mac os 10.4.11 classic

Gratis backgammon dataspel som är kompatibla med Mac OS Classic plattform finns tillgängliga på Internet. I själva verket kan du även hitta ett alternativ till att ladda ner en backgammon spel om ditt system inte uppfyller kraven för en viss typ av programvara. Hitta ett alternativ som fungerar för dig genom tillgängliga resurser på nätet.

Instruktioner

1 Leta efter webbplatser som Backgammon Blitz (BGBlitz) och GammOnLine som det första steget att finna backgammon dataspel. Båda dessa grupper specialiserar sig på att uppmuntra andra att spela backgammon och lära sig mer om spelet.

2 Granska systemkrav området av en webbplats som specialiserat sig på backgammon dataspel för att avgöra om det finns programvara som är kompatibel med Mac OS Classic-plattformen. BGBlitz program kräver Mac OS Classic 8.1 eller senare och du måste installera Mac OS Runtime för Java 2.2 innan ladda ner mjukvaran. Om detta alternativ misslyckas, måste du avkoda den med Stuffit Expander 4.5 eller högre.

3 Gå igenom FAQ delen av webbplatsen för att hitta kommunikation potentiella problem med backgammon spel nedladdning som du avgöra om spelet är en bra passform för din dator. Om du använder BGBlitz programvara, kan Macintosh-användare måste trycka på Apple "Command" -tangenten och ange "Högerklick" om du bara har tillgång till en mus med en knapp.

4 Överväga dina val noga innan du bestämmer dig för att ladda ner gratis backgammon dataspel för Mac OS Classic-plattformen. Håll alternativ som icke-ladda ner programvara finns på Play65 backgammon webbplats i åtanke.

5 Välj en backgammon dataspel som passar dina behov. Förutom att erbjuda en gratis nedladdningsbar version av en backgammon dataspel, webbplatser som BGBlitz ge en spelare och professionell version mot en avgift.

6 Använd webbplatsens länkar och instruktioner för att ladda ner backgammon dataspel för att din Mac OS Classic plattform. För att ladda ner BGBlitz programvara till datorn, klicka på "Download" länken i menyn, rulla ned till BGBlitz version 1.9.0 bredvid Mac OS 9-ikonen och klicka på instruktionerna bredvid nedladdningslänken, klicka på "Mac OS Runtime för Java 2.2" länken. När du har installerat Java 2,2 återgång till nedladdningslänken bredvid Mac OS 9-ikonen och klicka på den. Om MacBinary inte automatiskt avkoda efter nedladdningen är klar, avkoda den med Stuffit Expander 4.5 eller senare.

Hur man installerar en Canon-skrivare i Mac Classic


Mac Classic är någon version av Mac som kom före Mac OS X, men det brukar hänvisar till Mac OS 9 och Mac OS 8, eftersom de var de senaste operativsystemen innan OS X kom. Även om alla Mac OS X-datorer har skrivardrivrutiner installerade på dem, de flesta Mac Classic datorer inte. För att installera en Canon-skrivare på Mac Classic, måste det vara kompatibelt med Mac OS 9 eller lägre och har en installations-CD.

Instruktioner

1 Sätt Canon-skrivare installations-CD i din Mac och klicka på ikonen. Klicka på "Install.pkg" för att installera skrivardrivrutiner på din Mac. Klicka på "Fortsätt" och sedan på "Install".

2 Anslut din Canon-skrivare till ett eluttag och anslut den till Mac via skrivarporten eller USB-port. Slå på skrivaren.

3 Mata ut skivan från din Mac och öppna "Väljaren" i Apple-menyn.

4 Välj Canon-skrivare ikon i listan och klicka på "Välj en port."

5 Välj skrivarikonen och klicka på "Close". Ett nytt fönster öppnas där du uppmanas att installera skrivaren.

6 Rikta din Canon-skrivare följa anvisningarna på skärmen och klicka på "Close" när den är färdig.

Tips

  • Du kanske måste skriva ut en eller två testsidor för att korrekt anpassa din Canon-skrivare.

Funktioner tillgängliga via Yahoo! Mail inkluderar obegränsat lagringsutrymme, möjlighet att visa foton och videoklipp från din inkorg och möjligheten att skicka 50 filer eller 100MB värde av bilagor i en enda e-post. Du kan också få tillgång till Yahoo! S snabbmeddelandeprogram från inkorgen och kolla e-post på din mobiltelefon och andra Internetanslutna enheter. Innan du registrerar dig för Yahoo! Mail, kontrollera dess förenlighet med din version av Internet Explorer.

