radera tumblr

Lägga Extra Kolonner rader till Tumblr


Tumblr erbjuder ett urval av färdiga teman som du kan förhandsgranska och använda på ditt konto som sträcker sig från en enda kolumn teman för dem med upp till tre kolumner. De flesta av dessa teman har anpassnings inlägg per sida, så att du kan kontrollera hur många rader av blogginlägg, länkar och bilder visas på en enda Tumblr sida. Vissa teman stödja en "Oändlig rullning" alternativet som orsakar nya rader av blogginlägg att framstå som en betraktare bläddrar igenom din Tumblr blogg.

Instruktioner

Att välja en fler kolumn Theme

1 Öppna menyn "Anpassa" och klicka på "Browse teman."

2 Klicka på rullgardinsmenyn "Alla teman" och välj "Två kolumner" eller "Tre Kolumn" utifrån dina behov.

3 Välj ett tema och klicka på "Använd".

Styra inlägg per sida och Oändlig rullning

4 Återgå till menyn "Anpassa" och klicka på "Avancerade alternativ."

5 Klicka på "Inlägg per sida" i rullgardinsmenyn och välj antalet tjänster som du vill visa på varje Tumblr sida.

6 Återgå till menyn "Anpassa". Alternativt kan du få dina Tumblr display oändliga inlägg rader snarare än ett bestämt antal. Om ditt valda tema har en inbyggd "Oändlig Scroll" -funktionen, kommer det att visas här; bocka av denna funktion för att aktivera den.

Tips

 • Inte alla teman stöder oändlig rullning eller HTML redigeringar att öka kolumner. Du kan få en bättre känsla av ett tema inbyggda funktioner genom att läsa utvecklarens beskrivning av temat och förhandsgranska den innan du klickar på "Använd".
 • Du kan ändra HTML-koden på din Tumblr tema för att öka och minska kolumner och rader. Detta kan dock ge oförutsägbara resultat eftersom tema utvecklare inte tar ett standardiserat tillvägagångssätt för deras CSS etiketter och HTML-kod. Om du gör en kodningsfel, kan din blogg visas som en tom sida.

Även Tumblr ljud post funktion är ett bekvämt sätt att dela musik med dina anhängare direkt till sina instrumentbrädan, är du begränsad till en ljud inlägg per dag. Om du lägger upp en podcast, rad egna låtar, eller ens en indie ljudbok detta kan verkligen begränsa hur du får innehåll till dina följare. Att dela mer musik med dina anhängare måste du använda en extern tjänst, såsom Soundcloud, eller överföra låtar till din egen webbutrymme och använda en inbäddad MP3-spelare.

Instruktioner

med användning av Soundcloud

1 Klicka på "Ladda upp och dela" på Soundcloud framsidan. Du kan registrera dig för ett konto om du vill, men du kan ladda upp utan ett konto. Om du inte har ett konto, kommer Soundcloud kräver din e-postadress.

2 Klicka på "Välj filer" och välj den fil som du vill bädda in i din Tumblr inlägg.

3 Ange information om ljudklippet. Soundcloud kräver endast en titel och din e-postadress, men du kan också välja en typ och genre, anger en beskrivning, ladda upp en bild, tagga dina ljud, och även skicka filen till flera mottagare. Godkänn villkoren för användning, och klicka på "Spara".

4 Kolla din mail. Soundcloud kommer att skicka en länk till ljudfilen.

5 Klicka på "Dela" i övre vänstra hörnet av ljudspelaren och kopiera den inbäddade koden. Om du vill ändra estetik spelaren, välj "Anpassa Player" bredvid den inbäddade koden.

6 Öppna ett nytt inlägg i Tumblr. Välj "HTML" från formateringsfältet, och Soundcloud inbäddningskoden i HTML-fönster klistra. Klicka på "Uppdatera" och sedan "Skapa Post" för att skriva ditt bidrag.

Inbäddad MP3-spelare

7 Ladda upp din MP3-fil eller filer till en fil webbhotell; Tumblr erbjuder inte fil hosting-tjänster. Om du inte har en egen webbutrymme, erbjuder Dropbox ett offentligt alternativ för att dela filer som kan bäddas in i en spelare.

8 Öppna ett nytt inlägg i Tumblr. Om du bara planerar att lägga ljud, skulle en ny text post vara mest effektiva, Om du vill lägga i jämförda med en bild, kan du öppna ett nytt foto post och lägga till ljud till beskrivningen.

9 Välj en inbäddad MP3-spelare. Google erbjuder en grundläggande flash MP3-spelare som du kan bädda in med hjälp av HTML-editorn, Amit Agarwal skrivit koden för spelaren tillsammans med en grundläggande handledning i sin blogg inlägg om hur man kan bädda MP3-filer med Flash Player. (Se Resurser.)

