tangentbord lyser inte mbp 2011

En PS / 2-tangentbord är en typ av extern, trådbunden tangentbord som ansluts till datorn med en fem-stiftskontakt. Om Windows-registret inte känner igen tangentbordet, kommer du inte att kunna använda den. För att åtgärda detta problem, måste du avinstallera drivrutinen för tangentbordet som är installerad på din dator. Föraren kan tangentbordet kommunicera med registret, som låter dig använda den för att styra Windows. Efter avinstallationen, kommer datorn att installera en generisk drivrutin.

Instruktioner

1 Klicka på "Start".

2 Öppna "Kontrollpanelen" och välj "Enhetshanteraren."

3 Expandera "Tangentbord" notering. Högerklicka på posten för PS / 2-tangentbord och klicka på "Avinstallera". Detta kommer att ta bort den aktuella drivrutinen som PS / 2-tangentbord använder.

4 Starta om datorn. När datorn startas om, kommer Windows att känna igen den bifogade PS / 2-tangentbord och se att det inte har någon förare. Det kommer automatiskt att installera en generisk drivrutin och du kan använda tangentbordet.

Lösningar för ett tangentbord som inte fungerar i BIOS


Du kan prova flera lösningar för att motivera ett tangentbord för att driva medan i BIOS. Om tangentbordet fungerar när du kör operativsystemet men inte i BIOS, är det mycket troligt att en BIOS-inställning är felaktig och behöver justeras. Dessutom kan tangentbordet kräver speciella drivrutiner för att fungera korrekt (de flesta tangentbord inte), som inte laddar förrän datorn laddar senaste BIOS. Dock kan problemet vara så enkelt som en dålig anslutning.

Använd en USB- eller PS / 2 Keybaord

Lösningar för ett tangentbord som inte fungerar i BIOS

USB-enheter är mycket vanliga.

Om du använder en Bluetooth-drivna eller trådlös USB-tangentbord, enheten förmodligen inte kommer att fungera i BIOS. Dessa två typer av hårdvara kräver särskilda program eller drivrutiner för att tala om för datorn hur man använder dem. BIOS tenderar att endast som "Plug and Play" tangentbord som använder antingen USB eller PS / 2 anslutningstyper. Försök att använda ett tangentbord med en av dessa två anslutningstyper i stället för det trådlösa tangentbordet. Datorn kanske inte har en PS / 2-anslutning port. Om datorn inte har en PS / 2-port och du har bara en PS / 2-tangentbord, kan du försöka använda en PS / 2-till-USB-adapter för att göra anslutningen. PS / 2-tangentbord innehåller ofta denna adapter i förpackningen.

Anslut tangentbordet

Lösningar för ett tangentbord som inte fungerar i BIOS

Det är bra att hålla tryckluft runt om du är en frekvent datoranvändare.

Ibland datorn upplever ett fel med en port. Detta innebär att det kan tänka musporten är tangentbordet eller vice versa eller att en port har slutat svara på grund av ett fel. För att komma runt detta problem, kan du koppla bort tangentbordet, blåsa ut hamnen och kontakten med tryckluft eller en torr städredskap och anslut tangentbordet. Du kan också prova att ansluta den till en annan USB-port om det är en USB-tangentbord. Dessutom, prova att sätta tangentbordet till PS / 2-kortplats för musen. Ibland i datorn inverterar de två portarna.

Använd ett annat tangentbord

Lösningar för ett tangentbord som inte fungerar i BIOS

Det gamla reserv tangentbord du har kringspridda kan fungera med BIOS.

Det är möjligt att tangentbordet är oförenlig med BIOS, så det enda sättet att komma runt detta är att använda ett annat tangentbord. Försök med en annan tangentbord som använder samma typ av anslutning. Den andra tangentbord kan fungera, vilket kan tyda på ett problem med den ursprungliga tangentbordet. Om detta inte löser problemet, antingen något är fel med datorns hårdvara eller dina sparade CMOS, eller BIOS-inställningarna, avvisar tangentbordsinmatning i BIOS. Detta är problematiskt eftersom du bara kan använda BIOS med ett tangentbord.

Återställ CMOS

Lösningar för ett tangentbord som inte fungerar i BIOS

CMOS reservbatteriet ser ut som ett armbandsur batteri.

Den näst värsta scenariot är att BIOS avvisar tangentbordet och det kommer inte att fungera om inte CMOS återställs. Normalt använder du tangentbordet för att återställa CMOS, men det alternativet är ute. Du kan återställa CMOS genom att koppla bort datorn från alla strömkällor, ta bort det interna batteriet från datorns moderkort och låta det vila i fem till tio minuter. Återställning av CMOS kommer inte att ta bort alla data som lagrats på dina hårddiskar. Men när du arbetar inuti datorn bör du vara uppmärksam på statisk elektricitet och alltid röra vid ett metallföremål annan än datorn innan du arbetar.

