peer to peer wifi

Hur man skapar en Peer to Peer WiFi-nätverk


När du stöter på behovet av att dela skrivare eller filer men inte har ett trådlöst nätverk som du kan ansluta, det finns ett alternativ. Windows gör att skapa en ad hoc-peer-to-peer-nätverk relativt smärtfritt. Naturligtvis är säkerheten ett problem och kräver några steg när du bygger ditt ad hoc-nätverk, men inom några minuter kan du vara dela filer med dina vänner över din egen privata nätverk. Instruktionerna för att utföra denna process i Windows 7 och Windows Vista är mycket lika.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" typ "nätverk" i sökrutan och klicka på länken "Nätverks- och delningscenter" i sökresultaten. Klicka på "Hantera trådlösa nätverk" -länken.

2 Klicka på "Lägg till" i "Hantera trådlösa nätverk" i dialogrutan. Klicka på "Skapa en ad hoc-nätverk" i nästa dialogruta. Klicka på "Nästa" i "Ställ in ett trådlöst ad hoc-nätverk" i dialogrutan.

3 Ange ett namn för nätverket i "Nätverksnamn" fältet. Av säkerhetsskäl, anger ett namn som inte kommer att självklart förknippas med dig. Till exempel skulle det vara klokare att namnge nätverket "br549xy" än "BillsAdHocNetwork."

4 Klicka för att välja krypteringsprotokoll bland de val som presenteras i rullgardinsmenyn bredvid "Säkerhet typ." WPA2 ger den bästa krypteringsnivå, med WPA och WEP ger svagare säkerhet, respektive. Under inga omständigheter bör du välja "Ingen säkerhet" alternativet.

5 Ange en säkerhetsnyckel eller lösenordsfras som är minst åtta tecken långt. Spela in din lösenfras och kommer ihåg att bokstäverna är skiftlägeskänsliga. De andra datorer som kommer att ansluta till nätverket behöver denna lösenordsfras att göra det.

6 Klicka på "Nästa" och Windows kommer att skapa ad hoc-nätverk och visar en panel som anger att peer-to-peer-nätverk är klar för användning.

7 Logga in på en annan dator och söka efter tillgängliga trådlösa nätverk för att hitta ad hoc-nätverket du just har skapat. Välj ditt nya nätverk och klicka på "Anslut". Dina två datorer ska nu kunna kommunicera över ditt nya peer-to-peer-nätverk.

Åtkomst till filer eller Internet från en annan dator, samtidigt som den är på egen hand, är praktiskt. En peer-to-peer (P2P) trådlöst nätverk kan du denna förmåga. En dator fungerar som en filserver, eller som en router för anslutning till Internet, och de andra processorerna ansluta till den. Distribuera dina systemresurser med P2P-anslutning som din ad hoc-nätverk sparar tid och undviker extra kostnaden för ett centralt nav.

Instruktioner

1 Installera trådlösa kort till en dator utan trådlös kapacitet. Detta är nödvändigt för nätverket att snabbt växla anslutningar mellan datorer och upprätthålla kommunikation med flera datorer samtidigt. Denna förmåga är inte möjligt med ett trådbundet nätverk.

2 Konfigurera de installerade trådlösa kort genom att klicka på ikonen som indikerar att andra nätverk är inom räckhåll, vilket öppnar ett fönster som visar de trådlösa nätverksegenskaper. Växla till fliken "Wireless Networks". Välj inte ett nätverk från "Tillgängliga nätverk" listan och ta bort alla nätverk under "Prioriterade nätverk" fönstret. Under "Avancerat", välj "dator till dator (ad hoc) nätverk endast", och se till att "Automatiskt ansluta till icke-valda nät box" är markerad. Detta säkerställer datorn använder endast ad hoc-anslutning.

3 Aktivera ad hoc funktionalitet genom att växla tillbaka till fliken "Wireless Networks" och klicka på "Lägg till" under listan över önskade nätverk. Namnge nätverket använder samma namn på alla datorer anslutna till ad hoc-systemet. För att lägga till kryptering säkerhet, som WEP, göra det från det här fönstret. Klicka på "OK" för att spara inställningarna. Följ dessa steg på alla datorer inom räckhåll och ad hoc-nätverket kommer att skapas automatiskt.

