mobileme gammal mac

Hur man gör med en gammal Mac-dator


Gamla elektroniska enheter kan utlösa förödelse på miljön när de kastas i papperskorgen. Mac och andra datorer innehåller giftiga ämnen som bly, kvicksilver och sexvärt krom som är farliga i deponier, enligt Macworld. Det finns flera säkra, ansvariga avsättningsmöjligheter för din gamla Mac-dator, och en del av dem kommer med ersättning till dig.

Instruktioner

1 Använd Apple återvinningsprogram att återvinna din gamla Mac. När du köper en ny Mac, Apple ger dig fri frakt och återvinning av din gamla. Du kan också betala en avgift för att transportera och återvinn din gamla Mac, om du inte har gjort ett köp.

2 Uttjänta Mac och få ersättning för det genom att sända din dator för återanvändning. Förutom grundläggande återvinning, kan du bestämma från Apple om datorn kvalificerar sig för återanvändning. Om det är återanvändbara, kan du få det monetära värdet av datorn i form av en Apple presentkort, när du skickar datorn med ett förbetalt etikett.

3 Donera din gamla Mac till en ideell organisation eller skola. Telecommunications Industry Association och Techsoup båda erbjuder sökverktyg som gör att du kan identifiera donationsprogram i ditt område. (Se Resurser)

4 Sälj din gamla Mac-dator med hjälp av en online-auktion webbplats som eBay, eller en online klassificeras tjänst som Craigslist. Även när en Mac är föråldrad eller inte fungerar, kan det fortfarande ha ett visst värde. Kolla på nätet auktionssajter för senare försäljning av samma modeller för att få en uppfattning om värdet på din gamla Mac.

5 Återvinna en gammal Mac lokalt. Många stadens återvinningsprogram erbjuder avlämning återvinning elektronik. Kontakta din lokala återvinningstjänst för att ta reda på om detta är ett alternativ för dig.

Överföring av en gammal Mac PowerBook på en ny MacBook Pro


Nya Mac-datorer levereras med Flyttassistent som effektiviserar processen för att flytta dina användardata och program från en gammal Mac till en ny. Den enda begränsningen är att den gamla Mac använder en version av OS X och att båda datorerna vara på samma nätverk. Två bärbara Mac-datorer, såsom en PowerBook och MacBook Pro kan enkelt dela samma trådlösa nätverk som båda kommer med AirPort trådlösa kort. Du kan också använda Ethernet-kablar för att ansluta eller FireWire om PowerBook modell är kapabel.

Instruktioner

Förbered PowerBook

1 Koppla in och slå på datorn. Välj "Systeminställningar" i Apple-menyn.

2 Välj "Programuppdatering" i kategorin "System". När det öppnas, klicka på "Kontrollera nu" -knappen.

3 Installera alla rekommenderade uppdateringar. Verktyget kommer att fortsätta att söka efter uppdateringar efter varje installation tills den hittar inte mer. Starta om datorn om det behövs.

4 Välj "Network" i kategorin "Internet och nätverk" i Systeminställningar. Kontrollera att AirPort är påslagen och att PowerBook är ansluten till nätverket.

Alternativt, se till att Ethernet är påslagen och att du är ansluten på det sättet. Eller koppla in en FireWire-kabel om du kan. FireWire kommer att vara den snabbaste metoden.

På MacBook Pro

5 Koppla in och slår på MacBook Pro.

Om detta är första gången någonsin har vänt på, kan du skicka dina personuppgifter på skärmarna som ber om det. Oavsett ditt val, fortsätt tills du kommer till det vanliga skrivbordet.

6 Välj "Verktyg" i menyn "Go". I den mappen, dubbelklicka för att öppna Flyttassistent.

7 Läs den inledande informationen och klicka sedan på knappen "Fortsätt". Om han uppmanas att ange ditt adminkonto namn och lösenord, och klicka sedan på "OK" -knappen.

8 Välj "Från en annan Mac" på "migreringsmetod" skärm, klicka sedan på knappen "Fortsätt".

9 Välj "Network" i kategorin "Internet och nätverk" i Systeminställningar. Kontrollera att AirPort är påslagen och att MacBook Pro är ansluten till nätverket.

