myst iv on snow leopard

Hur man installerar Myst IV på Snow Leopard


"Myst IV: Revelation" är den fjärde delen av Myst spelserie som tar användarna till en expansiv 3D-världen för att lösa spelets gåta. Spelet är kompatibel med Mac OS X v.10.2.8 och nyare operativsystem, och är tillgänglig på DVD, som måste installeras på din dator. En gång installerat, uppdatera ditt spel för att korrigera fel och tillämpa spelets plåstret. Plåstret är tillgänglig gratis på Apple Downloads plats, och är 8,8 MB.

Instruktioner

1 Sätt in "Myst IV: Revelations" installationsskivan i din Mac optiska enheten och dubbelklicka på cd-ikonen på skrivbordet för att starta spelets installationsprogram.

2 Klicka på "Nästa" och "Acceptera" i pop-up meddelanderutan för att godkänna spelet licens.

3 Klicka på "Nästa" för att fortsätta i installationsfönstret, eller klicka på "Browse" för att välja en alternativ plats för spelet installationen.

4 Klicka på "Installera" för att installera spelet på din Mac hårddisk och klicka på "Finish" för att avsluta programmet efter installationen är klar.

5 Tryck och håll "Mata ut" på tangentbordet för att ta bort installationsskivan från datorn.

6 Besök Apple Downloads och klicka på "Download" för att ladda ner patchen för "Myst IV" spel. Välj språk och klicka på "OK". Klicka på "Nästa" och "Update" för att uppdatera spelet på din dator.

7 Klicka på "Finish" för att avsluta uppdateringen installationsfönstret.

Om du upptäcker att vissa färger på din Mac monitorer tvättas ut, kan du behöva kalibrera skärmen föraren. I Mac OS X Snow Leopard, kan du köra "Bildskärmskalibrerings" för att kalibrera din grafik. Om detta inte löser dina tvättas ut blues och purpur, så kan du ha ett problem med din huvudsakliga Mac övervaka sig själv.

Instruktioner

1 Klicka på "Apple" -logotypen, sedan "Systeminställningar."

2 Klicka på "Bildskärmar" och sedan "färg".

3 Klicka på "Kalibrera".

4 Följ anvisningarna på skärmen för att kalibrera din bildskärm. Detta gör att du kan rätta till eventuella färg problem som kan uppstå.

5 Klicka på "Finish" i slutet för att fullständigt kalibrera bildskärmen.

Så här ändrar menyraden färg i Snow Leopard


Om du kör Mac OS X 10.6 Snow Leopard på din dator, kan du ändra menyraden färger för att anpassa din Mac. Med Mac OS X Snow Leopard, finns det bara två alternativ för menyraden färg, men du kan ändra "Markeringsfärg", som ger extra anpassning till menyraden.

Instruktioner

1 Klicka på "Apple" -logotypen i övre vänstra menyraden.

2 Klicka på "Systeminställningar."

3 Klicka på "Utseende".

4 Klicka på "Utseende" i rullgardinsmenyn och välj antingen "Blue" eller "Grafit", beroende på dina inställningar.

5 Klicka på "Markeringsfärg" i rullgardinsmenyn och välj en av de åtta förinställda färgalternativ eller välj alternativet egen färg. Stäng "Systeminställningar" fönstret för att uppdatera ditt operativsystem till det nya färgschemat.

Hur till Återvinna Mac administratörslösenord i Snow Leopard


I Mac OS X 10.6 operativsystemet, vanligen kallad Snow Leopard kan användarkonton ställas in med antingen standard eller administratörsbehörighet. Administratörer har möjlighet att snabbt återställa lösenordet för ett standardkonto. Om du har glömt lösenordet för ett administratörskonto, måste du använda Mac OS X-installations DVD manuellt återhämta sig och återställa lösenordet.

Instruktioner

1 Sätt i Mac OS-installation DVD i datorn.

2 Starta om datorn och håll ner "C" knappen för att starta från installationsskivan.

3 Välj det språk du vill använda och tryck sedan på pilen för att fortsätta.

4 Gå till menyn "Verktyg" längst upp på skärmen och välj "Password Reset."

5 Markera ikonen för den primära hårddisken och välj sedan användarnamnet för administratörskonto som du behöver för att återhämta sig.