Du inser inte hur värdefull din laptop tangentbord är tills den slutar fungera. Med en vanlig dator, kan du helt enkelt kasta ut den gamla och koppla in en ny version, men tangentbordet är inbyggt i den bärbara datorn, så det är en mycket mer komplicerat problem att åtgärda. Det finns några saker du kan göra för att få din bärbara dator 100 procent funktionell igen.

Analysera potentiell orsak

Innan du gör något, överväga potentiell orsak. Till exempel, har du råkar spilla vätska på tangentbordet, även om det var dagar sedan? Ibland tangentbordet kommer att fortsätta att arbeta för ett par dagar innan han blev helt oanvändbart. Om du släppte den bärbara datorn, kan det också orsaka tangentbordet för att sluta fungera.

Installera drivrutinen

Kontrollera att se till att ditt tangentbord enhet är aktiverad och rätt programvara är installerad. Gå till Kontrollpanelen, klicka på "System" och välj sedan "Maskinvara" -fliken. Klicka på "Enhetshanteraren." Klicka på plustecknet bredvid "Keyboard" för att säkerställa att enheten är aktiverad och fungerar som den ska. Om inte, kan du behöva avinstallera, starta, och sedan installera drivrutinen för tangentbordet som kom med din bärbara dator (datorn kommer vanligtvis kontrollera rätt drivrutin hårdvara automatiskt). Kontrollera support.microsoft.com för mer information om den här processen.

Fäst ett nytt tangentbord

Om det är uppenbart att den bärbara datorn tangentbordet inte fungerar på grund av ett hårdvarufel, kan du helt enkelt köpa en ny USB-kompatibelt tangentbord och använda den för att skriva för tillfället. Ett trådlöst tangentbord är ännu effektivare. Anslut det nya tangentbordet (eller mobiltelefon) till USB-porten och vänta för att se det gröna ljuset tänds på över det numeriska tangentbordet på höger sida. Du kan sedan placera tangentbordet i knät när du använder din bärbara dator.

Få en ersättning

Som en sista utväg (och om du inte vill använda ett separat tangentbord), du kan ha din laptop tangentbord repareras eller bytas ut av en fackman. Kostnaden varierar beroende på laptop modell, men den totala fakturan kan vara så mycket som $ 300 (delar och arbete) och med 2009. Om du är bekant med hur en bärbar dator är monterad, kan du kanske att reparera det själv. Du måste ta bort några skruvar och lyft upp gränsen runt tangentbordet för att göra utbyte (se "resurser" för en film som visar hur det går till).

Laptop Boots & tangentbord fungerar inte


En felaktig laptop tangentbord är en frustrerande situation, eftersom det kan tyckas att det finns inget sätt att använda datorn utan en fungerande tangentbord. Flera potentiella problem kan leda till att tangentbordet på din bärbara dator för att sluta fungera, även om den bärbara datorn startar upp korrekt. Felsökning hjälper dig att avgöra vad som orsakade tangentbordet för att sluta fungera.

Starta den bärbara datorn

Omstart den bärbara datorn kan åtgärda ett tangentbord som har slutat fungera. Innan du startar, koppla något som är ansluten till den andra än nätsladden dator. Allt som är ansluten via USB kan störa tangentbordet, och du måste ta bort dem för att säkerställa att de inte orsakar problemet. Eftersom du inte kan använda tangentbordet för att starta om datorn, måste du trycka på strömbrytaren tills datorn stängs av.

Ta bort batteriet

Om du har startat om datorn och tangentbordet fortfarande inte svarar, stänga av datorn igen och ta ut nätsladden från. Ta bort batteriet och låta datorn vila i flera minuter utan batteri. Ta ut batteriet återställer datorn, och kan lösa problemet med tangentbordet.

Testa USB-tangentbord

Om du har ett USB-tangentbord finns, anslut den till USB-porten och starta om datorn. Om USB-tangentbordet fungerar så har du möjlighet att försöka ytterligare felsökning genom att ladda ner nya drivrutiner för inbyggda tangentbordet, eller återställa datorn till en tidigare punkt där tangentbordet fungerade.

Byt ut tangentbordet

Om tangentbordet är helt svarar, kan du behöva byta ut den. Tangentbordet kan ha skadats, och det är möjligt att det inte kommer att fungera om du inte ersätta den. Kontakta datortillverkaren eller en dator reparationsservice för att avgöra var du kan ta din dator för att få tangentbordet bytas ut.