Alternativt, se till att Ethernet är påslagen och att du är ansluten på det sättet, eller anslut FireWire-kabeln.

10 Välj hårddisken och användarkonton du vill överföra från datorn till MacBook Pro, och väljer att överföra filer och mappar, applikationer och din biblioteksmapp. Välj också överföra ditt nätverk, tidszon, och Delningsinställningar. Klicka på "Transfer" knappen för att starta processen.

11 Klicka på "Avsluta" -knappen när Flyttassistent är klar.

Tips

  • Om din PowerBook har program som inte kommer att fungera på din MacBook Pro kommer Flyttassistent placera dem i en mapp med titeln "inkompatibel programvara."

Hur man kör Linux på en gammal Mac G4


Linux är ett fritt operativsystem med en rad olika utgåvor att välja mellan. Från nybörjare datoranvändare till avancerad kod författare, det finns ingen brist på praktiska, estetik och variation i Linux-distributioner. Många versioner av Linux har utvecklats för att installera och köra på nästan vilken dator som helst, så kör Linux på en äldre Mac G4 är bara en fråga om att välja vilken distribution du gillar bäst.

Instruktioner

1 Titta igenom listan med Linux-distributioner i resurser och ladda ner en av dem till datorn. Inkluderat är en lista över de 10 mest populära distributionerna och en mer omfattande lista med över 200 versioner av Linux. Filen du laddar ner är en ISO (bild på CD) fil av hela operativsystemet.

2 Sätt din tomma CD och öppna din CD-programvara. Välj "Bränn skiva bild" och lokalisera och välja Linux ISO-filen du hämtade i steg 1. Klicka på "Bränn skiva" och vänta tills processen är färdig.

3 Starta om datorn med den nya skivan kvar i enheten. Tryck och håll nere "c" på tangentbordet när datorn startas för att starta direkt i CD. Följ instruktionerna på skärmen för att köra den version av Linux du hämtade.

Hur man fäster en Mac Mini till en gammal Mac Screen & Tangentbord


Efter att ha köpt en Mac Mini från Apple, är du förmodligen undrar vad man ska använda för ett tangentbord och en bildskärm, eftersom ingen kommer packat med datorn. Om du letar efter ett billigt sätt att få rullar på Mac Mini, inte kasta eller ge bort din gamla Mac skärm eller tangentbord eftersom de kommer både arbete med din nya dator. Med cirka 10 minuter av tid, kommer du att kunna ansluta din gamla tangentbord och bildskärm till din Mac Mini.

Instruktioner

1 Stäng av och koppla ur alla enheter.

2 Sätt bildskärmskabeln rektangulära kontakten i den vita kabeladaptern som medföljer Mac Mini. Dra åt skruvarna i varje ände.

3 Anslut kabeladaptern i horisontellt spår i baksidan av Mac Mini. Den glider rakt in i facket. Använd snurrhjulen på vardera sidan av adaptern för att skruva den på plats.

4 Anslut tangentbordet till en USB-port på baksidan av Mac Mini. Om tangentbordet ansluts med en grön PS / 2 kontakten, behöver du en USB-PS / 2-adapter. I så fall ansluter den gröna änden av tangentbordet sladden till USB PS / 2-adapter. Anslut den andra änden av USB-PS / 2 sladden i en av USB-port på baksidan av Mac Mini.

5 Anslut bildskärmen och slå på din Mac Mini. Om din skärm och eller tangentbord har programvaran genom att sätta skivan eller skivorna, följ sedan installationsanvisningarna.

Hur man läser en gammal Mac Floppy i en PC


Disketter är bortglömda rester av en tidigare beräkning ålder, men många Mac-användare som har gått vidare till datorer har fortfarande data som lagrats på dem att de skulle vilja återhämta sig. Du behöver mer än bara en diskettenhet för att läsa en Mac diskett - en särskild Mac-till-PC-programmet måste installeras på datorn Windows så att den kan känna igen data på Mac diskett. Det finns några program för PC som gör detta att ske, även om datorn inte har en intern diskettenhet och datorns operativsystem kommer inte att påverkas negativt av processen.

