skillnad mellan vga och qvga

Vad är VGA och QVGA?


När man tittar in i sfären av display-teknik, kan du komma över omnämnanden av "VGA" och "QVGA." I många avseenden är de två begreppen relaterade - både hänvisar till en resolution standard som används för digitala displayer. Men VGA avser även specifika hårdvaruteknik, medan QVGA är nästan uteslutande används till resolution standard.

VGA

Video Graphics Array (VGA) standarden har utvecklats av IBM 1987. Utformad som ett standardiserat bildskärmsgränssnitt, nästan alla moderna skärmar är utrustade för att ansluta via detta system. VGA-kompatibla bildskärmar ansluta till en dator via en trapetsformad 15-stiftskontakt. VGA är också en tillhörande skärmupplösning standard, visar bilder på en datorskärm med en maximal upplösning på 640 gånger 480 bildpunkter. VGA skulle utgöra grunden för många reviderade former av standarden, inklusive "Super" VGA, mer känd som SVGA. SVGA kan visa högre upplösning, såsom 800 pixlar med 600 pixlar och även 1024 pixlar med 768 pixlar.

QVGA

Quarter Video Graphics Array (QVGA) är en upplösning standard som härrör från VGA, även om dess gränssnitt teknik och chipset inte är relaterade till den äldre standarden. Den har fått sitt namn från sin upplösning, 320 pixlar med 240 pixlar. Denna resolution är en fjärdedel så stor som den ursprungliga VGA-upplösning standard introducerades av IBM, 640 gånger 480 bildpunkter. Till skillnad från de flesta skärmar som använder en liggande eller horisontell stil orientering, QVGA skärmar använder vanligtvis en stående eller vertikal orientering.

VGA Tillämpningar

VGA används normalt i datorskärmar och andra relaterade bildskärmar. Standarden har sett mindre användning till förmån för högre upplösning format som SVGA under de senaste åren. Ändå fortsätter format för att njuta av nästan universell integration på hårdvara, vilket gör de flesta äldre bildskärmar framåt kompatibla med de flesta moderna datorsystem. VGA-kablar är också ibland används för att koppla en inmatningsenhet som en spelkonsol med en återgivnings som en datorskärm eller TV.

QVGA Tillämpningar

På grund av karaktären av sin lilla upplösning är QVGA används nästan uteslutande i handhållna enheter. Dessa inkluderar telefoner, kameror och handhållna spelsystem. Detta medium är ofta föredraget för dess kompakta storlek och utrymmeseffektivitet, när två bestämda must hantera små handhållna enheter. Denna användning i mobila enheter är varför upplösningen typiskt visas i stående format.

Skillnader mellan Prioritet och Ground Shipping


Det finns flera skillnader mellan prioritet och mark frakt. Medan marken sjöfarten är den mest ekonomiska, är det inte alltid det bästa valet om timingen är ett problem. Prioritet sändnings inkluderar tre dagar, två dagar och natten sjöfart. Det tenderar att vara dyrare men är ibland det bästa alternativet när tiden är knapp.

transit Time

Annat än priset, är transittiden en av de mest betydande skillnaderna i prioriterade och mark transportsätt. Mark frakt inom USA är normalt levereras inom fem till sju arbetsdagar. Om paketet kommer i närheten, kan det vara mycket snabbare. Till exempel, om ett paket levereras marken från en Washington plats till en Oregon läge, är typisk transittid en till två dagar. Med prioritet sjöfart, kan överföringstiden vara tre dagar, två dagar eller följande arbetsdag. Allt detta bestäms av den särskilda prioriteringen metod som valts.

garanterad leverans

Ground frakt kan inte garanteras. Transittider är uppskattningar. Stora transportfirmor garanterar prioriterade transporter att anlända med ankomst. Detta innebär att om ett paket sänds tre-dag, det kan faktiskt levereras i två dagar. Om det är viktigt för ett paket att komma fram på ett visst datum, är natten sjöfart det bästa alternativet.

Prissättning

Prioritet sjöfarten är dyrare än marken sjöfart. Faktorer som påverkar priset på sjöfarten är storleken på rutan, vikten av lådan, där paketet sjöfarten från och där det leverans till. Ju snabbare tjänsten, desto större och tyngre paketet, och ju längre det går, alla göra sjöfarten dyrare, både prioriterade och marktransportsätt.

