omformatera hårddisk från startmenyn

Hur man startar med en USB 2.0 Extern hårddisk


USB 2 är en anslutningsprotokoll som medger överföring av upp till 420Mbps mellan en hårddisk och datorn. Det överföringshastighet är tillräckligt att använda en USB-hårddisk som en systemenhet. Installera operativsystemet på den externa hårddisken med USB 2 sker som om du installerar på en intern hårddisk. Dock måste du konfigurera datorn för att kunna starta upp från USB-hårddisk.

Instruktioner

BIOS

1 Starta datorn.

2 Omedelbart på "F2" eller "Esc" för att visa BIOS.

3 Gå till menyn "Boot".

4 Använd "+" och "-" för att flytta din USB 2 externa hårddisk i "Första startbar enhet" läge.

5 Tryck på "Esc" och välj "Spara och Avsluta" för att starta om datorn och startar upp automatiskt från USB 2 hårddisk.

Startmenyn

6 Starta datorn.

7 Omedelbart på "F12" eller "F11" för att visa startmenyn.

8 Använd piltangenterna för att välja den externa USB 2 hårddisk.

9 Tryck på "Enter" för att starta från den

Tips

  • Du måste ha din USB-hårddisk ansluten och påslagen för att använda alternativet startmenyn.
  • Datorn kanske använder andra tangenter än standard "Esc", "F2", "F12" eller "F11" för att komma BIOS och startmenyfunktioner.
  • Du kan inte installera Windows på en extern hårddisk med USB 2 på grund av hur Windows kontrollerar för USB-drivrutinerna när det börjar.

Hur att återställa filer från en formaterad hårddisk gratis


Ett antal fria program finns tillgängliga för att återställa filer som har raderats från hårddisken som en följd av formatering, programvarukonflikter eller oavsiktlig radering. Tänk på att återställningsprocessen är i sig osäkra och inget program kan garantera att du kommer att återta förlorade filer. Processen beror på i vilken utsträckning de raderade filerna har skrivits över och om kritiska delar av filerna har raderats. Dessa fria program är värt ett försök och kommer att ge dig en känsla av vad du kan återhämta sig ganska snabbt.

Instruktioner

1 Klicka på "Download" -knappen på Octanesoft fria upplagan sida och spara "DATA Unerase Personal Edition" filen på ett USB-minne. Du bör utföra denna funktion från ett annat land än det som du vill återskapa data från en dator. När du är klar med nedladdningen, sätt i USB-minne på datorn med den omformate hårddisk. Starta DATA Unerase genom att dubbelklicka på filnamnet i USB-minne och välj "Kör". Välj vilken enhet du vill återställa data från, och i nästa skärm anger återställningsinställningar. Efter filer har återhämtat sig, spara dem i ett annat land än det som de togs bort från, enhet, till exempel en flyttbar flash-enhet eller bränna dem på en CD.

2 Logga in på NTFS Undelete hemsida från en annan dator och klicka på "Downloads" -knappen. Spara filen på ett USB-minne. Ta ut flashenheten från datorn och sätt in den till datorn som du vill återställa data från. Klicka på filnamnet och välj "Kör". Följ instruktionerna på skärmen och, om möjligt, spara återskapade filer i en annan än den enhet där de togs bort från platsen. Detta kan vara en flash-enhet, en CD eller en andra enhet på datorn som inte påverkades av omformatering.

3 Logga in på PC World nedladdningssida som presenterar programvara som heter "Restoration" från en annan dator och klicka på "Download Now". Spara filen på en flyttbar flash-enhet. Sätt flashminnet på det påverkade datorn väljer ikonfilen och klicka på "Kör". Följ instruktionerna för att återställa filerna på skärmen och, om möjligt, spara dem på en annan än den som de togs bort från enheten.

