toshiba laptopskärm är svart

Om skärmen på din TOSHIBA A215-S7422 inte komma på eller går svart, kan det orsaka en panik, eftersom skärmen är en av de dyraste komponenterna. Vissa A215 modeller har dock ett problem med Basic Input / Output System (BIOS) - ett chip på moderkortet som styr hårdvara - som gör att datorn för att frysa och skärmen för att gå tom. Att fastställa en svart skärm på Toshiba Satellite A215-S7422, utföra några grundläggande felsökningssteg i Windows Vista, sedan uppgradera BIOS om stegen inte åtgärda problemet.

Instruktioner

1 Tryck på valfri tangent på tangentbordet för att väcka datorn. Om datorn inte svarar, håll ned "Fn" och "F1" för att kontrollera om omedelbar lösenordsfunktionen är aktiverad. Om en uppmaning visas ange administratörslösenordet och tryck på "Enter".

2 Håll ned "Fn" och trycka på "F7" för att öka skärmens ljusstyrka om ingen prompt visas.

3 Håll ned "Fn" och tryck på "F5" för att byta visas om datorn är ansluten till en extern bildskärm. TOSHIBA A215 har flera alternativ att cykla igenom, så det kan ta flera försök att hitta rätt inställning.

4 Håll ned strömbrytaren i 10 till 15 sekunder för att stänga av TOSHIBA. Ta ut nätadaptern från strömuttaget.

5 Stäng locket och vrid TOSHIBA A215-S7422 på sitt ansikte. Släpp batterispärren och skjut tillhörande flik för att mata ut batteriet ur facket.

6 Tryck på en ren metallyta för att hålla batteriet säkert från elektrostatisk urladdning (ESD), sedan dra ut batteriet ur facket.

7 Låt batteriet ur viken under 15 minuter. Återgå batteriet till facket och låsa den på plats.

8 Vänd den bärbara datorn över, öppna locket, anslut nätadaptern och tryck på strömbrytaren för att slå på A215-S7422.

9 Logga in på datorn som administratör, öppna en webbläsare och gå till TOSHIBA-support. Välj A215-S7422 från länken "Support".

10 Klicka på "Downloads". Välj ditt operativsystem och klicka sedan på "BIOS." Klicka på BIOS länken och klicka sedan på "Ladda ner nu." Spara filen på skrivbordet.

11 Dubbelklicka på exe-filen och följ instruktionerna på skärmen för att automatiskt uppdatera BIOS på A215-S7422. Datorn startas om automatiskt när uppdateringen är klar.

Tips

  • Om ovanstående steg inte löser den tomma skärmen kan skärmen måste bytas ut, eller grafikkortet på moderkortet kan vara defekt.
  • Om du har uppdaterat BIOS på datorn i det förflutna, klicka på "Start" och gå till "Alla program", "TOSHIBA", "verktyg", "TOSHIBA HWSetup." Kontrollera versionen på fliken "Allmänt" och jämför den med den version på hemsidan. Om versionerna stämmer, behöver du inte uppgradera BIOS.
  • Om administratören inloggning misslyckas när man trycker "Fn" och "F1" kontakta TOSHIBA för mer hjälp.

Hur man tar bort bildskärmen på en Toshiba Satellite P35


Laptop skärmar kan drabbas av bakgrundsbelysning frågor eller enkel skada skärm som kräver avlägsnande. Toshiba Satellite P35 laptop har en display som kan tas bort av någon anledning, och hjälp av en datorreparatör eller någon med föregående display borttagning erfarenhet är inte alls behövs. Så länge du har en stjärnskruvmejsel, kan du hantera Toshiba Satellite P35 laptop display borttagning i ditt eget hem eller kontor. Inga ytterligare verktyg krävs.

Instruktioner

1 Stäng av Toshiba Satellite P35 laptop. Koppla bort nätadaptern från baksidan av den bärbara datorn.

2 Vänd över Toshiba Satellite P35 laptop och ta bort batteriet genom att skjuta batterifrigöringsmekanism över. Detta kommer att dyka ut batteriet och är en viktig säkerhetsåtgärd för att följa innan du fortsätter.

