mac mini inspelning

En Mac Mini, till skillnad från en Mac laptop, inte har en integrerad webbkamera inbyggd. Lägga till en extern webbkamera till en Mac mini kräver inte att köpa någon programvara för att spela in video, eftersom en videoinspelning program redan ingår i Mac OS X operativsystem systemet. Tillvägagångssättet för att spela in en videofilm är enkel och kräver ingen tidigare erfarenhet av att arbeta med en webbkamera.

Instruktioner

1 Slå på Mac Mini. Vänta tills skrivbordet visas på skärmen. Anslut USB-kontakten ansluten till den externa webbkameran till en USB-port på Mac. Rikta extern webbkamera så att linsen är vänd mot dig.

2 Dubbelklicka på mappen "Program". Rulla ner till "iMovie" program. Dubbelklicka på iMovie-programmet att starta den.

3 Klicka på "Kamera" -ikonen på programmets huvudfönster. Välj "Video" -fliken längst upp i fönstret som visas. Klicka på ikonen för den externa webbkameran som är under "Video" -fliken. Flytta den externa webbkameran som behövs så att du kan se dig själv i fönstret video som är till höger om ikonen för den externa webbkameran. Stäng fönstret genom att klicka på den röda knappen i det övre vänstra hörnet.

4 Klicka på "Record" -knappen för att starta inspelningen. Spela in en videofilm av dig själv genom att titta in i den yttre webbkameran och prata. Klicka på "Stop" för att stoppa inspelningen när du är klar.

5 Gå till menyn "Arkiv". Välj "Spara som" från rullgardinsmenyn. Namnge video som just har skjutits i "Namn" kolumn längst upp i fönstret som visas. Välj "Desktop" från "Platser" i rullgardinsmenyn i mitten av fönstret. Klicka på "Spara" knappen längst ned i fönstret.

6 Avsluta iMovie programmet. Ta bort den externa webbkamerans USB-kabeln från USB-porten på Mac Mini.

Trots sin ringa storlek, är Apple Macintosh Mini en fullt fungerande Mac. Du kan göra nästan vad som helst med det som du kan göra med andra Mac-datorer, inklusive inspelning ljud. Du kan spela in enkla ljud, såsom att kopiera dina vinylskivor för att göra digitala filer, eller använda Mac Mini som en central modul för professionell inspelning av musik. Inspelningskvalitet beror på dina parametrar och den externa utrustningen du använder.

Instruktioner

1 Ladda din ljudinspelning programvara på din Mac Mini om du använder något annat än Garage, som är förinstallerad på datorn. Detta kan vara allt från grundläggande freeware program för full professionell mixerbord emuleringsprogram. Du kan använda Garage, den multitrack inspelning mjukvara som är en del av Apples iLife-program svit. Apple innehåller denna programvara med varje Mac Mini och alla andra Mac såld.

2 Koppla in din extern ljudkälla. Till exempel, om du tänker spela in dig själv spela gitarr ansluter din gitarr till din förstärkare, sedan använda förstärkarens utgångskontakten för att ansluta till en analog-till-digital-omvandlare --- med en USB-anslutning för Mac Mini --- eller en adapter för att ta 1/4-tums gitarr koppla ner till 1/8-tums ljudkabel krävs för att ansluta till baksidan av Mac Mini. Om du använder den andra metoden, se till att du ansluter den till "Audio In" uttaget.

3 Flytta till din ljudinspelare, såsom Garageband. Klicka på menyn "Track" och välj "Nytt spår." I dialogrutan som visas väljer du "riktiga instrument Track" och klicka på "Skapa" -knappen. I den högra sidofältet, klicka på instrumentet du tänker använda, ställ sedan in "Ingångskälla" i rullningsknappen längst ner. Du kan även ställa in "Monitor" för att höra spår som du spelar in och ställ in "inspelningsnivå" här.

4 Klicka på den röda "Record" -knappen för att starta inspelningen. Spela musik i din Mac Mini och klicka på den röda knappen i Garage igen för att stoppa inspelningen. Spara filen. Om du använder en annan tredje part ljudinspelning programvarupaketet, följ instruktionerna för inspelning medföljer det.

5 Gå till "Systeminställningar" applikation på Dock om du vill ställa in inmatningsenhet för en generisk program, i stället för Garageband. I "Systeminställningar" klick "ljud." Klicka på "Input" -fliken längst upp till höger. Välj "enhet" eller line-in val för den externa instrument eller mikrofon. Välj inte "Built-in Audio" eller du kommer inte att spela på grund av Mac Mini inte har en inbyggd mikrofon. När du har valt instrument, spela eller sjunga i handen mikrofonen för att testa volymen. När den är inställd, stänger "Sound" i dialogrutan.