Om du har förlorat dokument, filer och viktig information efter att formatera hårddisken, inte panik eftersom det finns ett sätt att få dem tillbaka. Många gånger är vi tvungna att formatera våra hårddiskar på grund av hårddisk fel, uppstartsproblem och ogiltiga kommandon som avskräcker vår dators prestanda. Med dessa enkla steg-för-steg riktlinjer och en dataåterställningsprogram kan du spåra och återställa dessa viktiga filer och dokument på ett säkert och effektivt sätt.

Instruktioner

1 Ladda ner Data Recovery Wizard från nedladdningslänken i Resurscenter. Om du vill titta på andra program, klicka på granskningslänken i resurscentret. I allmänhet är dessa program fungerar bara om samma.

2 Dubbelklicka på "Data Recovery Wizard" -ikonen på skrivbordet när du har installerat det. Klicka sedan på "Complete Recovery" -knappen på din återhämtning guiden.

3 Välj hårddisken som formaterats om. De är i allmänhet märkta med motsvarande bokstäver. De som inte har några bokstäver är placerade vid botten och märkt med en asterisk.

4 Klicka på "Nästa" när du har markerat din omformate hårddisk. "Intelligent Söka Mode" aktiveras när den söker efter en volym.

5 Låt dataåterställning söka efter volymerna. Efter några minuter, "Building Directory" kommer att lanseras automatiskt att söka efter filer

6 Välj filkatalogen du vill återhämta sig efter dataåterställning bygger filer och mappar träd. Klicka på "Nästa" för att börja återhämta sig de borttagna filer i filen katalogen.

Tips

  • Det finns många olika uppgifter återvinning program. Använd länken översyn i resurscentret att undersöka de olika funktionerna olika typer har att erbjuda.

PowerMac G4 Tips


G4 PowerMac var en linje av datorer som tillverkas och säljs av Apple Macintosh Corporation från 1999 till 2004. De presenterade PowerPC-processorer, och sprang OSX operativsystemet Tiger samt OS9 operativsystem kallas Panther. De är stationära torn datorer, och varierar i hastighet från 857 megahertz till 1,25 Gigahertz processorer.

Allmän rengöring Tips

Du kan hålla din dator ren genom att investera i en gemensam tryckluftsbehållaren (allmänt känd som dator duster). Spray små, koncentrerade skurar i dammiga sprickor som mellanrummen mellan tangenterna på tangentbordet. Torka med jämna mellanrum alla ytor i datorn med en mjuk, fuktig trasa. Om du behöver rengöra glas din datorskärm, gör det med antingen en mjuk, luddfri trasa eller kommersiellt tillgängliga monitor våtservetter. Du kan använda kommersiellt tillgängliga glasrengöringsmedel också, men vara att se till att du torkar glaset rent.

Allmän Hårdvara underhåll tips

Placera torn på din PowerMac i ett rum med måttlig temperatur (65 till 85 grader F). Låt ventilationsfläkten vid basen av datorn tornet gott om utrymme för att blåsa för att hålla datorn överhettas. Stäng av bildskärmen när du inte använder den för att bevara integriteten i displayen. Ställ in datorn för viloläge när du inte använder den för att göra det möjligt för hårddisken att snurra ner. alltid hålla alla former av vätska bort från datorn, eftersom vätska kan förstöra datorns komponenter mycket snabbt efter ett spill. Under åskväder, koppla bort datorn från väggen. Använd en skärmsläckare om datorns bildskärm är påslagen under lång tid utan aktivitet.

Rutin underhållning

För att bevara funktionaliteten i systemet, är det viktigt att genomföra rutinunderhåll i OSX. Varje månad, bör du reparera skivbehörigheter genom att gå till "Systemverktyg"> "Skivverktyg". Apple-datorer har inte en inbyggd disk defragmentering verktyg, men det finns flera tillgängliga som är bra att använda för att defragmentera hårddisken var 6 månader.

