modem uppringd ansluten server

Hur du sätter en hemdator I en uppringd Internet Server


Microsoft Windows 7 innehåller en funktion som kallas Internet ansluta delning som möjliggör en enda dator att fungera som en server för att dela en Internet-anslutning med andra datorer. Om du har en enda uppringd förbindelse och mer än en dator kräver tillgång till Internet via detta sammanhang ansluter Internetdelning kan ge lösningen.

Instruktioner

1 Anslut en KAT5, KAT5e eller KAT6 nätverkspatchkabeln i uplink-porten på en arbetsgrupp switch.

2 Klicka på "Start", välj "Kontrollpanelen" och välj "Visa nätverksstatus och -åtgärder" ligger under "Nätverk och Internet" avsnittet.

3 Välj "Ändra adapterinställningar" länken, högerklicka på nätverksikonen fjärranslutning och klicka på "Egenskaper" i menyn som visas.

4 Välj "Sharing" fliken i fönstret som visas väljer du "Tillåt att andra nätverksanvändare ansluter genom den här datorn Internet-anslutning" rutan och också välja "Upprätta en uppringd när en dator på mitt nätverk försöker nå Internet" kryssrutan.

5 Klicka för att rensa "Nätverk" -fliken och klicka sedan på "Fil och skrivardelning för Microsoft-nätverk" kryssrutan avmarkerar "Client for Microsoft Networks" kryssrutan, och välj sedan "OK". Datorn är nu redo att ge Internet uppringd tjänst till alla datorer som ansluter till det lokala nätverket genom arbetsgruppen switch.

Interna komponenter på en persondator kan anslutas till moderkortet på ett antal olika sätt. En av anslutningsmetod är PCI-plats, vilket möjliggör montering av vissa komponenter såsom ett modem. När modemet har fysiskt ansluten till datorn och en drivrutin har installerats för att samverka med Windows operativsystem, kan du använda modem för att ansluta till en kommunikationslinje. Detta meddelande kan ske genom en COM-port, som identifierades under modemets installationen. Om du behöver för att avgöra vilken COM-port modemet använder, kan du göra det i Enhetshanteraren.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och klicka sedan på "Kontrollpanelen."

2 Klicka på rullgardinsmenyn bredvid "Visa efter" och sedan på "Små ikoner."

3 Klicka på "Enhetshanteraren."

4 Klicka på pilen till vänster om "Modem" för att utöka listan över modem är installerade på datorn.

5 Högerklicka på PCI-modem och klicka sedan på "Egenskaper".

6 Klicka på "Modem" -fliken längst upp i programfönstret. Modemets COM-port kommer att visas bredvid "Port" längst upp i fönstret.

Tips

  • Om du har problem med modemet och det är installerat på rätt port, överväga att uppdatera drivrutinen genom att klicka på "Uppdatera drivrutin" -knappen på fliken "Drivrutin" av "Modem Properties" fönstret.

Kan en inverterad Codec fungera som ett modem?


Datorer, på deras mest grundläggande nivån, består av två delar: hårdvara och mjukvara. Hårdvara beskriver datorns fysiska komponenter; tangentbordet, moderkort, DVD-enheten och Ethernet-kort är alla exempel på hårdvara. Programvara hänvisar till program som körs på datorn. Operativsystem, såsom Windows 7 eller Snow Leopard, ordbehandlingsprogram, t.ex. Microsoft Word, och Internet-program, till exempel Internet Explorer och Firefox är alla olika typer av programvara. Följaktligen finns det inget samband mellan en codec, som är en mjukvara, och ett modem, som är hårdvara.

codec

En codec är ett program sparas på datorns hårddisk. En codec komprimerar eller packar digitala mediefiler. Codecs tillåta medieprogram på datorn för att spela utvalda ljud- och videofiler. Huruvida en Windows Media Audio-fil för Windows Media Player eller en Audio Video Interleaved fil kompatibel med program som DivX eller XviD, måste du codecs för att spela upp filen. De flesta program är förinstallerade med codecs du behöver för att spela upp dina filer.

inverterad Codec

Codecs är utformade för att hjälpa din dator spela mediefiler. Inverterade codecs, å andra sidan, inte existerar. I teorin skulle en programmerare skriva en codec: s program för att vända codec funktioner, men som bara skulle tjäna till att förhindra att dina mediaprogram från att spela några filer. Om du inverterat en codec skulle göra så har ingen inverkan på modemet.

