.

5 Skriv några taggar som rör tjänsten, såsom artist, låt och albumnamn, i "Tags" rutan till höger.

6 Klicka på "Skapa post" för att lägga upp låten till Tumblr.

Hur Byt din e på Tumblr


Tumblr är en blogging plattform och sociala medier nätverk. Till skillnad från på många webbplatser där du loggar in med ett användarnamn, kallar Tumblr inloggningssida för din e-postadress i stället. Den här funktionen kan du ändra ditt användarnamn utan att ändra dina inloggningsuppgifter, samt för att skapa flera Tumblr bloggar under ett konto. Om du ändrar din e-postadress, bör du låta Tumblr känner till förändringen för att hålla emot e-postmeddelanden och annan viktig information om ditt konto.

Instruktioner

1 Logga in på ditt Tumblr instrumentpanelen.

2 Klicka på "konto" och sedan "Inställningar" högst upp på instrumentpanelen sidan.

3 Ange din nya e-postadress i "E-postadress" -fältet längst upp i "Inställningar" sida.

4 Gör eventuellt andra ändringar i dina inställningar, såsom e-postmeddelanden eller lösenord, klicka sedan på "Spara inställningar".

5 Använd din nya e-postadress (och lösenord om du har ändrat den) nästa gång du loggar in på Tumblr.

Tumblr användare har möjlighet att tillämpa en stor mångfald av olika blogg teman för att deras tumblr bloggar. Om du surfar via Tumblr nätet och hitta en blogg tema du vill, kanske du vill använda temat också. Detta kräver att veta vad temat heter så att du kan lägga den på din blogg. Om du behöver ta reda på vilka tema någon använder på deras Tumblr blogg, kan du göra det i några få steg.

Instruktioner

1 Logga in på ditt Tumblr konto på Tumblr.com.

2 Klicka på länken "Anpassa" i högra sidofält.

3 Öppna menyn "tema" så finns Tumblr teman visar.

4 Lägg till en ny flik till din surfning fönster och besöka Tumblr blogg som har temat du vill veta mer om.

5 Rulla ner till botten av Tumblr blogg. På de flesta teman visas temanamnet längst ner med en "by" och temat utvecklarens namn. Om inget tema namn är det, kan du bläddra fram och tillbaka mellan flikarna för att försöka matcha Tumblr blogg tema med de tillgängliga Tumblr teman i menyn "Anpassa". Detta kommer att hjälpa dig att avgöra temat som används.

Tumblr har ett enkelt inlägg gränssnitt som du kan använda för att snabbt uppdatera din blogg med länkar och multimedia på webben. Du kan lägga till en musikspelare till Tumblr genom att välja "Audio" typ post posten när du skriver en ny post. När publiceras, kan läsarna spela musik från din blogg med hjälp av Flash musikspelare som visas i posten.

Instruktioner

1 Logga in på Tumblr. Om du har flera Tumblr bloggar genom att klicka på en som du vill lägga till en musikspelare.

2 Klicka på "Audio" i inlägget verktygsfältet längst upp av Tumblr Översikt.

3 Klicka på "Bläddra" -knappen för att ladda upp en MP3 från datorn till Tumblr. Välj fliken "Sök" för att hitta musik på Soundcloud eller "extern källa" -fliken för att peka Tumblr till en MP3 värd på en annan webbserver.

4 Lägg till en beskrivning och konfigurera postalternativ. Klicka på "Skapa Post." Musikspelaren kommer att bäddas in i den nya tjänsten och dina läsare kommer att kunna spela upp musik direkt från din Tumblr blogg.

Windows Live Writer är en blogging app integrerad med Windows som låter bloggare att få tillgång till, hantera och skicka till en mängd olika bloggar på nätet, inklusive Wordpress och Blogger, från ett enda skrivbord program. Tyvärr, som i augusti 2011 Live Writer stöder inte Tumblr. Du kan komma runt detta problem, dock, men med hjälp av en Ping.fm plugin som heter XPollinate, som fungerar som en mellanhand mellan Live Writer och Tumblr. När du har konfigurerat insticksprogrammet, kan du få tillgång till Tumblr blogg inifrån program för att hantera och publicera blogginlägg.

Instruktioner

1 Öppna webbläsaren. Navigera till Ping.fm. Skapa ett konto genom att ange din information i textfält på hemsidan; Klicka på "Registrera". En lista över tillgängliga sociala och bloggar plattformar visas. Klicka på "Lägg till nätverks" bredvid "Tumblr." Ange din Tumblr e-postadress och lösenord och klicka på "period." Dina Tumblr bloggar är nu anslutna till Ping.fm konto.

2 Ladda ner och installera den senaste Windows .NET Framework från Microsoft.com.

3 Ladda ner och installera XPollinate plugin från xpollinate.codeplex.com. Dubbelklicka på den nedladdade filen och följ sedan instruktionerna på skärmen för att installera den.

4 Klicka på Windows klot och typ "Windows Live Writer" i sökfältet och tryck på "Enter" på tangentbordet för att öppna Windows Live Writer. Klicka på "Verktyg" och sedan "Alternativ". Klicka på "Plugins". Klicka på "XPollinate" från listan. Tryck på knappen "Alternativ". Leta reda på Ping.fm nyckelfältet.

5 Öppna webbläsaren. Ange "Ping.fm/key" i adressfältet, och tryck på "Enter". En unik nyckel visas. Ange nyckeln i Ping.fm nyckelfältet på Windows Live Writer. Detta ansluter Ping.fm konto med XPollinate plugin på Windows Live Writer.

6 Kontrollera "Post via Ping.fm." Klicka på din Tumblr blogg från första rullgardinsmenyn och klicka på "OK". Använd Windows Live Writer för att hantera din Tumblr blogg via XPollinate plugin förbinder de två.