Omformatering hårddisk

Om datorn kör extremt långsamt, kan du formatera hårddisken för att starta allt nytt. Gör detta genom att först säkerhetskopiera alla dokument, program och data som du vill bevara, som omformatering hårddisken raderas allt. Om du startar datorn med OSX installera disk i diskettstationen, kan du välja "Installera OSX", som kommer att guida dig genom de nödvändiga stegen för att formatera om hårddisken. Alternativt kan du gå till "System Tools"> "Skivverktyg" och klicka på "Formatera hårddisk."

Många andra små metoder kan hjälpa till att hålla datorn i trim, men du kan investera i ett tredjepartsprogram såsom Cocktail att ta hand om alla dessa smått och gott.

Hur du kan maximera Laptop Performance


Efter ett år eller två av användning, verkar det sannolikt att hastigheten på din bärbara dator har minskat dramatiskt. Nyare datorprogram tar mer processorkraft och datorn har äldre komponenter. Den genomsnittliga datoranvändare kan ta detta som ett tecken på att det är dags för en dator uppgradering; medan sparsam datoranvändare inser att datorn inte kan vara föråldrad ännu. Du kan ta några steg för att öka livslängden på din bärbara dator och maximera datorns prestanda.

Instruktioner

1 Frigör datorns hårddisk. Du kanske inte tror att hårddisken har en hel del att göra med hur snabbt datorn kör. Men när datorn får slut på RAM (datorns minne), gör det användningen av hårddisken för virtuellt minne. Microsoft upphäver 1,5 gånger mängden RAM-minne du har för virtuellt minne; Försök att hålla åtminstone dubbelt så mycket ledigt utrymme på hårddisken hela tiden.

2 Växla till högpresterande läge. Högpresterande läget kan datorns processor för att köra med maximal hastighet. Du kan komma åt högpresterande läget i Windows 7 och Vista genom att klicka på batteriikonen i verktygsfältet längst ned till höger på skrivbordet, och välja "High Performance".

3 Minska bakgrundsprocesser. Program du inte använder ofta kan vara ständigt körs i bakgrunden och slösa processorhastighet. Du kan kontrollera dessa program genom att skriva "msconfig" i sökrutan. Under "Startup" fliken kan du avmarkera program du använder sällan.

4 Kör Diskdefragmenteraren. Diskdefragmenteraren snabbar upp din dator genom att förena splittrade eller trasiga bitar av din hårddisk. I startmenyn sökandet efter "Diskdefragmenteraren" och defragmentera hårddisken.

Hur man omformatera en ny hårddisk i Windows XP SP2


När du har installerat en ny hårddisk i datorn måste hårddisken fortfarande formateras med ett filsystem som känns igen av Windows. De vanligaste och rekommenderade filsystem att använda är FAT32 och NTFS. Om den nya hårddisken installeras i datorn sedan NTFS rekommenderas, eftersom det har filrättigheter, filkomprimering, och filkryptering, och är mer robust än FAT32.

Instruktioner

1 Klicka på "Start", klicka sedan på "Kör" rutan. Skriv "diskmgmt.msc" i "Kör" rutan och tryck på "Enter". Den "Diskhantering" programfönstret visas.

2 Hitta den nya hårddisken belägen i listan som upptar den övre halvan av "Disk Management" fönstret. För att bekräfta att du har identifierat rätt enhet, högerklicka på enheten, klicka sedan på "Egenskaper" och sedan klicka på fliken "Maskinvara" i fönstret som visas. Märke och modell på hårddisken kommer att markeras i förteckningen över hårddiskar visas.

3 Sök i listan hårddiskar ligger i den nedre halvan av "Diskhantering" fönster och lokalisera den nya hårddisken. Högerklicka på varje partition och klicka på "Ta bort partition" och klicka sedan på "Ja" för att bekräfta borttagningen av partitionen.

4 Högerklicka på hårddisken när alla partitioner har tagits bort och klicka på "Ny partition" och klicka sedan på "Nästa" -knappen. Klicka på "Primär partition" knappen, och klicka sedan på "Nästa" -knappen.

