ta bort ikoner i aktivitetsfältet

I Windows XP och alla Microsoft operativsystem (tidigare versioner som Windows 2000, 98, 95 och senare versioner såsom Windows Vista och 7) är en praktisk Aktivitetsfältet inbyggd i skrivbordet. Genom denna aktivitetsfältet användare kan få tillgång till Start-menyn, som innehåller genvägar till systemverktyg, datorreglage och program, och kan även lägga till lättillgängliga programgenvägar till en särskild del av aktivitetsfältet som kallas "Snabbstart". Ta bort genvägar program (eller ikoner) från detta område i Aktivitetsfältet är inte komplicerat.

Instruktioner

1 Högerklicka på ikonen i aktivitetsfältet som du vill ta bort.

2 Välj "Ta bort" från snabbmenyn.

3 Klicka på "Ja" för att bekräfta att du vill ta bort ikonen.

4 Tömma papperskorgen genom att högerklicka på den och välja "Töm papperskorgen."

5 Klicka på "Ja" för att bekräfta borttagningen.

Virtual Network Computing, eller VNC, hänvisar till datorprogram som kan användas för att styra andra datorer i ett nätverk. Denna typ av program är vanlig i miljöer företag, där det kan vara nödvändigt för en liten grupp av nätverksadministratörer för att kontrollera tiotals eller till och med hundratals, av datorer i en byggnad eller campus för tekniska supportinformation. Däremot kan du inte vill att det ska vara uppenbart för personer i nätverket att deras datorer kör VNC.

Instruktioner

1 Klicka på Windows-logotypen i det nedre vänstra hörnet av skrivbordet och skriv "regedit" i rutan längst ner i Start-menyn. Tryck enter." Registereditorn visas.

2 Dubbelklicka på "HKEY_LOCAL_MACHINE" mapp i den vänstra sidan av fönstret Registereditorn. Mappen öppnas, avslöjar ytterligare mappar nedan.

3 Dubbelklicka på "Software" mappen.

4 Dubbelklicka på "ORL" mappen.

5 Klicka på "WinVNC3" mapp under "ORL" mappen.

6 Dubbelklicka på "DisableTrayIcon" registerpost på den högra sidan av fönstret.

7 Ändra numret i "Value Data" låda från "0" till "1" och klicka på "OK".

8 Stäng Registereditorn och starta om datorn. Vid återstart, datorn inte längre visar en VNC-ikonen i aktivitetsfältet.

Tips

  • VNC hänvisar till en typ av programvara, snarare än en specifik produkt. Därför kommer stegen i den här artikeln inte fungerar för vissa VNC program. Till exempel kan du inte ta bort ikonen i Aktivitetsfältet för RealVNC. Men dessa steg fungerar för att dölja ikonen i aktivitetsfältet TightVNC.

Aktivitetsfältet, som löper längs botten av varje Windows-skärmen från Windows 95 på, innehåller flera diskreta element. Till vänster är Start-knappen, som fäller "Start" etikett med Windows Vista. Till höger på Start-knappen är verktygsfältet Snabbstart, innehåller länkar till ofta använda program, filer och mappar. Nästa är vad som helt enkelt kallas Aktivitetsfältet, ett område som visar plattor som representerar öppna program. Slutligen finns det systemfältet, som innehåller ikoner för systemprocesser och verktyg och visar systemklockan. Du kan ändra storleken på alla ikoner i Aktivitetsfältet med undantag för Start-knappen.

Instruktioner

1 Högerklicka någonstans på skrivbordet som inte innehåller en ikon. Välj "Anpassa."

2 Klicka på "Fönsterfärg och utseende" i det fönster som öppnas.

3 Klicka på länken märkt "Öppna klassiskt utseende egenskaper för fler färgalternativ."

4 Klicka på knappen "Avancerat" i dialogrutan som visas.

5 Välj "Aktiv namnlist" från "Punkt" i rullgardins i dialogrutan Avancerat Utseende ruta.

6 Ändra storlek, till vänster om objektet rullgardinsmenyn genom att klicka i rutan och skriva in ett nummer eller genom att klicka på upp- och nedpilarna i rutan. Klicka på "OK" för att avsluta och stänga rutan. Fokus återvänder till utseendet dialogrutan.