3 Vänd Toshiba Satellite P35 laptop tillbaka och öppna upp datorn så att bildskärmen är upprätt. Titta längs panel P35. Ramen är plast omkrets som omger dem i verkligheten. Det kommer att finnas skruvar längs denna ram som är täckta med plast tätningar för estetiska syften.

4 Lossna tätningarna täcker skruvarna med fingrarna, sedan ta bort skruvarna med en stjärnskruvmejsel.

5 Ta bort Toshiba Satellite P35 bärbara ram. Det kommer fortfarande att finnas spärrar mellan ramen och baksidan av displayen fall som håller ramen på plats även efter det att skruvarna tas bort. Dessa små spärrarna kan lösgöras genom att arbeta fingrarna runt ramen omkrets noggrant. Se till att inte skada spärrarna som du tar bort ramen.

6 Gör omformaren kabeln på displayen. Denna svarta kabeln är på mycket längst ner i mitten av den exponerade Toshiba Satellite P35 laptop skärm. Den ansluts till ett uttag på omriktaren ombord som ligger direkt nedanför där omriktaren kabeln vilar. Lyft upp på detta uttag och skjut omriktaren kabel för att koppla bort den.

7 Ta bort metallfästen på vardera sidan av skärmen. Ta din stjärnskruvmejsel och ta ut skruvarna som finns i varje konsol.

8 Dra tillbaka på displayen något, precis tillräckligt för att avslöja LCD kabel rör sig från baksidan av skärmen ner till den punkt på den bärbara datorn där den ansluter till ett uttag. Lyft upp på detta uttag som du gjorde omriktaren uttaget och dra ut LCD kabel.

9 Lyft Toshiba Satellite P35 bärbara display upp och ut.

Problem med bildskärmen på en Toshiba Satellite M60


Toshiba Satellite M60 modellserie använder tre typer av TFT aktiv matris LCD-skärmar, som alla kan stöta på några av samma gemensamma problem.

Bruten Display Adapter

Problem med bildskärmen på en Toshiba Satellite M60

En dålig grafikkort kan producera en trasslat bild som denna.

Om bilden som visas på skärmen är kraftigt zoomas in och förvrängd eller liknar en psykedelisk bild, är skärmen förmodligen bra och problemet ligger hos bildskärmskortet.

Ingen bild

Problem med bildskärmen på en Toshiba Satellite M60

Avsaknaden av en bild är antingen på grund av trasiga hårdvara eller en lös anslutning.

Om bildskärmen inte slås på alls, kan det bero på felaktig hårdvara eller en frånkopplad kabel. Du kan öppna fallet runt bildskärmen för att kontrollera om anslutningsportar anslutna till skärmen är ordentligt anslutna till tillhörande ledningar.

Linjer som löper över skärmen

Problem med bildskärmen på en Toshiba Satellite M60

Linjer som löper över bildskärmen som en streckkod kommer från lösa anslutningar.

Om du upplever enfärgade linjer som löper över skärmen, har du en lös anslutning. Detta kan orsakas av slit-och-tår för att öppna och stänga skärmen. Du kan åtgärda problemet genom att öppna bildskärmshöljet och återansluta monitorn och moderkort anslutningstrådar. Böjda stift i kontakterna kan också orsaka detta problem.

Blank / fastnat pixlar

Problem med bildskärmen på en Toshiba Satellite M60

En död pixel skulle framstå som en svart prick i den här bilden.

M60-monitorn kan uppleva döda eller fastnat pixlar. Blank pixlar aktiverar inte och fastnat pixlar inte ändra färger. Det enda sättet att fastställa döda pixlar är att ersätta bildskärmen. Fastnat pixlar kan fixa sig på egen hand.