Min tangentbord kommer inte att svara när Installera XP Service Pack CD


Merparten av tiden, installera om Windows XP Service Pack kommer inte att orsaka några problem med hårdvara, allra minst datorns tangentbord. Endast i sällsynta fall kommer ett tangentbord misslyckas när Windows återställs. Tangentbordet är faktiskt kontrolleras av datorns moderkort och BIOS programmet innan kontroll överlämnas till Windows. Någon korrigering av ett tangentbord fel måste börja med tangentbordet själv och BIOS-programmet.

Instruktioner

1 Kontrollera PS2-tangentbord anslutning på baksidan av datorn. En PS2 tangentbord har en rund plugg. Användare kan enkelt göra misstaget att ansluta tangentbordet i musporten, och vice versa, och denna enkla misstag kan orsaka ett tangentbord fel. Ett tangentbord plugg kan också vicka gratis eller skadas. Undersök de små stiften inuti runda kontakten: ingen bör böjd över. Anslut tangentbordet ordentligt i rätt port.

2 Titta på den plats där du ansluter en USB-tangentbord. Om datorn har mer än två USB-portar på baksidan, använd den översta porten. Anslut inte tangentbordet till eventuella lägre hamnar eller porten på framsidan av datorn om du har ett val. I vissa fall är dessa USB-port drivrutiner "mindre" ladda senare i Windows-installationen rutin. Om tangentbordet är anslutet till en av dessa mindre hamnar, kanske du inte har en fungerande tangentbord när du behöver det - vilket är nästan omedelbart i Windows XP rutin.

3 Slå på datorn. BIOS programmet kommer omedelbart att berätta om tangentbordet verkar saknas från ditt system. Du kommer att höra ett pip och se ett tangentbord felmeddelande på skärmen. Om detta händer, stänga av datorn.

4 Byt till en PS2 tangentbord om möjligt, speciellt om du använder ett USB-tangentbord. Om du inte har denna möjlighet, eftersom datorn inte har en PS2-port, prova en annan USB-tangentbord och en annan USB-port. Om du använder ett trådlöst tangentbord, byta till en fast modell: Trådlösa tangentbord kan vara petiga i bästa fall, men de kan helt misslyckas med att ladda i den här situationen.

5 Stäng av datorn och ta bort sidoluckan. Koppla alla kablar från datorns baksida. Hitta silver nickel stora klockans batteri på bordet och ta bort den. Det finns en liten silver spring hålla den på plats: Tryck under våren och batteriet kommer att dyka ut. Efter avlägsnande klockbatteriet, tryck din strömbrytaren i 10 sekunder för att ladda ur all el ur moderkortet. Sätt i batteriet. Den graverad tryck på framsidan av batteriet ska vara vänd uppåt.

6 Anslut alla kablar och försöker starta igen. Du kan få flera felmeddelanden här gången, i samband med datorns inre klockinställningar. Om du har tangentbordsfunktioner, öppna BIOS program (genom att trycka på "F1" eller "F2") och återställa klockan på rätt datum och tid. Du bör ha några problem att starta för att starta Windows-installationen från skivan nu.

7 Rådgör med en dator reparation professionell om du fortfarande har inget tangentbord efter att ha provat alla dessa steg. Ditt moderkort kan vara skadad. Byte av moderkortet kan vara möjligt.

Tips

  • Trådlösa tangentbord och möss kan ofta nuvarande problem. När batterierna i dessa anordningar börjar dö, kan de missköter eller misslyckas. Detta kan vara irriterande och obekvämt om du inte råkar ha rätt reservbatterier. Trådlösa inmatningsenheter också gå igenom batterier snabbt, vilket gör dem ineffektiva och obekvämt. Om du inte har en specifik anledning att använda ett trådlöst tangentbord eller mus, använder trådbundna modeller istället.

Dell släppte Inspiron 4150 2002 som en del av sin Inspiron raden av bärbara datorer, främst riktad mot hemanvändare och småföretag. Datorn var installerad med en Intel Pentium-processor och kan läsa upp till en gigabyte minne.

Dell Inspiron 4150 har en inbyggd tangentbord och musplatta. Om någon enhet inte fungerar korrekt, kan inaktuella drivrutiner, externa enheter eller smuts och skräp vara att skylla.