10 Klicka på HTML-knappen i slutet av verktygsfältet Formatering; Detta kommer att öppna HTML-editor i ett nytt fönster. Klistra in MP3-spelare kod i editorn, redigera den med din MP3-filens URL. Om du använder Agarwal s handledning för Google-spelare, byt "MP3_FILE_URL" med filen webbadress. Klicka på "Update" när du är klar.

11 Testa din inbäddad spelare i den rika textläge. Ljudfilen, om till på rätt sätt, kommer att spela upp när du trycker på "Play". När inlägget är fullständig och korrekt, klicka på "Skapa Post."

Tips

 • Om du bädda in en flash-spelare i ditt inlägg användare kommer inte att kunna lyssna på den direkt på sina instrumentbrädor; de kommer i stället se en grå ruta som tar dem till din sida, där filen kan spelas upp.
 • Om du vill bädda in flera filer, enkelt lägga till flera spelare till posten.
 • Var försiktig när du postar ljud; inte lägga musik och ljudfiler som du inte har laglig rätt att dela.

Varje blogg värd på Tumblr har ett arkiv med tidigare inlägg placerade på <Tumblr Webbadress> / arkiv. Tidigare inlägg sorteras i kronologisk ordning och kan sökas igenom eller bläddra genom månad. En länk till arkivet kan läggas ut på framsidan av Tumblr blogg beroende på temat som används och anpassning av layouten. Mer information finns i Tumblr hjälpcenter.

Tumblr Platform

Tumblr är en lätt blogging plattform som specialiserat sig på kortform blogginlägg. Sju kategorier av tjänster är tillgängliga - Text, Foto, Citat, Länk, Chat, ljud och video. Mer avancerade funktioner som stöds av Tumblr inkluderar möjligheten att köa och schemalägga inlägg, efter märkning och Twitter integration. Inbyggda community-funktioner gör det möjligt Tumblr användare att följa andra bloggar som de är intresserade av och få uppdateringar via en central instrumentpanel. Bloggen följande mekanism fungerar på ett liknande sätt på Twitter, med möjlighet att reblog intressant innehåll.

Arkiv Screen

Varje Tumblr blogg har en tillhörande arkiv. De senaste inläggen kan visas genom att klicka på bloggen titeln på instrumentpanel. Äldre inlägg visas på arkivsidan på <Tumblr Webbadress> / arkiv. Inlägg organiseras av månaden och är utformade för att representera de sju olika posttyper - en video post till exempel har en play-knappen som visas över den. Arkivet använder en miniatyr rutnät layout och du kan se den dag då tjänsten genom att hålla muspekaren över den.

Visa och redigera inlägg

Använd sökandet och "Hoppa till månad" alternativ i det övre, högra hörnet av arkivet för att navigera genom inlägg. Genom att klicka på någon post i arkivlänkar till enskilt inlägg sida på Tumblr blogg i fråga. När du visar ett inlägg på din egen Tumblr, redigera och radera alternativ visas i det övre, högra hörnet, förutsatt att du är inloggad på ditt Tumblr konto. När du visar inlägg på andra Tumblr bloggar, alternativ till "kärlek" eller reblog posten visas i det övre, högra hörnet i stället. Redigerade inlägg kvar i arkivet på den dag då de ursprungligen skapades.

Tema och Page Design

Alla Tumblr blogg kan vara tema med hjälp av en layout från tema trädgården på tumblr.com/themes. Huruvida en länk till arkivet visas på framsidan av en Tumblr blogg beror på om den stöds av det tema du valt. Om ett arkiv länk inte automatiskt stöd, kan du skapa den manuellt genom att bygga en länk som pekar mot \ arkivområdet i Tumblr blogg. Om temat stöder sidor, kan du skapa en sida pekar mot arkivet också. Om du vill redigera en Tumblr tema väljer bloggnamnet från toppen av instrumentpanelen och klicka på länken "Anpassa utseende" på höger sida.

Lägga till bilder eller länkar till sidomenyn är enkel, men det ändå krävs en grundläggande förståelse av Hypertext Markup Language. Den "<img>" och "<a>" taggar berätta Tumblr som du vill infoga en bild eller länk, men du måste inkludera ytterligare information med dessa taggar så platsen vet var man kan hitta din bild eller hemsida. Att anpassa din blogg ännu mer, kan du genomföra ytterligare funktioner, till exempel en sökruta, med JavaScript. Du behöver inte känna någon JS själv - bara kopiera och klistra in den lämpliga platser koden.

