symtom överhettad dator

Tecken och symtom på Dator Problem med minnet


En datorns RAM-minne, eller direktåtkomstminne, erbjuder temporär lagring för data som används av CPU: n vid körning av program och andra processer. Detta minne fungerar nästan hela tiden, från det ögonblick datorn startar upp till den andra den stängs ner, och är en viktig komponent för hälsa och funktionaliteten hos din maskin. En felaktig minnesmodul gör datorn nästan oanvändbar, och bör bytas ut så snart som ett problem upptäcks.

Systemprestanda Fel

Ett klassiskt tecken på minnesproblem innebär den totala driften av din dator. Detta kan vara allt från problem med att köra minneskrävande program eller störa datorns förmåga att utföra relativt enkla uppgifter. Du kan uppleva felmeddelanden, program kraschar eller ens Windows fruktade "blue screen of death."

uppstart Fel

Datorn kontrollerar rutinmässigt installerat minne varje gång den startar upp. Skadad, misslyckats eller inte minnesmoduler kan visas som oläslig, eller ens oigenkännliga till systemet. Utan denna viktiga komponent, är systemet inte kan starta upp och kommer typiskt att pipa regelbundet tills maskinen är avstängd och den felaktiga minnet bytas ut.

Data korruption

Minneskretsar bearbetar de flesta av de uppgifter som datorn kör, och en sviktande chip påverkar dessa data negativt. En felaktig minnesmodul kan förlora data eller korrupta det så att det är oersättlig. Om det inte lyckas spara informationen, kan det blir förvrängda och oläslig på senare granskning. Bilder och grafik kan visas förvrängd, även om detta symptom i sig kan tyda på ett fel i ditt grafikkort.

Lösning

Den enda hållbara lösningen för att korrigera en felaktig minnesmodul är att ersätta det. För datorer med mer än en minnesmodul, hitta den som ansvarar för de problem innebär några försök och misstag. Försök att ta bort en modul i taget och försöker starta upp. Flytta sedan den modulen till en annan minnesplats och försök igen. Håll experimentera med alla dina minnesmoduler och minnesplatser tills du har systematiskt minskat ner orsaken till felen.

Symtom på en dator Överhettning


Datorn har en fläkt som hjälper till att hålla moderkort, processor och andra komponenter svalna under användning. Typiskt fläkten är tillräcklig för att hålla datorn sval, men med hjälp av datorn på ett ojämnt eller mjukt underlag, genom att använda den i solen eller har en felaktig fan kan alla leda till att datorn överhettas. Sedan överhettning kan orsaka allvarliga problem med datorn, kommer systemet automatiskt reagerar på temperaturen, så att du vet att det är överhettad.

fläkt~~POS=TRUNC

I en väl fungerande dator i gott skick, bör fläkten vara nästan tyst. När datorn kan göra en mjuk surrande ljud, är slip ljud eller högt surrande ofta ett tecken på en trasig fläkt. Fans fel från lösa skruvar, damm och skräp och helt enkelt ålder. Om fläkten går långsamt eller inte körs alls, är det en tydlig föregångare till en överhettad dator. Lyckligtvis fans är ganska snabbt och lätt att ersätta med någon som upplevt.

Stänger ner

Sedan överhettning kan orsaka allvarliga skador på din dator, har systemet ett felsäkert på plats för att se dina filer, program och hårdvara inte är förstört av höga temperaturer. Skulle datorn överhettas, kommer systemet automatiskt stängas och kan inte starta upp igen tills systemet har svalnat. Detta är en naturlig reaktion på en dator som är för varmt och riskerar att drabbas av värmen.

Oförklarlig fel och frysning

Datorn fungerar bäst när vid optimal temperatur. Om datorn inte stängs av när den når en hög temperatur, kommer du lätt uppleva effekterna när du använder datorn. Konstant frysning, oförklarliga felmeddelanden och nedsatt funktion är alla tecken på en överhettad dator. Tyvärr, de är också tecken på virus och minskad minne, så det kan vara svårt att diagnostisera överhettning med funktionalitet ensam, om de inte kombineras med andra frågor.

Varm vid beröring

Den mest sunt förnuft sätt att se om din dator är för varmt att röra på utsidan av målet. Även om du inte kommer att kunna berätta den exakta temperaturen inuti maskinen, kommer den faktiska utanför höljet känner sval vid beröring. Beroende på vilken modell av dator du äger, bör den inre temperaturen varierar mellan 60 och 100 grader Fahrenheit. Om du kan känna värmen på utsidan av datorn, det finns en god chans att det är över 100 grader inne och benägna att överhettning.

