tivo dvd-brännare

Hur fungerar en extern DVD-brännare fungerar?

Skillnader från en intern brännare

Den stora skillnaden mellan en intern DVD-brännare och en extern DVD-brännare är att den interna man måste vara inkopplad och in i tornet på datorn, medan du kan ställa in en extern DVD-brännare på en hylla någonstans eller var du råkar ha det . En extern DVD-brännare ansluts till datorn via en USB- eller Firewire-kabel. Dessa kablar används för att överföra data från hårddisken till datorn.

Spinning

Den externa DVD-brännare kommer att använda en tom DVD samma sätt en intern skulle. När skivan är i facket och enheten är stängd, börjar skivan att snurra, eftersom laser som används av enheten för att skriva till och läsa från media kan bara komma åt all information om skivan snurrar.

blank Media

På en tom DVD med ett enda skikt, kan en användare passa 4,8 gigabyte information. Med en tom dual layer DVD, kan en användare passa över 9 gigabyte av information om en disk. En särskild enhet kommer att krävas för att skriva med dubbla lager media, men eftersom det behöver en särskild laser som kan växla mellan de två.

När en användare slutför filer hon vill skriva till en CD, datorn överför alla data till en signal som kan överföras via enhetens laser. Data skickas sedan från datorn till enheten via USB eller Firewire-kabel.

Brinnande

Lasern överför all data på skivan tills varje tillgänglig skikt är full. Driv slutför sedan skrivprocessen, vilket innebär att skivan inte längre kan ändras om det inte är återskrivbara media och du brann med en skrivbar enhet (som liksom dubbla lager media kräver enheten att ha en speciell laser). Skivan kan sedan nås på någon DVD-enhet som är ansluten till en dator.

DVD-bränning tillåter användare att lagra data, skapa filmer och dela skivor som aldrig förr. De håller mer än tredubbla mängden av en CD-skiva och har bara utökats i bruk sedan dess införande. DVD kan vara värdelös för dig, men om du har DVD brännande problem, och hela stapeln av tomma dvd-skivor du äger kan bli något annat än glasunderlägg om du inte felsöka problemet.

Instruktioner

1 Se till att du använder en DVD-brännare. En del datorer är endast utrustade med CD-RW-brännare eller en DVD-ROM-enhet, så DVD-skivor inte kommer att kunna spela i dem alls. DVD-ROM-enheter bara läsa DVD-skivor - de inte skriva dem.

2 Kontrollera om din enhet är kompatibel med den tomma DVD-skivor som du använder. DVD-skivor är antingen DVD- eller DVD + och detta kan vara ett stort problem när du försöker att ladda DVD. Framsidan av enheten har en DVD + RW, DVD-RW eller DVD + -RW symbol på den som representerar vad skivor accepteras.

3 Välj rätt enhet när du bränner DVD. DVD-bränning bör automatiskt välja rätt brännare, men i vissa fall kan det välja en annan skivenhet på datorn eller hårddisken själv.

4 Kontrollera om DVD-skivan du bränner är tom. Ibland brända skivor kan bli blandas upp med tomma skivor och du kanske har satt i fel i enheten. Det bästa sättet att undvika detta är genom att märka alla dina DVD-skivor när du har slutfört bränningsprocessen.

5 Ändra hastigheten på projektet. Vissa DVD-skivor kan röra upp om du bränner dem för snabbt; en långsammare brinnhastighet kommer att ge dig bättre resultat och köra mer kompatibelt med flera DVD-enheter.

6 Uppdatera firmware på din DVD-brännare. Föråldrade firmware kan orsaka din brännare inte fungerar. Hitta den typ av DVD-enhet genom att gå till avsnittet "Devices" i "Kontrollpanelen" och sedan söka efter den senaste firmware på tillverkarens officiella hemsida.

7 Prova flera skivor. Så många tomma DVD-skivor bearbetas vid fabriker att det finns en chans att du kan stöta på en blindgångare eller två. Om processen misslyckas första gången, prova en annan skiva, och om det inte fungerar sedan försöka eliminera andra potentiella problem en efter en.