5 Klicka på "Nästa" för att tilldela all den nya hårddiskutrymme till en enda partition. Annars, klicka på "Partition storlek i MB:" fältet och skriv in en partition storlek som är mindre än den totala storleken på hårddisken, och klicka sedan på "Nästa" -knappen.

6 Klicka på "Tilldela följande enhetsbeteckning" knappen, och sedan på listrutan enhetsbeteckning och välj en tillgänglig enhetsbokstav. Klicka på "Nästa" -knappen.

7 Klicka på knappen "Nästa" i "Format partition" fönstret för att lämna inställningar filsystemet på (NTFS standardinställningar) standard.

8 Klicka på "Finish" för att skapa den nya partitionen formaterad med NTFS-filsystemet.

9 Upprepa partitionen och formatering procedur för att skapa ytterligare partitioner om så önskas och det finns kvar på den nya hårddiskutrymme.

Data Recovery för en skadad hårddisk


Hårddisk kraschar ofta dödlig för de värdefulla data som finns inom. Bara för att enheten slutar fungera eller har förlorat en stor mängd uppgifter betyder inte att du måste gå till en expert eller skicka din bil till en dyr arbetskraft för att återhämta sig. Så länge den interna skivan och driv hårdvara inte äventyras du kommer att kunna återhämta sig de flesta om inte alla dina värdefulla data själv.

trasiga Pins

Trasiga stift är mycket vanliga om du tillbringar en hel del tid att ta bort hårddiskar och ersätta dem. Lyckligtvis kan du reparera böjda stift genom att försiktigt hjälp av ett par nål-tång. Om du bryter en PIN-kod av, kan du löda den igen. Men om du använder lod, se till att koppar ändarna av stiften röra eller använd en ledande lod såsom aluminium för att göra reparationen. Nickel och vissa tätare material är inte alls ledande nog att arbeta för reparation.

Bullriga vägar

Detta är ett tecken på en död enhet och nästan omöjligt att reparera utan att ta enheten isär. Om enheten gör ljud, är det oftast för att något har lossnat och kan återfästas genom att ta isär den. Andra gånger har det varit en kritisk paus i huvudet som inte kan repareras, och det är mycket sannolikt även en specialiserad arbetskraft inte kommer att kunna återställa dina data. Huvudet är en fyrkantig föremål som omger de tunna magnetiska circlets som bildar själva enheten själv. Inte någonsin röra circlets om du hoppas på att återställa dina data.

Brännskador eller Läckta kemikalier

Datorer består av många rörliga delar som genererar enorma mängder värme. Under den dagliga driften, det finns många sätt att en brand kan starta (kemisk eller elektrisk). Efter att stänga ned allt och gör det flera minuter för att svalna, ta bort eventuella skadade komponenter för att inspektera dem för skador. Torka bort eventuella sveda märken och leta efter skadade transistorer eller trådar som behöver bytas ut. När enheten rengörs, kan du sätta tillbaka den för att testa för start-up.

skadad Data

Det finns många orsaker till datakorruption på hårddiskar, med de vanligaste är elektriska eller magnetiska störningar som skriver om hur data lagras på din enhet. Ta bort och inspektera enheten för skada sedan ersätta den. Se till att enheten är ordentligt jordad, den svarta kabeln fäster på ramen och de stora gröna bultar. Starta datorn upp och så länge det erkänner enheten kommer du att kunna köra Windows Recovery Tool från startmenyn. Se till att säkerhetskopiera alla data som du återhämta sig sedan omformatera disken för att reparera och markera alla skadade sektorer att förhindra framtida förluster.

Använda Experterna

Som en sista utväg eller i det fall att du inte vill göra det själv, det finns flera välrenommerade företag som kan återskapa data från hårddisken samt att reparera den. De flesta större datorbutikskedjor samt dator återförsäljare erbjuder hårddisk återvinning tjänster. Om du misstänker skador på drivhuvudet, vara medveten om det kan vara något de kan göra.

