ppp internet bruten

PPP Internet Protocol


När data passerar över Internet, dess väg består av en rad direkta humle från router till router på vägen. Point-to-Point Protocol (PPP) är en av de vanligaste protokoll som används för att skicka data direkt mellan dessa länkar.

Förmågor

PPP tar uppgifter som är avsedd att passera genom Internet och kapslar in den i "ramar" för att överföra från en länk till nästa. PPP kan inte ändra någonting om data Internet-nivå som den sänder. Även Internet Protocol (IP) är den vanligaste protokollet för att skicka data över Internet, det finns andra, och PPP kan hantera dem alla på samma länk på samma gång. PPP fungerar på alla typer av länkar, oavsett mönstret bit överföring eller överföringshastigheten.

upptäcka problem

När en router arbetar PPP tar emot en dataram, kan man upptäcka fel i bitar, t ex. vänt ettor och nollor (även om det inte kan korrigera felen). Om någon form av nedbrytning sker över en viss länk, PPP informerar IP (eller annan nätverksnivå protokoll) så protokollet kan använda en annan länk istället.

PPP-dataramar

Alla PPP-dataramar har samma struktur. Det finns sex områden, varav de tre första var och en byte långa och tillsammans informera mottagaren router eller modem som PPP används. Det fjärde fältet är en eller två byte lång och berättar routern vad Internet-protokoll som används (normalt IP). Femte kommer det egentliga budskapet Internet-nivå PPP passerar. Slutligen en två- till fyra-byte-långa fält innehåller kontrollsumman --- beräknade data för att kontrollera om det finns meddelande fel.

Link Control Protocol

Link Control Protocol (LCP) är hur PPP sessioner initieras. För det första att en router eller modem förfrågningar öppna en PPP-länk med en annan router och innehåller sina inställningar för dataramen storlek, hastighet, etc. Den andra måste styrka eller avstyrka och svara med sina preferenser. Efter önskemål ställs in och autentisering sker, passerar data mellan de två punkterna med hjälp av PPP. När sessionen är klar, är en "avsluta" meddelande som sänds av en sida, kommit överens om att den andra, och länk kopplar.

Punkt-till-punkt-protokoll (PPP) skickar trafik fram och tillbaka mellan två datorer. När du konfigurerar PPP-autentisering, du berätta din dator som du behöver ett användarnamn och ett lösenord för att ansluta till den andra datorn och slutföra anslutningen. Denna typ av autentisering används oftast med kabel eller DSL-tjänst. Om du är ute efter att konfigurera PPP-autentisering för Internet-anslutningen, kan du göra det genom att följa några steg.

Instruktioner

1 Öppna menyn "Start" och välj "Kontrollpanelen."

2 Välj "Nätverk och Internet."

3 Välj "Nätverks- och delningscenter" och välj sedan "Konfigurera en ny anslutning eller ett nätverk."

4 Välj "Anslut till Internet" och klicka på "Nästa".

5 Klicka på "bredband / PPPoE."

6 Skriv in namnet på din operatör och klicka på "Nästa".

7 Ange användarnamn och lösenord för PPP Internet-anslutning och klicka på "Anslut".

Serial Line Internet Protocol (SLIP) och Point-to-Point Protocol (PPP) är båda metoderna för att ansluta till Internet. SLIP utvecklades först och är mycket enklare än PPP, som skapades senare. PPP är faktiskt en hel uppsättning protokoll för att ansluta till Internet. Eftersom PPP är mycket lättare att konfigurera och innehåller många fler funktioner, har det gjort SLIP föråldrad. PPP är också säkrare än SLIP, eftersom den stöder lösenordsautentisering.

IP-adresser

SLIP stöder inte dynamisk tilldelning, vilket innebär att IP-adresser måste alla förkonfigurerad. SLIP har utvecklats och använts under 1980-talet när MODEM var långsam och enkel i jämförelse med nuvarande hårdvara. PPP är inte bara snabbare utan stöder dynamisk tilldelning av IP-adresser, vilket gör att ansluta till andra datorer en automatiserad process. Servern kommer automatiskt att sända IP-adressen för länken till kunden om att köra på PPP.

feldetektering

SLIP skapades för att endast inkapsla och skicka IP-paket. Feldetektering var aldrig en del av dess funktioner. PPP design kommer med inbyggda protokoll feldetektering. Dessa protokoll feldetektering övervaka och utvärdera integriteten hos de inkapslade data som skickas. Med de stora datamängder som överförs via moderna anslutningar är avgörande någon form av feldetektering. PPP använder så kallade "Magic Numbers" för att säkerställa en loop-fri länk vid anslutning.