Modem

Ett modem är en maskinvaruenhet som gör det möjligt att ansluta till Internet. Vare sig som en äldre uppringd, en mer modern bredband eller kabel, eller en nyare USB trådlöst, modem är fysiska bitar som styr din Internet-anslutning. Äldre datorer presenterade inbyggda modem för uppringd anslutning, men moderna Internetleverantörer, oavsett format, kräver att du använder ett modem som är separat från datorn.

Ethernet och trådlöst

Eftersom modem inte längre inbyggda i datorer, datorer behöver nu hårdvara för att ansluta till ett modem. Ethernet-kortet tar emot signalen direkt från ett modem så att du kan se webbsidorna du har åtkomst. Om ett modem är ansluten till en trådlös router, kommer din dator behöver en trådlös adapter för att ansluta till det trådlösa nätverket. Dessa bitar av hårdvara - Ethernet-kortet och trådlös adapter - drivs av programvara som kallas förare. Eftersom Ethernet och trådlöst, liksom deras drivrutiner som behövs, är relaterade till Internet-anslutning, de, liksom modemen de ansluter till, kommer att ha något samband med en codec.

Medan de flesta Wi-Fi-nätverk idag är utformade med höghastighetsbredband eller DSL Internet-anslutning i åtanke, finns det ingen anledning till varför du inte kan dra nytta av ett trådlöst nätverk i hemmet eller på kontoret med ett 56K uppringd Internet-anslutning. Medan ett trådlöst nätverk inte kommer att kunna öka hastigheten på modemet, kommer det säkert inte sakta ner om inte mer än en enhet försöker ansluta till Internet samtidigt.

Wi-Fi utan internet

Medan många människor förknippar Wi-Fi-nätverk med möjlighet att ansluta till Internet, en trådlös router i hemmet eller på kontoret fungerar oberoende av din Internet-anslutning och erbjuder många fördelar som inte har något att göra med Internet. Om du inte behöver tillgång till Internet på vissa enheter i ditt hem, men vill använda trådlös teknik för andra ändamål, såsom att dela filer mellan datorer, eller att ansluta din iPod till din TV, kan du ställa in en trådlös router utan att ansluta den till Internet.

Ad hoc-nätverk

Om ett uppringt modem är ansluten till en dator, såsom ett internt modem eller ett USB-modem, och att datorn har Wi-Fi, kan du dela den datorns Internetanslutning med andra datorer via Wi-Fi-nätverk. Detta är känt som en "ad hoc" -nätverk. Den kan nås i Windows 7 genom att skriva "ad hoc" i sökfältet på Start-menyn. För att dela Internetanslutningen med andra datorer, datorn och dess koppling måste båda vara på.

externa modem

Om du har möjlighet att hitta en extern 56K uppringt modem som har ett nätverkskort, kan du kanske att ansluta den till en trådlös åtkomstpunkt, eller WAP. Sådana modem kanske inte är tillgängliga på din lokala datorbutik, men du kanske kan beställa dem på nätet. De används ofta med point-of-sale enheter på grund av säkerheten för uppringd för kreditkort och banktransaktioner. Modeller för att leta efter inkluderar US Robotics och bästa data. Fråga om möjligheten att använda den i en Wi-Fi-nätverk innan de köper en nätverksklar modem.

Virtual Router

Om du inte redan har en trådlös åtkomstpunkt, kan du installera en gratis programvara som kallas Virtual Router på alla datorer med Windows 7 som har en uppringd modem och en Wi-Fi-adapter. En gång installerat, kan denna programvara förvandla din dator till en trådlös åtkomstpunkt. Varje enhet i ditt hem som är i stånd att ansluta till Wi-Fi kan komma åt datorns uppringd Internet-anslutning, inklusive bärbara datorer, mobiltelefoner och iPads. Virtual Router använder också WPA2-kryptering för att skydda datorn och det trådlösa nätverket från intrång.