överväganden

När du placerar en order, kom ihåg att hålla handläggningstid i åtanke. Medan vissa företag fartygsbeställningar samma dag som de beställs, kan andra företag ta några dagar att leverera order. Denna information kan vanligtvis hittas på bolagets hemsida i sin sjöfart politik eller kundservice område.

Eventuell skillnad mellan videokonferenser och Virtuellt klassrum?


Termerna "videokonferenser" och "virtuella klassrum" avser båda samma dagens metod för kommunikation. Ändå människor använder vanligtvis varje term i olika sammanhang. Datorer, en Internet-anslutning och audio / videoutrustning är viktiga saker som behövs för en lyckad videokonferens eller virtuellt klassrum session.

Översikt

Liten skillnad mellan videokonferenser och ett virtuellt klassrum. Videokonferens är den teknik med vilken individer eller grupper i olika fysiska inställningar kommunicerar via en live-video streaming session över Internet. Människor använder videokonferenser i en mängd olika inställningar, inklusive för affärer och fritid. När en grupp av studenter använder videokonferenser, är denna process som kallas ett virtuellt klassrum. En virtuell klassrum gäller inte bara för elementära, gymnasiet och studenter; vuxna som distansutbildning kan också använda denna teknik för att delta i virtuella föreläsningar.

Videokonferenser Fördelar

Videokonferens är en teknik som används av många företag. Det gör att kollegor att hålla virtuella möten där de kan se och höra varandra, utbyta idéer och även se samma presentationer utan att fysiskt vara på samma plats. Denna teknik är särskilt idealiskt för företag med många kontor runt om i landet eller världen, eftersom det sparar betydande kostnader och tidsresor.

Virtuella klassrum Fördelar

Videokonferenser i undervisningsmiljö, eller ett virtuellt klassrum, har många fördelar för studenter. Beroende på budget och fysiska placeringen av en viss skola, ta en studieresa för utbildningsändamål kan vara svårt eller omöjligt. Även ett virtuellt klassrum med ett museum eller annan typ av utbildningsinstitution, kan eleverna lära sig i ett icke-traditionellt sätt. NASA är en organisation som ofta använder denna teknik för att låta eleverna ta kontakt med astronauter i rymden.

Utrustning

Förutom en dator, kan högtalare, mikrofoner och och internetuppkoppling, företag och skolor använder annan utrustning för att underlätta videokonferens. Eftersom att ha en stor grupp samlas kring en dator är ofta opraktiskt, använder en skola eller ett företag ofta en projektor och skärm för videokonferenser. Med en projektor, kan en stor grupp se och höra människor i andra änden av samtalet med lätthet.

Skillnader mellan CD och disketter


Du kan lagra data på både en diskett och en CD, men de är inte utbytbara. Från lagringskapaciteten för media till tillgången på tomma skivor, finns det ett antal skillnader mellan skivor och disketter. För de flesta användningar, har ett format tydliga fördelar jämfört med den andra.

Lagringskapacitet

Den tydligaste kontrasten mellan disketten och CD är hur mycket data varje kan hålla. En diskett kan hålla bara 1,44 MB, som är extremt liten av moderna PC standarder. En CD, å andra sidan, kan hålla upp till 700 MB data, vilket gör det ett bättre val för stora filer som innehåller video, bilder eller bilder.

Skrift

Du kan skriva och skriva data till en diskettenhet så många gånger du vill. När skivan tar slut på utrymme, kan du helt enkelt radera filerna den innehåller och ersätta dem med nya. Å andra sidan, om du använder en traditionell CD-R, kan du skriva data till den endast en gång. Om du vill använda CD och om igen, måste du köpa en CD-RW-skiva med "RW" står för "omskrivningsbara."

Kompatibilitet

Ett problem med disketter är att de flesta datorer inte kommer med diskettenheter som standard. Om du behöver läsa en diskett, kan du behöva installera en USB-diskettenhet först. Dessa bärbara diskettenheter ansluta till en USB-port på vilken dator som helst, och när de väl är installerade de kan nås precis som alla andra enheten på datorn. Å andra sidan, har nästan alla moderna datorer en CD- eller DVD-enhet, och endera kan läsa en CD.