Kompression

På grund av de relativt små mängder data som överförs via SLIP var kompression aldrig ses som viktigt. Data inkapslades och skickas utan något försök att göra dem mindre. PPP har inbyggd komprimeringsprotokoll på grund av de stora volymerna av data som har att sända. De protokoll komprimera data vid en ände av anslutningen och dekomprimerar dem vid den andra änden för att minska belastningen på länken.

Säkerhet

En av de största skillnaderna mellan SLIP och PPP är säkerhetsfunktionerna i den senare. PPP levereras med två olika autentiseringsmetoder, nämligen "Password Authentication Protocol" (PAP) och "Challenge Handshake Authentication Protocol" (KAP.) Användningen av dessa autentiseringsmetoder förhindra obehöriga användare från att ansluta till ett nätverk. SLIP har inget stöd för dessa funktioner, vilket gör det en säkerhetsrisk om du använder den på nätverk som obehöriga användare kan få tillgång till.

Vilka är farorna med internet dating webbplatser?


Uppvaktning, har dating och även äktenskap länge varit fylld med ångest och osäkerhet, samt enorma glädje och lycka. Farorna med internet dating webbplatser är inte ny; tekniken ger bara dessa faror ett större utlopp. Romantiska anslutningar på nätet kan vara lika djup och äkta som de gjort i mer traditionella arenor och personen bakom varje datorskärm är vanligtvis en verklig person som söker verklig sällskap. Som i offline dating, dock går internet dating ibland snett.

bedrägerier

Vilka är farorna med internet dating webbplatser?

Ibland ett brustet hjärta kan vara minst av dina bekymmer.

En del av de människor som registrerar sig på Internet dejtingsajter är inte ute efter kärlek, men för ett tillfälle. Dessa individer, både kvinnor och män, kunde visa din dating profil och anspråk på att vara vad du söker i en potentiell datum. Ibland att delta med dessa falska identiteter innebär att du kan avsluta med en blåmärken ego eller bruten hjärta - men skadan kan även vara mer konkret.

Finansiell Risk

Vilka är farorna med internet dating webbplatser?

Bedragare inte vill ditt hjärta, de vill ha dina pengar.

De vanligaste internet dating bedrägerier är de som försöker sära dig från dina pengar, enligt Federal Trade Commission. Även en fara tecken är uppvaktning i en snabbare takt - han eller hon förkunnar sin kärlek till dig nästan omedelbart, till exempel - dessa bedrägerier kan också köra för ett par månader. Vid något tillfälle, men kommer bedragaren anspråk på att ha ett sjukt förälder eller barn, behöver ett företag lån eller ha någon annan "emergency" som kräver en stor summa pengar, som de försöker övertyga dig att skicka till dem. När pengarna är i deras händer, de försvinner, bara till ytan senare under ett nytt namn och profil, söker nya offer.

Integritet och säkerhet Risk

Vilka är farorna med internet dating webbplatser?

Alltid vara försiktig med din information på nätet.

De flesta Internet dating webbplatser försöka vara så försiktig som möjligt med din information, eftersom de vet vikten av att bevaka din integritet. Men som med nästan alla online-närvaro, Internet dating webbplatser kan hacka, sätta din personliga och finansiella information i riskzonen. En god praxis är att följa etablerade Internet integritet och skydd rutiner, även på internet dejtingsajter.

personlig Risk

Vilka är farorna med internet dating webbplatser?

Mötas i en väl befolkade plats och har en bra tid.

Internet dating presenteras ibland mer fara för din personliga säkerhet än offline dating, om bara för att du inte alltid vet vem du verkligen träffa. Att bidra till att dämpa risken följa några säkerhetsregler. Möt i väl befolkade platser, gå i din egen bil eller har pengar och tillgång till en taxi eller vän, inte ge ut för mycket information på den första dagen och låta någon vet var du kommer att vara och som med. Lyssna på dina instinkter, men kom ihåg att många människor är exakt som de säger sig vara. Var så försiktig som behövs, men ha kul också, och förhoppningsvis kommer du att hitta det du letar efter.