DSL står för Digital Subscriber Line och är den teknik som telebolagen använder för att ansluta till Internet service till sina kunder genom vanliga telefonlinjer. Om du vill använda DSL, måste kunderna registrera sig för tjänsten och ansluta en telefonlinje i deras hus till ett DSL-modem. Ibland kan man ha problem med DSL-modem, men det är en enkel anordning, och felsökning för att få åtkomst är lätt.

Instruktioner

1 Se till att datorn nätverkskabeln är ansluten direkt till DSL-modem. Ange DSL-modem IP-adress i en webbläsare. Ange användarnamn och lösenord som medföljer modemet. Ändra några inställningar för att matcha vad din leverantör gav dig, inklusive ditt användarnamn och lösenord. Detta kan innebära att ställa in modemet till en direktanslutning eller sändningsläge för en router.

2 Återställ DSL-modem. Det bör finnas ett litet hål som kan pressas med en penna som återställer alla DSL-inställningar till standard. Tryck här medan DSL-modemet är på och hålla den i några sekunder.

3 Ställ in standardinställningarna på routern om DSL-modem är ansluten till en router. Det kommer att finnas ett litet hål för att återställa routern på samma sätt som på DSL-modem.

En Netgear modem länkar datorn eller den trådlösa routern till din Internet-anslutning. Netgear säljer dussintals modeller, inklusive fristående modem och routrar med interna modem. Enstaka problem kan uppstå som kan påverka hastigheten eller tillförlitligheten hos din Internet-anslutning. Oavsett ditt modem modell eller stil Netgear, felsöka allmänna problem att precisera problemet och få datorn tillbaka på nätet.

Instruktioner

1 Se till att Netgear modemet är påslaget. Vissa modell stilar har en strömbrytare eller omkopplare medan andra slås på automatiskt när du ansluter dem till en strömkälla. Kontrollera nätsladden se till att den är ordentligt ansluten till baksidan av modemet och är ansluten till ett utlopp.

2 Kontrollera att Netgear modem är ansluten till Internet om datorn inte kan få på nätet eller om ljuset märkt "Internet" på framsidan av enheten blinkar. DSL-modem ska anslutas till telefonlinjen med en Ethernet-kabel. Kabelmodem är typiskt ansluten till en koaxialkabel i din vägg. Om du är osäker på dina Internet anslutningsmetoder, kontakta din Internetleverantör (se Resurser).

3 Kontrollera att Netgear modemet är anslutet till datorn om modemet är på och dess "Internet" ljus lyser men datorn kan inte få på nätet. Modem måste anslutas till datorn via en Ethernet-kabel, eller ansluten till en trådlös router som sänder ut en trådlös internet-signal.

4 Se om datorn har anslutit sig till lämpligt trådlöst Internet om du använder en Netgear router med ett inbyggt modem. Standard trådlösa nätverksnamnet för Netgear modem och routrar är "NETGEAR." På en Mac, klicka på ikonen för trådlöst i det övre högra hörnet av skärmen och välj nätverket från rullgardinsmenyn. I Windows, dubbelklicka på ikonen Nätverk i aktivitetsfältet i Windows. Om du är osäker på hur man ställer in datorn handboken eller tillverkaren av operativsystemet.

5 Återställa Netgear modem. Återställningsknappen är normalt placerad på baksidan av enheten. Detta återställer den interna programvaran i enheten och kan lösa programvarurelaterade problem som tappade Internetanslutningar.

Tips

  • Om felsökning inte löser dina problem, kontakta Netgear tekniska stödlinjen på 888-638-4327.

En trådlös datormodem är en elektronisk apparat som tar signaler som tas emot från Internet och sänder dem "over the air" som en radio. Dessa signaler kan sedan nås av alla trådlösa nätverk kompatibel enhet, som gör det möjligt att enheten för att komma åt Internet. För en trådlös datormodem ska fungera måste du ställa in den på rätt sätt i samband med din befintliga Internet-anslutning.

Instruktioner

1 Kontrollera att den trådlösa modem är ansluten till ett vägguttag. Ingår i förpackningen med trådlösa modem är en nätadapter. Anslut ena änden av nätadaptern till "POWER" ingång på baksidan av modemet och den andra till ett vägguttag.

2 Anslut den ena änden av en koaxialkabel till Internet uttaget i väggen. Den cirkulära metallplugg på slutet av koaxialkabeln skruvar direkt på Internet-uttaget.