Instruktioner

1 Hämta en Mac-till-PC-program till datorns skrivbord, såsom MacDisk eller MacDrive 8 (se länkarna i Resources). Dubbelklicka på programmets ikon när det har hämtats. Följ menyerna för att installera programmet och sedan starta om datorn.

2 Fäst USB-kabeln från USB-diskettenheten till en USB-port på datorn. Sätt i Mac diskett i diskett spåret på USB-diskettenhet.

3 Kör Mac-till-PC-programmet, klicka en gång på ikonen för Mac diskett som visas i den vänstra kolumnen i programmet och välj sedan en fil från Mac diskett som visas i den mellersta kolumnen av programmet (håll ner "Shift" tangenten medan du väljer att välja flera filer).

4 Tryck på "Apple-till-PC" -ikonen i toppen av Mac-till-PC-program. I fönstret som visas, navigera till skrivbordet på datorn. Klicka på "Spara" längst ned i fönstret för att stänga fönstret.

5 Vänta som Mac disketten läses av USB-diskettenhet och de valda filerna överförs till datorns hårddisk. Avsluta Mac-till-PC-programmet när du är klar. Mata Mac disketten ur USB-diskettenhet och koppla loss den från datorn.

Tips

  • Rengör diskett med en grov trasa och engagera metall skjutdörr en eller två gånger innan du använder den.
  • Anslut inte USB-diskettenhet till en USB-hubb - signalen kommer inte att vara lika effektiv som att använda en inbyggd USB-port.

Hur Återställ administratörslösenordet på en gammal Mac Laptop


Om du har glömt administratörslösenordet på din gamla Mac laptop, har du svårt att göra saker på din dator. Du kanske inte ens kunna starta upp den bärbara datorn alls beroende på datorns inställningar. Det finns två sätt att återställa lösenordet. Ett sätt kräver installationsskivan; åt andra hållet kräver att du skapar ett nytt administratörskonto tillsammans och skapa ett lösenord för att gå med administratörskontot.

Instruktioner

Använda installations-CD

1 Sätt din Mac OS installationsskivan i datorn. Om du inte har en disk, ringa Apple för att beställa en, eller se om du kan köpa en från en auktionssida, såsom eBay. För att detta ska fungera måste du ha installationsskivan som matchar din Mac-operativsystemet exakt.

2 Starta om datorn.

3 Tryck och håll "C" knappen på din bärbara dator tangentbord när du hör starttonen. Fortsätt att hålla knappen tills du ser ett snurrande kugghjul, enligt Apple.

4 Välj språk på nästa skärm. Klicka på "Fortsätt."

5 Klicka på "Verktyg".

6 Klicka på "Återställ lösenord." Följ anvisningarna för att ändra ditt lösenord.

Utan installationsskivan

7 Starta om datorn.

8 Håll ned "Kommando S" medan den bärbara datorn startar.

9 Skriv "% mount -uw /" i kommandotolken.

10 Skriv "% rm /var/db/.applesetupdone" vid nästa kommandotolken för att ta bort filen som identifierar den första körningen av inställningsassistenten för Mac OS X har slutförts, i enlighet med Rochester Institute of Technology.

11 Skriv "% omstart" och tryck på "Enter". Efter omstart kommer Mac OS X-inställningsskärmen visas.

12 Följ anvisningarna för att skapa ett nytt användarkonto och lösenord. Se till att du använder ett användar-ID som är annorlunda än din tidigare.

Instruktioner för att överföra filer från en gammal Mac-dator till en ny Mac-dator


Överföra dina viktiga filer, inställningar och program är både snabb och dyrt om du använder CD-RW-skivor eller andra typer av externa enheter för att flytta information. Tack och lov, nya Macintosh (Mac) datorer ger Flyttassistent, en överföring av program som låter dig att flytta din gamla Mac information till den nya datorn hårddisk. Migrations Assistant är ett gratis program och överför data via en FireWire-kabel, som säljs separat, enligt webbplatsen Apple.

Instruktioner

1 Sätt FireWire-kabeln i FireWire-porten på din gamla Mac och sätt den andra änden av kabeln till den nya datorn FireWire-port. Alternativt sätter Ethernet-kabeln till Ethernet-porten på båda Mac-datorer.

2 Slå på båda datorerna och klicka på "Go" längst upp på skärmen på nya Mac-dator. Klicka på "Verktyg" på undermenyn för att komma åt mappen Verktygsprogram.