En Toshiba A55-S1063 laptop är en del av företagets Satellite linje bärbara datorer, som omfattar mer än 45 olika modeller. Mer än ett dussin kan skräddarsy med ditt val av Microsoft Windows operativsystem (Home Premium eller Professional), minne, processor, optisk enhet och trådlöst LAN, bland andra komponenter.

Fysiska egenskaper

A55-S1063 mäter 13,3 inches med 11 inches och är 1,17 inches tunn. Enheten väger in på strax under 6 pounds före anpassning och har en metalliskt silver och svart lock av polykarbonat ABS termoplast.

Makt och hastighet

Den bärbara datorn körs på Microsofts Windows XP Home Edition operativsystem. Den har en Intel Celeron M-processor 370 och Intel 852GM chipset för snabb bearbetning. A55-S1063 innehåller en sex-cells uppladdningsbart litium-ion batteri som varar upp till två timmar och 45 minuter. Med maskinen avstängd, kommer batteriet laddas i två och en halv timme.

Ljud video

A55-S1063 använder en 15-tums TruBrite TFT LCD-skärm med en upplösning på 1024 x 768. Grafik underlättas genom Intel Extreme Graphics 2 integrerad minneschip. Den bärbara datorn har 16-bitars stereo programvara ljud, inbyggda stereohögtalare och sådana ljudfunktion som SRS Labs TruSurround XT virtuellt surroundljud och WOW teknik för skarpare ljud.

Problem med Toshiba Satellite A105


Toshiba A105 bärbar dator är gjord för mobila datoranvändare som behöver optimal processorkraft. LCD-skärmen är en 15,4 bredbildsskärm med TruBright teknik. Den bärbara datorn har en snabb hårddisk tillgång takt som är i 3ms sträcker sig för personsökning och tillgång av data. Det finns problem som kan uppstå med Satellite A105 som kan lösas genom att veta vad man ska leta efter när du felsöker systemet.

Svart skärm Problem

Svarta problem skärm kan uppstå när Satellite A105 bakgrundsbelysning utbränd eller växelriktaren inte fungerar korrekt. Bakgrundsbelysningen kan ersättas med en ny LCD glödlampa tillverkas för LCD-skärmar. Omriktaren är en bostad som styr spänningen på LCD-skärmen. Omriktaren måste ersättas med en kompatibel A105 Satellite inverter.

problem med strömförsörjningen

Under startfasen av den bärbara datorn, kommer Satellite A105 snabbt stänga utan att logga in i Windows operativsystem skärmen. Problemet kan bero på en felaktig strömadapter som inte levererar rätt mängd spänning till moderkortet. Du kan också kontrollera att se om den enhet som rymmer stickkontakten är löst, vilket också tyder på brist på spänning eller el går till styrelsen för kraftoperationer.

Hårdvara Konflikt Problem

konflikter hårdvara kan orsaka systemfel eller "fryser" genom att ladda en ny maskinvarukomponent i samma hårdvara I / O-adress. Satellite A105 har utsett input / output-adresser för kringutrustning, såsom hårddiskar, video förare och andra hårdvarufunktioner. För att lösa maskinvarukonflikter, använd "Hardware" enhetens funktion Kontrollpanelen för att se vilken hårdvara I / O-adresser inte används.

Ljud fungerar inte korrekt

Ladda ett nytt ljudprogram kan orsaka ljudcodec för Satellite A105 inte att producera ljud. Den audio codec kan återställas genom att ladda "återställa systemdisken" för A105 laptop. Återställningsmenyn innehåller alternativ för vissa komponenter som du vill återställa. Om du väljer alternativet för ljud, kommer programmet att återställa ljudet till fabriksinställningarna.

Ombord LAN-switch fungerar inte

Den Satellite A105 konfigureras automatiskt för att detektera T Base 10/100 Ethernet-nätverk. Om den bärbara datorn inte känner igen ombord LAN switch, kontrollera systeminställnings att undersöka om LAN är påslagen. Om så är fallet, kan en firmware uppdatering behövas för att uppgradera BIOS.