4 Dela din nätverksanslutning med en dator kopplad till ett modem genom att öppna "Nätverksanslutning" i Kontrollpanelen. Välj den anslutning som ska delas och klicka "Ändra inställningar för den här anslutningen" i "Nätverksaktiviteter" panelen till vänster. Växla till fliken "Avancerat" och välj "Tillåt att andra nätverksanvändare ansluter genom den här datorn Internet-anslutning" kryssrutan. Klicka på "OK" för att spara inställningarna.

5 Högerklicka på en mapp i datorn och öppna en "Delning och säkerhet" fönstret. Detta gör det möjligt att dela mappen på nätverket och gör det möjligt för filer som ska modifieras på distans. Du kan också dra filer som du vill dela till mappen "Delade dokument".

Tips

  • Om du väljer ett nätverk annat än din egen, från "Tillgängliga nätverk" listan eller "Önskade nätverk" fönstret, kommer alla datorer anslutna till nätverket har tillgång till datorer och filer.

WiFi Peer to peer-anslutning


En peer-to-peer-anslutning i trådlös kommunikation kallas en "ad hoc" nätverk. I denna konfiguration, enheter med radiosändare och mottagare ansluta direkt utan förmedling av en router.

Fungera

Institutet för elektroniska och elektriska Engineers (IEEE) definierar två stater för kommunikation över trådlösa nätverk. Infrastrukturläge möjliggör kommunikation via en router, och Ad Hoc-läge gör att enheter att kommunicera direkt med peer-to-peer (P2P) nätarkitektur. Dessa normer gäller datorer som kommunicerar med Wi-Fi. De definieras i en svit av arbetsdokument som kallas 802.11s.

Funktioner

Bärbara datorer och handdatorer har en radio nätverkskort (NIC). Denna är satt till bleep ut ett meddelande som identifierar enhetens närvaro. Samtidigt, lyssnar mottagaren för liknande signaler från andra enheter. Användaren erbjuds möjlighet att ansluta till en eller flera av de enheter inom räckhåll. Detta är en peer-to-peer-anslutning, eftersom varken dator i länken är kunden eller servern.

nät

När principen att ansluta två datorer direkt uppnås, andra möjligheter öppnar sig. En av datorerna i länken kan känna en annan dator som inte är inom räckhåll för sin inbördes i anslutningen. Den mellersta dator kan koppla två avstånds datorer tillsammans så en trådlös enhet kan kommunicera med fler datorer än bara de inom räckhåll för sin sändare.

Ansluta två datorer för peer-to-peer-delning kan du överföra filer direkt från en dator till en annan. Detta är perfekt om du vill säkerhetskopiera alla viktiga filer till en annan dator, eftersom en lagringsmedier kanske inte har tillräckligt med utrymme för att rymma dem alla. Även om det är möjligt att skapa en förbindelse mellan två datorer med en USB-bron kabel, kommer det bara att ge dig en maximal överföringshastighet på 480 Mbps för en USB 2.0 och 12 Mbps för USB 1.1.

En Ethernet-anslutning, som kommer att diskuteras i denna artikel, föredras av många på grund av sin höga hastighet överföringshastighet på 1000 Mbps.

Instruktioner

1 Anslut den ena änden av den korsande Ethernet-kabel till porten LAN (Local Area Network) på den första datorn och sedan den andra änden till den andra datorn. Om datorerna inte har en LAN-port, då måste du installera ett nätverkskort.

2 Slå på datorn. Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen." Skriv "adapter" i sökrutan och klicka sedan på "Visa nätverksanslutningar." Högerklicka på anslutningen och välj "Egenskaper". Ge administratörslösenordet när du uppmanas att göra det.

3 Klicka på "Nätverk" -fliken och välj "Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)" eller "Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6)." Välj "Egenskaper". Ingång 10.1.1.1 som IP-adressen för den första datorn och 10.1.1.2 som IP-adressen för den andra datorn. Skriv 255.255.255.0 som "Subnet Mask" för båda datorerna. Du behöver inte skriva något på "Gateway" och "DNS-servrar", eftersom de två datorerna är direkt anslutna. Klicka på "OK."