Problem med Toshiba Satellite Bärbara datorer


Det kan vara mycket frustrerande när du stöter på ett problem med din Toshiba Satellite bärbar dator. Tyvärr är dessa specifika Toshiba bärbara modeller har en tendens att stöta på vissa problem på grund av deras design. På den positiva sidan, har datatekniker pekade flera av dessa frågor, och de har felsökningsinformation lätt tillgängliga för att hjälpa Toshiba Satellite ägare. Dessa är några vanliga problem och lösningar.

Överhettning

Om den bärbara datorn stängs av slumpmässigt när du försöker köra olika program så är det oftast händer på grund av en överhettad dator. Detta kan inträffa eftersom din kylfläns är fylld med damm, som påverkar driften av kylfläkten. Värmen som lämnar processorn fastnar i din bärbara dator kan leda till överhettning och stängs. Köp tryckluft i en burk och blåser den antingen i luftintagen är belägna på undersidan av den bärbara datorn eller ta bort tangentbordet för att komma till kylfläkten och blåsa dammet av. Om detta inte löser problemet, kan du behöva byta ut kylfläkten; du ska höra det börja arbeta när du startar upp din bärbara dator.

defekt minne

Detta problem är typiskt redovisas vid uppstart. Om du ser konstiga tecken eller rader av punkter på skärmen, tyder detta defekt inbyggt minne. För att testa detta problem måste du ta bort externa RAM-moduler och hämta memtest 86+ nytta och bränna den på en skiva (se Resurser). Du kan sedan köra verktyget från skivan efter att starta om datorn. Tyvärr, om detta är problemet du kommer att behöva byta ut moderkortet.

Grenuttag Problem

Kraft uttag på dessa bärbara datorer har en känd historia av att förlora kontakten mellan den positiva stift och moderkortet. Du kan diagnostisera detta problem om du märker din laptop batteridrift när strömadaptern är inkopplad i. För att åtgärda detta problem måste du ta isär den bärbara datorn och ta ut moderkortet. Du måste sedan löda pluggen (detta bör endast utföras av personer med laptop reparation erfarenhet.)

Ladda batteriet

Om din bärbara dator inte slås på vid start på batteri eller batteriladdningen lysdioden tänds inte när du ansluter den till eluttaget, är batteriet inte laddats korrekt. För Toshiba satelliter som bara fungerar när de är anslutna, måste du hämta den senaste BIOS för Satellite modell från Toshiba webbplats. Toshiba rekommenderar att du bör använda version 1.30 eller nyare (se Resurser).

Instruktioner för en Targus Laptop Fan


Targus Chill Mat serie Avkylning mattor är konstruerade för att ge ytterligare luftflöde för bärbara datorer och netbooks. Enheterna ansluter till datorn via USB och dra ström från hamnen. Detta möjliggör en Chill Mat externa fläktar för att kyla datorns undersida för att hålla den från att överhettas. En överhettad dator kan orsaka långsamma nedgångar och hårdvarufel. Chill Mat linjen håller också en användares ben från att känna värmen från datorn.

Instruktioner

1 Anslut Targus Chill Mat till datorn med USB-kabeln.

2 Starta datorn om den inte redan är igång. Chill Mat drar ström från datorn och kommer inte att fungera om det inte är påslagen.

3 Vrid Chill Mat på. Några av Chill Mats har på / av växlar medan andra kommer att slås på automatiskt.

4 Placera den bärbara datorn på toppen av Chill Mat. Placera mattan så att den inte ligger plant, kommer detta att göra det möjligt för maximalt luftflöde. Många av funktionerna kommer att innehålla en slide-out plastbiten att vinkla mattan med.

Har Temperatur påverka prestanda av datorkomponenter?


Datorn är en effektiv maskin med rörliga delar. Ungefär som motorn i en bil, komponenterna blir uppvärmd när i rörelse och i bruk. När datorn levereras med flera typer av fläktar för att kyla dessa komponenter, om fläktarna inte fungerar effektivt eller är igensatta med smuts och damm, kan datorn överhettas. En överhettad dator har flera misslyckas-kassaskåp för att skydda hårdvaran, så att du kommer att märka en skillnad i datorns prestanda om det blir för varmt.