Enkel användning

Både CD-skivor och disketter är enkla att använda, men disketter blir allt svårare att hitta. Många datorbutiker och butiker kontorsmaterial har slutat sälja disketter helt och antalet försäljningsställen som säljer dem är endast förväntas minska mer i framtiden. Du kan dock fortfarande hitta disketter och diskettenheter i användning, både i hemmen och i företag.

Skillnader mellan WebLogic och BEA WebLogic


WebLogic är en applikationsserver baserad på Java Enterprise Edition. I många organisationer är det hjärtat av sin middleware. Emellertid kan en sökning på Internet för mer information dyker upp länkar till något som kallas BEA WebLogic. Du kanske undrar vad skillnaderna är mellan de två. Beroende på hur du tittar på det, det är verkligen inte kan vara så stor skillnad.

Samma produkt, olika versioner

WebLogic har bytt ägare ett par gånger sedan starten. För närvarande ägs av Oracle Corporation, är det mittpunkten i Oracle Fusion Middleware. Oracle erhållits WebLogic genom förvärvet av BEA Systems i syfte att stärka sin middle svit av produkter och etablera bolaget som en av de dominerande aktörerna på middleware marknaden. Sedan förvärvet av BEA, finns det inte mycket av en skillnad mellan WebLogic och BEA WebLogic annan än tillägg av nya funktioner mellan versionerna.

Historia av WebLogic

År 1996 Paul Ambrose, Bob Pasker, Laurie Pitman och Carl Resnikoff bildade en San Francisco-baserade företag som heter WebLogic Inc. Det är där WebLogic Application Server i sin första inkarnation utvecklades. 1998 hade WebLogic bli den första J2EE - Java 2 Enterprise Edition - applikationsserver, och hade fångat 70 procent av applikationsservern marknaden. Det var vid denna tid som konkurrens, särskilt från IBM: s WebSphere, gjorde ett partnerskap med BEA en bra idé. Den 28 september, 1998 BEA köpte WebLogic för $ 192.000.000 i lager.

Oracles förvärv av BEA

Skillnader mellan WebLogic och BEA WebLogic

orakel huvudkontoret

Under tiden var Oracle försöker göra inbrytningar i den lukrativa middleware marknaden. Däremot gjorde applikationsserver som drivs sin middle erbjudande inte verkar vara att väcka uppmärksamhet i IT-samhället. Oracle Application Server, eller OracleAS, är en J2EE-kompatibel produkt med OC4J behållare som fungerar som drifttider för J2EE applikationer. Ändå hade det ett oerhört svårt att konkurrera med BEA WebLogic och IBM WebSphere, de två dominerande aktörerna på den tiden. Avkänning av en förlorande strid med dessa två app server jättar beslutade Oracle att göra ett drag. I ett pressmeddelande daterat 29 april 2008 meddelade Oracle förvärvet av BEA. OracleAS byttes ut mot WebLogic, och Oracle Fusion Middleware föddes.

Tekniska skillnader mellan versioner

Skillnader mellan WebLogic och BEA WebLogic

Exalogic Elastic Cloud

Den senaste versionen som BEA släppt var WebLogic Server 10,0, och den senaste versionen som Oracle har släppt i december 2013 WebLogic Server 12c. Några av de uppenbara förändringar och uppgraderingar mellan versioner innehåller införlivandet av en nyare version av Java EE, bättre skalbarhet och ökad effektivitet. Det är inte allt, dock. Många konceptuella förändringar har genomförts också. Ingenjörerna på Oracle har alltid varit extremt fyndiga integrera förvärvade mjukvarusystem i sin familj av Oracle-produkter. Bortsett från ytterligare justeringar WebLogic för jämnare drift med världsklass RDBMS (Relational Database Management System), har de helt inriktad WebLogic 12c för molnet. Det har optimerats för Oracle Exalogic Elastic Cloud, företagets nya cloud computing-plattform.