Tips

  • Se till att du använder en korsad Ethernet-kabel och inte en rak Ethernet-kabel som används för att ansluta flera datorer.
  • Du har också möjlighet att använda en switch eller hubb för att tillåta andra datorer som ska anslutas till nätverket. I detta fall bör du använda en rak Ethernet-kabel.

Som iPadägaren, kan du dra nytta av Apples peer-to-peer-anslutning kapacitet. Peer-to-peer kan du ansluta din Apple-enhet med en annan Apple-enhet, såsom en iPad, iPhone eller iPod Touch, om du använder ett program som erbjuder peer-to-peer-anslutning. Du hittar dessa applikationer i App Store eller genom iTunes.

Systemkrav

Du kan använda peer-to-peer-anslutning på en iPad som använder iOS 3.2 eller senare. Du kan också använda den på andra Apple-enheter, såsom iPhone och iPod Touch, om de använder iOS 3.2 eller senare. Du måste också kunna ansluta enheten via Bluetooth. Den första generationens iPhone och iPod inte har möjlighet till detta, så att du inte kommer att kunna ansluta med vänner som använder dessa enheter.

fördelar

Använda peer-to-peer-anslutning på din iPad ger många fördelar för användarna. Du kan använda peer-to-peer-anslutning för att spela spel, aktivera röstchatt och utbyta information. Detta är fördelaktigt om du vill ansluta med vänner, eller du driver ett företag och behöver komma i kontakt med kunder.

anslutningsinstruktioner

Om du vill skapa ett peer-to-peer-anslutning på din iPad, öppna ett program på enheten som gör peer-to-peer-anslutning. Du kan ta reda på om ett program har ett peer-to-peer-anslutning genom att läsa appen information när du hämtar det från App Store eller iTunes. Välj vilken typ av peer-to-peer-anslutning du vill göra, som kan variera beroende på vilket program du använder. Välj den enhet som du vill ansluta till, sedan vänta tills den andra användaren att acceptera inbjudan att gå med anslutningen.

Felsökning

Det kan uppstå problem när du försöker att skapa en anslutning peer-to-peer med din iPad och en annan enhet. Om detta inträffar, se till att båda enheterna använder åtminstone iOS 3.2, är Bluetooth och att båda enheterna är anslutna till Internet. Om en enhet inte kan initiera en anslutning kan du försöka att använda den andra enheten för att initiera anslutningen. Om du fortfarande har problem, startar båda enheterna, öppna appen igen på båda enheterna, sedan försöka att upprätta en anslutning.

Vad är Peer to Peer protokoll?


Dagens datateknik tillåter olika datorsystem för att få tillgång till en annan för att dela information och filer. Detta ger varje användare med maximal effekt i CPU och dataanvändning. En form av denna datorteknik är en peer-to-peer-protokoll.

Vad är en peer-to-peer-nätverk?

En peer to peer-nätverk är en länk mellan flera datorer för att dela filer och resurser. Varje dator är lika kopplad till samma centrala nätverk, vilket gör att alla personer på varje dator för att dela och använda data och program.

Peer-to-peer protokoll

En Peer to Peer Protocol, eller P2PP, är en avancerad form av peer-to-peer-nätverk. En P2PP minimerar trafiken genom att ha alla datorer ansluta till ett värdsystem. Värd hanterar alla datorer inom nätverket.

Fördelar med P2PP

Med en värd betecknas som protokollet tillåter alla datorer för att ansluta till en punkt. En normal P2P-nätverk kan ha flera datorer som är anslutna till varandra slumpmässigt. Med en värd som tillhandahåller tjänsten är nätverks för alla datorer mer effektiva.

Peerguardian låter dig blockera specifika IP-adresser från att ansluta till datorn och kan hjälpa till att skydda din integritet. Programmet innehåller listor för adresser i samband med utbildningsinstitutioner, peer-to-peer-fildelning, spionprogram och adware, men det kan du också lägga till egna listor som du ladda ner på nätet eller skapa manuellt. De blockerade adresser kan ändras när som helst, så Peerguardian erbjuder uppdateringar och nya IP-adresser och även tillhandahåller programuppdateringar till programmet.

Instruktioner

1 Starta Peerguardian om du inte har den öppna redan. Om Peerguardian är öppen, men du ser inte programmets fönster, dubbelklicka på mörkblå "PG" -ikonen i Windows meddelandefält på.