Instruktioner

Infoga text, bilder och länkar

1 Logga in på Tumblr, klicka på "Inställningar" i övre högra och sedan välja bloggen att ändra från vänster.

2 Klicka på "skräddarsy" för att navigera till anpassning sidan, och sedan klicka i "Beskrivning" fältet.

3 Ange text i fältet för att lägga till en sammanfattning, introduktion, citat eller annan information i sidofältet.

4 Skriv följande kod i fältet för att infoga en bild:

<Img src = "[URL]">

Ersätt "[URL]" med webbadressen för bilden du vill lägga till din sidofältet.

5 Skriv följande kod för att lägga till en länk till en annan webbplats:

<a href="[URL]"> detta är ett exempel </a>

Som ovan, ersätt "[URL]" med rätt adress. Ange önskad länktexten mellan "<a>" och "</a>" taggar.

6 Infoga "<p>" på en ny linje för att separera element i sidofältet. Till exempel:

Detta är min Tumblr blogg.
<P>
<Img src = "http://www.example.com/mypic.jpg&quot;>
<P>
<a href="My" rel="nofollow"> http: //www.my_website_address.com&quot;> min hemsida </a>

7 Klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar på din blogg, och klicka sedan på "Stäng" för att lämna anpassning sidan.

Lägg till en tagg sökfunktion

8 Logga in på Tumblr, klicka på "Inställningar" i övre högra och välj bloggen att ändra från vänster.

9 Klicka på knappen "skräddarsy" för att bläddra till anpassning sidan, och klicka sedan på "Redigera HTML."

10 Klicka i den vänstra rutan, tryck "Ctrl-F" öppna Sök och skriv sedan "<head>" (utan citattecken) i sökfältet.

11 Tryck på "Enter" för att lokalisera etiketten "<head>", och sedan klistra in följande på en ny rad:

<Meta name = "text: Sök Label" content = "" />
<Script language = "text / javascript">
Funktionen tagsearch (form) {

window.location = &quot;/tagged/&quot; + form.tag.value;
return false;

}
</ Script>

12 Klicka på "Tillbaka" för att återgå till föregående sida. Klistra in följande i "Beskrivning" -fältet:

<Form onsubmit = "retur tagsearch (this)">
<Input type = "text" name = värde "tag" = "Sök Vår blogg" onFocus = "if (this.value == '{text: Sök Label}) {this.value =' '}" onBlur = " if (this.value == '') {this.value = '{text: Sök Label}'} "/>
<Input type = "submit" value = "Sök" />
</ Form>

13 Klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar på din blogg, och klicka sedan på "Stäng" för att lämna anpassning sidan.

Tumblr har en funktion som låter dig skapa flera bloggar med samma konto, med möjlighet att växla mellan dem på instrumentpanelen. Denna funktion gör det enkelt att samla många bloggar, som verkar som en bra idé då, men i slutändan är mer arbete än något annat. Lyckligtvis gör Tumblr det också enkelt att ta bort dessa bloggar när du inte hänga med dem längre. Det är viktigt att komma ihåg att om du har andra medlemmar i din blogg, måste de lämna det.

Instruktioner

1 Navigera till Tumblr.com, och logga in på ditt konto.

2 Klicka på titeln på bloggen du vill ta bort högst upp på instrumentpanelen.

3 Klicka på Medlemmar länken i högerspalten.

4 Klicka på "Lämna den här bloggen."

5 Klicka på "OK" när du ombeds av Tumblr för att bekräfta att du vill ta bort din blogg. När du tar bort din blogg, kan du inte få det tillbaka.

Tips

 • Du kan radera alla bloggar med undantag för din primära blogg, som är den som du skapade när du registrerade dig. Om du vill radera din primära blogg, måste du ta bort ditt konto.

Posterous och Tumblr är microblogging plattformar som syftar till att tillåta användare att kunna skapa en blogg inom några minuter och publicera flera olika typer av media snabbt och enkelt. Tumblr hade en konkurrensfördel med sitt erbjudande av rika teman kapacitet - buit i september 2009 meddelade Posterous tillsats av anpassade teman till sin tjänst. Förutom att ge användarna möjlighet att välja från ett galleri av befintliga teman, Posterous tillåter också Tumblr teman som ska användas på Posterous.

Instruktioner

1 Logga in på ditt Tumblr konto och få tillgång instrumentbrädan för bloggen innehåller det tema du vill kopiera till Posterous.

2 Klicka på "skräddarsy" anknyter längs den högra sidan av din Tumblr instrumentpanelen för att komma åt theming funktioner för din blogg. Den valda blogg visas i redigeringsläge, så att du kan göra ändringar i temainställningar.

