ta bort firefox ubuntu

Mozilla Firefox är en webbläsare program som liknar Microsoft Internet Explorer, med många av de plug-ins och komponenter. Om du har avinstallera Firefox att frigöra utrymme på hårddisken, byta webbläsare eller installera det, måste du eliminera det genom Windows. Firefox har inte en intern avinstallera alternativ.

Instruktioner

1 Stäng webbläsaren Firefox. Tryck på Ctrl, Alt och Del knappar samtidigt. Rulla nedåt i listan över program som körs. Stäng alla Firefox program som visas i listan.

2 Öppna Start-menyn. I Windows XP, välj "Kontrollpanelen" och sedan "Lägg till eller ta bort program." I Windows Vista, klicka på "Kontrollpanelen" och sedan "Program och funktioner."

3 Leta upp och markera Mozilla Firefox. I Windows XP, klicka på knappen "Ta bort". I Windows Vista, klicka på länken "Avinstallera" högst upp på Program sidan.

4 Följ anvisningarna för att avinstallera Firefox.

5 Stäng Kontrollpanelen, gå till C-enheten och dubbelklicka på "Program." Titta igenom mappar för "Mozilla Firefox." Om mappen är fortfarande i "Program Files" högerklicka på den och välj fliken "Ta bort".

Tips

  • Om du tar bort Firefox av misstag, måste du installera om programmet.

Ta bort Firefox bokmärken från en adressfältet


I likhet med andra webbläsare, Mozilla Firefox tillåter användare att bokmärke vissa webbplatser, vilket gör att du kan hålla en länk för den webbplatsen i adressfältet i Firefox. Webbplatser som sparats i Firefox adressfältet kan manuellt bort eller raderas genom att radera webbläsarhistorik. För att ta bort Firefox bokmärken från adressfältet, dock måste du ta bort bokmärket sig från Firefox.

Instruktioner

1 Öppna ett Firefox-fönster.

2 Klicka på menyn "Bokmärken" högst upp i webbläsaren.

3 Välj "Ordna bokmärken". Ett fönster visas.

4 Välj "bokmärken Menu" under "alla bokmärken" alternativet till vänster i fönstret. Bokmärkena listas i mitten av fönstret.

5 Markera det bokmärke du vill ta bort från Firefox adressfältet.

6 Tryck på "Delete" på tangentbordet för att ta bort bokmärket från Firefox adressfältet och Firefox helt.

Tips

  • Stegen för att radera Firefox bokmärken från adressfältet i detta stycke är specifikt för Firefox 3.5.7. Dessa steg är emellertid densamma för alla versioner av Firefox 3.

Firefox.exe är körbar fil som startar webbläsaren Firefox. För att ta bort den körbara filen kan du ta bort den eller flytta den till papperskorgen. Emellertid kommer detta inte att avinstallera programmet; alla filer som hör till programmet kommer att finnas kvar på din dator. Du måste avinstallera Mozilla Firefox från Kontrollpanelen för att ta bort det helt. Du måste ha administratörsbehörighet för att avinstallera program.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" ikonen på aktivitetsfältet i Windows och välj sedan "Kontrollpanelen."

2 Klicka på "Avinstallera ett program" under Program.

3 Bläddra igenom listan över program som visas under Namn och klicka på "Mozilla Firefox."

4 Klicka på "Avinstallera" till höger om Ordna mot toppen av programfönstret. Systemet ber dig att bekräfta ditt val att ta bort Firefox och om du vill behålla en del profilinformation. När du har gjort ditt val kommer programmet att avinstalleras.

5 Klicka på "Finish" för att slutföra avinstallationen.

Ta bort Firefox från Yahoo Toolbar


Yahoo verktygsfält är ett verktygsfält som erbjuds av Yahoo. Den innehåller ett anpassningsbart verktygsfält där du kan lägga till länkar till dina mest använda program. Vissa program genereras på detta verktygsfält som standard, såsom Firefox om du använder webbläsaren Firefox. Om du vill ta bort Firefox från Yahoo verktygsfältet kan du enkelt göra det genom att ta bort programmet från verktygsfältet.

Instruktioner

1 Öppna webbläsaren och klicka på ikonen "Verktygsfält Inställningar" som finns på Yahoo verktygsfältet.