6 Ange ett nytt lösenord för kontot två gånger och välj en ledtråd till lösenordet.

7 Tryck på "Spara" för att återställa administratörslösenordet och återställa den.

8 Klicka på den röda knappen i det övre vänstra hörnet av fönstret för att stänga det.

9 Starta om datorn och logga in på datorn med det nya lösenordet du bara ställa.

Apple OS X 10.6, även känd som Snow Leopard, är ett operativsystem konstruerat för att enbart arbeta med Apple-datorer. Snow Leopard innehåller många av de funktioner från tidigare versioner av operativsystemet OS X, inklusive bryggan, Finder och förmågan att dölja program. När ett program är dolt, är det fortfarande igång, men fönstren försvinner. Dölja ett program är bra att fritt utrymme på skrivbordet när du kör flera program samtidigt. I alla versioner av OS X, inklusive Snow Leopard, det finns flera sätt att dölja program.

Instruktioner

1 Håll "Option" -knappen och klicka på programmets ikon i dockan som du vill dölja.

2 Klicka på ikonen för programmet i dockan du vill dölja att välja det. Håll "Command" och tryck "H" för att dölja programmet.

3 Klicka på ikonen för programmet i dockan du vill dölja att välja det. Klicka på programmets namn, högst upp i fönstret och välj "Hide <program>." Till exempel för att dölja Firefox, välj "Göm Firefox."

Tips

  • Om du vill dölja alla program, förutom en, klicka på ikonen för programmet i dockan du vill titta på att välja det. Klicka på programmets namn, högst upp i fönstret och välj "Göm övriga."

Licensavtalet programvara för Apples Mac OS X Snow Leopard Server operativsystem tillåter virtualiserade instanser av programvaran, så länge det körs på Apples hårdvara. Detta innebär att du kan köra Snow Leopard Server som en virtuell maskin på hypervisor programvara, till exempel VMware och VirtualBox, så länge du använder en version av Mac OS X som din värd. VirtualBox inkluderar möjligheten att använda virtuella skivavbilder som skapats med VMware. Du kan använda VirtualBox för att köra en virtualiserad instans av en Snow Leopard Server virtuell maskin skapas med VMware.

Instruktioner

1 Open VirtualBox och klicka sedan på "Ny" -knappen.

2 Klicka på "Fortsätt" och sedan ange ett namn för den virtuella maskinen.

3 Klicka för att välja "Mac OS X" under "Operating System" och klicka sedan på "Mac OS X Server" eller "Mac OS X Server (64-bit)" under "version."

4 Klicka på "Fortsätt."

5 Välj hur mycket RAM för att tilldela den virtuella maskinen, och klicka sedan på "Fortsätt".

6 Klicka på "Använd befintlig hårddisk" och sedan klicka på mappikonen till höger om listrutan.

7 Klicka för att navigera till den sparade VMware VMDK hårddisk bildfil av Snow Leopard Server, och klicka sedan på "Fortsätt".

8 Klicka på "Klar" för att slutföra inställningarna.

Tips

  • VirtualBox kan inte direkt använda en VMware virtuell maskin, men det kan direkt använda VMware VMDK virtuella hårddisken bildfil skapas i VMware utan konvertering.

Snow Leopard 10.6.4 är en version av Apple OS X-operativsystem, utformad för att fungera enbart med Apple-datorer. Operativsystemet har en inbyggd programvara uppdateringsverktyg som med jämna mellanrum kommer åt Apples servrar för att avgöra om det finns några uppdateringar tillgängliga för din dator. När verktyget upptäcker tillgängliga uppdateringar visas Programuppdatering så att du kan installera dem.

Instruktioner

1 Klicka på "Apple" -logotypen i övre delen av skärmen och välj sedan "Software Update". Programuppdatering söker efter de senaste uppdateringarna.

2 Klicka på "Fortsätt" om Software Update identifierar uppdateringar för din dator.

3 Ta bort markeringar från alla uppdateringar i Update fönster som du inte vill installera. Klicka sedan på "Install".

4 Ange ditt administratörslösenord om du uppmanas och klicka sedan på "OK" för att starta installationen. Vänta medan dina nedladdningar dator, installerar och konfigurerar uppdateringarna.