3 Klicka på "tema" -fliken längst upp på skärmen, och klicka på "Aktivera anpassade HTML" alternativet. Detta kommer att visa den råa HTML för din nuvarande tema på just Tumblr blogg.

4 Kopiera hela texten i HTML-rutan genom att välja all text och trycka på "Ctrl-C."

5 Logga in på ditt Posterous konto i en annan webbläsare eller flik och välj bloggen som du vill tema från listan till vänster på hemsidan.

6 Klicka på knappen "Inställningar", rulla ned och klicka på "Redigera tema" under "look and feel" alternativ inom sidan Posterous inställningar. Temat redaktör öppnas, vilket ger dig tillgång till många alternativ för att anpassa ditt tema.

7 Klicka på "Avancerat" på vänster sida av skärmen, och klicka sedan på "Aktivera avancerade teman."

8 Skapa ett nytt namn för din anpassade tema. Detta kan vara vad du vill, och används för att återgå ditt tema om du bestämmer dig för att göra flera kopior.

9 Radera all text i "Custom HTML" -fliken, och klistra i den text du klarat av din Tumblr tema genom att trycka på "Ctrl-V."

10 Klicka på "Spara, jag är klar!" knappen i det nedre högra hörnet av skärmen. Din Tumblr tema visas nu i din Posterous blogg.

Tips

 • Posterous stöder inte JavaScript, så någon Tumblr teman som kräver det kanske inte fungerar korrekt.

När du konfigurerar din Tumblr sida, Tumblr ger dig ett stort antal teman att välja mellan. Det är lätt att ladda ner och installera dessa teman, men många andra teman finns på andra webbplatser som du kanske vill utforska. För att ladda ner och använda dessa teman, måste du kopiera temat kod och sedan klistra in den anpassade HTML-rutan på din Tumblr instrumentpanelen.

Instruktioner

1 Besök webbsida som innehåller det tema du vill hämta. Följ instruktionerna på sidan för att få koden för temat. De flesta sidor kommer att hänvisa dig att klicka på en "Get tema" eller "Download" -knappen och sedan en lång block av HTML-kod visas.

2 Öppna ett webbläsarfönster. Navigera till din Tumblr blogg instrumentpanelen på "tumblr.com/dashboard" och mata in din e-postadress och lösenord om du uppmanas att logga in.

3 Klicka på namnet på din Tumblr blogg på toppen av instrumentpanelen. Klicka "skräddarsy utseende" på den högra sidan av fönstret.

4 Klicka på "tema" längst upp på skärmen. Välj "Använd anpassad HTML" längst ned på tema menyn. Placera markören var som helst i HTML-fönster, tryck på "Ctrl" och "A" samtidigt för att markera hela dokumentet. Tryck på "Delete" för att radera den markerade koden.

5 Ta fram fönstret med HTML-koden för önskad tema. Tryck på "Ctrl" och "A" för att markera allt, följt av "Ctrl" och "C" för att kopiera koden till Urklipp. Gå tillbaka till webbläsarfönstret med din Tumblr sida. Placera markören i den anpassade HTML rutan och tryck på "Ctrl" och "V" för att klistra in i rutan mallkoden.

6 Klicka på "Spara och stäng" längst upp på skärmen för att spara dina ändringar. Din Tumblr blogg kommer nu att använda det nya temat.

Hur Mass bort etiketter på Tumblr


Tumblr innehåller en massa Post Editor som visar alla inlägg publiceras på din blogg. Denna redigeringsskärmen kan användas för att lägga till eller ta bort taggar från flera olika tjänster på en gång. Taggarna är förknippade med varje inlägg visas inte i editorn tills du öppnar Redigera taggar dialogen - härifrån kan du sedan ta bort alla taggar från dina valda inlägg. Det finns ingen möjlighet att välja alla dina Tumblr inlägg automatiskt.

Instruktioner

1 Logga in på Tumblr och välj bloggen du vill arbeta med i listrutan längst upp i sidofältet. Om du bara har en blogg i samband med din Tumblr konto det är markerat som standard.

2 Välj "inlägg" från sidofältet och klicka sedan på "Mass Post Editor." Tumblr visar ett rutnät av alla dina blogginlägg, sorterade efter månad, med den senaste visas överst.

3 Bläddra igenom din blogg arkiv välja inlägg som du vill redigera. Använd månad rullgardins att navigera runt din blogg arkiv. Välj "Redigera taggar" i verktygsfältet när alla relevanta inlägg är markerade.

4 Markera kryssrutorna förutom taggarna du vill ta bort från de valda inläggen, klicka sedan på "Ta bort etiketter." De valda taggar raderas och en uppdaterad lista med taggar visas på skärmen.