7 Klicka på "Apply" för att tillämpa de nya inställningarna utan att avsluta. Detta val gör det lättare att gå tillbaka genom att klicka på "Advanced" igen, om du vill ändra inställningarna ytterligare. Klicka på "OK" när du är nöjd med ändringarna och vill avsluta inställningarna dialogrutan helt.

Tips

  • Att bara ändra verktygsfältet Snabbstart ikoner, låsa upp aktivitetsfältet genom att klicka på ett tomt område och antingen bekräftar det finns ingen kontroll bredvid "Lås Aktivitetsfältet" eller klicka på etiketten för att ta bort. Högerklicka på samma ställe igen och välj "Visa" och sedan välja antingen "Stora ikoner" eller "Små ikoner."

Så här ändrar Ikoner i Aktivitetsfältet i Vista


En av de mest användbara sätt en användare kan uppleva Windows Vista är genom att gå program från aktivitetsfältet. Genom att klicka på en ikon i aktivitetsfältet kan du starta programmet utan att behöva vidta några andra åtgärder, vilket gör det en fantastisk tid sparare.

Instruktioner

1 Se till att Aktivitetsfältet är olåst. För att göra detta, högerklicka på någon obebodda del av aktivitetsfältet. Detta kommer att öppna en meny. Om det finns en bock bredvid "Lås Aktivitetsfältet" avmarkerar det.

2 Gå till Start-menyn och leta upp programmet du vill lägga till i aktivitetsfältet. Högerklicka på programmet; i rullgardinsmenyn "Lägg till snabbstarts" kommer att vara ett alternativ Klicka på den och ikonen för programmet kommer att läggas till på skrivbordet.

Om programmet är på skrivbordet, klicka och dra den till aktivitetsfältet för att skapa en ikon där.

3 Klicka på en ikon i aktivitetsfältet, sedan dra och släpp den för att flytta den. Du kan också göra en kopia av ikonen genom att dra den till skrivbordet.

Tips

  • För att ta bort en ikon, högerklicka på den och välj "Ta bort" från rullgardinsmenyn. Radera en ikon från aktivitetsfältet kommer inte att ta bort programmet från datorn.

Hur får jag mina ikoner och aktivitetsfältet att stanna på min laptop?


Microsoft Windows Aktivitetsfältet ligger längst ner på skärmen som standard i alla moderna versioner av Windows. Aktivitetsfältet och alla dess ikoner kan döljas om du behöver mer utrymme på skärmen, men det kan vara problematiskt om du behöver ofta tillgång till ikoner och mappar på aktivitetsfältet. Om du vill ha dina ikoner och aktivitetsfältet vistelse på plats på din laptop skärm, kan du ändra inställningarna som orsakar det för att dölja.

Instruktioner

1 Stäng eller minimera alla öppna programfönster.

2 Tryck på "Windows" på tangentbordet för att tvinga Aktivitetsfältet ska visas på skärmen.

3 Högerklicka på aktivitetsfältet och välj "Egenskaper".

4 Ta bort bocken i rutan bredvid "Auto-gömma aktivitetsfältet" och klicka på "OK" för att spara ändringarna.

Både Microsoft Windows 7 och Mac OS X operativsystem har verktygsfält som kör längst ner på skärmen. Kallad aktivitetsfältet och Dock respektive dessa verktygsfält innehåller en samling av ikoner som gör att du kan få tillgång till vanliga program och verktyg med ett enda klick. Dock har dessa ikoner i en enda grupp, medan aktivitetsfältet delar dem mellan meddelandefältet och den del av verktygsfältet som ligger direkt till höger om "Start" -knappen i Windows. Oavsett vilket system du använder, ta bort ikoner i verktygsfältet blir en snabb uppgift när du förstår lämpliga åtgärder.