2 Klicka på "Redigera dina appar" för att redigera program på din Yahoo verktygsfältet.

3 Klicka på "Byt layout" -fliken.

4 Håll musen över appikonen Firefox och klicka på den röda "X" som visas för att ta bort Firefox från Yahoo verktygsfältet.

Tips

  • Du kan alwaysadd en app senare om du beslutar dig för det tillbaka genom att placera den i programlistan och klicka på "Lägg till".
  • Om du inte kan komma åt dina inställningar för verktygsfältet, kan du behöva logga in på ditt Yahoo-konto.

Ubuntu Linux operativsystem är ett av de mest använda Linux-distributioner, enligt DistroWatch.com. Den är baserad på Debian Linux-distributionen och är avsedd för användare nya till Linux operativsystem. Ubuntu använder Unity Desktop Manager som standard och användarna kan återgå skrivbordet Gnome. Du kan få tillgång till kommandoraden genom terminalfönster om du föredrar att använda Linux-kommandon snarare än en grafisk miljö.

Instruktioner

grafiskt gränssnitt

1 Klicka Ubuntu logotypen i det övre högra hörnet. Klicka på "Home" för att öppna din hemkatalog.

2 Högerklicka på filen eller katalogen som du vill ta bort.

3 Klicka på "Delete" för att permanent radera filen. Om du är osäker på om du vill ta bort filen, kan du klicka på "Flytta till papperskorgen" för att placera filen i papperskorgen.

Kommandorad

4 Högerklicka på skrivbordet och klicka på "Öppna i Terminal."

5 Skriv kommandot "cd ~ / directory_name" för att navigera till den katalog som innehåller den fil som du vill ta bort. Ersätt "directory_name" med namnet på katalogen. Den "~" Symbolen visar katalogen du angav är en underkatalog till hemkatalogen.

6 Skriv "rm filnamn" för att radera filen. Ersätt "filnamn" med namnet på den fil du vill ta bort.

7 Skriv kommandot "rm -rf d_name" för att ta bort en katalog. Ersätt "d_name" med namnet på en katalog.

Hur man tar bort Firefox sökfältet på en Mac


Firefox är en webbläsare som tillåter användare att söka på webben för allt innehåll deras hjärta önskar. I det övre högra hörnet av webbläsaren Firefox, är en plug-in installeras automatiskt i standardkonfigurationen som tillåter användare att utföra sökningen med hjälp av Googles sökmotor. Vissa datoranvändare vill anpassa den här inställningen och ta bort Googles webbläsare från deras synfält. Anpassa tillägg för Firefox är ganska enkel.

Instruktioner

1 Starta webbläsaren Firefox.

2 Leta upp Firefox sökfält högst upp på din dator sidan. Sökningen Fältet finns i det övre högra hörnet på sidan.

3 Högerklicka på förstoringsglaset placerad inuti sökrutan.

4 Välj "skräddarsy" från rullgardinsmenyn genom att klicka på den.

5 Dra Firefox sökfält från övre högra hörnet för att rutan som har dykt upp. När du har klickat på "Anpassa" en ruta dyker upp med olika Firefox add-ons. Du kan lägga till eller ta bort dessa tillägg genom att dra dem i eller ur lådan till den plats som du vill ha dem för din sökfältet. I detta fall är du flyttar sökfältet i rutan. Släpp helt enkelt musen och sökfältet kommer att försvinna.

Mozilla Firefox kan du lägga avgränsare för att organisera dina bokmärken i bokmärkesverktygsraden eller bokmärkessidofältet. Dra och släpp dessa separatorer på plats för att logiskt gruppera bokmärken tillsammans. Om du ompröva användningen av separatorer, kan du ta bort dem från både verktygsfältet och sidofältet. Processen att ta bort avgränsare i verktygsfältet är inte omedelbart uppenbar, eftersom det kräver att du öppna "Anpassa verktygsfält" fönstret.

Instruktioner

bokmärkesverktygsraden

1 Öppna Mozilla Firefox och tryck på "Alt" för att exponera toppmenyn mar, om det inte redan är synlig.

2 Klicka på "Visa" i menyraden, peka på "Verktygsfält" och klicka på "Anpassa ..." för att öppna "Anpassa verktygsfält" fönstret.