Om DVD-brännare


DVD-brännare, även känd som "DVD-brännare", är den föredragna anordningen för att säkerhetskopiera stora datafiler och videor och kommer som standardutrustning i de flesta nya stationära datorer och bärbara datorer. Att bli bekant med hur DVD-brännare fungerar, deras utveckling, och deras olika egenskaper, såsom skrivhastighet och media kapacitet, kommer att bidra till elektroniska konsumenter effektivt välja rätt DVD-brännare och köpa rätt typer av tomma media.

Historia

DVD (Digital Versatile Disc) teknik introducerades för första gången till konsumenter i USA under 1997, ger bättre bildkvalitet och ljud än VHS-band kan erbjuda. År 2005, DVD-teknik på ett effektivt sätt återges VHS föråldrad. Elektroniktillverkare började snart att sälja externa DVD-brännare och interna DVD-brännare som ska installeras i stationära datorer i utbyte av CD-R / RW-enhet.

Fungera

DVD-brännare, som CD brännare, använder laserteknik för att lagra data i "gropar och landar" i spåren på skivan. DVD-brännare, dock lagra en större mängd data än CD-brännare. Detta beror på DVD-skivor har mindre spår än CD-skivor, och innehåller mer av dem.

Funktioner

Eftersom DVD-brännare kan lagra en större mängd data på DVD-skivor än CD-brännare kan lagra på cd-skivor, DVD-brännare möjligt för konsumenterna att säkerhetskopiera stora datafiler, ljud och video. DVD-skivor kan lagra 4,7 GB data (två timmar video) eller 9,4 GB, beroende på om DVD är "dual-layer", medan CD-skivor är begränsade till att lagra ungefär 700 MB data / ljud. DVD-brännare har också en mer sofistikerad felkorrigering system än gör CD brännare.

typer

DVD-brännare kan vara externa eller interna och läsa och skriva upp till tre standardformat: DVD-R / RW, DVD + R / RW och DVD-RAM. "R" står för "inspelningsbara", vilket innebär att enheten stöder skivor som kan skrivas endast en gång. Den "RW" indikerar att författaren stöder återskrivbara skivor, som kan skrivas upp till 1000 gånger. Den "+" och "-" format är i huvudsak densamma, förutom att de använder olika metoder för att formatera återskrivningsbar skivor med "+" format med hjälp den snabbaste metoden. Såvida DVD-brännaren visar att det stöder "+" format, kommer författaren inte kunna skriva till "+" skivor. DVD-RAM-format, emellertid medger realtids dra-och-släpp-förmåga, vilket eliminerar behovet av en "bränna" processen för att lagra data.

överväganden

DVD-brännare finns i flera hastigheter, med de flesta författare är 16x. När du köper tomma DVD-skivor, är det viktigt att vara säker på att formatet stöds av DVD-brännaren och att den maximala hastigheten på DVD-skivor matchar den maximala hastigheten för DVD-brännaren. När du köper en extern DVD-brännare, en Firewire-kabel eller en USB 2.0-kabel är nödvändig för att korrekt ansluta enheten. Alla DVD-brännare kommer att kräva programvara för att skriva data, även om de flesta har kostnadsfri programvara.

Hur man gör en CD kopia av en film-fil utan en DVD-brännare


Dator ägare brinner ofta filmer till DVD för att visa filmerna på en dator eller en extern DVD-spelare. Om du behöver kopiera en film till en extern skiva och datorn har ingen DVD-brännare, kan du använda Windows Explorer för att bränna filmfilen till en cd-skiva. Skivorna kommer inte att spela i DVD-spelare, men de är användbara för att säkerhetskopiera små digitala mediefiler, till exempel filmer och videor.

Instruktioner

1 Sätt in en tom CD-R eller CD-RW-skiva i datorn & # 039; s CD-enhet.

2 Stäng alla fönster på skrivbordet. Dubbelklicka på datorn ikonen för att öppna datorn mappen. Du kommer att se ikoner för din hårddisk och CD-enheten.

3 Högerklicka på ikonen för CD-enheten. Välj "Egenskaper" för att öppna fönstret Egenskaper. Notera värdet bredvid etikett med namnet "Free Space". Detta värde avgör hur mycket data CD kan hålla. Klicka på "OK."