Tumblr plattformen är utformad för att ge användarna möjlighet att skapa och publicera bloggar snabbt och enkelt. Tumblr bloggar använder sju olika posttyper - Text, Foto, Citat, Länk, Chat, ljud och video - och kan titulera med något tema från tema trädgården på tumblr.com/themes. Mer information om Tumblr plattformen är tillgänglig via den officiella hjälpcenter på tumblr.com/help.

Cargo Theme

Cargo tema är designad av Jarred Bishop, på jarredbishop.tumblr.com, och följer ett rutnät baserat system. Inlägg visas till vänster som samma storlek olikfärgade block, och till höger är en kort navigeringsmeny med länkar till bloggen arkivet och sökfunktionen. Blogginlägg kan ses som en lista genom att klicka på "Visa som lista" länken till höger. Cargo tema kan installeras gratis på tumblr.com/theme/2463.

Standard Tema Val

Alternativen för varje tema finns genom att välja relevanta blogg från toppen av Tumblr instrumentpanel och klicka på länken "Anpassa utseende" på höger sida. Ett inställningsfönstret visas en förhandsgranskning av den valda blogg och tema. Öppna Info-menyn för att ställa in bloggen titel och beskrivning eller sidor menyn för att skapa statiska sidor för bloggen. Under menyn Avancerat finns alternativ för att lägga till anpassade CSS, välja hur många inlägg visas på varje sida, och gör det möjligt för högupplösta bilder. Alla dessa alternativ är tillgängliga över varje Tumblr tema.

Cargo temaalternativ

Alternativen är specifika för Cargo tema finns på menyn Utseende. De temafärger kan alla ändras, inklusive sida bakgrund, video bakgrund, citationstecken bakgrund, chatt bakgrund, länk bakgrund och ljud bakgrund. Dessa inlägg bakgrunder korrelerar med de typer av tjänster som finns tillgängliga på Tumblr. Menyn kan du också visa eller dölja bloggens Om sida, länkar till beskrivningen och följande sida visar vilka Tumblr bloggar följs av bytesbalansen. Slutligen finns det möjlighet att lägga till en Disqus användarnamn för att möjliggöra skriva kommentarer.

ytterligare inställningar

Andra aspekter av en Tumblr blogg kan anpassas från länken "Inställningar" på instrumentpanel, men detta gäller varje blogg och inte Cargo tema specifikt. Via sidan Inställningar, är det möjligt att ändra porträttfoto (används som bloggen favicon), ändra webbadressen för bloggen eller använda ett anpassat domännamn, länka ett Twitter-konto till bloggen, och mer.

Idéer för Tumblr inlägg


Tumblr är en blogging, fotodelning och nätverksverktyg. Du kan använda din tumblr blogg - kallas tumblelog - att dela journalanteckningar, citat och annan skrift, fotografier, video eller musik. Vissa tumblelogs har en sammanhållande tema, såsom arkitektur, resor eller populärkultur; andra slumpmässigt samla något av intresse för bloggens ägare. Vissa är allvarliga eller visuellt intressant, medan andra är roliga.

personlig Tumblelogs

Du kan välja att använda din tumblr konto för att dela ditt liv med världen, hålla en tidskrift av dina tankar och erfarenheter. Du kan inkludera bilder av platser du besöker eller intressanta saker som du har hittat på nätet. Om du är en professionell, kan en tumblr blogg med regelbundna uppdateringar om din specialist ämne vara ett bra sätt att publicera dina kunskaper.

fotografier

Din tumblelog kan visa upp dina egna fotografier, särskilt om du bor någonstans vacker eller intressant. Om du inte är säker på din förmåga som en fotograf, kan du samla bilder från någon annanstans på nätet - bara glöm inte att ge kredit och länka tillbaka till den plats där du hittade bilden. Du hittar vintage fotograferar i skräp butiker eller loppmarknader, redo som ska skannas och skickas till din tumblr.

Spel

PC och TV-spel är vanliga teman för tumblr bloggar. Du kan göra din webbplats mer individuellt genom att inkludera skärmdumpar av dina egna spel, skriva recensioner av spel du spelar just nu eller lägga om roliga eller ovanliga saker som har hänt i ditt spel. Du kan också skriva om dina favoritspel och varför du njuta av dem, liksom de spel du inte gillar och varför de inte fungerade för dig.

Skriva och citat

Många tumblelogs visa upp verk av berömda romanförfattare, essäister och poeter. Post idéer inkluderar korta bitar av skrift från dina favoritförfattare. Eller så kan du skriva om vad pjäsen betytt för dig och varför du valde det, eller varför det är viktigt, roligt eller cool. Illustrera den med din egen konst eller en lämplig bit bild du hittat på nätet eller någon annanstans.

Fandoms

Om du är en stor beundrare av en bok, film eller TV-show, du är tvungen att hitta andra människor som är intresserade av samma ämnen. Skriv om en TV-show du tittar på - omdöme episoder när de kommer ut, skicka dina teorier om vad som kan hända härnäst, prata om dina favoritkaraktärer och vem du älskar att hata. Lägg publicitet stillbilder från showen eller efter fan konst - ditt eget eller det arbete som andra konstnärer.

knäppa teman

Vissa tumblelogs få intresse eftersom de har en enda udda tema som roar människor eller fångar deras fantasi - till exempel serietidning eller seriefigurer gör något udda eller oväntat. En sådan tumblelogs är inte nu, Skeletor !, som består av bilder av Skeletor från "He-Man" tecknad film klistras in i teckningarna, där han inte hör hemma, till exempel "jordnötter" eller bredvid Yogi Bear.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com