Tips

  • Håll din förstärkarutgången låg om du går direkt till Mac Mini med det. I analog inspelning, du bara få distorsion när du har för mycket makt gå in; i digital du får "klippning". Detta innebär att om du producerar för mycket volym, slår dig den digitala "tegelvägg" som producerar plötsliga klick, dyker och ljud avbrott.

Du kan använda Mac Mini som en DVR att spela in tv-program för framtida visning. De inspelade program kan sparas antingen Mac Mini hårddisk, eller till en extern hårddisk som är ansluten till datorn. Till skillnad från en egen DVR från kabelbolaget, kan du överföra video som spelats in på din Mac Mini till andra enheter.

Instruktioner

1 Skaffa en Mac-kompatibel TV-tuner capture-kort. Detta är en enhet som ansluts till din Mini och låter dig ansluta kabeldragning till datorn.

2 Köp en Mac DVR-program som är utformat för att fungera med TV-tuner kort, såsom EyeTV eller SageTV. DVR programvara kan du ange en kanal och en tid för inspelning. Du kan också ange en plats på datorn där videofilerna ska sparas. Installera programmet på din Mac.

3 Anslut TV-mottagaren i din Mac Mini Firewire eller USB-port, beroende på vilken typ av mottagare. Anslut kabeldragning i tunerns kabelporten. Lansera DVR programvara. Bläddra igenom listan över aktuella TV-program och välj en för att spela in. I SageTV, välj "Scheduler" och mata in kanalen och tid du vill spela in. För EyeTV, välj "Program Guide." Bläddra till önskat datum och tid för showen du vill spela in, sedan markera rutan för att spela in den.

Apple-datorer är kända för sin kreativa funktioner, inklusive inspelning. Detta är inte annorlunda med Mac Mini, som den kommer med iLife kreativa applikationer. Att hitta rätt hårdvara för att spela på Mac Mini, men kräver särskild omsorg.

Mac Mini Minijack

Mac Mini, Apple Computers aste erbjudande på $ 600, har ingen mikrofon. I stället erbjuder en miniljudingång. Vad detta betyder är att du kan koppla in mikrofoner eller andra inspelningsenheter till din Mac Mini. Tyvärr är det nödvändigt att också använda ett ljudgränssnitt av något slag för din Mac Mini att erkänna ljudingång.

ljudgränssnitt

Ljudgränssnittet ansluts till Mac Mini USB-port och låter dig koppla in line-mikrofoner. Detta gör att du även infoga gitarrer eller andra instrument och spela in dem med hjälp av Garageband, inspelningsprogrammet som medföljer varje ny Apple-dator. Den ursprungliga USB-ljudgränssnitt var Griffins iMic, och det är fortfarande erbjuds.

mikrofoner

När du har ställt in en USB-ljudgränssnitt, kan du använda en enkel linje mikrofon med din Mac Mini. Dessa sträcker sig från prisvärda headset avsedda för ljudkonferenser till högkvalitativa inspelning studiomikrofoner.

Systeminställningar

Kontrollera under Systeminställningar att du aktiverar din Mac för att höra mikrofonens ingång. Gå till Systeminställningar -> Ljud -> Ingång och välj "Line In".

mjukvaru val

Det finns flera saker du kan göra med din nyligen utrustad Mac Mini med en mikrofon. Du kan spela in podsändningar och låtar med Garageband, en del av iLife-program sviten som kommer på varje Mac. Du kan ha röst chattar på nätet med hjälp av ett program som Skype, som är gratis att ladda ner. Om du bara vill göra en mycket enkel inspelning, kan du använda Quicktime och klicka på Arkiv -> Ny ljudinspelning. Ha så kul!

IMac och Mac Mini är två stationära modeller från Apples linje av Macintosh-datorer. Medan iMac är utformad som en allt-i-ett-enhet, använder Mac Mini en skivliknande form kallas en liten formfaktor. Debuterade 2002, är iMac G4 PowerPC version av iMac med en PowerPC G4-processor. Dess Mac Mini motsvarighet är Mac Mini G4, som debuterade 2005. iMac och Mac Mini är tänkta att representera Apples mellanregister och low-end desktop respektive. Under G4 produktionscykeln, men Mac Mini fått flera tekniska fördelar på grund av ett senare startdatum.

Processor och minne

PowerPC G4-processor är det kännetecknande för iMac G4 och Mac Mini G4. G4 suffixet står för den fjärde produktionscykeln för 32-bitars centralenhet till följd av en 1991 allians mellan Apple och andra teknikföretag International Business Machines och Motorola. CPU på iMac erbjuda behandlingshastigheter på 700 MHz, 800 MHz, en GHz eller 1,25 GHz. De tillgängliga processorhastigheter på Mac Mini är 1,25 GHz och 1,42 GHz.