5 Klicka på "Starta om nu" att starta om datorn om det behövs. När datorn startas om, kan operativsystemet fortsätta att formatera installerade uppdateringar. När datorn startas om, är uppdateringsprocessen klar.

Tips

  • Om du har en version av Snow Leopard som är äldre än 10.6.4, kommer uppdateringen att ingå och installeras nästa gång du kör programmet Programuppdatering.

Snow Leopard är Apples sjätte revideringen av Mac OS X operativsystem. Mac OS X Snow Leopard kräver en Apple-dator med en Intel-processor, som alla MacBook Air-serien bärbara datorer innehåller. Snow Leopard är fördelad på en DVD att installera på Macintosh-datorer, men MacBook Air inte innehåller en DVD-enhet som en del av datorn på grund av att den bärbara datorn är utformad för att väga så lite som möjligt. Du kan installera Snow Leopard på en MacBook Air genom att förbereda en Snow Leopard USB-installationen med ett flashminne på en annan Mac.

Instruktioner

1 Sätt i Snow Leopard skiva i skivenheten på den andra Mac.

2 Sätt in USB-flashminnet i USB-porten på den andra Mac. Se till att USB-flashminnet har åtminstone 8 GB kapacitet.

3 Öppna "Skivverktyg" program i mappen "Utilities".

4 Klicka på USB-minne i den vänstra kolumnen i fönstret.

5 Klicka på fliken "Restore".

6 Dra Snow Leopard installationsskivan från den vänstra kolumnen till "Source" rutan.

7 Dra USB-minne från den vänstra kolumnen till "Destination" rutan, och klicka sedan på "Återställ". Detta raderar all data närvarande på USB-minnet och ersätter det med innehållet i Snow Leopard installationsskivan.

8 Ta bort USB-flashminnet från andra Mac när processen är klar, och sedan in den i en USB-port på MacBook Air.

9 Slå på eller starta MacBook Air.

10 Omedelbart tryck och håll "Option" -tangenten på tangentbordet tills startenheterna visas.

11 Klicka på USB-minne, och följ sedan instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen av Mac OS X Snow Leopard på MacBook Air.

Hur man tar bort användarnamnet på titelraden i Snow Leopard


Namnlisten eller menyraden på en Mac är raden längst upp på skärmen som visar det aktuella programmets menyalternativ, liksom ikoner och information för snabb åtkomst. På en Mac med Snow Leopard, kan ditt användarnamn också visas här, så att du snabbt kan växla mellan olika användarkonton på datorn. Om användarnamnet tar upp för mycket utrymme eller är inte nödvändigt för en användare, kan den tas bort snabbt från menyraden.

Instruktioner

1 Leta reda på användarnamnet i menyraden.

2 Håll ned kommandotangenten, som är märkt "CMD" eller en Apple-logotypen.

3 Klicka på användarnamnet och håll ned musknappen medan du drar användarnamnet utanför menyraden.

4 Släpp användarnamnet utanför menyraden för att ta bort den.

Hur man fixar ID3-taggar på Snow Leopard


Version 10.6 av Mac OS X operativsystem är också känd som "Snow Leopard." Snow Leopard är utrustad med iTunes media program, som du kan använda för att spela in och hantera Mac bibliotek av musik, bild- och videofiler. MP3-filer lagra spårinformationen i en ID3-tagg bifogas filen. Om du behöver korrigera informationen i ett låtens ID3-tag på Snow Leopard dator använder den inbyggda iTunes-programmet.

Instruktioner

1 Klicka på den låt som du vill redigera i iTunes-biblioteket fönstret.

2 Klicka på "File" i menyraden och klicka sedan på "Visa info".

3 Klicka på "Info" fliken för att visa sång ID3-taggar.

4 Korrigera eventuella felaktiga uppgifter i låtens ID3-tagg. Du kan redigera spårnamn, artist, album, och alla andra ID3 informationsfält.

5 Klicka på "OK" för att spara ändringarna i låtens ID3-tagg.

Tips

  • Om du vill visa och redigera ID3 tag för nästa låt i ditt iTunes-bibliotek, klicka på knappen "Nästa" i stället för "OK".

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com