proxynummer?

Vad är en proxynummer?


Vid beräkning termer, kommer sannolikt att hänvisa till IP-adressen för en proxyserver en proxynummer. En IP-adress i form av fyra tresiffriga tal, separerade med perioder.

Bakgrund

Många företag använder en proxyserver i företagsnätverket. En proxyserver ligger mellan Internetanslutningen och datorer på kontorsnätverk.

Funktionalitet

Proxyservrar kan utföra många funktioner, bland annat filtrera webbinnehåll för att säkerställa att personalen kan inte besöka webbplatser otillåtna av deras företags IT-policy, loggning sidans personal besök för övervakning och cachning besökta webbsidor för snabbare åtkomst. Många företag erbjuder dedikerad proxyserver enheter.

Konfiguration

Konfiguration av den relevanta proxy IP-adress kommer vanligtvis göras av din IT-avdelning. Det är också möjligt att ange de IP-adressnummer i inställnings sidorna på din webbläsare.

Om du använder en proxyserver för att ansluta till Internet, måste du ha Internet Explorer rätt konfigurerad för att ansluta till servern. En proxyserver fungerar som en bro mellan datorn och Internet. Denna inställning kan nås i Internet Explorer och kan konfigureras manuellt i händelse av en proxyserver förändring. För att konfigurera Internet Explorer för att ansluta till proxyservern, måste du ha rätt serveradress och portnummer.

Instruktioner

1 Dubbelklicka på ikonen Internet Explorer på skrivbordet. Detta kommer att öppna webbläsaren i ett eget fönster.

2 Klicka på "Verktyg" i rullgardinsmenyn i det övre högra hörnet av skärmen och klicka sedan på "Internet-alternativ."

3 Klicka på fliken "Anslutningar", klicka sedan på "LAN-inställningar" eller "dial-up Inställningar" knapparna. Alternativet du väljer måste matcha nätverkskonfiguration du använder.

4 Klicka på "Använd en proxyserver för anslutning" rutan för att kontrollera markera det.

5 Ange rätt proxyserveradress i "Adress" i dialogrutan och ange rätt "Port" nummer i "Port" i dialogrutan.

6 Klicka på "OK" för att spara de ändringar som gjorts.

Med hjälp av ett e-postklient som Outlook gör det lättare för dig att hantera och hålla reda på alla dina e-postmeddelanden och kontakter. Att veta hur man laddar ner Gmail till Outlook är en enkel process som kan slutföras inom några minuter. Användningen av POP-åtkomst görs enkelt tack vare Gmails enkla steg-för-steg-process som kan utföras av någon e-postanvändare.

Instruktioner

1 Logga in på ditt Gmail-konto.

2 Välj alternativet märkt "Inställningar" högst upp till höger i webbläsaren.

3 Välj "POP / IMAP" alternativ från inställningsmenyn.

4 Välj alternativet "Aktivera POP för Mail." Tillämpa inställningarna.

5 Öppna Outlook e applet. Klicka på "Verktyg" och "Kontoinställningar". Skapa en ny e-etikett.

6 Lägg proxynummer för Gmail i den nya e-postformulär. Använd Gmail konfigurations instruktionerna för att slutföra denna uppgift. Instruktionerna är i POP / IMAP. Tillämpa informationen för att spara den och låta e-postklient för att uppdatera.

Hur man använder Utorrent Med en HTTP-proxy


Även om du är online surfa på nätet, är datorn att skicka ut information som kan spåras för att identifiera vem du är och vad du gör, till exempel nedladdning av filer. Om integritet är ett bekymmer för dig vid nedladdning, kan du skydda dig genom att ladda ner filer under en proxy i Utorrent klient. Ställa en proxy gör att du kan vara anonym på nätet genom att hålla datorn osynlig för andra. Detta kommer att öka din online-säkerhet när du laddar ner filer från Utorrent utan att sakta ner datorns nedladdningshastighet.

Instruktioner

1 Öppna Utorrent programmet.

2 Klicka på "Alternativ", som ligger högst upp på skärmen mellan "Arkiv" och "Hjälp" alternativ.

3 Klicka på "Inställningar" på rullgardinsmenyn. Detta kommer att uppmana en annan meny visas.

4 Klicka på "Anslutningar" på vänster sida av menyn.

5 Utforska menyn. Till höger finns två separata fält, "Lyssna Port" och "Proxy Server". Hoppa över "Lyssna Port" -fältet och gå vidare till avsnittet "Proxy Server".

6 Leta upp och anteckna "Port" nummer. Portnumret ligger trea från vänster längst upp till höger på "Proxy Server" -fältet.

7 Gå till referens webbplatsen nedan och hitta en proxy som har samma portnummer som du skrev ned i steg 6. De portnummer finns bredvid proxynummer efter kolon. HTTP proxys är placerade till vänster på sidan och båda "SOCKS4" och "SOCKS5" proxys blandas tillsammans i samma område på den högra sidan av sidan. Ta del av vilken typ av proxy som du har valt, "SOCKS4", "SOCKS5", "HTTP" eller "HTTPS". Från och med nu går denna webbplats inte har några HTTPS proxys men detta kan ändra varje dag. Klicka och håll ner musknappen och flytta musen över proxy för att markera det. Högerklicka på proxy, och en liten meny visas. Välj "Kopiera" från menyn.

8 Gå tillbaka till Utorrent och upprepa steg 2, 3 och 4.

9 Hoppa över "Lyssna Port" -fältet och gå vidare till avsnittet "Proxy Server".

10 Klicka på nedåtpilen i rutan bredvid ordet "typ". Välj vilken typ av proxy du använder "SOCKS4", "SOCKS5", "HTTP" eller "HTTPS" i rullgardinsmenyn.

11 Högerklicka i proxy rutan och välj "Klistra in" från menyn som visas. Detta kommer att sätta in din proxy.

12 Klicka på "Apply" -knappen och klicka sedan på "OK".

13 Stäng Utorrent för att ändringarna ska träda i kraft, sedan öppna Utorrent.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com