En dators hårddisk, som permanent lagrar information även utan en strömkälla, kan innehålla flera volymer. En volym är en annan term för en skiljevägg, ett definierat utrymme inom en hårddisk. Hårddiskar med två mindre volymer kan lagra flera små filer, i motsats till den större utrymme för en hel hårddisk, som lagrar färre större filer. När en partition tar slut på lagringsutrymme eller har två separata förvaringsutrymmen inte längre håller praktisk användning, kan det vara meningsfullt att slå samman två volymer tillsammans.

Instruktioner

1 Gör ett beslut om du vill bevara de uppgifter som redan på partitionerna. Om du inte har något emot att radera allt, att formatera om hårddisken och radera båda partitioner skapar bara en opartitionerat hårddisk med relativ lätthet. Du kan installera hårdvara och mjukvara spara information om CD-skivor för att ange tillbaka på hårddisken efter omformatering.

2 Säkerhetskopiera data på partitionerna med CD-skivor. Testa säkerhetskopior innan du formaterar för att se till att all information som du vill behålla är på CD-skivan och kan återgå till hårddisken. Efter omformatering, kommer all information att vara borta för alltid, om det inte sparas på en disk.

3 Hitta alla installationsskivorna du behöver för att installera hårdvara och mjukvara. Om så önskas, kan du uppdatera versioner av din programvara, inklusive operativsystemet.

4 Starta om datorn eller tryck på återställningsknappen.

5 Tryck på Ctrl-tangenten och håll den intryckt, som så småningom kommer att ta upp startmenyn. Välj "Command" prompt, tryck på Enter, typ "format c:" och tryck på Enter igen.

6 Följ instruktionerna på skärmen. En skärm visas som frågar dig vilken enhet som ska användas på hårddisken och två partitioner ska visas. Välj dem båda och ta bort båda områdena, som kommer att lämna dig med en hel hårddisk.

7 Installera om operativsystemet först, sedan dina andra program, och slutligen data från CD-skivor.

8 Behålla den mest information som möjligt utan total radering av bara ta bort en partition och utöka utrymmet för andra att omfatta hela hårddisken. Detta alternativ till omformatering håller information och program för utökad partition medan förlora information om den borttagna partitionen.

9 Spara information från partitionen som kommer att tas bort på en CD och kontrollera att CD för att säkerställa att alla data du vill behålla lagras där.

10 Öppna kontrollpanelen för din dator och klicka på System och underhåll. Om detta alternativ inte är tillgängligt, klicka på Administrationsverktyg

11 Klicka på Skapa och format partitioner, som ska ta fram en lista över diskar eller partitioner på hårddisken. Om det inte finns det här alternativet, klicka på Datorhantering> Lagring> Diskhantering.

12 Radera partition du vill ta bort genom att markera den i listan disken och välja bort volym.

13 Välj den andra partitionen och klicka på Utöka volym. Detta kommer att expandera denna volym automatiskt till det tillgängliga tomma utrymmet på hårddisken, vilket i detta fall bör vara resten av hårddisken.

14 Avsluta kontrollpanelen och installera den sparade information från CD-skivan.

Hårddisk misslyckanden kan orsaka svår stress i ditt liv. Hårddisk felsökning och mindre reparationer kan vara enkelt att göra med rätt programvara. Om du inte kan fixa din hårddisk med hårddisk reparation programvara, kan du fortfarande att kunna återställa dina data. Reparatörer som är tekniskt kunniga med känslig utrustning kan ha möjlighet att returnera en mekaniskt skadad hårddisk i funktionsdugligt skick.