Toshiba A80 är en serie av bärbara datorer infördes 2004. A80 har flera komponenter som kan tas bort och ersättas om det behövs. För att komma åt vissa komponenter, behöver den bärbara datorn för att tas isär i viss utsträckning.

Början

Koppla den bärbara datorn från strömförsörjningen och ta ut batteriet. Ta bort hårddisken och optiska enheter genom att skruva omslag och försiktigt dra ut dem.

Fall

Innan ärendet kan öppnas, måste skruvarna avlägsnas från botten av den bärbara datorn. Skruvarna kan vara av olika längder, notera placeringen av skruvarna.

remsa Cover

När skruvarna har tagits bort från botten av den bärbara datorn kan du ta bort tangentbordet remsan locket ovanför tangentbordet. Med hjälp av ett vasst verktyg, såsom en platt skruvmejsel, börja på höger sida och försiktigt bända upp plastbandet. Det kommer att ta lite kraft, men vara noga med att inte använda för mycket tryck.

Tangentbord

När bandet tas bort kan du skruva de två svarta skruvarna som håller tangentbordet på plats. Lyft försiktigt upp tangentbordet och koppla bort bandkabeln. När tangentbordet har tagits bort, kan du komma åt skruvarna som håller LCD-skärm på plats och moderkortet själv.

Hur man byter skärmen på en A205 Toshiba


LCD-skärmen i din Toshiba Satellite A205 laptop kan skadas och sluta visa bilder om den bärbara datorn är ansluten under en strömstöt eller du spiller vätska på skärmen. Byte av skärmen är en omfattande arbete och kostsam jobb, eftersom du måste också byta ut omriktaren ombord, men förfarandet är i allmänhet mycket billigare än att köpa en ny dator. För att byta ut skärmen och inverter ombord du kommer att behöva ta isär flera olika komponenter på A205.

Instruktioner

1 Stäng av Toshiba Satellite A205 och dra ut strömkabeln. Ta bort alla andra enheter som är anslutna till A205: s hamnar och stäng den övre displayen locket. Vänd den bärbara datorn upp och ned.

2 Skjut de två låsknapparna över till höger och sedan ta ut batteriet. Ta bort skruven i batterifacket med en stjärnmejsel.

3 Vänd A205 tillbaka över och öppna locket på displayen. Skjut naglarna under plastspärrremsan ovanför A205 tangentbord och lyft låsningsremsan utanför den bärbara datorn. Du kan använda i slutet av en skruvmejsel i stället för naglarna.

4 Lossa och ta bort de två tangentbords låsskruvar. Ställ tangentbordet upp och ned på A205: s handledsstödet.

5 Lokalisera svarta gummiproppar längs kanterna av A205 LCD-skärm. Dra av var och en av propparna och sedan ta bort skruvarna placerade nedanför.

6 Dra bildskärmslocket från A205 LCD-skärm. Koppla ur kabeln ansluten till omriktaren ombord längst ned på skärmen. Ta styrelsens innehav skruv och ställa omriktaren styrelse åt sidan.

7 Ta bort skruvarna som håller fast LCD-skärmen till A205 lock display. Dra skärmen framåt och sedan koppla ur kabeln som ansluter skärmen till moderkortet. Dra av LCD-skärmen.

8 Ställ in ersättningsskärm på locket skärmen och anslut moderkort kabel. Anslut skruvarna. Position inverter ombord under skärmen och fästa kablarna.

9 Pop bildskärmslocket på skärmen och sätt tillbaka skruvarna och gummiproppar. Sätt skruven tillbaka på plats inuti batterifacket. Placera batteriet tillbaka till Satellite A205.

Tips

  • Inverter styrelser och LCD-skärmar för bärbara datorer är inte allmänt tillgängliga i elektronikbutiker, men de kan köpas via online datordelar butiker.
  • Innan du börjar demonteringen av Toshiba Satellite A205 laptop måste du antingen bära ett antistatiskt armband eller röra vid en metall enhet som är ansluten till marken.