3 Anslut den andra änden av koaxialkabeln till "IN" på baksidan av din trådlösa modem. Liksom med Internet jacket metall änden av kabeln skruvar direkt på uttaget.

4 Anslut din trådlösa modem till en dator med en Ethernet-kabel. Den ena änden av kabeln går in i "OUT" ingång på baksidan av modemet medan den andra änden går till en Ethernet-port på din stationära eller bärbara dator. När du har gjort detta, är ditt trådlösa modem korrekt ansluten och kommer att sända Internetanslutningen ut i rummet nås av alla kompatibla enheter.

En USB-modem ger dig uppringd kapacitet så att du kan använda en telefonlinje för att ansluta till Internet. Du måste ställa in fjärranslutning för att använda USB-modemet. Varje Internet Service Provider (ISP) har sitt eget nummer där du ringa upp och ansluta till tjänsten servrar. Detta är bra om du vill ställa in en backup Internet-anslutning, eller om du bara har uppringd tjänsten tillgänglig i ditt område.

Instruktioner

1 Anslut USB-modem till en USB-port på datorn. Windows upptäcker automatiskt modemet och installerar drivrutiner för dig. När drivrutinerna installeras, klicka på knappen Windows "Start", "Kontrollpanelen" och klicka sedan på "Nätverk och Internet." I listan över verktyg, klicka på "Nätverks- och delningscenter" för att öppna dina nätverksinställningar.

2 Klicka på "Skapa en anslutning eller ett nätverk" -länken. Denna länk startar guiden för att konfigurera en fjärranslutning till tjänsteleverantören. Klicka på "Skapa en uppringd anslutning" för att välja USB-modem setup. Klicka på "Nästa" för att starta installationsprocessen.

3 Skriv din uppringd nummer, användarnamn och lösenord i textrutorna. Dessa värden tillhandahålls av din ISP. Skriv in ett namn för anslutningen i "Connection Name" textrutan. Detta namn visas när du visar alla dina Internet-anslutningar.

4 Klicka på "Connect" -knappen. USB-modemet ringer upp din Internetleverantör nummer och ansluter till servrar. Klicka på "Bläddra Internet nu" -knappen för att öppna standardwebbläsare. Skriv en webbplats i adresstextrutan webbläsare och trycker på "Enter". USB-modemet används för att komma och öppna webbplatsen.

Tips

  • Högerklicka på ikonen modem i aktivitetsfältet och välj "Lägg på" för att stänga modem uppringd.

Hur man ställer in ett fax på Server 2003


Om du använder Windows Server 2003 användare, kan du kanske att spara på fax relaterade kostnader genom att utnyttja den inbyggda Microsoft Fax Service som ingår i operativsystemet (OS). För att ställa in ett fax i Windows Server 2003 framgångsrikt, måste du först lägga ett modem till din server och se till att modemet fungerar korrekt. Ett sätt att se till att modemet fungerar på rätt sätt är genom att se till att du installerar rätt drivrutin för modemet. Den "Telefoner och modem" i Kontrollpanelen kan du lägga till ett modem till din server.

Instruktioner

Installera Fax Service

1 Installera Fax Service genom att öppna Kontrollpanelen, välja alternativet "Lägg till / ta bort program" och sedan välja knappen "Lägg till / ta bort Windows-komponenter". En lista över Windows-komponenter visas.

2 Leta reda på "Fax Services" alternativet i listan över komponenter, välj "Nästa". Du uppmanas att ange ditt Windows Server 2003 installations-CD. Sätt in CD: ni CD-ROM-enheten och sedan vänta som Windows kopierar filer som behövs.

3 Slutföra installationen av Fax Service genom att följa anvisningarna. Observera att Fax Service kan kräva upp till 22 MB din hårddiskutrymme.

Skapa ett fax skrivare

4 Öppna Start-menyn och välj sedan "Skrivare och fax". Skrivare och fax visas.

5 Installera en lokal skrivare genom att högerklicka på ett tomt område och sedan välja "installera en lokal Fax Printer" alternativ från menyn. En ny skrivare skapas automatiskt. Se till att skrivarikonen ser ut som en faxmaskin.