Instruktioner

Felsöka pekplattan

1 Håll ned strömknappen i minst 15 sekunder för att stänga av den bärbara datorn.

2 Koppla bort alla enheter som är anslutna till bryggan. Ta inte bort nätadaptern.

3 Rengör styrplattan och ytan på den bärbara datorn med en fuktig, antistatisk trasa. Ytan av styrplattan bör vara fri från fett och smuts.

4 Slå på datorn. Logga in på Windows som administratör. Testa styrplattan. Om styrplattan fungerar, sätt tillbaka varje enhet en efter en för att bestämma vilken komponent skulle kunna störa pekdonet.

5 Gå till Drivrutiner och nedladdningar på Dells webbplats om pekplattan fortfarande inte svarar.

6 Välj "Bärbara datorer" som typ "bärbara Inspiron-dator", eftersom produktsortimentet och "4150" som modell. Klicka på "Bekräfta".

7 Välj ditt operativsystem från rullgardinsmenyn. Välj "Mus & Tangentbord" som kategori.

8 Klicka på "Synaptics Driver" och ladda ner filen till din dator. Läs och följ installationsanvisningarna på förarens sida.

Felsöka tangentbordet

9 Stäng av Dell Inspiron 4150 och koppla bort alla kablar som är anslutna till datorn. Låt nätadaptern vara ansluten till uttaget.

10 Tryck på varje knapp en efter en för att bekräfta ingenting lämnas in under den. Nyckeln ska ligga platt under fingret och sedan fjädra tillbaka omedelbart efter att ha släppt den. Om knapparna känns klibbig, rengöra ytan på tangentbordet, och runt varje knapp, med en fuktig trasa. Om knapparna känns stel, spraya en burk av komprimerad luft under, ovanpå och runt tangenterna.

11 Slå på datorn och loggar in i Windows. Testa tangentbordet. Om tangentbordet svarar sätter du varje extern enhet i rätt kortplats på den bärbara datorn en efter en för att avgöra vilken enhet kan ha varit att störa med tangentbordet.

12 Testa tangentbordet i en alternativ ansökan om inmatningsanordningen fortfarande inte svarar. Inaktivera programvara som kan störa funktionen av tangentbordet, såsom makro-programvara eller externt tangentbord programvara eller drivrutiner.

Felsökning en Logitech tangentbord fungerar inte i Windows Boot Management?


Alla datorns tangentbord är Plug and Play-kompatibla enheter. Som namnet antyder, innebär det att du bara koppla dem till datorn och de fungerar automatiskt. Om Logitech tangentbordet inte fungerar under Windows operativsystem start ledningen, är den enda förklaringen till att datorn behöver tangentbordet för att vara ansluten innan du startar datorn. Detta är lätt fast.

Instruktioner

1 Stäng av datorn. En enkel omstart räcker inte - behöver tangentbordet för att helt stänga.

2 Koppla Logitech tangentbord från datorn & # 039; s fall.

3 Anslut din Logitech tangentbord tillbaka till datorn & # 039; s fall.

4 Slå på datorn. Logitech tangentbord fungerar nu bra under Windows starthanteringsskärmar de.

Min mus och tangentbord kommer inte att fungera


Musen och tangentbordet är integrerade delar av datorn, så när de slutar att fungera det är ett stort problem. Utan tangentbord och mus indata, kommer du inte att kunna använda datorn, så att få dessa två viktiga komponenter tillbaka i tjänst snabbt är mycket viktigt. Ett antal saker kan orsaka ett tangentbord och mus för att sluta arbeta, så det är bäst att ta ett steg-för-steg för att felsöka problemet.

Instruktioner

1 Ta reda på om tangentbordet är helt svarar, eller om någon av nycklarna fastnar. Tryck på varje knapp en åt gången och titta på skärmen på ett svar.

2 Håll en burk med tryckluft om 12 inches från tangentbordet och spraya nycklarna ordentligt. Tryck på varje knapp för att se om de sticker knappar fungerar nu. Om knapparna fortfarande inte fungerar, kan tangentbordet behöva bytas ut.

3 Vänd på musen och leta efter den lilla kammaren inrymmer muskula. De flesta moderna möss inte längre använda en boll, så att du kan eller inte kan se detta fack. Om musen inte använda en boll, skruva facket, ta ut kulan och rengör den med isopropylalkohol för att avlägsna damm och smuts. Spraya insidan av mus lätt med tryckluft, placera musen tillbaka tillsammans och försöka igen.

4 Koppla bort musen och tangentbordet från sina hamnar och anslut dem. Om musen och tangentbordet använder runda PS2 portarna, måste du infoga dem i samma tider, men om du har ett USB-tangentbord och mus, försöka sätta in dem i olika USB-portar. Ibland datorn förlorar kommunikation med en särskild USB-port, och det kommer att orsaka någon enhet ansluten till denna lucka att sluta svara.