4 Öppna mappen som innehåller filmen. Högerklicka på filen för att visa en pop-up snabbmenyn.

5 Välj "Egenskaper" för att öppna fönstret Egenskaper. Notera värdet bredvid ordet "storlek". Detta värde är storleken på filmfilen.

6 Klicka på "OK" för att stänga "Properties" fönstret. Om storleken på filmfilen är större än mängden ledigt utrymme på CD-skivan, kan du inte kopiera filmen till CD. Om storleken på filmfilen är mindre än mängden ledigt utrymme på CD, gå vidare till nästa steg.

7 Högerklicka på filmfilen och välj "Kopiera". Högerklicka på CD-ikonen i datorn mappen och välj "Klistra in".

8 Klicka på "Bränn till skiva." Hitta det här alternativet längst upp i datorns mapp. "Bränn till skiva" öppnas. Klicka på "Nästa". Windows kopierar filmfilen till CD-skivan.

Tips

  • Välj CD-RW-format om du vill återanvända CD. Du kan skriva till dessa skivor upp till 40 gånger. Du kan skriva bara en gång på en CD-R-skiva.

Installera en Sony DVD-brännare

Försiktighetsåtgärder

Innan du försöker att installera Sony DVD-brännare eller någon del av hårdvara i datorn, finns det några försiktighetsåtgärder som måste vidtas för att se till att processen rör sig längs ett säkert och smidigt. Innan du öppnar höljet på datorn ska du stänga den och lämna den urkopplad i minst ett par minuter för att säkerställa att det inte finns någon överskottsenergi som rinner genom den. Om du inte gör något av detta kan leda till antingen skador på brännaren eller moderkortet, vilket kan göra datorn oanvändbar eller skicka en blygsam chock genom dig.

Ta bort en gammal Burner

När det gäller din dator är öppen (detta kan åstadkommas genom att lägga datorn på sidan, skruva den löstagbara sidopanelen, och skjuta bort det), ta en titt på var din Sony DVD-brännare kommer att gå. Om du har ett tomt utrymme för det, är ditt jobb nästan över. Om du måste ta bort en gammal brännare för att ge plats åt den nya, finns det några saker du måste göra.
Först måste du koppla bort bandkabeln och strömkabeln från baksidan av DVD-brännare som för närvarande finns i din dator. Dessa kommer att vara de enda två kablar som är anslutna till baksidan av enheten. Inte koppla bort dem från ditt moderkort, bara från enheten. Nästa skruva skruvar som kan hålla den gamla brännaren på plats. När detta är gjort, kan du dra brännaren ur datorns hölje för att ge plats för den nya.

Nya Burner

Skjut in den nya Sony DVD-brännare i det öppna spåret i din dator. När det är inne, säkert fäst den med antingen skruvarna från den gamla brännaren eller de som (borde ha) kommer förpackade med den nya. När brännaren är säker, fästa bandkabeln och strömkabeln till baksidan av enheten. Det är två helt olika kablar som bara kan anslutas på ett sätt till en specifik plats på baksidan av brännaren, så att du inte behöver oroa sig för att bli förvirrade om vad som händer där.
När detta är gjort, skjut datorhöljet igen och skruva fast, koppla in och starta datorn. De flesta DVD-brännare som köps i dag är "Plug and Play", vilket innebär att de automatiskt fungerar en gång installerat på rätt sätt. På off chans att du måste manuellt installera någon typ av programvara eller drivrutiner för att få enheten att fungera, när du är klar denna uppgift, kommer du att vara redo att bränna DVD-skivor så ofta du vill.

Hur man bränner filmer till en CD-skiva utan en DVD-brännare


Bara för att du inte har en DVD-brännare betyder inte att du inte kan titta på en film på en DVD-spelare. Ange VCD, en skiva typ som tillåter dig att titta på filmen på DVD-spelaren från bara en CD. Även om det inte håller nästan lika mycket video som en DVD, håller den tillräckligt för att njuta av en film som du väljer.