Instruktioner

Ta bort en fäst programikon från Windows 7 Aktivitetsfältet

1 Flytta markören till höger om aktivitetsfältet Windows "Start" och placera den direkt över ikonen du vill ta bort.

2 Högerklicka på ikonen.

3 Välj "lossa det här programmet från aktivitetsfältet" från menyn som visas. Ikonen försvinner omedelbart.

Ta en IKON från Windows 7 Aktivitetsfältet

4 Högerklicka på en tom del av aktivitetsfältet och välj "Egenskaper".

5 Välj "Aktivitetsfältet" -fliken i dialogrutan som visas och klicka sedan på knappen "Anpassa".

6 Leta i följande fönster namnet på programmet i samband med den ikon som du vill ta bort.

7 Klicka på intilliggande rullgardinsmenyn och välj "Göm ikon och meddelanden" alternativet.

8 Klicka på "OK" på var och en av de nästa två skärmar för att bekräfta ändringen.

Ta bort en ikon från Mac OS X Dock

9 Flytta markören direkt över Dock ikon som du vill ta bort.

10 Klicka en gång på ikonen, håll klicka och dra ikonen över ett tomt område på skrivbordet.

11 Släpp klick. Ikonen försvinner omedelbart.

System ikoner, som ligger på din Windows 7 aktivitetsfältet, ger snabb tillgång till en mängd av datorns funktioner. Som exempel kan nämnas volymikonen, som låter dig dyker upp eller ner datorns volym, och klockan, som visar aktuellt datum och tid. För att ta bort dessa system ikoner från aktivitetsfältet, måste du använda menyn "Egenskaper" som finns i aktivitetsfältet själv.

Instruktioner

1 Högerklicka på aktivitetsfältet längst ner på skärmen. Välj "Egenskaper" från popupmenyn.

2 Klicka på "Anpassa" i "Meddelandefältet" -fältet, som ligger under "Aktivitetsfältet" -fliken.

3 Klicka på "Turn systemikoner på och av."

4 Välj "Off" på rullgardinsmenyn bredvid varje system ikonen. Klicka på "OK" för att spara alla ändringar. Ikonerna kommer att tas bort från aktivitetsfältet.

Tips

  • Följ samma steg för att stänga ikonerna igen, men välj "On" i stället för "Off".

Hur till låsa upp ikoner i aktivitetsfältet


Aktivitetsfältet i Windows körs längst ned på skärmen från Start-knappen till tidsvisning till höger. Aktivitetsfältet består av två huvudområden, verktygsfältet Snabbstart, där du kan spara ikonbaserade genvägar till program eller mappar, och Meddelandefältet, som ger information om systemets status och program som används ofta. I Windows 7 och Windows Vista, både Aktivitetsfältet områden är anpassningsbara. Om du inte använder en ikon i aktivitetsfältet ofta eller inte vill visa en viss anmälan kan du ordna eller ta bort en ikon med undantag för Start-menyn.

Instruktioner

Ta bort ikoner från Snabbstart aktivitetsfältet

1 Logga in på datorn och placera musen över ikonen du vill ta bort från aktivitetsfältet.

2 Högerklicka på ikonen på Windows 7 Aktivitetsfältet och välj "lossa den här filen från Aktivitetsfältet" för att radera det. Observera att du inte behöver låsa upp aktivitetsfältet för att ta bort en ikon, och att ta bort en ikon från aktivitetsfältet inte bort programmet från datorn, helt enkelt tar bort ikonen, som är i huvudsak en genväg, ur sikte.

3 Högerklicka på oönskade ikonen på din Windows Vista Aktivitetsfältet och välj "Ta bort" för att ta bort det från aktivitetsfältet.

Ta bort ikoner från aktivitetsfältet: Windows 7

4 Logga in på datorn, högerklicka på ett tomt område i Aktivitetsfältet och välj "Egenskaper" för att öppna aktivitetsfältet och "Start-menyn Properties" rutan.

5 Välj "skräddarsy" under meddelandefältet.

6 Klicka på listrutan under "beteenden" bredvid ikonen eller anmälan du vill ta bort från Aktivitetsfältet och välj sedan "Dölj ikon och meddelanden."

7 Välj "Aktivera systemikoner på och av" och sedan använda rullgardinsmenyn under "Beteenden" för att dölja ett system ikon du vill ta bort från aktivitetsfältet.

Ta bort ikoner från aktivitetsfältet: Windows Vista

8 Logga in på datorn och högerklicka på "Start" -menyn.

9 Välj "Egenskaper" och välj sedan "Meddelandefältet" -fliken.

10 Ta bort den aktuella markeringen bredvid ett system ikon visas under System ikoner för att ta bort ikonen från meddelandefältet i Aktivitetsfältet.