Hur man rättar till MBR i Windows Ultimate hjälp av en Toshiba Satellite


En dator som inte kommer att starta upp kan vara en stor källa till frustration, och att få det fast kan kosta en ansenlig del av kontanter. Ett vanligt sätt datorer kan brytas så att de inte kommer att starta upp är om Master Boot Record, eller MBR, på något sätt blir skadad. MBR är vad säger din dator såsom en Toshiba Satellite där Windows ligger på hårddisken, så om detta är skadad datorn inte kommer att kunna hitta Windows att starta upp. Lyckligtvis, eftersom detta problem är så vanligt, gör Microsoft ett enkelt verktyg för att åtgärda det. Genom att använda detta verktyg kan du spara timmar av frustration och en anständig summa pengar på reparationer.

Instruktioner

1 Bestämma att du troligtvis har ett korrupt MBR. Om datorn inte går att slå på, eller har möjlighet att ladda den första Windows-skärmen (den med Windows-logotypen på en svart bakgrund), då ligger problemet någon annanstans. Om MBR bryts datorn kommer att börja starta upp men inte avsluta. Det kan starta om startprocessen, eller det kanske bara fastnar någonstans. Om detta händer dig, så finns det en god chans att du har en korrupt MBR.

2 Återställ BIOS-inställningarna för att starta från cd-enheten. På Toshiba Satellite, gör du det genom att trycka på "F2" när datorn startar. För andra datorer nyckeln du måste trycka kan variera. I BIOS-inställningarna kommer det att finnas en inställning som kallas "Boot Order". Denna inställning är en lista över alla möjliga enheter datorn kan använda för att starta, och så att det kommer att försöka starta från vardera. Flytta CD köra upp till toppen av listan om det inte redan är där, sedan spara ändringarna och avsluta BIOS-inställningarna.

3 Sätt in Windows-skiva i CD-enheten och starta om datorn. Det ska nu starta från CD i stället för att försöka hitta Windows på din hårddisk. När det har laddats upp, kommer det att fråga dig om du vill ställa in en ny Windows-installation eller reparera en befintlig. Tryck på "R" för att reparera en befintlig. Detta kommer att ladda Återställningskonsolen, som är en verktygslåda utvecklat min Microsoft i syfte att fastställa brutna Windows-installationer. Det kan be dig om ett lösenord. Om du inte har ställt in ett administratörslösenord på den här datorn, då är det tomt (så bara trycka på "Enter").

4 Skriv "fixmbr" i konsolen. Fixmbr är ett verktyg som kommer att analysera Windows-partition på hårddisken, hitta MBR, och skriva det på rätt sätt. Detta bör åtgärda felet, och datorn kommer nu att kunna starta upp Windows igen.

Tips

  • Skriva till Master Boot Record kunde fördärva det vidare. Detta skulle kunna göra det så att den enda möjliga metoden kvar att återställa datorn till skick är att torka av hårddisken och installera om Windows. Fortsätt med försiktighet.

Så här uppgraderar en Toshiba laptop trådlöst kort


När du aktiverar trådlöst internet på din Toshiba bärbar dator, en plastkortet i datorn tar emot signalen. Om du har upptäckt att du nyligen har problem med att ansluta till Internet, kan det vara dags att uppgradera ditt trådlösa kort. Den goda nyheten är att Toshiba bärbara datorer är utformade så att du kan komma åt det trådlösa kortet och ersätta det snabbt och enkelt. Du behöver inte vara särskilt dator kunniga för att göra det.

Instruktioner

1 Stäng av Toshiba laptop, ta bort strömkabeln, stänga skärmen och vänd på datorn.

2 Skjut rektangulärt batteri ur facket på undersidan av datorn.

3 Ta bort skruven i batterifacket, de två skruvarna på ena sidan av batterifacket, och enda skruv på motsatt sida av batterifacket.