2 Klicka på "Check Updates" -knappen på "skydd" -fliken i huvudPeerGuardian fönstret. Peerguardian sedan hämtar automatiskt och installerar eventuella uppdaterade blockeringslistor eller programuppdateringar. Om Peerguardian inte upptäcka eventuella uppdateringar, visas "Ingen uppdatering behövs" eller "Ingen tillgänglig" bredvid varje objekt.

3 Klicka på "Stäng" knappen längst ned i fönstret efter uppdateringarna komplett.

Tips

  • Du kan också installera uppdaterade listor manuellt. Klicka på "List Manager" -knappen, klicka sedan på "Skapa lista" på fönstret som öppnas. Skriv en beskrivning för den nya listan, klicka på "Bläddra" -knappen och välj fillistan i dialogrutan. Klicka på "OK" två gånger för att lägga till listan över blockerade IP-adresser till programmet.

Skillnader mellan peer-to-peer och klientserver


Det finns två typer av nätverk att välja mellan när du ställer in ditt hemmanätverk, med var och en ger en lista över fördelar och nackdelar. Att veta hur du vill hantera ditt nätverk kommer att hjälpa dig att avgöra vilken kommer bättre tillgodose dina behov. Du kan också höra peer-to-peer och klient / servernätverk vanligtvis kallas infrastrukturnät.

Peer-to-Peer Work

Med hjälp av ett peer-to-peer arbetsgrupp består vanligen av två till 10 datorer; alla anslutna antingen trådlöst eller via kabel. All programvara du behöver för att kommunicera från ett system till ett annat ingår i Windows samt Apple operativsystem. Dock måste varje dator sitt eget operativsystem, program och program för att länka till nätverket. När en dator är en medlem av arbetsgruppen, kan du dela resurser på varje system med alla andra datorer i nätverket.

Klient-serverdomänen

Använda klient servrar domän består av att låta en dator som kallas "server" för att hantera och dela alla resurser på nätet med alla "klienter" eller andra datorer. Varje klient måste ha åtminstone sitt eget operativsystem. Servern kräver ett nätverksoperativsystem för att hantera nätverket. Ett exempel är Microsoft Server 2008 för ett DOS-baserat system. Filer och program lagras vanligtvis på servern, som upprätthåller kontroll över vem som har tillgång till data och kringutrustning såsom skrivare som är en del av nätverket.

Säkerhet

Säkerhet på en peer-to-peer-nätverk är i händerna på den minst erfarna användare. Säkerhetskopior görs på individuell basis och varje användare är ansvarig för säkerheten och integriteten i deras egen dator samt nätverket. Säkerhet på en klient-serverdomänen hanteras av servern, vilket ger tillstånd till kunder att få tillgång till data och enheter. Till exempel som en kund, du vill skriva ut ett dokument som finns på servern. Du skickar en förfrågan till servern, som tar emot din förfrågan baserat på din "tillstånd" eller åtkomstnivå. Servern skickar sedan dokumentet till lämplig skrivare i nätverket.

Vilken man väljer

De flesta små hemmanätverk som består av två, tre eller fyra datorer är peer-to-peer-arbetsgrupper. Varje person som tar hand om sin egen dator och varje dator har tillgång till en centralt placerad skrivare. Som systemet växer och du lägger till fler kringutrustning såsom en skanner, underhållning och spelsystem kan du överväga en klient-serverdomänen. Du kan överlåta vissa uppgifter till vissa datorer, som Bill-betalande och viktiga dokument kommer att hållas på ditt hemmakontor dator. Som din säkerhetsbehov ökar, blir klientservernätverk mer praktiskt med ett system- och systemadministratörer hantering säkerhetskopior och säkerhetsprogram.

En beskrivning av skillnaderna mellan en peer-to-peer-nätverk och en klient-server-nätverk


Ansluta en dator till ett nätverk var en gång en uppgift som kräver teknisk kunskap, specialiserad hårdvara och mjukvara. Moderna datorer är nu rutinmässigt utrustade med nätverkskort och / eller trådlösa anslutningar. De operativsystem är utformade för att ansluta till ett nätverk en enkel, om inte automatiskt, uppgift. Utforma och installera infrastrukturen för ett nätverk är också enklare nu. Beslutet om huruvida en peer-to-peer eller klient-server-nätverk så att de passar dina behov beror på flera faktorer.