6 Dela din nyskapade faxskrivaren genom att högerklicka på skrivaren och sedan välja "Sharing" alternativet. Se till att "Fax Egenskaper" och "Sharing" -fliken väljs om de inte redan. Välj "Dela den här skrivaren" och skriv sedan ett resursnamn.

7 Välj fliken "Säkerhet" och sedan kontrollera utskriftsbehörighet. Eftersom standard, "Alla" får ut, se till att behörigheterna som visas är vad du vill ha för din server.

8 Stänga arket Fax Properties genom att välja "OK". Du har framgångsrikt setup en fax på din server och kan använda Windows Fax Service lokalt. Dina kunder måste konfigurera faxtjänsten på deras terminaler för att skicka och ta emot fax.

Hur gör jag koppla in en 5 Port Linksys Växla till ett hemnätverk?


En switch är ett bra sätt att bygga ett hemmanätverk till att omfatta fler datorer. Det är en enhet som ansluter flera datorer och utför några användbara "trafikriktning" som förhindrar överflödiga nätverksaktivitet. Den har färre funktioner än en router, som gör det möjligt för datorer i nätverket för att dela en enda Internet-anslutning. Hur du använder din switch beror på det nätverk som du lägger till, och om tillgång till Internet är att ges till alla datorer eller inte.

Instruktioner

göra Anslutningar

1 Ansluta upp till fem datorer till Linksys switch med Ethernet-kablar för att skapa en fristående nätverk. Notera att detta nätverk inte kommer att anslutas till några andra nät, eller till Internet, genom switchen. Om en av portarna på switchen är märkt "Uplink" ansluta en dator till det endast med en korsad Ethernet-kabel.

2 Tilldela statiska IP-adresser till varje dator som är ansluten till växeln för att möjliggöra kommunikation mellan dem. Öppna "Nätverks- och delningscenter" kontrollpanelen och klicka sedan på "Anslutning till lokalt nätverk" för att undersöka inställningarna för datorns Ethernet-adapter. Klicka på "Egenskaper", välj sedan TCP / IPv4 objekt och klicka på "Egenskaper". I fönstret som visas väljer du "Använd följande IP-adress" alternativet, sedan skriva IP-adressen i det första fältet. Ge den första datorn du ställa in IP-adressen 10.0.0.1, den andra 10.0.0.2, och så vidare. Använd 255.0.0.0 för "nätmask" -fältet, och lämna default gateway tom. De datorer som är anslutna till växeln kan nu hänvisa till varandra med hjälp av de tilldelade IP-adresser för att dela, spel och annan nätverksorienterad programvara.

3 Anslut Linksys byta till en router eller annan switch i nätverket att utöka nätverket. Om switchen har en port märkt "Uplink" använda en korsad Ethernet-kabel för att ansluta denna port till en vanlig port på routern eller annan switch. Annars bara använda en vanlig Ethernet-kabel och en hamn på Linksys switch. Om nätverket du sträcker använder en router eller någon annan DHCP-server för att dela en Internet-anslutning, använd "Erhåll en IP-adress automatiskt" i TCP / IP-egenskaper fönstret som beskrivs i steg 2 på varje dator. Alla datorer som är anslutna till din Linksys switch kan nu ansluta till Internet som om de var kopplade direkt till routern eller DHCP-server, och kan kommunicera med andra datorer i den redan existerande nätverk samt.

4 Använder Internet-anslutningsdelning på en dator i nätverket om du inte har en router men vill datorer som är anslutna till Linksys omkopplaren för att dela en Internet-anslutning. Datorn måste ha två nätverksportar: en ansluten till Internet via en kabelmodem, DSL-modem, uppringd, eller annan förbindelse, och den andra är ansluten till växeln. Datorn kommer att fungera precis som en router gör, och de andra datorer som är anslutna till växeln kan använda "Erhåll en IP-adress automatiskt" alternativet som tidigare. Ett annat alternativ är att köpa flera IP-adresser från Internetleverantören, i vilket fall Internet modem kan anslutas direkt till växeln, och varje dator är konfigurerad per din ISP: s specifikationer.

Tips

  • Många switchar som har en "Uplink" port fungerar inte om en av de andra portarna, vanligtvis en bredvid den, används samtidigt; de två är ömsesidigt uteslutande. Om så är fallet, det största nätverket kan du skapa med fem-portars switch egentligen bara har fyra datorer.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com