Standard Yahoo! Mail

Yahoo! Mail standardgränssnitt fungerar med Internet Explorer 7 och högre. Däremot kan Internet Explorer 7 användare inte kan använda svars bar, bildspel eller Yahoo! Messenger från sin inkorg. För att komma åt dessa funktioner, användning åtminstone Internet Explorer 9. Alla Internet Explorer-användare måste ha Windows 7, XP eller Vista för att använda standardformulär för Yahoo! Mail. Mac-operativsystem som använder Internet Explorer stöds inte av den aktuella versionen av Yahoo! Mail.

äldre Alternativ

Användare som vill använda Yahoo! Mail Classic kommer att finna det kompatibelt med Internet Explorer 6, samt nyare versioner av webbläsaren. Yahoo meddelade kunder i juli 2011 att det snart skulle sluta stödja Internet Explorer 6. Yahoo! Mail Classic fungerar med Windows 2000, XP och Vista samt Windows 7. Yahoo! Mail Classic saknar många av de uppgraderingar som finns i den nuvarande version av e-postprogram.

uppgraderingar

Medan Yahoo! Mail stöder äldre versioner av Internet Explorer, rekommenderar företaget att användare att uppgradera till den senaste versionen. Yahoo säger att använda den senaste läsarprogram ger mer fart och extra skydd mot virus och programvara.

möjliggör ActiveX

Om du planerar att använda den aktuella versionen av Yahoo! Mail på en Windows-maskin, men du vill aktivera datorns ActiveX-kontroller så att du kan komma åt alla funktioner i e-postprogrammet. För att göra detta, gå till menyn "Verktyg" eller växelsymbolen i Internet Explorer, välj sedan "Internet-alternativ" och "Säkerhet". Klicka på "Internet" och sedan "Anpassad nivå." Rulla ned till "Kör ActiveX-kontroller och plugins "och" Script ActiveX-kontroller som markerats som säkra för skript. "Aktivera vart och ett av dessa alternativ och spara inställningarna. Starta Internet Explorer.

Apple Power Mac G4 450 stationär dator har en 450 MHz PowerPC 7400 processor, 128 MB PC100 SDRAM och en ATI Rage 128 grafikkort. Denna dator kommer installeras med Mac OS 9.1, men stöder också OS X.

Kompatibilitet

Apple certifierar Power Mac G4 450 att köra Mac OS 9.1 och OS X. Den senaste lanseringen av OS X datorn stöder är 10.4.11. Du kan också köra Mac OS 9-program i OS X genom att starta Power Mac G4 till "Classic" läget, som emulerar OS 9 miljön.

uppgraderbarhet

Power Mac G4 450 levereras med 128 MB minne, mer än tillräckligt för Mac OS 9.1, men du kommer att behöva uppgradera den till åtminstone 256 MB RAM för att köra OS X. Datorn stöder maximalt 2 GB PC100 SDRAM.

överväganden

Installera OS X på Power Mac G4 450 om du vill köra program som utvecklats efter 2001, när Apple släppte operativsystemet. Du kan fortfarande köra Mac OS 9.1 applikationer som använder OS X "Classic" -läget. Du kommer att behöva uppgradera datorns systemminne, men om du tänker installera OS X.

Hur konvertera Mac Outlook Express till Mac Mail


Mac Outlook Express är ett e-postprogram som utvecklats av Microsoft för både PC och Mac (Ref 1). Medan Microsoft Entourage har ersatt Outlook Express, behöver du inte oroa dig för att förlora alla dina gamla e-postmeddelanden och kontakter. Mac OS X-program Mac Mail kan du importera gamla e-postmeddelanden och kontakter ganska lätt. Det enda kravet är att din Outlook Express e-post är på din nuvarande Mac och din Mac kan ladda Classic Mac OS miljön, om det behövs. Om så är fallet, är lätt konvertera Mac Outlook Express till Mac Mail.

Instruktioner

1 Öppna Mac Mail. Mac Mail är i Dock eller i hårddisken / mappen Program.

2 Välj "Importera brevlådor" från Arkiv-menyn.

3 Välj "Outlook Express" och klicka på "Fortsätt." Ett nytt fönster öppnas.

4 Välj Outlook Express på datorn eller mappen där Outlook Express e-post lagras på din Mac, och tryck på "Välj".

5 Kontrollera vilka objekt från Mac Outlook Express du vill importera till Mac Mail. Tryck på "Fortsätt." Importen startar automatiskt. Tryck på "Klar" när importen är klar.