Systemminne och hårddiskar

Förinstallerad systemminnesalternativ är 128 MB eller 256 MB för iMac G4, och 256 MB eller 512 MB för Mac Mini G4. Men varje bordsmodell en maximal system minneskapacitet på 1 GB. Båda modellerna har också en optisk enhet som spelar och spelar in skivor samt spelar DVD-skivor, eller en som lägger DVD-inspelning kapacitet. IMac G4 har vanligtvis en parallell Advanced Technology Attachment kopplade 40-, 60- eller 80-GB hårddisk; Mini Mac motsvarighet utelämnar 60 GB val.

Video och grafik

IMac G4 har två alternativ för sina video- och grafikfunktioner. En är Nvidia GeForce MX, som tar upp till 32 MB systemminnet för video. Den andra är de mer avancerade, 64-MB Nvidia GeForce FX 5200. Mac Mini G4 pinnar med ett val: 32-MB ATI Radeon 9200, som kommer från halvledarföretag Advanced Micro Devices.

Anslutningar

Varje iMac G4 och Mac Mini G4 har ett modem som har en maximal dataöverföringshastighet på 56 kilobit per sekund och efterlevnad av Internationella teleunionen: s V.92-standarden. För trådbundet nätverk, datorer har en Ethernet-anslutning med upp till 100 megabit per sekund i dataöverföringen. Trådlösa nätverk kommer från ett AirPort Extreme-kort, med den i iMac ansluter sig till Institute of Electrical and Electronics Engineers '802.11b-standarden och efterlevnad utökas till IEEE 802.11b / g för Mac Mini.

Om du vill göra ditt eget hem-baserade inspelningsstudio, kan en Mac Mini är ett idealiskt val. Kompakt och billig, Mac Mini ingår också alla program du behöver för att komma igång: Garage Band. En del av Apple iLife bunt i varje Mac Mini, gör Garage Band dig spela in, komponera, blanda spår och exportera musik till MP3-format. Till att börja med är allt du behöver en enda akustiskt instrument, en mikrofon och hörlurar. Du kan lägga till din studio över tiden.

Instruktioner

1 Montera dina instrument tillsammans och bestämma en budget för din inspelningsstudio. Om du har bara akustiska instrument, kan en kvalitet mikrofon vara tillräckligt. Du kommer också att behöva högtalare eller hörlurar.

2 Överväga att köpa en USB-MIDI-keyboard. Se till att den är kompatibel med Mac OS X och innehåller de nödvändiga drivrutinerna. Beroende på modell, kan dessa vara mycket billigt och brukar komma med synthesizer alternativ, som du kan använda för att spela en rad olika instrument.

3 Köp ett ljudgränssnitt om du har elektriska instrument, eller om du planerar att använda en mikrofon med en 1/8 tums jack i stället för en USB-mikrofon. Denna enhet gör att du kan ansluta dessa komponenter till Firewire eller USB-port. Vissa ljudgränssnitt inkluderar även ett MIDI-keyboard, du sparar från att köpa både separat.

4 Koppla in din mikrofon, öppet garage Band och börja spela in. Du kan använda flera spår på Garage Band, så att du kan spela in ett instrument i taget om du har ont om uttagen. Blanda sedan spåren tillsammans och spara din inspelning som en MP3.

5 Hämta iTunes om det inte redan är installerat. Importera dina MP3-filer till iTunes. Sedan in en CD-R i skivenheten och bränna musik till en CD.

Tips

  • Du kan även komponera musik direkt på garage Band med användning av en rad olika instrument som är inbyggda i mjukvaran. Detta är ett bra sätt att lägga till bakgrunds instrument eller ljudeffekter till dina låtar utan behov av ytterligare instrument.

Den ursprungliga Mac Mini dator körde en PowerPC G4-processor och begränsades till Apples Mac OS X operativsystem. Med lanseringen av Intel-baserade Mac Mini 2006 kan datorn nu kör Microsoft Windows XP på datorn samt Mac OS X. Du kan köra XP på en Mac Mini med hjälp av Boot Camp verktyget som är försedd med Mac OS X-operativsystem börjar med version 10.5 Leopard release.

Instruktioner

1 Öppna Boot Camp-program som finns i mappen Verktygsprogram i Program.

2 Klicka på knappen "Fortsätt".

3 Dra avdelaren partitionera hårddisken så att både Mac och Windows kan existera på samma hårddisk. Bestäm vilket operativsystem behöver installera mer data.