Peer-to-peer-Security

På en peer-to-peer-nätverk, måste resurser från varje dator konfigureras individuellt. Skrivare, hårddiskar eller kataloger måste väljas individuellt för att dela på varje dator. Behörigheter för varje resurs måste beviljas för användarna. Dessa tillstånd kan ges globalt, för alla i nätverket, eller för enskilda användare. Hursomhelst, måste tillstånd att få tillgång till delade resurser ställas in för varje enhet på varje dator som delar sina resurser på nätet.

Klient Server Security

Klient sever säkerhet ligger på servern. Alla nätverksanvändare tilldelas en specifik ID och lösenord. Åtkomstbehörigheter är knutna till ID och används för att styra vilka resurser en användare kan få tillgång till samt vilka funktioner användaren får tillgång till på resursen. På ett klient-server nätverk, behöver dessa behörigheter bara ställas in en gång på servern. Spara alla åtkomstanvändarinställningar på en central plats sparar tid och gör ändringar säkerhets enklare att spåra än i peer-to-peer-nätverk där inställningarna måste ske på enskilda datorer i nätverket.

resurs tillgänglighet

En dator måste drivas på och arbetar för en medlem i en peer-to-peer-nätverk för att få tillgång till en delad resurs på datorn. I en kontorsmiljö, när en person stänger av sin dator för att lämna en natt eller helg, kommer resursen förblir otillgänglig tills datorn är påslagen. Servern på en klient-server-system förblir normalt i ständig drift för att ge konstant, tillförlitlig tillgång till alla anslutna resurser.

Kosta

Installera en klient-server nätverk innebär en större investering i hårdvara och mjukvara än peer-to-peer-nätverk. Specialserverprogramvara måste installeras på en serverdator. Servern är sedan ansluten till nätverket via en router, switch eller hubb och göras tillgängliga för klientdatorerna. Peer-to-peer-nätverk är enklare att ställa upp. Det kräver ingen server eller speciell programvara utöver operativsystemet installerat i varje arbetsstation. Satsningen på hårdvara för en peer-to-peer-nätverk består av en router, switch eller hubb och nätverkskablar.

Peer Guardian är ett gratis program som utvecklats av Phoenix Labs främst för att skydda användare som ägnar sig åt att dela Peer2Peer fil från spåras av grupper såsom MPAA och RIAA. Den innehåller också förteckningar till blocket kända spionprogram och annonser. Programmet fungerar genom att blockera tillgången till vissa IP-adresser och IP-adresser. Om du vill anpassa Peer Guardian, kan du skapa dina egna listor i programmet.

Instruktioner

1 Öppna Peer Guardian.

2 Klicka på "List Manager" under fliken Skydd. Det ligger på den vänstra sidan av menyn under knappen Avaktivera.

3 Klicka på "Skapa lista" på den nedre delen av List Manager skärmen.

4 Skriv en beskrivning för din lista i rutan "Beskrivning". Klicka på "Bläddra" för att välja en plats att spara din lista och ge din lista ett filnamn.

5 Välj om du vill blockera artiklar på denna lista eller låta dem. Peer Guardian är främst avsett att blockera objekt, men om det finns webbplatser som du litar helt kan du skapa en "Tillåt" listan och ta med dem.

6 Klicka på "OK" för att fortsätta till listan redigeringsverktyg.

7 Lägga till objekt i listan genom att klicka på "Lägg till" längst ned i listan redigeringsskärmen. En ny text kommer att visas. Ange en beskrivning för artikeln du lägger under "Range" och ange IP-adress under "Starta IP-adress." Om du vill blockera en enda IP-adress anger samma adress under "sista IP-adressen." Om du vill blockera en IP-adressintervall, ange start och sista IP-adressen för det område som du vill blockera.

Till exempel, om du vet att ett visst företag äger alla IP-adresser mellan 207.61.112.0 och 207.61.112.100, anger dessa värden i start- och sista IP-adressen fält för att blockera alla adresser som ägs av bolaget.

8 Klicka på "Spara" för att spara din lista när du är klar med redigeringen det. För att redigera en lista senare väljer listan i List Manager och klicka på "Öppna lista."

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com