Varför skulle Trådlöst internet arbete på morgonen och inte i kväll?


Det finns lite annat så unikt frustrerande som en långsam eller bruten Internetanslutning. Vanligtvis när anslutningen bryter du kan starta om modemet för att åtgärda problemet. Annars tenderar en bruten förbindelse att stanna bruten tills någon fixar det. Men ibland kan du uppleva ett tydligt mönster av Internet avbrott, såsom kvälls störningar. Regelbundna driftstörningar är ofta ett resultat av överbelastning på nätet, inte på din personliga hemnätverk, men på Internet företagets nätverk i ditt närområde.

högtrafik

Nationellt toppar personlig Internetanvändning tre gånger om dagen: på morgonen, på eftermiddagen och på kvällen. Kvällen topp tenderar att vara den största av de tre, och därför sannolika att leda till överbelastning på nätet. Lokala förhållanden varierar, men om din situation är typiska då kan du räkna mer trängsel på kvällen än vid någon annan tidpunkt. När du försöker använda en överbelastade nätverk vissa sidor och filer laddas långsamt, eller helt enkelt inte laddas alls.

bostadsområde Usage

Internetanvändning toppar morgon- och eftermiddagsförekommer främst på företagsnätverk som människor använder Internet på jobbet. Kvällen topp, dock förekommer främst på bostads nätverk som människor använder Internet i hemmet. Fastighetsnät brukar inte vara så robust, vilket gör att problemen med överbelastning likelier och allvarligare.

överbelastning på nätet

Internetleverantörer sälja ofta fler serviceabonnemang än sina nätverk fysiskt kan stödja. Deras chansning är att kunderna inte kommer att använda hela sin bandbredd samtidigt. Slarva så här sparar leverantörer pengar på utvecklingskostnader infrastruktur, men det innebär att nätverket överbelastning kommer att bli värre. När du har köpt en Internet-serviceplan leverantören annonserade förmodligen en anslutningshastighet för dig, såsom 10 Mbps. Tänk på det numret som en hastighetsgräns. Det är lika snabbt som det blir. Nu tänker på din Internet-anslutning som en bil på en överbelastad motorväg under rusningstid. På bostads nätverk, är kvällen den stora rusningstid. Om din leverantör inte har en robust nätverk, sedan under rusningstid du förmodligen inte kommer att drabba hastighetsgränsen. Eftersom överbelastning på nätet kan leda till webbsidor inte att ladda alls, kan du överbelastning på nätet för en bruten förbindelse.

Andra problem

Beroende på omständigheterna, kan det finnas andra skäl för att förklara varför den trådlösa Internet-anslutning fungerar inte under kvällen. Vissa lokala elektronik, såsom mikrovågor, störa trådlösa signaler. Om du har alltför många människor i ditt hus med hjälp av trådlöst internet på en gång, kan din personliga hemnätverk lida av överbelastning. Grannar och andra lokalbefolkningen kan kombitrafik på Internetanslutningen om du använder ett oskyddat nätverk, vilket också kan leda till trafikstockningar på ditt personliga nätverk. Om du använder trådlöst Internet via en smart telefon, har anslutningen att konkurrera om tillträde till mobilmast, och om du bor i ett bostadsområde som tornet kan vara mer överbelastad under kvällen. Det kan också finnas ett godtyckligt antal tekniska problem.

PPP Länkprotokoll


PPP står för Point-to-Point Protocol. Länken del av PPP kallas Link Control Protocol (LCP). Detta är en datalänkprotokoll - sitt ansvar är att omvandla data till elektroniska signaler som skall överföras över nätverkskabeln.

Fungera

LCP sätter upp, övervakar och avslutar länkar mellan två ändpunkter. Upprätta en koppling inolves samordning parametrarna för överföringen. Dessa parametrar inkluderar klockfrekvens och dataramen storlek. LCP-programmet kommer att kontrollera om mottagaren är redo att ta emot data innan du skickar dataramar.

Funktioner

LCP kommunicerar med sin inbördes under överföring av data. Ramar sekvens och mottagaren rapporterar tillbaka om en ram inte kommer fram. Detta misslyckades ram sedan åter skickats.