5 Klicka på din blogg titel i det övre vänstra hörnet för att återgå till instrumentpanelen.

Tips

 • Ta bort etiketter från inlägg ändrar inte posten unika URL. Dock kommer dessa tjänster inte längre visas i sökningar för taggar som du har raderas, om frågan drivs från Tumblr instrumentbrädan eller bloggens förstasida.
 • Tumblr erbjuder inte en enkel inställning för att ta bort specifika taggar från din blogg helt. Du måste arbeta genom din blogg arkiv, välja alla inlägg som presenterar en viss tagg, och sedan ta bort taggen med hjälp av de steg som beskrivs ovan.
 • Du kan även få tillgång till Mass inläggsredigeraren genom att besöka "www.tumblr.com/mega-editor" URL i webbläsaren när du är inloggad på Tumblr webbplats.

Hur att dölja datum på Tumblr


Tumblr är en mikro-blogging site med lätt anpassa funktioner. Till skillnad från andra fri blogging tjänster, låter Tumblr abonnenter har full kontroll över utseendet och utformningen av sina egna bloggar. Använda Tumblr customization bearbetar, kan du skapa dina egna teman med HTML, CSS och Tumblr egna anpassade variabler. Om du har en Tumblr blogg, kan du välja vilken typ av information som du vill visa, och utelämna eller dölja vissa delar, såsom post datum, med hjälp av Tumblr redigeringsverktyg.

Instruktioner

1 Logga in på Tumblr.

2 Klicka på din blogg titel och "Anpassa utseende."

3 Välj "tema" och klicka på "Använd anpassad HTML."

4 Hitta texten "{block: Datum}."

5 Radera allt innehåll inom "{block: Datum}" och "{/ block: Datum}."

6 Klicka på "Spara och stäng". Visa din blogg för att se ändringarna tillämpas.

Tumblr är en blogging plattform som använder sig av sju posttyper: text, video, ljud, foto, länk, chatt och citationstecken. Mer än en blogg kan skapas från en enda Tumblr konto, och varje blogg kan titulera med hjälp av ett tema plockas från galleriet på Tumblr.com/themes. För mer hjälp och stöd i att använda Tumblr, besök Tumblr.com/help.

Instruktioner

1 Logga in på ditt Tumblr användarkonto och instrumentbrädan visas. Klicka på "Chat" ikonen längst upp på skärmen för att börja arbeta på en chatt inlägg.

2 Ange en rubrik för posten i avdelning rutan högst upp. Detta är valfritt.

3 Ange dialog för ditt inlägg i huvudinmatningsrutan. Håll varje rad av dialog på en egen rad, med högtalaren listas i början, följt av ett kolon.

4 Använd rullgardinsmenyn längst upp i den högra kolumnen för att välja till vilken Tumblr blogg för att publicera inlägget. Välj "Min blogg" för att välja standard primära blogg.

5 Använd Publicera nu rullgardinsmenyn för att välja om du vill publicera inlägget omedelbart, spara det som ett utkast, lägga till det i kön, schemalägga det som ska publiceras på en viss tid och datum, eller hålla det privat.

6 Använd innehållskällan rutan för att länka till källan av samtalet, om det behövs.

7 Ange alla nödvändiga taggar i etiketter rutan till höger. Taggar används ofta för att gruppera tillsammans inlägg på en viss blogg samt upptäcka innehåll på Tumblr nätverket som helhet.

8 Ändra anpassade efter webbadress om du vill göra ändringar i standardwebbadressen som genereras av Tumblr.

9 Välj "Skicka till Twitter" för att auto-post en Twitter-uppdatering som länkar till chatt stolpen. Redigera standard tweet text om du vill åsidosätta de medföljande detaljer. Du måste ha tidigare kopplat ett Twitter-konto med din Tumblr konto för detta alternativ ska vara tillgängligt.

10 Klicka på "Låt folk foto Svara" alternativet till höger för att göra det möjligt för andra användare att svara med bilder till ditt inlägg. Yttra köas upp för moderering innan de publiceras.

11 Klicka på "Skapa Post" att publicera chatt stolpen.

Tips

 • För att göra ändringar i din chatt inlägg öppnar Tumblr instrumentpanelen på Tumblr.com/dashboard och klicka på "Redigera" på den relevanta stolpen.
 • Styling av chatt inlägg på din Tumblr blogg bestäms av den installerade tema.
 • Ytterligare blogg alternativ är tillgängliga genom att välja "Anpassa utseende" eller "Inställningar" från Tumblr instrumentpanelen.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com