Tips

  • Om du inte kan importera Mac Outlook Express direkt i Mac Mail på Mac, importera din Mac Outlook Express e-post i Microsoft Entourage hjälp av en säkerhetskopia på CD eller flashkort och sedan importera dessa filer till Mac Mail.
  • Mac Mail kommer bara importera information som sparas i Mac Outlook Express.

Check fungerar som en förpacknings verktyg som hjälper underlätta installation och borttagning av programvara följs från källkod. Detta program använder ett pakethanteringssystem för att automatiskt generera paket - små bitar av programvara som hjälper till att göra för en enkel och ren avinstallationen. Som ett Unix-baserat verktyg, är check kompatibel med Mac OS X-operativsystem, men du behöver grundläggande kunskaper i Unix programmering för att använda den.

Fungera

Skapad av Unix programmerare Felipe Eduardo Sánchez Díaz Durán 2000, check håller i huvudsak reda på alla installerade filer genom att utföra "make install" funktioner. Via dessa funktioner skapar verktyg listor över instruktioner om hur program bör sammanställas, länkas och installeras. Det skapar då paket och lägger till dem till en databas för att underlätta ren borttagning och distribution av program.

OS X kompatibilitet

Check vänder sig till Unix-liknande plattformar eller operativsystem som delar egenskaperna hos Ken Thompsons Unix operativsystem. Detta inkluderar Mac OS X-plattform, som har Aqua gränssnitt baserat på en UNIX-grund. Check källkod kommer i form av en .tar.gz fil som du kan öppna i OS X genom att skriva kommandoraden "tar -zxvf check-1.6.2.tar.gz" i terminalfönster efter nedladdning check version 1.6 0,2 till din Mac.

Tillgänglighet

Duran främjar check som helt fri, öppen källkod, och gör sin kod tillgänglig utan kostnad för modifiering av någon av dess användare. Check officiella hemsida erbjuder verktyg, dess förvaret och dess binärpaket för gratis nedladdning. Andra källor för programmet omfattar tredje part kodning webbplatser, till exempel Geeknet s Freecode.

överväganden

Från och med mars 2012 har check nått sitt 10 stabila versionen i sju år, version 1.6.2. Som utvecklare fortsätter att släppa nya versioner kan check funktioner förändras över tiden. Till exempel, nya funktioner som införts i de versioner som ledde fram till 1.6.2 inkluderar stöd för at-stil funktioner, stöd för flera språk, många kommandoradsalternativ och olika buggfixar. När du hämtar .tar.gz-filer, kan Mac OS X initialt försök att öppna dem med Classic eller Stuffit Expander, men du bör stänga dessa program och huvud till Terminal-fönstret.

Hur spelar jag äldre Mac-Vänskapsmatcher på ny mjukvara?


Klassiska spel gör en comeback. Gamla spel är omgjord för nyare maskiner, vilket gör att många användare att hitta nya sätt att spela spelen de växte upp med. Men de flesta av dessa lösningar är gjorda för datorer och konsoler, och Mac-användare att hitta ibland att de inte har en mängd alternativ för att spela gamla favoriter. Men det finns några alternativ för att spela äldre Mac och DOS-spel på en ny Macintosh-dator.

Classic Mode

Medan de flesta moderna Mac-datorer inte kommer med den klassiska operativsystemet förinstallerat, ingår det på din programvara diskar. Installera Classic stöd på din Mac med hjälp av "Ytterligare programvara och Apple Hardware Test" skivor. Välj "Load när det behövs" och datorn ska starta Classic när du dubbelklickar på ett program som kräver det. Detta är det enklaste sättet att köra gamla spel på en ny Macintosh.

emulatorer

Inte alla spel kommer att arbeta i klassiskt läge, dock. Vissa är helt enkelt för gammal, medan andra gjordes ursprungligen för DOS. Du behöver en emulator för att spela dessa spel. En emulator är ett program som simulerar miljön i en äldre dator, effektivt kör spelet på den datorn. Det finns ett antal emulatorer tillgängliga för Macintosh-system, även om inte alla emulatorer är användarvänliga. Vissa är dra-och-släpp och vissa tror en högre nivå av skicklighet att fungera. Ta dig tid att kontrollera kraven på en emulator innan du börjar köra den.

Boxare bygger på DOSBox, en av de mest populära DOS emulatorer för Windows och Linux-maskiner. Det gör att du kan köra DOS-program från menyn "Finder" och övervinna föråldrade säkerhetsmetoder som inte fungerar med många emulatorer. Sheepshaver är en annan emulator som kan hjälpa dig att spela äldre Macspel. Det emulerar en gammal PowerMac och kan köra Mac OS 7.5.2 till 9.0.4 i ett fönster. Basilisk II emulerar mycket tidigt 680x0-baserade Mac-datorer, och VMAC emulerar Macintosh Plus.