Historia

Link Control Protocol designades tillsammans med Point-to-Point Protocol. Internet Engineering Task Force (IETF) publicerade standard 1989. "RFC1661 - The Point-to-Point Protocol (PPP)" förfinat utformningen av både PPP och LCP 1994.

kortkommandon är kommandon du ger din dator eller webbläsare med hjälp av knapparna på datorns tangentbord i stället för musen. Kortkommandon är användbart om du ogillar med hjälp av en mus, om du är orolig pistill tunnel syndrom från upprepades klicka med musen eller om musen är bruten. Dessa genvägar erbjuder en alternativ väg att navigera och använda Internet, även när ingen mus är tillgänglig. Internet Explorer har ett mycket stort antal kortkommandon som du kan använda och de är lätt tillgängliga för dig att använda och lära sig.

Instruktioner

Lär dig använda kortkommandon

1 Aktivera datorn och gå till Internet Explorer.

2 Gå till "Hjälp" rubrik och klicka på den.

3 Leta reda på "Index" fliken i "Hjälp" fönstret och välj den.

4 Skriv in "Kortkommandon" i fältet.

5 Klicka på "Visa".

6 Håll utkik efter nya fönster att dyka upp. I denna nya fönster, välj "använder Internet Explorer kortkommandon," klicka på "Display" -knappen.

7 Se "Internet Explorer Kortkommandon meny. Det finns 10 kategorier av kortkommandon i denna meny. Varje kategori har en lista med flera kortkommandon i samband med det. Denna lista ger instruktioner för att utföra kortkommandon i samband med denna kategori. För att komma åt en lista genom att klicka på den kategori du vill visa.

8 Skriv ut kortkommandon anvisningarna i "Hjälp" fönstret genom att klicka på "Alternativ" rubriken längst upp i "Hjälp" fönster, sedan välja "Skriv ut".

9 Memorera de mest användbara kortkommandon. För att gå tillbaka en sida, typ Alt + högerpil. För att gå framåt, typ Alt + vänsterpil. Att flytta från fält till fält på en webbsida använder Tab-tangenten. Använd upp och ner pilarna för att bläddra genom texten på en sida. Tryck på Ctrl + F för att söka efter ett ord eller en fras i en webbsida. Att ladda den aktuella sidan genom att trycka på Ctrl + R eller din F5.

Tips

  • Om du vill ha personlig hjälp med hur man använder kortkommandon med Internet Explorer, gå till Internet Explorer frågor sida (se Resurser nedan).
  • Säkerhet är nära till hands med Internet Explorer phishing-filter. Detta filter kommer redan installerad och aktiverad och används för att hålla blivande hackare och identitetstjuvar från att få tag på dina värdefulla personuppgifter på nätet.
  • Använd datorns kontrollpanel för att kontrollera ditt minne innan du laddar ner Internet Explorer. Minst 64 MB minne krävs för att programmet ska köras.
  • Skriva ut kortkommandon instruktioner för Internet Explorer är det bästa sättet att hålla dem praktiskt och lätt att komma åt.
  • Om du har någon version av Internet Explorer än 7.0, stegen nedan inte fungerar med din webbläsare.

Med Internet Setup Assistant, ställa in din Mac för webben är snabb och smärtfri.

Instruktioner

1 Välj Internet Setup Assistant från Apple-menyn (den lilla äpple i det övre vänstra hörnet på skärmen). Det kan öppnas automatiskt när du startar upp datorn.

2 Välj om du vill ställa in ett nytt konto eller överföra inställningar från ett gammalt konto.

3 Svara på biträdande frågor att ställa in din ISP. Om du ställer in ett helt nytt konto, kommer assistenten ger dig en lista över Internetleverantörer att välja mellan och ställa in datorn automatiskt. Om du överför inställningar, kommer assistenten be dig om den information som krävs för att ställa in kontot på den nya datorn.

Tips

  • Om du överför inställningar, kan du antingen få information assistenten frågar efter från Internet-alternativ kontrollpanelen på en Windows-dator eller PPP och TCP / IP-kontrollpaneler på en Mac. Se relaterade eHows för mer information om överföring av inställningar.