Skillnader Mellan "Inkludera" och "Kräv" i Ruby


Språkanalys är ett grundläggande steg i att lära sig något nytt programmeringsspråk - även en jämförelsevis "enkel" språk som Ruby. En närmare titt hjälper dig att se skillnader mellan programelement som i slutändan avgör hur en Ruby-skript beter sig och senare, hur man använder skriptet korrekt. Medan "Inkludera" och "Kräv" uttalanden kan verka ganska lika vid första anblicken, en närmare titt visar viktiga skillnader. De två kan vara lätt förvirrad, dock, särskilt om du är bekant med programmeringsspråk som definierar dessa begrepp i olika termer.

Identifiering

"Kräv" ger Ruby en instruktion att importera klass eller modulfil från modulen bibliotekskatalog så att du kan referera till och använda koden i modulen i programmet. "Ta" är ett exempel på ett direktiv Ruby förprocessor kallas "mixin." I den referens du en modul och genom att göra så att du integrerar modulen och en del eller all verksamhet i din klass definition. Med hjälp av en mixin - i det här fallet, en "inkludera" - tillåter programmeraren att öka eller utöka funktionerna i en klass.

Syntax

Syntaxen struktur innefattar och kräver är likartade, men det attribut du lägga till var och en är olika. Syntaxen strukturen hos en innefattar lägger modulnamnet attribut till "inkludera" direktiv och omsluter attribut i citattecken, till exempel: include ". Module" I ett krav uttalande, lägga dig filnamnet attribut utan att använda citattecken. Till exempel: kräver filnamn.

Plats

En kräver uttalande är en enradig fristående uttalande som oftast införas strax efter direktiv öppningsvägen fil programmets. Till exempel, om du skriver och sparar en metod som kallas "Week" till biblioteket och vill använda metoden i ett annat program, tillsätt kräver uttalande:

! / Usr / bin / ruby

kräver "Vecka"

Även mindre vanliga, kan du också placera en kräver uttalande i en "om" villkorligt uttalande. En inkluderar är alltid en del av en större klassdefinition. Beroende på hur du tänker använda metoden, kan du inkludera variabler från metoden för att definiera klassen ännu längre:

klass Decade
inkluderar vecka
no_of_yrs = 10
def no_of_months
sätter vecka :: FIRST_DAY
antal = 10 * 12
sätter antal
slutet

överväganden

Skillnader mellan "Inkludera" och "Kräv" kan hjälpa dig att skapa en robust och väl fungerande Ruby-skript. Förstår dock att medan du använder ofta de två tillsammans, är detta inte alltid fallet. När du skapar en ny klass och har för avsikt att införliva metoder från en modul sparas till modulen biblioteket i den nya klassen, måste du använda båda. Om du skapar och använda metoden inom samma program, behöver du bara "är" det i klassdefinition.

Skillnader mellan DDR och DIMM


Förvirring över skillnaden mellan DDR och DIMM beror sannolikt på en missuppfattning av de två begreppen, och några relaterade begrepp, såsom RAM, DIMM och DDR. Kort sagt, är DDR en typ av RAM-minne som lagras på en DIMM, men det uttalandet inte vettigt om du & # 039; re inte säker på vad de termer betyder.

ram

RAM eller Random Access Memory är en typ av minne som används av datorn för korttids datalagring som tillåter lagrade data nås i valfri ordning. Denna slumpmässighet är där namnet kommer från. Liksom andra typer av flash-minne, är det en flyktig form av datalagring, vilket innebär att det kräver en konstant strömkälla för att lagra sina data. RAM har mycket snabbare tider åtkomst än ickeflyktigt minne såsom hårddiskar, och det lagrar program och filer som är i bruk.

DIMM

Skillnader mellan DDR och DIMM

En DIMM RAM

DIMM står för Dual Inline Memory Module, och det är den fysiska delen av en dator som RAM är i DIMM är långa, smala, tunna kretskort med flikar längs en kant. flikarna är översållad med platta metallstift som överför data mellan RAM och datorn. RAM själv är svart, rektangulära moduler på ytan av DIMM.

Typer av RAM

Olika typer av RAM kommer på olika typer av DIMM. Äldre DIMM har i allmänhet färre stift än nyare typer. Den första DIMM kallades SO-DIMM och hade 72 pinnar, medan DDR3 RAM har 240. DIMM med olika antal stift är oförenliga med varandra och kan inte installeras i datorer som inte är avsedda för den specifika typen av RAM.