5 Stäng datorn och starta den om musen och tangentbordet fortfarande inte svarar. Om musen och tangentbordet fortfarande inte fungerar efter en hård omstart, kommer de att behöva bytas ut.

Mac bärbara datorer använder externa AC laddare för att driva datorn och ladda batteriet. Din Mac kräver en av tre olika kontakthuvuden för att använda sin nätadapter: a. Fat-typ huvudet och "T-" och "L-stil" head MagSafe-kontakter Oavsett huvudform, erbjuder varje adapter en LED i kontakt med indikerar närvaron av elektricitet och korrekt anslutning till datorn. Om lampan inte lyser, är adaptern inte ger ström till datorn och kräver felsökning för att rätta till.

linjebrus

Din Mac-adapter erbjuder en funktion som kallas "överspänningsskydd", som kommer att stänga av adaptern om den känner marken buller på elledningar. Denna linje buller uppstår vanligtvis på grund av apparater och andra användare tung el på samma krets som utloppet din Mac är ansluten till. För att återställa adaptern, koppla bort den från vägguttaget och låt den vila i en minut. Koppla in den igen och kontrollera att LED. För att undvika detta problem i framtiden få utlopp inte är ansluten till en linje i samband med andra apparater.

Möjliggör korrekt ventilering

Vid normal användning, blir adaptern varm vid beröring och bör användas i ett väl ventilerat utrymme. Omfattar adaptern eller använda den i ett trångt, dåligt ventilerat utrymme kommer att få den att överhettas. Om adaptern överhettas kommer det sig själv för att undvika skador. Täck inte adaptern med en filt eller matta och låt den svalna helt innan användning.

Swap don

Din Mac adapter finns med två olika typer av plugg slutar: en liten "duck head" som ansluts direkt i uttaget, och en längre sladd med en tredelad kontakten på slutet. Om lampan inte tänds med en typ av kontakt, prova att byta ut den för den andra. Om LED-lampor med andra kontakt, den första kontakten var defekt och måste bytas ut.

Kontrollera för dragavlastning

Adaptern hanteras ofta under livslängden på din Mac, och denna hantering kan resultera i dragavlastning på adapterns sladd. Dragavlastning beskriver fall där den skyddande vita gummibeläggning av sladden missfärgas och splittringar, exponera interna ledningar. Ledningarna kan ibland orsaka skador på sladden, vilket gör att sladden för att bränna eller bula som ledningarna inne striden. Undersök hela längd sladd, särskilt där den ansluter med kontakterna, för tecken på skador och dragavlastning. Byt ut sladden vid behov.

Kolla adaptrar

Den sista återstående delen att kontrollera på adaptern är anslutningshuvudet som förbinder adaptern till Mac. Kontrollera att stiften och fat ring av huvudet är raka och oskadade, vilket förhindrar korrekt anslutning. Rengör huvudet och motsvarande kontakten på Mac av eventuella ackumulerade ludd eller smuts med en mjuk borste. Kontrollera att anslutningshuvudet sitter säkert i uttaget på Mac, som lös känsla kan tyda på skador.

Felsökning ett tangentbord som inte fungerar


Oavsett om ditt tangentbord har slutat fungera helt eller ibland inte svara på ditt kommando, kanske du kan lösa problemet själv. Leta efter dessa gemensamma tangentbords frågor innan du börjar handla för en ersättare tangentbord.

Instruktioner

1 Kontrollera sladden på tangentbordet och se till att den är ansluten till datorn ordentligt. Om tangentbordet är ansluten men fungerar inte, koppla ur den och prova att ansluta den till en annan USB-port.

2 Använd tryckluft för att rengöra mellan tangenterna på tangentbordet. Om livsmedel smulor, spilld drycker eller annat skräp finns på tangentbordet, kan tangenterna fastnar och sluta fungera.

3 Leta reda på program som följde med tangentbordet eller gå till tillverkarens webbplats för att se till att rätt drivrutiner är installerade. Om en skiva kom med tangentbordet, kommer den att innehålla de drivrutiner som du behöver, eller så kan du hämta dem från tillverkarens webbplats.

4 Anslut tangentbordet till en annan dator om problemet kvarstår. Om tangentbordet fortfarande inte fungerar, kan det vara felaktig eller trasig.

Tips

  • Om du spiller vätska på tangentbordet, omedelbart vända den upp och ned för att låta det torka.
  • Försök aldrig att ta isär tangentbordet medan felsökning. Detta kan upphäva garantin och orsaka skada.

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com