Instruktioner

1 Ladda ner, installera och öppna Format Factory. Klicka på "Output Folder" ikonen längst upp på skärmen. Här kommer du välja var du vill spara filen när den är klar konvertering. När valt, klicka på "MPG" på vänster verktygsfältet under kategorin "Video". Därefter klickar du på "Output Setting" och välj "VCD NTSC" eller "PAL", beroende på det kodningssystem din DVD-spelare använder. När du har valt, klicka på "OK" och lägg din fil. Klicka på "Start" på huvudskärmen, och vänta på din videofil att avsluta konvertera.

2 Öppna bränning av ditt val (Roxio och Nero är två exempel), och välj alternativet att bränna en VCD. (Även om inte alla brinnande program är samma, de flesta program kommer med en guide som hjälper dig att bränna en VCD. Använd den här guiden för att hjälpa dig om du inte vet vad du gör). Ladda filen du omvandlas tidigare i ditt bränningsprogram, sedan in CD. Välj bränningsalternativet och börja bränna VCD. Bränn CD på lägsta inställningar möjliga (1x / 1x) för att säkerställa att videon kommer att brinna ordentligt och att minska risken för din VCD hoppa.

3 Ladda din VCD till DVD-spelaren när bränningen är klar. Se till att filmen spelas ordentligt genom att titta på det i några minuter.

Tips

  • Var inte rädd för att spendera en extra summa pengar på ett paket med CD-skivor. Medan köpa den billigaste uppsättningen av CD-skivor kan verka som en hel del, kan du i själva verket bara att köpa dåligt tillverkade CD-skivor. När bränna data på en CD, och särskilt när du bränner VCD använder högsta kvalitet CD-skivor du kan hitta.

Installera en andra DVD-brännare kan du kopiera DVD-skivor utan att behöva kopiera dem till hårddisken först. Med lite datorvana, kan du installera en andra författare på din dator.

Instruktioner

1 Stäng av datorn och koppla bort alla kablar som är anslutna till det. Ta bort skruvarna som håller fast sidopaneler av ärendet till datorns ram - bara ta bort skruvarna som håller fast sidopaneler. Frigöra alla fall spärrarna datorn kan ha.

2 Öppna datorn. Skjut sidopaneler av fallet av datorns ram. Skjut andra DVD-brännare i en slits i viken intill datorns moderkort.

3 Tryck på den lilla bit av fall panel - används för att täcka lediga bay slots - på framsidan av viken för att ge plats för DVD-brännaren. Med spåret öppet, kan DVD-enheten nås externt - tillsammans med den ursprungliga författaren.

4 Rada upp två enheter. Fäst DVD-brännare i facket med skruvar.

5 Anslut en datakabel mellan moderkortet och DVD-brännare - beroende på din enhet och moderkort typ, måste du bifoga antingen en SATA eller IDE-datakabel. Data- och strömkablar är ofta utrustade med extra portar för piggybacking. Du kan ansluta den andra brännaren till samma kabel som skall användas av den primära författare.

6 Sätt din en av de fyra-poliga datakablar, som härrör från datorns nätaggregat, i DVD-brännaren.

7 Byt ut fall, skruvar och datakablar. Slå på datorn och installera någon av önskad programvara för din DVD-brännare.

DVD-bränning är ett bra sätt att göra kopior av dem för säkerhetskopiering. DVD-bränning är också ett bra sätt att dela en massa data eller en video med någon annan som inte har en snabb internetuppkoppling. Förmågan att bränna DVD-skivor kommer också särskilt praktiskt om du gör film. För någon av dessa skäl, men framför allt den sista, kanske du vill göra flera kopior på en gång, eftersom förbränningen kan ta lite tid.

Instruktioner

1 Kontrollera att du har hårdvarukraven. Bränna CD eller DVD är mycket bearbeta intensivt medan förbränningen sker. Du måste se till att din dator kan hantera det, eller de nya skivorna kommer att vara oanvändbar. Att bränna åtminstone två skivor, behöver du åtminstone en GB RAM och en Pentium 4 eller senare processor. Du kommer också att behöva två eller flera DVD-brännare.