DDR RAM

DDR RAM står för "Double Data Rate Random Access Memory", som kommer från det faktum att det är dubbelt så snabb som den typ av RAM ersatte. Det var först släpptes i juni 2000 och ersattes av dess efterföljare DDR2 RAM under våren 2003.

Skillnaden

Tekniskt sett är det ingen skillnad mellan DDR och DIMM, eftersom DDR RAM är en typ av DIMM. Skillnaden mellan DDR och DIMM är något som skillnaden mellan en Ford Focus och en bil. Till exempel, om du köper mer RAM-minne för din dator, kan du köpa en DIMM DDR RAM. Du kan också köpa en DIMM DDR2 RAM eller SDR RAM.

Programmeringsspråk som Java, PHP och C # bygga appar och webbplatser som körs på våra datorer, men en annan klass av språk används ofta bakom kulisserna för att kommunicera design och sammanhang nödvändigt att bygga applikationer. Dessa kallas modelleringsspråk och används för att beskriva den övergripande design, arkitektur och krav för mycket stora utvecklingsprojekt. En av de klassiska modelleringsspråk är UML, Unified Modeling Language, designad av Booch, Rumbaugh och Jacobson.

Bakgrund

UML använder en uppsättning diagram för att konceptualisera och kommunicera mjukvarudesign utgående från hög nivå översikter ned till klassförhållanden och processflöde. Det finns en mängd olika diagramtyper, inklusive användningsfall diagram som beskriver hur någon interagerar med programvaran, klassdiagram som beskriver konstruktionen och förhållandet mellan objekt som används av programmeringsspråk och sekvensdiagram som beskriver processflöde och kommunikation mellan objekt. Tillsammans blir de en omfattande och detaljerad software design dokument.

Modellering kontra procedur språk

Modelleringsspråk inte genererar programkod. Istället de kommunicerar design och koncept. Några, som pseudokod och klassansvarssamarbets kort, använder engelska ord för att beskriva deras innehåll. Andra, som UML och enhet / relationsdiagram, använder Blueprint liknande ritningar för samma ändamål. Ofta ett antal av dessa modelleringsspråk kombineras för att skapa den övergripande systemkonstruktionen dokument.

Till skillnad från UML, språk som Java, PHP och C # specificera detaljerade sekvenser av instruktioner som är nödvändiga för att skapa ett datorprogram. Koden är skriven med hjälp av ord och symboler, vanligtvis organiserade som en serie av textfiler, sedan tolkas eller översätts till en maskin igenkännbar språk. Om målet har en stationär dator, bärbar dator, webbserver eller mobil enhet, är koden organiseras på ett sätt som är avsett att läsas av en dator.

projekt~~POS=TRUNC roller~~POS=HEADCOMP

I en traditionell programvaruprojekt sekvens, måste laget fylla i analys och design före programmering startar. Eftersom UML är en formspråk, analytiker skapar UML-modeller och diagram som en del av designfasen. Programmering startar inte förrän designen blir godkänd av berörda parter.

Målgrupp

En annan skillnad mellan UML och verksamhetsspråk är deras tänkta målgruppen. Diagrammen kan skapas med hjälp av datorbaserade verktyg, och dessa verktyg kan även generera en del programkoden, men det primära målet är att kommunicera designkoncept för utvecklare och kunder. Procedur programmeringsspråk använda ord och symboler som översätter till ettor och nollor, läsbar endast av datorer.

andra skillnader

Ytterligare skillnader mellan UML och andra språk inkluderar: 1) UML använder diagram och ritningar medan arbetsspråk brukar textbaserat; 2) UML beskriver på hög nivå idéer medan programmeringsspråk specificera lågaktivt detalj; 3) UML beskriver abstrakta idéer medan programmeringsspråk genomföra dessa begrepp; och 4) Idéerna meddelas på en sida av UML kan översätta till flera tusen rader programkod.

En av de bästa sätten att slå några dollar bort av utrustning du vill - oavsett om det är en dator, mobiltelefon eller tv - är att köpa en renoverad eller renoveras objekt. I många fall, dessa objekt är lika bra som de som direkt ur lådan, men eftersom de anses använde de är i allmänhet billigare. Det finns en liten skillnad mellan renoverade och renoverade varor.

grundläggande Skillnad

Den grundläggande skillnaden mellan de två begreppen är att en renoverad post har returnerats av en kund eller kund, saneras, testas, ompaketerade och görs tillgängliga för återförsäljning. En renoverad produkt har också återvänt och rensas upp, men det har också gått igenom omfattande tester och eventuell reparation innan de ompaketerade och görs tillgängliga för återförsäljning.