4 Klicka på "Partition" knappen.

5 Sätt in Windows XP installationsskivan i skivenheten.

6 Klicka på "Start Installation."

7 Välj "BOOTCAMP" partition från installationsprogrammet för Windows för att fortsätta med installationen.

8 Sätt i Mac OS X installera DVD i skivenheten när Windows har slutfört installationen. Detta installerar Mac Boot Camp-drivrutinerna i Windows för att lägga till extra funktioner för Windows installera, såsom att kunna läsa Mac-partitionen.

Hur man Starta en Mac Mini att få ljudet tillbaka


Ibland de mest udda datorproblem har bedrägligt enkla lösningar. Anta till exempel att ljudet på din Mac mini har plötsligt slutat fungera. Om du har kontrollerat högtalaranslutningar och bekräftade att de är korrekta, kan lösningen på problemet vara så enkelt som att starta om datorn. En Mac mini kan startas på flera sätt, även om ett programvaruproblem orsakar operativsystemet slutar svara.

Instruktioner

1 Klicka på Apple-logotypen högst upp på skrivbordet. Klicka sedan på "Starta om." Om detta inte medför Mac mini att starta, gå vidare till nästa steg.

2 Tryck på "Control" och "Mata ut" på tangentbordet samtidigt. Om detta inte medför en meny för att öppna, tryck på "Control" "Mata", "Command" och "Alternativ" nycklar. Du kanske måste hålla tangenterna nere under några sekunder innan din Mac mini visas en meny. När menyn öppnas, klicka på "Starta om."

3 Tryck på strömknappen på din Mac mini för att visa samma meny som nämns i föregående steg, och klicka på "Starta om."

4 Tryck och håll strömbrytaren för att tvinga Mac mini att stängas av om den inte svarar på någon av de tidigare kommandona.

Vänta några sekunder; Tryck sedan på knappen igen för att stänga av Mac mini igen.

Apple-datorer som kör Mac OS X-operativsystem, såsom Mac Mini använder Apple Filing Protocol (AFP) inbyggt för att kommunicera över ett nätverk med andra Apple-datorer. Datorer som kör Mac OS X kan också använda Server Message Block (SMB) protokollet, vilket är vad datorer som kör Microsoft Windows använder för att kommunicera med varandra. Du kan komma åt en Mac Mini-dator från en dator genom att konfigurera Mac Mini för Windows SMB-baserad fildelning.

Instruktioner

Konfigurera Mac Mini

1 Klicka på "Systeminställningar" -ikonen i Dock.

2 Klicka på "Sharing".

3 Klicka för att placera en bock bredvid "Fildelning."

4 Klicka på "Alternativ".

5 Klicka för att placera en bock bredvid "Dela filer och mappar med SMB (Windows)."

6 Klicka på "Klar".

Anslut till Mac Mini från Windows

7 Tryck på Windows-tangenten och "E" på tangentbordet samtidigt för att öppna en ny Windows Explorer-session.

8 Klicka på "Network".

9 Dubbelklicka på Mac Mini dator.

10 Ange användarnamn och lösenord för Mac Mini, om det behövs.

11 Dubbelklicka på den delade mappen för att komma åt Mac Mini filer.

Apple Mac Mini kommer att behöva starta i händelse av ett system frysa eller om det krävs av ett program eller system verktyg för att slutföra en process. Vilken metod du väljer att starta din Mini beror på status av operativsystemet eller hårdvarualternativ som finns tillgängliga. Till exempel, om systemet inte svarar på tangentbordet eller mus indata, måste du manuellt starta om datorn.

Instruktioner

Använd Apple-menyn

1 Stäng alla öppna program.

2 Klicka på "Apple" -ikonen i det övre vänstra hörnet på skrivbordet.

3 Välj "Omstart" från rullgardinsmenyn. Klicka på "Starta" -knappen på dialogruta som öppnas. Mac Mini startar.

Använd Kortkommando

4 Avsluta alla öppna program.

5 Tryck på "Control" och "Mata ut" knapparna samtidigt. Tangentbordet du använder med Mac Mini måste ha en utmatningsknapp, såsom trådlösa Apple-tangentbord. Den "Är du säker på att du vill stänga av datorn nu?" öppnas.

6 Klicka på "Starta" för att starta om Mac Mini.

Använd Strömbrytare

7 Leta reda på "Power" -knappen. På Mac Mini är på datorns baksida där alla portar är belägna.

8 Tryck och håll "Power" knappen i cirka fem sekunder. Mac Mini stängs av automatiskt.

9 Tryck på "Power" knappen igen för att starta datorn.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com