11 Välj "Anpassa" och sedan klicka på rullgardinsmenyn bredvid programikonen eller anmälan du vill ta bort. Välj "Hide" för att ta bort ikonen från vyn.

Windows aktivitetsfält ikoner kan tyckas vara en nagel i ögat på Windows 7 skrivbordet. Du kan dölja specifika ikoner för att ta bort dem från Windows systemfältet; dessa poster kommer att fortsätta att köra i bakgrunden, men kommer inte längre att vara synliga. Ta bort dessa ikoner frigör utrymme du kan använda för att passa mer minimerade program eller pressa mer Quick Launch ikoner i aktivitetsfältet. Du kan ta bort systemfältet ikoner via Kontrollpanelen.

Instruktioner

Start meny

1 Klicka på "Start" i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

2 Välj "Kontrollpanelen" på höger sida av Start-menyn.

3 Klicka på "Utseende och Anpassning" och välj sedan "Aktivitetsfältet och Start-menyn."

4 Klicka på "skräddarsy" under "meddelandefältet."

5 Rulla nedåt i listan över ikoner associerade med system ikoner. Klicka på pilen till höger om några ikoner som du inte längre vill ska visas i systemfältet och välj "Göm ikon och meddelanden."

6 Klicka på "OK." Dessa ikoner visas inte längre i aktivitetsfältet.

dra ikoner

7 Klicka på ikonen du vill ta bort i systemfältet och håll nere vänster musknapp.

8 Dra ikonen till ett öppet område på Windows 7 laptop.

9 Släpp vänster musknapp. Ikonen kommer att tas bort från aktivitetsfältet och kommer inte heller att visas som en genväg på skrivbordet i Windows 7.

Aktivitetsfältet i Windows innehåller utrymme för många bra och ibland inte så bra, ikoner och anmälarna. Inte klara med en rörig Aktivitetsfältet eller konstant anmälan popup-fönster som visas i det nedre högra hörnet. Windows innehåller massor av alternativ för att ta bort oönskade objekt från denna viktiga del av din dator. Använd aktivitetsfältet "Egenskaper" fönstret för att ta bort oönskade objekt för att göra plats för fler användbara program eller anmälare.

Instruktioner

radera program

1 Peka på det program du vill ta bort från aktivitetsfältet.

2 Högerklicka på programmet för att visa en lista med alternativ.

3 Klicka på "lossa detta program från aktivitetsfältet" för att radera det.

radera verktygsrader

4 Peka på en ledig yta på aktivitetsfältet och högerklicka för att visa en alternativlistan.

5 Klicka på "Verktygsfält" för att visa en lista över verktygsfält installerade på aktivitetsfältet. Verktygsfält med en check till vänster om sin notering visas i aktivitetsfältet.

6 Klicka på verktygsfältet i listan för att ta bort dess kontroll. Verktygsfältet bort från aktivitetsfältet.

radera underrättelser

7 Peka på en ledig yta på aktivitetsfältet och högerklicka för att visa en alternativlistan.

8 Klicka på "Egenskaper". Ett fönster visas med Aktivitetsfältet hanteringsalternativ.

9 Klicka på "skräddarsy". Ett fönster visas med anmälan ikonen hanteringsalternativ.

10 Klicka på en anmälare ikonens menyn och klicka på "Hide ikon och meddelanden" för att radera den från aktivitetsfältet.

11 Klicka på "OK" för att avsluta.

Ta bort systemikoner

12 Peka på en ledig yta på aktivitetsfältet och högerklicka för att visa en alternativlistan.

13 Klicka på "Egenskaper". Ett fönster visas med Aktivitetsfältet hanteringsalternativ.

14 Klicka på "skräddarsy". Ett fönster visas med anmälan ikonen hanteringsalternativ.

15 Klicka på "Aktivera systemikoner på eller stänga av" på botten av "meddelandefältet Ikoner" fönstret. Ett system ikon management öppnas.

16 Klicka på en meny bredvid ett system ikon och klicka på "Off" för att radera systemikonen i aktivitetsfältet. Klicka på "OK" för att avsluta.

Tips

  • Skärmen lossas program från aktivitetsfältet inte avinstallera program. Hitta objekt i "Start" menyn "Alla program" listan.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com