Varm och kall

Både varmt och kallt kan ha en effekt på dina datorkomponenter, men värmen är det verkliga hotet när det gäller att hålla datorn igång. Datorer naturligt producera värme, så i allmänhet, de kör bättre i kallare temperaturer. Det enda undantaget är när man använder en bärbar dator med en touch pad, eftersom pekplattan inte kan identifiera touch av fingrarna när det är för kallt. Annars är värme mer av ett hot mot datorer än kall, eftersom överhettning kan orsaka intern maskinvara inte fungerar.

benägna komponenter

Vissa komponenter i datorn är mer mottagliga för temperatur än andra. Eftersom kylan inte har mycket av en effekt på intern maskinvara, det är överhettning du behöver oroa dig. Vanligtvis är det varmaste platsen på datorn är nära processorn, som värms upp när den används. Moderkortet, systemminne och hårddisken är också benägna att överhettas när långvarig användning och i vissa uppvärmda förhållanden.

överhettning Symptom

Du vet dina datorkomponenter överhettas förresten datorn svarar. Ta bort det yttre höljet på datorn och tryck de olika komponenterna. De bör aldrig vara så varmt att man måste dra fingrarna borta omedelbart. En uppvärmd dator har en felsäker så att överhettning inte förstöra din hårdvara. Du kommer att märka din dator svarar trögt och slutligen stänga för att bevara dina interna komponenter tills datorn kan kylas ner igen.

Vad ska man göra

Om dina datorkomponenter är varm vid beröring eller datorn har stänga, du sannolikt har en kylande problem. Fläktarna i datorn kanske inte fungerar effektivt, så kontrollera att se om de är igensatta med damm eller flytta ryckigt. Rengör datorn med tryckluft, eller ta datorn servas och har fans ersättas så att maskinvaran inte är förstört av konstant överhettning under användning.

Antec 900 datorlådor är tillverkade för datorspelentusiaster som vill bygga sin egen dator till sina egna specifikationer. Luftfilter är ett valfritt säkerhetsegenskap för att hålla insidan av dator ren. Du kan köpa filter på många datorbutiker.

Fungera

Antec 900 datortorn kräver fläktar på framsidan av ärendet för att hålla komponenterna svalna inuti datorn. En överhettad dator kan skada dessa komponenter. Fläktarna dra in luft i fallet tillsammans med damm och skräp, som också kan skada komponenterna inuti maskinen eller öka temperaturen i datorn tornet.

Plats

Två fläktar är installerade på framsidan av datorhöljet. Dra ur nätsladden och all kringutrustning och placera Antec 900 på en stabil yta med datorns baksida mot dig. Ta bort de två skruvarna på höger sida på baksidan av målet glida öppna fallet. Dra hårddiskar av sina vikar på framsidan av datorhöljet för att komma åt fans.

Installation

Skjut filtren bakom fläktarna så att skruvhålen på kanten av filtren stämmer med de öppna hålen på datorns hölje. Placera skruvarna genom skruvhålen för att fästa filter i fallet. Installera hårddiskar i sina vikar när du är klar och avsluta ärendet.

En överhettning dator är en felaktig dator. Om datorn körs på en högre än idealiska temperaturen, kommer det inte vara på det mest effektiva. Om datorn blir för varm, kommer det antingen stänga av eller gå sönder. Gateway bärbara datorer är inte mer känsliga för överhettning än någon annan dator, men kommer förmodligen att uppleva överhettningsproblem någon gång, oavsett ålder.

Undvik överhettning

Datorn alstrar värme som det fungerar. Även Gateway datorer har ett sofistikerat och omfattande system värmeöverföring, alla bärbara datorer är mindre än perfekt på att ta bort värme. Efter några timmars användning, kan värmeuppbyggnad bli allvarliga om datorn inte är väl ventilerad.

När en dator blir överhettad, kan det stängas av. Många bärbara datorer har en värmesensor och programvara som stänger ner datorn om komponenterna blir för varmt. Detta kan vara problematiskt eftersom avstängningen inte brukar föregås av en varning, och det är ögonblicklig.

Vissa datorer, vanligtvis äldre, kan eller inte kan stängas av. I vissa fall kan de lödfogar på moderkortet värma förbi smältpunkten för lodet användas. Dessutom kan moderkortet flex, vilket komponenter för att koppla. När styrelsen svalnar och återgår till sin ursprungliga form, kommer komponenten förbli frånkopplad, och datorn kommer inte att fungera.

symptom

Den första och mest märkbara symptom på en överhettad dator kommer att vara att det känns varmare än vanligt. Generellt sett, kommer du att märka varm luft som kommer från ventilationsöppningarna, och värme via tangentbordet.

Nästa steg i överhettning blir datorns fläktar körs med en högre hastighet. De flesta datorer variera hastigheter sina fans för att flytta värme mest effektivt. En fläkt som körs i normal hastighet kommer att producera en knappt hörbar hum. En fläkt som kör i hög hastighet kommer att vara betydligt högre. När processorn arbetar hårt, kan fläkten sparka in en högre hastighet momentant; fortsatt hög hastighet är ledtråden att datorn kan rinnande varmt.