Många av samma typer av bedrägerier som använder telefon eller e-post kan nu hittas på Internet, så var försiktig med vem du gör affärer i cyberrymden.

Instruktioner

1 Köp från de företag som du känner och litar på.

2 Använder Internet för att forska ett företags historia. Du kan hitta en hel del information på företagets webbplats.

3 Kolla epinions.com för betyg och recensioner av andra konsumenter innan du köper.

4 Skydda din personliga information. Ge ditt kreditkortsnummer om du gör ett köp, aldrig att verifiera din identitet.

5 Vägrar att ge ut ditt personnummer om du ansöker om kredit eller anställning.

6 Betala med kreditkort. Du kan bestrida avgifter genom kreditkortsutgivaren om du har problem senare.

7 Var medveten om att det finns skillnader mellan försäljning av en enskild och försäljning av ett företag. Dina juridiska rättigheter kan variera beroende på om säljaren är en person eller ett företag. Du kan ha svårt att fullfölja ditt klagomål mot en enskild om varan var felaktigt, bruten (defekt) eller aldrig levererats.

8 Undvik att döma tillförlitlighet genom hur trevligt eller poleras en webbplats verkar. Det är relativt enkelt och billigt för vem som helst att skapa, registrera och främja en webbplats.

9 Undvik att ladda ner program bara för att se bilder, lyssna på musik eller få tillgång till andra funktioner från webbplatser som du är obekant. Du kan hamna hämtar ett datorvirus som utplånar dina datafiler.

Orsaker till en Noisy modem Även på Internet


En dator modem bör vara tyst när den har ansluten till Internet-leverantören. Men det finns fall där man kan höra statiska eller andra höga ljud som kommer från modemet när du är online. Detta är ett tecken på att det finns ett problem med anslutningen, måste en programvara bugg fastställas eller inställningarna på datorn bör justeras.

Telefonlinjen inte ordentligt ansluten

En lös anslutning till vägguttaget är en mycket vanlig orsak till irriterande modem ljud medan du surfar på Internet. För att åtgärda problemet, helt enkelt åter ansluta telefonlinjen mer ordentligt i både datorn och väggen.

Telefonlinjen inte fungerar korrekt

Kraftigt buller från ett modem kan uppstå om telefonlinjen är skadad eller för gammal. Även en ny telefonlinje kan göra ett modem för bullrig om den är för lång; en lång sladd betyder att data måste göra en längre resa och är därför mer benägna att störningar. Försök att använda en annan telefonlinje för att minska buller, företrädesvis samma märke som såldes med modemet.

Modem Kortet är skadat

Ett modem kort är den interna kortet i modemet som din telefonjack plugga in. En felaktig modemkortet kan vara en orsak till överdriven buller när nätet. Det enda sättet att åtgärda problemet är att ersätta modemkortet, vilket sannolikt innebär att byta ut hela modemet. För att kontrollera att se om modemet kortet är skadat, måste du först ta bort locket på baksidan av datorn genom att vrida det. När du har tagit bort locket, skruva modemkortet från PCI-kortplatsen; du känner igen det som enheten med telefonjack på sidan som vetter mot baksidan. Eftersom många av de händelser som kan skada ett modem inte lämnar några synliga märken, att det enda säkra sättet att veta om detta är problemet är att sätta ett nytt modem i PCI-platsen.

Driver behöver uppdateras

Bullerproblemet kan vara ett problem med programvara, i vilket fall du ska gå till modemet tillverkarens hemsida och ladda ner den senaste drivrutinen. Omvänt bör du försöka återgå till en tidigare version av föraren om problemet började efter en programuppdatering.

Volymen är för högt

Ibland problemet försvinner när modemet volym minskas eller tystas. Om du vill ändra volymen på modemets foder på Windows utan att sänka volymen på resten av datorn, gå in på "Kontrollpanelen" och välj "Telefoner och modem". Klicka på "Modem" ikonen och välj den installerade modem som du tror orsakar buller. Klicka sedan på fliken "Egenskaper", sedan "Modem" -fliken. Du kommer nu att få möjlighet att minska eller dämpning volymen på modemet. På en Mac operativsystem, öppna "Systeminställningar" och klicka på "Network". På menyn "Show", välj "Internt modem" och klicka på fliken PPP. Justera volymen till önskad nivå.

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com