2 Använd CD-bränning. Nero är en brännande program som kommer att ge mer än en DVD för att bränna på en gång. Starta programmet, och leta efter en kryssruta för att ta emot flera brännskador på en gång.

3 Starta en andra instans av samma program. Nero och annan programvara kan tillåta dig att välja mer än en DVD-brännare i taget, men med andra program och eventuellt även Nero, kan du behöva starta en andra instans av programmet. När du har öppnat den andra förekomsten av Nero, ange inställningar för att bränna nästa DVD. Börja bränna och sedan vänta båda fallen att slutföra. Detta kan ta flera minuter eller mer, beroende på mängden information på DVD.

Hur gör DVD-brännare fungerar?

Disk

När en tom, skrivbar DVD placeras i facket och facket är stängt, börjar skivan att snabbt snurra. Brännaren gör detta eftersom enhetens laser, som används för att få tillgång till alla data på disken, syftar endast i en mycket specifik plats. Med skivan snurrar så snabbt som den gör, gör det att enheten att få tillgång till alla delar av skivan nästan samtidigt.

dataspår

En cirkelformad "spår" av data är närvarande på varje skriv skikt (de flesta DVD-skivor har ett lager, men när noterade de kan ha två) av en DVD. När data har tagits fram med hjälp av dator bränning och omvandlas till fragment som enheten kan förstå, är det överförs via lasern på skivan själv tills spåret data är fullt. När en skiva är "färdig" som innebär att det inte längre kan ändras och de data som för närvarande på det är de data som kommer att vara på den för evigt - om du använder en skrivbar DVD-enhet, vilket kräver en speciell typ disk och den själv har en speciell typ av laser för detta ändamål.

Fart

DVD-brännare kan författaren skivor vid olika hastigheter. Om din brännare stödjer en topp "hastighet" av 24x, innebär det att det kan bränna en skiva 24 gånger snabbare än den "realtid" av innehållet på disken. Det innebär att om du bränner en film som är 2 timmar lång, kommer det att ta dig 24 gånger snabbare att bränna skivan än att faktiskt titta på filmen. Samma regel gäller för data-DVD samt är bara hastigheten i detta fall mätt mot den tid det skulle ta att kopiera filen till en hårddisk. Så i detta fall en 24x brännare skulle bränna vid 24 gånger snabbare än den tid det skulle ta att kopiera samma mängd data med hjälp av en hårddisk.

Använda en extern DVD-brännare ger dig både rörlighet och flexibilitet. Tar bara en minut eller två att installera externa DVD-brännare gör det enkelt att flytta enheten från dator till en annan. Och det är ingen av krångel i samband med installation av en intern enhet - som fallet tas bort eller att hitta en inre vik.

Instruktioner

1 Sätt i installationsskivan för den externa enheten i din nuvarande CD eller DVD-ROM-enhet. Om du inte har installationsskivan, måste du ladda ner den officiella drivrutinerna från DVD-brännarens tillverkare. Gå till tillverkarens webbplats och ladda ner drivrutiner från "Support" sida.

2 Följ instruktionerna från installationsmenyn för att installera drivrutinerna. Bara installera drivrutinerna för nu.

3 Anslut strömadaptern till likström på baksidan av DVD-brännaren. För in den runda spetsen på kabeln som härrör från transformatorn i strömförsörjningen.

4 Leta reda på strömuttaget på baksidan av transformatorn och anslut den dubbla stift nätsladd till det. Anslut den andra änden av strömkabeln till ett vägguttag.

5 Anslut enheten till datorn med antingen USB 2.0-kabel eller IEEE1594 (Firewire) kabel - varje kabel kommer att märkas. Firewire är den lämpligaste metoden för de flesta användare på grund av dess överlägsna hastighet och ständig uppkoppling.

6 Anslut den ena änden av den valda kabeln till porten med kabeln namn på baksidan av DVD-brännaren. Anslut den andra änden till motsvarande port på din dator.

7 Vänd på strömbrytaren på baksidan av brännaren att slå på den. Datorn kommer att hitta de drivrutiner som installerades tidigare och kommer att slutföra installationen av enheten.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com