Slutligen är det sista steget för överhettning avstängning. Datorn kommer antingen stängas, vilket kräver en avkylningsperiod innan start, eller möjligen sluta fungera helt och hållet. Om datorn inte startar, kan det kräva av en professionell.

Damm

En av de vanligaste orsakerna till dator överhettning är damm uppbyggd. Processorn i din Gateway dator innehåller en kylfläns, som kommer att göras av en värmeledande metall. En fläkt som är kopplad till kylflänsen blåser den uppvärmda luften bort från värmesänkan, vilket tillåter processorn att arbeta vid sin idealtemperatur.
Om damm byggs upp på kylflänsen, kan det fungera som en isolator och fälla värmen i kylflänsen. Fläkten kommer inte att kunna överföra värme så effektivt från kylflänsen, och så småningom, kommer värmen uppbyggnaden vara för stor för komponenterna. Detta ses inte ofta i nyare datorer.

Dammproblem kan åtgärdas enkelt; regelbundet blåser komprimerad luft genom datorns ventiler vanligtvis bort damm uppbyggd. Om du inte känner dig bekväm service datorn kontaktar en tekniker.

blocke~~POS=TRUNC Ventiler

Bärbara datorer är kända för sin bärbarhet och bekvämlighet. Du kan använda dem i knät, trots allt. Men termen "laptop" ersätts av "notebook" eftersom datorer inte är verkligen avsedd för bärbar användning. Värmeavgasventilerna på undersidan av datorn är alltför lätt blockeras när datorn används i knät. Förutom att orsaka datorn att överhettas, är det möjligt att upprätthålla en brännskada på benen från datorn.

En enkel fix för detta problem är att placera datorn på en plan, hård yta, som ett bord. Datorn bör ha tillräckligt utrymme för att tillåta tillräcklig ventilation om värmeöverförings komponenter fungerar korrekt. Det är också möjligt att köpa eller göra en bärbar dator pad som gör att korrekt clearance av datorns värme ventilationsöppningarna.

felfungerande komponenter

Din bärbara dator kan vara överhettning på grund av icke-funktionella fans. Detta är osannolikt, men om datorn överhettas ständigt känner ventilerna. Om du inte känner luften i rörelse, eller höra fläktarna igång, är det möjligt att fläkten har slutat arbeta, eller är felaktigt ansluten till strömkällan. Korrigera detta problem kan kräva tjänster av en tekniker.

expert Insight

För att undvika överhettning, göra en vana att använda tryckluft för att blåsa datorn ut varannan månad, och köpa eller bygga en bärbar dator pad som ger minst 3/4 tum fritt utrymme för optimal kylning.

PC Minnesdiagnostik


Många PC-ägare har upplevt enstaka problem med sin dator. Dessa kan vara allt från slumpmässigt frysning till den fruktade blå skärm av döden. När problem uppstår, många hem datoranvändare väljer att kontrollera problem själva snarare än samtal en expert. Användare kan vända sig till en minnesdiagnostikverktyg för att räkna ut vad som kan orsaka problem med sin dator.

RAM Symtom

Datorer styra med något som kallas direktminne, eller RAM. RAM innehåller information i en dator och gör att datorn kan fungera. När problem uppstår med RAM, datorer uppvisar symptom som frysning och oväntade omstarter när den används. För att avgöra om dessa problem är relaterade till RAM eller någon annan dator fråga som ett virus, datorer som kör Windows inkluderar ett program som heter Windows Minnesdiagnostikverktyget för att upptäcka minnesproblem. För datorer som saknar denna funktion, minne diagnostik programvara, såsom Memtest86, kan köpas eller laddas ned.

diagnostik Använd

Minnesdiagnostikverktyg undersöka datorns RAM och kör en serie tester för att se till att RAM fungerar som det ska. Om det finns ett problem med datorns RAM-minne, är diagnostiktestresultaten anges som ett misslyckande. Diagnos resultat kommer att lista exakt vilket område RAM har misslyckats. Dessa resultat är ofta kodade så att dataexperter som kan fixa din dator vet vad problemet är.