3 Klicka och dra skiljelinjen från bokmärkes verktygsfältet till "Anpassa verktygsfält" fönstret. Släpp musknappen över "Anpassa verktygsfältet" fönstret för att ta bort skiljelinjen i verktygsfältet.

bokmärke Sidebar

4 Öppna Mozilla Firefox.

5 Håll "Ctrl" och tryck på "B" för att öppna bokmärkessidofältet.

6 Högerklicka på en separator och klicka på "Delete" för att ta bort den.

Ubuntu Linux-distribution installerar den senaste stöds kärnan version under uppdateringsprocessen. För kompatibilitet skull, de gamla kärnor inte bort. Den nyaste kärna som används som standard, men du kan välja en äldre kärna under startprocessen om du föredrar. Om du inte vill behålla de äldre kärnor, kan de avlägsnas utan att påverka systemet. Ta bort de gamla kärnor frigör utrymme på hårddisken och rensar upp Grub startmenyn.

Instruktioner

1 Högerklicka på skrivbordet och klicka på "Öppna i terminal" för att få tillgång till en kommandotolk.

2 Skriv följande kommando för att visa kärnan som används för tillfället:

uname -r

3 Skriv följande kommando för att visa den installerade kärnan:

dkpg -l

Utgången ska bara visa kärnan för närvarande används.

4 Skriv följande kommando för att uppdatera grub menyn:

sudo update-grub

Tips

  • Du kan också använda Pakethanteraren Synaptic för att ta bort varje kärna individuellt. Typ "linux-image" i sökrutan och ta bort alla poster som inte matchar "uname -r" -kommandot.

Java är ett programmeringsspråk utformat av Sun Microsystems. Det används för skrivbordsapplikationer samt online-spel, verktyg och program. För att köra ett Java-program, måste du ha Java Runtime Environment (JRE) installerat på datorn. JRE programvara är tillgänglig för Ubuntu Linux operativsystem, inklusive version 9,10 (karmiska), genom Ubuntus mjukvaru förvaret. APT pakethanterare installerar programvaran och lägga till plugin till Firefox automatiskt.

Instruktioner

1 Högerklicka på skrivbordet och klicka på "Terminal" för att öppna ett terminalfönster.

2 Skriv kommandot "sudo sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-plugin sun-java6-fonts" för att installera Sun Java-paket.

3 Tryck på "Enter" för att acceptera licensavtalet Sun Java.

4 Tryck på "Enter" för att acceptera licensavtalet DLJ.

5 Skriv kommandot "java -version" för att säkerställa att Java-paket har installerats på rätt sätt.

6 Öppna Firefox.

7 Skriv "about: plugins" i adressfältet högst upp på skärmen. Du kommer att se Java plugin visas i webbläsarens huvudfönster.

Även Mozilla Firefox är en populär webbläsare, kan vissa människor vill använda en annan webbläsare. Avinstallera programmet från datorn kan göras på ett par klick.

Instruktioner

1 Stäng Firefox genom att klicka på "x" -knappen i det övre högra hörnet av fönstret.

2 Gå till Start-menyn och klicka på "Kontrollpanelen". Klicka på "Avinstallera ett program" under program.

3 Bläddra genom listan över tillgängliga program, välj "Mozilla Firefox" och klicka på "Avinstallera".

4 Klicka på "Next" i avinstallationsfönstret och klicka på "Avinstallera".

5 Klicka på "Finish" när avinstallationen är klar. Gå till menyn "Start", klicka på "Dator" dubbelklicka på "C:" enhetsikon, öppna "Program Files" och klicka på "Mozilla Firefox" mappen. Tryck på "Delete" på tangentbordet. Starta om datorn.

Tips

  • Avmarkera "Ta bort min Firefox personuppgifter" när du blir ombedd under avinstallationen om du planerar att installera Firefox senare.
  • Om avinstallations inte startar som beskrivs, sedan gå till "Start" -menyn, klicka på "Dator" dubbelklicka på "C:" enheten dubbelklicka på "Program Files" och öppna "Mozilla Firefox" mapp . Öppna "Avinstallera" mappen och dubbelklicka på "helper.exe" filen för att starta avinstallations manuellt.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com