3 Dubbelklicka på "Flyttassistent" -ikonen, eller håll "Control" på tangentbordet, välj "Migration Assistant" och klicka på "Öppna" på popupmenyn för att starta programmet.

4 Klicka på knappen "Fortsätt" och ange ditt systemadministratören lösenord i popup-dialogrutan. Klicka på "OK" för att fortsätta med överföringen installationen.

5 Klicka på cirkeln under "från en annan Mac" som överföringsmetod och välj "Fortsätt". Starta Flyttassistent program på den gamla Mac-dator och klicka på "Till en annan Mac" om du använder en Ethernet-kabel.

6 Klicka på den gamla datorn hårddisk ikon i fönstret Flyttassistent på din nya Mac-dator, och klicka på rutan bredvid kontonamnet du vill överföra.

7 Markera kryssrutorna bredvid "Program", "filer och mappar" "Network" "Time Zone" och "Delningsinställningar" för att inkludera dem i överföringen.

8 Klicka på "Transfer" för att påbörja processen, och klicka på "Quit" när processen är klar.

Hur man förbereder ett .Mac-konto för MobileMe


MoblieMe lovar enkel e-post, kontakter och kalender synkronisering, enkel fotodelning, snärtiga webbsidor och online-lagring. Det kommer att fungera sömlöst med alla program du använder varje dag, inklusive Microsoft Outlook på en PC, och hålla din information synkroniseras på alla dina datorer och iPhone. När .Mac fasas ut och ersätts med Apples MobileMe-tjänst, din .Mac-konto inte försvinna. Apple kommer att uppgradera alla .Mac-konto till ett MobileMe-konto med liten effekt på dina data. Det finns några rekommendationer för att förbereda ditt .Mac-konto för MoblieMe, men de är lätt åstadkommas och kommer att göra övergången lättare.

Instruktioner

1 Hur man förbereder ett .Mac-konto för MobileMe


Kontrollera om du har den senaste versionen av Apples Mac OS X.

Klicka på Apple i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj "Om den här datorn." För att köra MobileMe, din Mac måste ha Mac OS 10.4.11 eller senare.

2 Hur man förbereder ett .Mac-konto för MobileMe


Klicka på "Programuppdatering ..." i "Om den här datorn" fönstret för att uppdatera datorn till den senaste versionen av Mac OS X.

När installationen är klar kan du behöva starta om datorn.

3 Hur man förbereder ett .Mac-konto för MobileMe


Uppgradera din webbläsare. Även MobileMe fungerar på alla större webbläsare (Safari, Firefox eller Internet Explorer), kommer den att köra bäst på de senaste versionerna.

De flesta webbläsare har en "Check for Updates" -funktionen i deras meny. Firefox har detta i sin menyn "Hjälp". Safari kommer att uppdateras via Apple Software Update i steg två.

4 Hur man förbereder ett .Mac-konto för MobileMe


Öppna Systeminställningar (Apple> Systeminställningar) för att ställa in din Mac för att synkronisera kontakter och kalender.

5 Hur man förbereder ett .Mac-konto för MobileMe


Klicka på ".Mac" i "Internet och nätverk" grupp av din Mac Systeminställningar.

6 Hur man förbereder ett .Mac-konto för MobileMe


Logga in på .Mac om du inte redan har gjort genom att skriva in ditt .Mac användarnamn och lösenord och klicka på "Logga in" -knappen.

7 Hur man förbereder ett .Mac-konto för MobileMe


Välj "Sync" -fliken.

8 Hur man förbereder ett .Mac-konto för MobileMe


Välj "Kontakter" och "Kalendrar" genom att klicka på kryssrutan bredvid varje.

9

Klicka på "Synkronisera nu" -knappen.

10 Hur man förbereder ett .Mac-konto för MobileMe


Titta på MobileMe video på Apple.com och gå till MobileMe webbplats för att läsa upp på funktioner.

Tips

  • Du kan också ställa in den så att datorn kommer att synkroniseras med .Mac automatiskt genom att ändra "manuellt" till "Automatiskt" i rullgardinsmenyn bredvid "Synkronisera med .Mac" på fliken Sync preferens fönstret .Mac System.