Risk

Det finns en högre grad av risk kopplad till en renoverad produkt, eftersom det bara har gjorts för att se bättre kosmetiskt. Detta innebär att om det fanns ett problem som sporrade återlämnande av produkten, det kanske inte har behandlats. Rekonditionerade betyder det testades och att alla buggar och veck som hittades utarbetades innan det gjordes tillgänglig igen.

Garanti

I vissa fall, material rekonditionerade från den ursprungliga tillverkaren lämnar garanti på produkten. Men när det gäller enkla renoveringar, ofta gjorda på plats på återförsäljare, vanligtvis finns det ingen garanti på produkten.

ISO-kalibrerings representerar otaliga icke-statliga nationella standardiseringsorgan från omkring 150 länder. ISO 17025 är den senaste kodifiering av dessa mätstandarder. På samma sätt är DKD kalibrering etablerad ackreditering standard i Europa. DKD försäkrar de högsta normerna för produktion normer, bedömare, myndigheter och kritiska applikationer. Om ett mätinstrument har en DKD certifikat, till exempel, är en testare rätt att utföra interna ISO kalibreringar med denna DKD-kalibrerat referensinstrument.

Betydelsen av kalibrering

Kalibrering inom mätteknik innebär att bestämma avvikelser i en kompletta mätinstrumentet. Med kalibrering, det finns ingen inblandning i sig med mätinstrumentet, såsom nollpunktsjustering, span och linearitet inställningar. I stället mäter en instrumentets kalibrering fastställs mätan avvikelsen mellan skärmen och vad som påstås vara det korrekta värdet av vad som bestäms genom mätning. Till exempel, de materiella mätningar av dimensioner mäter avvikelsen genom att bestämma skillnaden mellan en markering och det korrekta värdet.

ISO

ISO bildades 1947 som International Organization for Standardization. ISO är en icke-statlig sammanslutning av nationella standardiseringsorgan från hundratals olika länder. ISO / IEC 17025: 2005 används av laboratorier för att utveckla sina system för kvalitets administrativa och tekniska ledning av verksamheten. Kunder, ackrediteringsorgan och tillsynsmyndigheter använder också ISO att bekräfta och förlitar sig på kompetensen hos laboratorier. ISO / IEC 17025: 2005 är tillämplig på alla laboratorier oberoende av antalet anställda, omfattningen av provning och / eller kalibrering aktiviteter. Om ett laboratorium inte åtar sig en eller flera av de verksamheter som omfattas av ISO / IEC 17025: 2005, är dessa krav inte tillämpas.

DKD

DKD står för "Deutschen Kalibrierdienst" och är en tysk kalibreringsservice. Den DKD verifierar integriteten för mätning och testutrustning för att nationella standarder vid ackreditering och kontinuerlig granskning av industrikalibreringslaboratorier. Detta garanterar att kalibreringar utförs av DKD-ackrediterade laboratorier ger en säker, spårbar och dokumenterad länk till nationella kalibreringsstandarder. En mätanordning är markerad med en ACK-kalibreringsetikett att dokumentera kalibreringstiden och antalet av dess kalibreringscertifikat. Kalibreringar vanligtvis utförs årligen.

skillnader

Den tyska ackreditering institution DKD grundades av tyska näringslivet och den tyska staten, som företräds av tyska laboratorium nationella standarder, Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB). Utgångspunkten för DKD är att passera ansvar PTB till industrin. Detta innefattar kalibrering av mät- och testutrustning. Utanför Europa är DKD standard inte obligatoriskt. Istället är ISO / IEC Guide 25 erkända. Sedan 1999, ISO / IEC 17025 ersatte EN 45001 och ISO / IEC Guide 25, som eliminerade några formella skillnader mellan DKD och ISO-certifiering. Befintliga DKD kalibreringslaboratorier uppfyller automatiskt normerna för ISO / IEC / EN 17025-certifiering.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com