4 Vänd datorn åt rätt håll igen och öppna skärmen så att du har full tillgång till tangentbordet.

5 Lokalisera rektangulära plastpanelen ovanför tangentbordet och lyft upp i slutet för att ta bort den.

6 Ta bort de två skruvarna på tangentbordets övre del som håller den till datorn.

7 Lyft upp tangentbordet från toppen och placera den med framsidan ner över handledsstödet. Den rektangulära trådlösa kortet kommer nu att exponeras i mitten av datorn.

8 Koppla bort de två kablarna (en vit, en svart) från där de ansluter vid sidan av kortet.

9 Ta bort de två skruvarna som håller den trådlösa kortet till datorn. Lyft ut kortet ur datorn och ställ den åt sidan.

10 Montera ett nytt kort i facket och fäst kablar och skruvar. Sätt tillbaka tangentbordet och skruvar på din Toshiba.

Så här ändrar Toshiba Drives


Byta ut maskinvara är en realitet för nästan varje laptop användaren. Din bärbara dator lagring och dataenheter är bland de vanligaste utbytta enheter. När det gäller din Toshiba laptop, innefattar detta i allmänhet din hårddisk och CD / DVD-enhet. Det är sällsynt att du kommer att behöva ersätta din laptop diskettenhet, och det är ännu mer sällsynt att din Toshiba laptop även kommer att ha en diskettenhet. I vilket fall som helst, som ersätter enheterna i din Toshiba laptop kräver mycket lite demontering och / eller teknisk laptop reparation erfarenhet.

Instruktioner

Byta ut hårddisken

1 Stäng av datorn. Stäng bildskärmen och koppla ur strömkabeln från vägguttaget. Stäng bildskärmen och placera den bärbara datorn nedåt. Vrid datorn så den främre öppningen är vänd mot dig.

2 Tryck på batteriets frigöringsknapparna och ta ut batteriet ur facket på undersidan av den bärbara datorn.

3 Ta bort hårddiskfacket genom att ta bort de en eller två skruvarna på locket.

4 Ta tag i hårddisken svarta dragfliken. Skjut det att koppla bort den från kontakten, lyft upp på hårddisken och sedan ta bort den från facket. Ta bort enheten från dess vagga, i förekommande fall, och den åt sidan.

5 Fäst driv vaggan till hårddisken, om det behövs, och placera den nya hårddisken i den tomma hårddiskfacket. Tryck på enheten så att den sitter ordentligt och är ansluten till drivutrymmet. Sätt tillbaka hårddisken facket och dess fästskruvarna.

Byte av CD / DVD-enhet

6 Placera den bärbara datorn med framsidan upp och öppna bildskärmen så långt som möjligt. Använd en liten, platt skruvmejsel för att bända upp fäst tangentbordet remsan belägen ovanför den översta raden av nycklar.

7 Avlägsna Phillips skruvarna som håller tangentbordet på plats. Lyft tangentbordet ur den bärbara datorn och placera den nedåt på den bärbara datorns yta. Koppla tangentbordets bandkabel från sin moderkortskontakten. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.

8 Ta bort de enskilda krysskruven säkra CD / DVD-enheten till höger eller vänster sida av den bärbara datorn. Tryck på den bakre änden av enheten för att mata ut det från facket. Dra ut enheten ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.

9 Skjut in den nya CD / DVD-enheten i den tomma enhetsfacket. Tryck på enheten tills den sitter ordentligt i facket och ersätta sin fästskruv. Anslut tangentbordets bandkabel till moderkortet. Placera tangentbordet i den bärbara datorn, och sedan ersätta sina fästskruvar. Byt klaviaturen fästremsa.

10 Byt ut batteriet på undersidan av den bärbara datorn. Anslut alla kablar och / eller enheter till den bärbara datorn.

Tips

  • Använd ett antistatiskt handledsband när du arbetar på insidan av din bärbara dator. Detta förhindrar elektriska skador på din bärbara dator.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com