Mjukvaror Felsökning och reparation

De flesta operativsystem komma med någon form av program som felsöker och försöker reparera dåliga sektorer på hårddisken. Programvaran är vanligtvis finns i avsnittet Verktyg i operativsystemet programvara meny. Om du har Windows XP kan du köra SCANDISK.EXE använda Kör funktionen i startmenyn, som ligger på verktygsfältet.

omformate

Omformatering är ett sista desperat försök att fastställa en hårddisk innan du köper en ny. När du formaterar hårddisken, förlorar du alla data på din dator. Säkerhetskopiera viktiga data, program och inställningar före formatera enheten. En driv formatera är enklast att använda operativsystemet.
Om du använder Windows XP, kan du formatera hårddisken genom att starta datorn till Windows XP-installations-CD. Du kan behöva rikta datorn manuellt för att starta till installations-CD. Vissa uppstarts system kräver att du omdirigera BIOS att starta från cd-skivan. Startskärmen kommer att ha instruktioner som hjälper dig att komma in i inställningsmenyn för att få upp BIOS-inställningarna. Vanligtvis kommer du behöver trycka på en funktionstangent, såsom F2, för att öppna installationsprogrammet. Väl inne i BIOS, styra datorn att starta från cd, sedan spara inställningarna och starta om datorn.
Datorn bör starta upp installationsprogrammet, vilket gör att du kan formatera och partitionera enheten, och kommer också att installera om Windows-program. Utföra denna process kommer att radera data, så du bör inte göra detta tills du redan har avslutat säkerhetskopiera data till en separat hårddisk.

Data Recovery

Om du har förlorat data på en hårddisk, kan du fortfarande att kunna hämta data. Det finns ett antal program för att hjälpa dig att hämta filer som gått förlorade på en trasig eller skadad hårddisk. Vissa program erbjuder gratis testversioner av sina program som gör att du kan se om programmet kommer att kunna hämta dina förlorade filer. Om du har bara ett fåtal filer att hämta, kanske du inte behöver uppgradera till betalversionen. (Se avsnittet Resurser för en länk till MajorGeeks.com data återvinning programvara för att visa några alternativ för att återställa förlorad data.)

Demontering

Om hårddisken inte svarar bra på en formatera, måste du byta ut den. Om du är mycket praktiskt med känslig instrumentering och skador på hårddisken är mindre och lätt att reparera, du kan försöka att ta isär enheten och åtgärda problemet.
Reparera en hårddisk är inte lätt att göra. Inälvsprodukter av en hårddisk består av en platta, en manövreringsarm, en manöverarm styrenhet, och ett huvud. Om du har tillgång till hårddisk komponenter till ett rimligt pris, kan du spara pengar reparera enheten om du har den skicklighet och erfarenhet med mekaniska reparationer för att dra jobbet bort. (Se avsnittet Resurser för ett forum som ger demonterings instruktioner och reparation råd för olika stora märken av hårddisk.)

Instruktioner för att formatera en G4 Powerbook hårddisk


PowerBook G4 är en äldre modell i Apples professionella bärbara serie. Om du säljer din Powerbook G4, eller helt enkelt vill börja med en ren version av Mac-operativsystemet, kan du behöva formatera om datorns hårddisk. Omformatering av disken raderas innehållet från hårddisken innan du installerar Mac OS X.

Instruktioner

1 Sätt Mac installationsskivan med datorn påslagen.

2 Starta om datorn genom att klicka på "Apple" log i det övre vänstra hörnet av din Mac, och sedan välja "Starta om."

3 Håll ned "C" på tangentbordet tills du hör en ringklockan.

4 Välj CD med piltangenterna på tangentbordet när du presenteras med startalternativ.

5 Klicka på "Installer" längst upp på skärmen och välj sedan "Skivverktyg".

6 Klicka på din Mac hårddisk i den vänstra kolumnen i Skivverktyg.

7 Klicka på "Radera" -fliken längst upp i Skivverktyg. När du klickar på "Radera" hela hårddisken formateras. Din Mac kommer att installera om operativsystemet efter enheten har formaterats.

Tips

  • Om du formaterar en hårddisk, är all information och installerade program bort från datorn. Säkerhetskopiera all information som du vill en lagringsenhet, såsom en CD, DVD, extern hårddisk eller flash-enhet.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com