Running Diagnostik

Att köra minnesdiagnostik på en dator, måste datorn vanligtvis startas så att testet kan genomföras. Du kan antingen välja att starta om datorn omedelbart att köra diagnostiska tester eller du kan söka efter problem vid nästa omstart av datorn. När datorn har startats om, kommer minnesdiagnostiktest brukar börja omedelbart. Ett annat alternativ för minnesdiagnostik är att använda en disk återvinning eller installationsskivan för Windows som följde med datorn. För detta måste du starta om datorn med installationsskivan i CD- eller återvinnande bricka i diskettenheten. Den diagnostiska informationen laddas från hårddisken, eller i fallet med installationsskivan måste du välja alternativet reparera från skärmen.

Avancerade alternativ

Även om diagnostikverktyg brukar köra automatiskt, kan mer avancerade datoranvändare välja avancerade inställningar för testning. Med Windows diagnostik, kan du justera provblandning, cache och passera räkningen för testning. När diagnosverktyget öppnas genom att trycka på F1 nå de avancerade inställningarna. Test mix behandlar den typ av test som du vill köra: antingen grundläggande, standard eller förlängas. Cache inställningar kan ändras till antingen standard på eller av. Med pass räkna, kan du välja hur många gånger ett test kommer att upprepas. När du har ändrat inställningarna kan du trycka F10 att börja testa.

med användning Resultat

Som en hemanvändare, kan du välja att antingen forska felkoder som returneras av diagnostiken eller skriva ner dem att rapportera till en dator reparation person. Detta kan antingen vara datortillverkaren eller en tredje part reparatör. Tittar upp felkoden själv genom att göra en sökning på Internet låter dig veta de potentiella orsaker till RAM fel, till exempel om RAM misslyckas eller helt enkelt inte fungerar. Vrida felkoder över till en dator reparatör låter dem försöka lösa problemet på egen räkning. Några av de vanligaste fixar till de problem som kan uppkomma bland annat utför en start reparation, återställa datorn till ett tidigare tillstånd eller helt byta ut RAM.

Varför min laptop Hämta heta så snabbt?


Alla bärbara datorer alstrar värme, men en överhettad dator kan skada din dator och dig själv. Det finns flera orsaker till din bärbara dator kan bli varmt för fort, och du kan göra för att avhjälpa situationen.

Funktionsstörning Kylsystem

Laptop kylsystem är mycket små och ibland otillräckligt för att effektivt kyla ner den bärbara datorns delar. När en bärbar dator kylsystem slutar fungera korrekt, kommer temperaturen att stiga mycket snabbt. Håll CD-ROM facket öppen för att uppmuntra luftcirkulation och byta fläkten så snart som möjligt.

Damm

En dammig laptop är en annan vanlig orsak till överskottsvärme. Att värme kan då orsaka inre komponentfel. Rengör din bärbara dator var tre till sex månader med en burk med tryckluft för att eliminera uppbyggd.

blocke~~POS=TRUNC Ventiler

De munstycken placerade på undersidan av din bärbara dator blir ofta blockeras när den placeras på mjuka ytor som varv och sängkläder. Skapa ett utrymme mellan din bärbara dator och mjuka ytor genom att köpa en bärbar dator skrivbord eller kylning pad för att vila på. Den upphöjda position främjar bättre cirkulation och luftflödet till intagsgaller.

Vad gör en bärbar Hot?


En överhettad laptop kan ge allvarliga konsekvenser, såsom driftsfrågor, en dyr reparation bill eller värre. Problem med överhettning kan uppstå av flera skäl, allt från enkla vårdfrågor till interna hårdvaruproblem.

orsaker

Intensiva aktiviteter såsom spel, virusgenomsökningar eller lägga stora mängder programvara kan leda till överhettning. Blockering bärbara ventiler av lösa kläder eller skräp kan minska luftflödet och öka laptop inre värme. frågor hårdvara, såsom en icke-fungerande kylfläkt, hålla din bärbara dator påslagen hela tiden, eller lagra den i ett varmt rum kan orsaka överhettning.

tecken

Varningssignaler om en överhettad dator inkluderar plötsliga stopp, konstant eller bullriga fan användning, minnesfel och även totalt systemfel.

Behandling

Undersök dina ventiler och rensa ut eventuella hinder. Ta bort onödiga program från hårddisken. Om din bärbara dator fortsätter att överhettas, ta den till en verkstad för ett diagnostiskt.

Förebyggande

För att undvika laptop överhettning hålla ventilerna fria från skräp och använda din bärbara dator på en plan yta för att upprätthålla luftflödet. Stäng av datorn när den inte används, förvara den i ett svalt rum och undvika intensiva aktiviteter som sliter sin hårddisk.

fördelar

Genom att hålla förhållanden sval och stressfri för din bärbara dator, kommer du att bidra till att öka dess hastighet och övergripande hållbarhet.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com