Apple Macintosh-datorer tenderar att ha lång livslängd. Men när något går fel, du behöver inte nödvändigtvis att överge den gamla Mac. Du kan bygga om den. Delarna är tillgängliga, särskilt för äldre stationära Mac. Du kan byta ut hårddiskar, RAM-chips, processorer, optiska enheter och nästan allt annat som är i datorn.

Instruktioner

1 Få en gammal Mac bordsmodell. De finns på nätet på platser som eBay, Operator Headcap och andra. Power Macintosh tenderar att vara den mest tillgängliga. När du har kroppen, kan du börja träna vilka komponenter du behöver eller vill ha.

2 Testa processor. Allt börjar och slutar med processorn, så du behöver veta om det fungerar. Det bästa sättet att testa det --- om du inte har specialutrustning för att göra det --- är att kontrollera alla interna anslutningar, se till RAM chips "klickas" på plats (ta ut dem, blåsa på kontakterna för att rensa damm, sätt tillbaka dem och klicka ner dem), se till hårddisken är ansluten och slå sedan på datorn. Om det slås på, de andra bitarna är relativt lätt. Om det inte gör det kommer du behöver en ny. Detta är den dyraste delen av datorn och den svåraste att installera, men det kan göras.

3 Installera en ny hårddisk. Dessa hårddiskar är lätt tillgängliga. De måste vara av SCSI 50-pin sort, men de bara att koppla in i datorn. Du kommer att behöva för att säkra hårddisken i sin vagga, också. Interna hårddiskar varierar från omkring 2 GB till 20 GB för äldre Mac.

4 Sätt i den mest Random Access Memory (RAM) du kan. Det kommer att göra datorn snabbare och ger dig mer minne för att arbeta med. Merparten av tiden kommer den maximala vara 1gb eller 2GB. RAM-chips snäpper fast.

5 Installera en ny optisk enhet. Interna optiska enheter säljs som enskilda enheter med lämpliga kablar anslutna. Liksom hårddisken, optiska enheter koppla in och, i tornet-typ Mac, har en vagga klar, oavsett om datorn hade en sådan enhet som tidigare eller inte.

Hur att överföra data mellan Gamla och Nya Mac-datorer


Du kan flytta data fram och tillbaka mellan en gammal Mac och en ny Mac snabbt med ett flashminne. Dessa små minnesenheter är om storleken på fingret, och kan hålla en stor mängd data. Ibland kallas USB-minnen, de passar in i USB-porten på datorn, och agera som en extern hårddisk. De arbetar med både äldre USB 1.1-protokollet finns på äldre Mac, samt nya, snabbare USB 2.0-protokollet. Du kan också undvika dyra eller svåra kabel överför detta sätt. De flesta flash-enheter är formaterade för både Mac och Windows-system, men kontrollera att vara säker.

Instruktioner

1 Sätt in flash-enheten i en USB-port på datorn som du vill överföra data från. Du kan börja på äldre eller nyare Mac.

2 Dubbelklicka på den externa enheten ikonen när den visas på skrivbordet för att öppna den. Ett Finder-fönster som visar flashminne innehåll visas. Om du har namngivit flash-enheten (efter dig själv eller ditt företag, till exempel) namn visas under ikonen. Om du inte har, namnet på det företag som gör flashminnet ska visas.

3 Dra filerna i fönstret för flash-enhet som du vill överföra medan du håller ned "Option" -tangenten. Detta kommer att göra kopior av filer och placera dem på flashminnet.

4 Dra ikonen för flash-enheten till papperskorgen när du är klar. Detta kommer att mata ut enheten, vilket innebär att enheten inte längre läses. Om du inte gör detta innan du tar bort den enhet som du kan skada den.

5 Ta ut flashminnet från USB-porten när ikonen försvinner från skrivbordet.

6 Sätt in flash-enheten i USB-porten på den andra datorn.

7 Dubbelklicka på ikonen för flash-enheten när den visas på skärmen för att visa dess innehåll.

8 Dra de filer du vill överförts till skrivbordet medan du håller ned "Option" -tangenten.

9 Upprepa utstötning och borttagningsprocessen för flash-enheten när du är klar.

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com