Varning

Kom ihåg att gamla spel är fortfarande under upphovsrätt. Undvik att använda nedladdning av spel som du inte äger, och hålla sig till tryckta exemplar av de spel du redan har köpt. Förutom att vara olagligt, nedladdade spel bär också en skadlig risk. Medan det finns mycket få virus för Mac, är de ofta svåra att avlägsna.

Hur man ladda min iPod låtar till en ny Mac


Om din Mac bärbar eller stationär dator kraschar, kan din iPod fungera som en backup källa för alla mediafiler som du har köpt via iTunes Store. När du ansluter en iPod Classic, Touch eller Nano till din nya Mac, kommer du att ha möjlighet belastningen all din musik och videor till ditt iTunes-bibliotek. Tänk på att denna process endast kommer att fungera för låtar som köptes i iTunes Store.

Instruktioner

1 Anslut din iPod Classic, Touch eller Nano till din nya Mac-dator med USB-överföringskabel som medföljde enheten.

2 Starta programmet iTunes om det inte redan är igång.

3 Gå till "Store" i den övre menyraden och välj "Auktorisera dator."

4 Ange den e-postadress och lösenord som är kopplat till ditt iTunes Store-konto.

5 Hit "Auktorisera" -knappen och vänta på iTunes för att verifiera din kontoinformation.

6 Öppna menyn "Arkiv" och välj "Överför inköp" alternativet. ITunes-programmet kommer nu att extrahera alla mediafiler från din iPod och föra över dem till biblioteket.

Rosetta Stone är en mycket populär språkutbildning som finns på både Windows och Macintosh. Dess dynamisk inlärningsmiljö och användarvänligt gränssnitt tillåter användare att lära sig ett andra språk som de lärt sig sin ursprungliga, genom att matcha främmande språk med åtgärder och objekt snarare än översättning. Installera Rosetta Stone är mycket lätt på en Macintosh-system och kräver bara några få steg.

Instruktioner

Installera Rosetta Stone

1 Sätt skivan i enheten.

2 Dubbelklicka på ikonen som säger "Rosetta Stone Installer."

3 Klicka på knappen "Install".

4 Klicka på "Avsluta" när programmet är installerat.

5 Öppna mappen "Program".

6 Dubbelklicka på ikonen Rosetta Stone.

Tips

  • Om du använder en Rosetta Stone som kräver "Mac Classic," öppna Mac OS 9-mappen i applikationer.

Vanliga fel med en Mac G4


En gammal engelsk ordspråk säger "Ett äpple om dagen håller doktorn borta." Med en Apple G4, dock inte inte hålla Mac doktorn borta. Den fjärde generationen av Mac-dator, som kallas "G4" släpptes mellan 1999 och 2003. G4-datorer ingår PowerMac torn och PowerBook bärbara datorer, iMac stationära datorer med inbyggda skärmar och Mini Cube. Medan praktiskt taget virus bevis fanns gemensamma svårigheter med olika komponenter i dessa G4.

PowerMac Tower

Tidiga torn hade långsam bearbetning hastighetsproblem på 450 MHz eller mindre. Laddningsbara Intern PRAM (Parameter Random Access Memory) batterierna måste laddas ofta. Den inhemska sökindexering system som kallas "Spotlight" hade problem i sin relation med operativsystemet, vilket gör att datorn att "frysa upp." Växla Spotlight av vanligtvis löst problemet. Tornet kylfläkt blev högljudd inom ett års användning.

PowerBook och bärbara datorer

Den första utgåvan av iBooks innehöll en felaktig konstruktion i deras moderkort, skapar långsam start-up. Titanium PowerBook skärm gångjärn bröt lätt vid normal användning. Apple återkallade batterier på G4 PowerBook eftersom de var långsamma med att ladda orsakade batteribränder och i vissa fall även exploderade. De PowerBook hade också defekta minnesplatser, som kräver ersättning av logikkortet.

iMac

CD / DVD-enhet på G-4 iMac var defekt. Det skulle hålla och inte tillåta användare att sätta in eller mata ut CD eller DVD-skivor.

Uppgradering av operativsystemet från "Classic" 9,2 till Jaguar 10,3 utan att först köra en ordentlig uppgradering av firmware skulle orsaka logikkortet kortslutning på iMac.

mini Cube

Dessa Mini Cubes visade sig vara för känslig för skador genom att stöta. De ansågs också vara bullriga.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com